35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni wrote:podobno w kościele dary dają
iwcia77, Pusurek, moremi, macduska lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:I się zorganizuje rodzinę zastępczą.
moremi, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Nie spanikowana ale normy normom nie rowne.Widzialam gdzies lab gdzie normy zaczynaly sie od 8 do 39 wiec ...wtedy te 14 juz nie ejst takie dobre.Wiesz co mam na mysli.
Progesteron oznaczany jest w jednostkach: ng/ml lub nmol/l
jeśli w tej pierwszej grupie ng/ml to:
Wynik < 3 oznacza, że owulacja nie odbyła się w danym cyklu
Wynik >15 oznacza prawidłową pracę ciałka żółtego
Wynik >18 jest bardzo dobry
jeśli wynik jest podany w jednostkach nmol/l (co zdarza się już dosyć rzadko)
to oblicza się to bardzo prosto: 1 ng/ml = 3,18 nmol/l
... i interpretuje się jak wyżejWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 21:19
moremi, iwcia77, gretka, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:1. ludzie to mają tupet
nie mógł wziąć taksówki?
2. zostawiłas dziecko same? zgłosimy to
ad.2 dziecko zostało ze starszym braciszkiem, który już nie spał...moremi, iwcia77, kkisia, Reni, Mega, malgos741, Pusurek, macduska lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Kapta...no ja Cię chyba nie muszę uczyć interpretacji wyników - bo jesteś w tym bardzo dobra.
Progesteron oznaczany jest w jednostkach: ng/ml lub nmol/l
jeśli w tej pierwszej grupie ng/ml to:
Wynikoznacza, iż owulacja nie odbyła się w danym cyklu
Wynik >15 oznacza prawidłowoą pracę ciałka żółtego
Wynik >18 jest bardzo dobry
jeśli wynik jest podany w jednostkach nmol/l (co zdarza się już dosyć rzadko)
to oblicza się to bardzo prosto: 1 ng/ml = 3,18 nmol/l
... i interpretuje się jak wyżej.
Powtorze sie znow.Wynik swoja droga normy swoja.
Moj endokrynolog zawsze kazal zwracac uwage na normy w danych labolatoriach bo sie miedzy soba roznia i czasem dosc znacznie...Gdyby tak nie bylo nie byly by w kazdym labolatorium podawane..
Dlatego dopytywalam o normy.A progesteron pierwszy raz w diagnostyce robvilam przez to nie mialam porownania.moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:Bozia ale ja to wszystko doskonale wiem..Nie potrzebuje kserowania norm z neta bo sama doskonale potrafie je wyszukac..
.
Powtorze sie znow.Wynik swoja droga normy swoja.
Moj endokrynolog zawsze kazal zwracac uwage na normy w danych labolatoriach bo sie miedzy soba roznia i czasem dosc znacznie...Gdyby tak nie bylo nie byly by w kazdym labolatorium podawane..
Dlatego dopytywalam o normy.A progesteron pierwszy raz w diagnostyce robvilam przez to nie mialam porownania. -
ależ popełniaj
ale o określonej porze
ale wiesz co? myślę, że przez ciążę Ciebie ta zasada nie dotyczy więc spoko działajiwcia77 wrote:a tak mi sie zdawalo ze gdzies to juz czytalam
nie chcialam popelnic plagiatuMega, malgos741, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kuźwa znowu mi nie poszło
Caffe też się nie dała
no nic muszę sobie urodzić sama
Bozia3 wrote:ad.1 do taksówki trzeba jakoś w miarę dojść samodzielnie bez wstydu przed sąsiadami....
ad.2 dziecko zostało ze starszym braciszkiem, który już nie spał...Bozia3, kkisia, Mega, moremi, Sabina, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:hello czy tylko ja tu jestem?
KKisia gadajkkisia, Mega, malgos741, moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a no tak ... e to pobite gary
już myslałam, że ciąża
Bozia3 wrote:też właśnie nie mogę zakumać - bo mi się wydawało, że dopiero co miała drożność - ale mnie się już miesza trochę - co kto tu robi...Bozia3, Mega, kkisia, malgos741, moremi, Aasiula, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kkisia wrote:kurka kwiatka wstawiałam
kkisia, Bozia3, Reni, ComeToMeBaby, moremi, Arwena, Iwone, Aasiula, macduska, Sabina, iwcia77, gretka lubią tę wiadomość