X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    paszcza śpiworek może się przydać na chłodne deszczowe dni - ja nie wiem jaka tam u Was pogoda, albo na wieczor
    z rozmiarami to bardzo różnie bywa - mój już ledwo włazi w 74. Czasami ciuchy na 6-9 miesięcy są już małe, a te na 3-6 dobre. Patrz raczej na oko, bo inaczej nie rozkminisz...

no wlasnie kurde czasami te 56 wygladaja na wieksze niz 62.. nie wiem, czy jest sens je rozmiarami ukladac.. Mowisz Kajtek 74-80 przy 4 miechach? No to moge zapewne wszytkie zimowki spakowac, bo u nas zima bedzie przy 6 miesiacach najwczesniej, a najwieksze zimowe widzialam 80-tki..
    Najwyzej rozpakuje, nie musze miec wszytkiego przepranego i przygotowanego zawczasu, nie? Na razie biore 2-3 rozmiary..
    Poza tym i tak nie mam szafy dla dziecka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 18:59

Aasiula, Sabina, macduska, Bozia3 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Malgos :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 18:57

moremi, MartaDidi, Sabina, macduska, malgos741 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Urodzisz, rozpoznasz wroga, opanujesz sytuacje i cwicz... Ja trenuje jak Maly spi...

Marta, ja przy obecnym stanie miesni mlodego z brzucha nie wypchne, bo nie mam czym.. ;)
    przestalam ich uzywac po IVF, zeby ciazy nie zaszkodzic, ot, schiza taka.. no ale teraz mlody ma sile, napierdziela rowno, wiec juz mi odpuscilo.. u nas takie fizjoterapeutki sa przy porodzie, czasami wlasnie przygotowuja do porodu, a potem pokazuja Ci jak cwiczyc, zeby wszytko wrocilo na miejsce..
    ja chce, zeby ona mi pokazala jak przycwiczyc troche teraz tak, zeby kartoflowi nie zaszkodzic, ale tez miec co uzyc przy porodzie.. ostanio sobie uswiadomilam, ze ja z automatu bokiem z lozka wstaje, zeby miesni brzucha nie napinac.. schiza, schiza, trzeba sie ratowac.. mam 3 miechy, cos tam zdzialam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 19:02

moremi, Sabina, kkisia, macduska, Bozia3 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Ciekawe jak tam Malgos :)

juz na bank zainseminowana, jak chuop mial na 16-ta spermiaki oddac- no chyba, ze go bez dowodu nie wzieli.. moze chociaz prawo jazdy mial do identyfikacji.. :/

u nas przy inseminacji (mialam 5 przed IVF) trzeba bylo miec wlasne karty szpitalne z chipem i dokumenty- nie bylo mowy, zeby jakiegos innego chlopa przytargac ;)

moremi, Aasiula, Sabina, MartaDidi, kkisia, kapturnica, gretka, macduska, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no wlasnie kurde czasami te 56 wygladaja na wieksze niz 62.. nie wiem, czy jest sens je rozmiarami ukladac.. Mowisz Kajtek 74-80 przy 4 miechach? No to moge zapewne wszytkie zimowki spakowac, bo u nas zima bedzie przy 6 miesiacach najwczesniej, a najwieksze zimowe widzialam 80-tki..
    Najwyzej rozpakuje, nie musze miec wszytkiego przepranego i przygotowanego zawczasu, nie? Na razie biore 2-3 rozmiary..
    Poza tym i tak nie mam szafy dla dziecka ;)
    Ja tez nie mam szafy... Tylko komode z przewijakiem mialam- tam rzeczy trzymam. i szybciutko robie czystki, jak Maly z czegos wyrasta...

Sabina, Aasiula, kkisia, macduska lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    juz na bank zainseminowana, jak chuop mial na 16-ta spermiaki oddac- no chyba, ze go bez dowodu nie wzieli.. moze chociaz prawo jazdy mial do identyfikacji.. :/

u nas przy inseminacji (mialam 5 przed IVF) trzeba bylo miec wlasne karty szpitalne z chipem i dokumenty- nie bylo mowy, zeby jakiegos innego chlopa przytargac ;)
    Wiesz tez o tym pomyslalam ,ze toche kiepsko jak nie ma dowodu ,ale pewnie prawko ma przy sobie :)

kapturnica, macduska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez ma komode ;-) choc w naszej ubraniowce ma juz wircej sukienek, kurteczek i sweterkow niz ja ;-)

Aasiula, MartaDidi, kkisia, kapturnica, macduska lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Marta, ja przy obecnym stanie miesni mlodego z brzucha nie wypchne, bo nie mam czym.. ;)
    przestalam ich uzywac po IVF, zeby ciazy nie zaszkodzic, ot, schiza taka.. no ale teraz mlody ma sile, napierdziela rowno, wiec juz mi odpuscilo.. u nas takie fizjoterapeutki sa przy porodzie, czasami wlasnie przygotowuja do porodu, a potem pokazuja Ci jak cwiczyc, zeby wszytko wrocilo na miejsce..
    ja chce, zeby ona mi pokazala jak przycwiczyc troche teraz tak, zeby kartoflowi nie zaszkodzic, ale tez miec co uzyc przy porodzie.. ostanio sobie uswiadomilam, ze ja z automatu bokiem z lozka wstaje, zeby miesni brzucha nie napinac.. schiza, schiza, trzeba sie ratowac.. mam 3 miechy, cos tam zdzialam..
    Ale ja tez tak mialam... KOchana , nie martw sie porodem- urodzisz z atrofia miesni brzucha.. :-) Po porodzie do mnie tez przyszla fizjoterapeutka i pokazala jak cwiczyc, ale to bylo jak seans dla emerytow...

