35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAasiula wrote:ma dostał Forcid 1000 lekarka jak zobaczyla gardlo to sie zalamała i cyt, " o ja pier nicze "
Nigdy jeszcze nie byl tak chory
morfologię mu zrób,
i pilnuj jakby nie przechodziło to wal do lekarzacaffe, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAasiula wrote:dostalam ,ale to dopiero pierwsza dawka
Zareaguje na antybiotyk, będzie lepiej
Ja cież pierdole, ja zdechne zanim moja Młoda dorośnie, zdechne ze strachu o nią! A mi sie tu drugieigo chce, chyba mnie pojebało! To tak tytułem samokrytyki, proszę się tym nie przejmować, ja miewam takie monologi celem postawienia siebie samej do pionuArwena, Aasiula, Mega, Elfik, gretka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAasiula wrote:dostalam ,ale to dopiero pierwsza dawka
jak jest dobrze dobrany to po góra dwóch powinien poczuć się lepiej
Edit. jak ma siłę to niech płucze gardło słona wodą lub naparem z szałwi
kiedyś w szpitalu dawali do płukania jakieś takie tabletki z których robiło sie roztwór wody utlenionej też dobrze działalyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 22:20
Aasiula lubi tę wiadomość
-
macduska wrote:dobra moje panie na rozluźnienie atmosfery zapraszam na muffiny,
jeszcze ciepłe,
tylko śpieszyć się bo znikają w zastraszającym tempie...
http://www.iv.pl/images/36318455736866088327.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 22:19
macduska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAasiula wrote:ma dostał Forcid 1000 lekarka jak zobaczyla gardlo to sie zalamała i cyt, " o ja pier nicze "
Nigdy jeszcze nie byl tak chory
Paracetamol możesz spokojnie dac mu 4x 700mg, a ibuprofen 4x 350mg, to wg wagi
Taki system podawania zapobiegnie nagłemu wzrostowi gorączki i da lepsze samopoczucie
Arwena, Iwone, Mega, Elfik, gretka lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Jutro juz będzie lepiej
Zareaguje na antybiotyk, będzie lepiej
Ja cież pierdole, ja zdechne zanim moja Młoda dorośnie, zdechne ze strachu o nią! A mi sie tu drugieigo chce, chyba mnie pojebało! To tak tytułem samokrytyki, proszę się tym nie przejmować, ja miewam takie monologi celem postawienia siebie samej do pionuSabina, kkisia, Iwone, Mega lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartaDidi wrote:NIe zdechniesz... Ja tak 18 lat ciagne...
Nie wiem, nie mam porównania. Za dojrzałą się nie uznaję, bo mam zryty beret.
A Ty Marta inaczej postrzegasz macierzyństwo teraz niż z Matem?malgos741, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:nie ma jakichs okreslonych norm co do ciazy srednio od 16 tu jest w 1szym trymestrze ciazy... Jaki ty masz ten swoj poziom na wyniku to ci zaraz przelicze...
tu jest kalkulator
http://www.endmemo.com/medical/unitconvert/Progesterone.php
O, dzięki.
Wyszło mi po przeliczeniu 43,4ng, a w nmol 138,3malgos741 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymacduska wrote:dorbie wiesz moze co to mogą być za tabletki o których pisalam?
wrzucało je się do wody i powstawał roztwór wody utlenionej do gardła?
Pertlenon - Urea peroxydata
Opis rozszerzony leku
Wskazania:
Sporządzony z tabletek roztwór 3% stosuje się do użytku zewnętrznego: do odkażania i przemywania zanieczyszczonych a zwłaszcza ropiejących ran, przy zdejmowaniu przyschniętych opatrunków. Roztwór 0,3% służy do płukania jamy ustnej, gardła, dziąseł, w stanach zapalnych i zakażeniach jamy ustnej.
Dawkowanie:
Zewnętrznie. Przygotowanie 3% roztworu nadtlenku wodoru (woda utleniona): rozpuścić 10 tabletek w pół szklanki przegotowanej wody. Przygotowanie 0,3% roztworu nadtlenku wodoru: rozpuścić 1 tabletkę w pół szklanki przegotowanej wody. Nie połykać przy płukaniu jamy ustnej i gardła 0,3% roztworem wody utlenionej. Nie należy stosować leku Pertlenon: na świeże, krwawiące oraz rozległe rany, w bardzo ostrych, wrzodziejących zapaleniach dziąseł, gdyż może dojść do uszkodzenia błony śluzowej.macduska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymysza1975 wrote:Ale ostatnio gęsta i nerwowa atmosfera na forum.
Tęsknię
kapturnica, macduska, MartaDidi, Arwena, kkisia, Aasiula, malgos741, mysza1975, Mega, gretka, BISCA lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Mi koleżanka kiedyś "życzliwie" powiedziała, że dojrzałe matki mają gorzej, bo za bardzo się przejmują
Nie wiem, nie mam porównania. Za dojrzałą się nie uznaję, bo mam zryty beret.
A Ty Marta inaczej postrzegasz macierzyństwo teraz niż z Matem?Sabina, caffe, macduska, kkisia, Aasiula, Iwone, Elfik, mysza1975, Mega, SolarPolar, gosia7122 lubią tę wiadomość
Aasiula wrote:a to bez recepty jest ,martwie sie bo nie moge mu zbic tej goraczki .teraz zeszla do 39,7 ,ale robilam letni prusznic,schladzanie ciala i caly czas mu robie oklady na glowe
Nie wiem, może któraś napisała, chłodny oklad na wątrobę.
Schlodzisz ja to również krew w całym organizmie i zaczyna spadać gorączka
Teastowalam na młodej
Za pierwszym razem prawie lodowaty dalam,chciałam dobrze, ale ch nie matka, jak dziec to wytrzymal...Sabina, macduska, Aasiula, kkisia, Mega, gretka lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:My robim co możem, ale co zrobisz? Bez szopa i pirata chujowo jak nie wiem
Tęsknię
Sabina, Aasiula, kapturnica, macduska, kkisia, malgos741, mysza1975, megan8, Mega, Reni, gosia7122 lubią tę wiadomość
nick nieaktualny