Sabina, Aasiula, kkisia, kapturnica, macduska lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, maz Malgosi zolnierzy oddal ;-)

moremi, Aasiula, MartaDidi, kkisia, kapturnica, paszczakin, gretka, macduska, ComeToMeBaby, malgos741, Mega, ania.g lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Wiesz tez o tym pomyslalam ,ze toche kiepsko jak nie ma dowodu ,ale pewnie prawko ma przy sobie :)
    Oby.
    Kurcze, czy tylko my nosimy dokumenty ze sobą?

Aasiula, kkisia, kapturnica, gretka, paszczakin, macduska, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Moja tez ma komode ;-) choc w naszej ubraniowce ma juz wircej sukienek, kurteczek i sweterkow niz ja ;-)
    Jak ja uwielbialam ,te wszystkie sukieneczki bluzeczki buciki
    Boszszszs ja kcem dziewczynke :)

Sabina, MartaDidi, kkisia, kapturnica, gretka lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Spokojnie, maz Malgosi zolnierzy oddal ;-)
    Ufffff brawo1.gif

MartaDidi, paszczakin, moremi, kkisia, kapturnica, macduska, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Jak ja uwielbialam ,te wszystkie sukieneczki bluzeczki buciki
    Boszszszs ja kcem dziewczynke :)

a mnie te dziewczece roze i lakierki przerazaja i dostalam w nagrode chopaka ;) wie, wiem, nie trzeba w rozowosci ubierac, niemniej jest to glowny kolor w sklepach.. ja ciuchy dostalam glownie granatowe, szare, bezowe i biale i bardzo mi ta spokojna kolorystyka odpowiada..

Tylko w jednym z moich zakupow mnie ponioslo (gender, pani, gender) i kupilam rampersa :D kolorowego w wersji dziewczecej- niech kartofel ma troche kolorow..
    http://rajmalucha20.nazwa.pl/foto_alle/rampersy%20stare%20na%20lato/rampers%201.jpg

moremi, Aasiula, kapturnica, macduska, kkisia, gosia7122 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, dobrze że jesteś. Miśka nie ma, a może Ty wiesz o co chodzi. Od wczoraj mnie tak cycki napierdzielają, że masakra. Normalnie przy tym bólu bym myślała, że to ciąża, ale dzie, w 4 dpo? Pokręcił mi się cholernie ten cykl :/

Aasiula, paszczakin, macduska, kkisia, gosia7122, Arwena lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Kapta, dobrze że jesteś. Miśka nie ma, a może Ty wiesz o co chodzi. Od wczoraj mnie tak cycki napierdzielają, że masakra. Normalnie przy tym bólu bym myślała, że to ciąża, ale dzie, w 4 dpo? Pokręcił mi się cholernie ten cykl :/

Wiesz..Popatrz kochana u mnie na ten cykl..Cycki mnie zaczely wlasnie napierdalac 4 5dzien po ovu masakrycznie...Moze to dobry znak??Bo u mnie wlasnie takim byl.I cycki bolay tak inaczej w strone sutkow...Do dzis tak promieniuje i pod pachy..A wopisie po cyklem mam wlasnie ciagle narzekanie na piersi I najdziwniejsze bylo ,ze bol pojawial sie nie wiadomo skad i znikal ale chwilami tak kłuło ,ze nie dalo sie stanika sciagnac...Myslalam wtedy ze to wysoki progesteronale nie byl jakis wyjebany w kosmos a byla to oznaka zaplodnienia...

Aasiula, MartaDidi, paszczakin, kkisia, gosia7122 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Morek trzymie kciuki zeby to bylo to divers2253.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 19:38

kapturnica, macduska, kkisia, ComeToMeBaby, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wiesz..Popatrz kochana u mnie na ten cykl..Cycki mnie zaczely wlasnie napierdalac 4 5dzien po ovu masakrycznie...Moze to dobry znak??Bo u mnie wlasnie takim byl.I cycki bolay tak inaczej w strone sutkow...Do dzis tak promieniuje i pod pachy..A wopisie po cyklem mam wlasnie ciagle narzekanie na piersi I najdziwniejsze bylo ,ze bol pojawial sie nie wiadomo skad i znikal ale chwilami tak kłuło ,ze nie dalo sie stanika sciagnac...Myslalam wtedy ze to wysoki progesteronale nie byl jakis wyjebany w kosmos a byla to oznaka zaplodnienia...
    dobrze prawi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    raczej duzy.. ja mam 176, chuop 10 wiecej i nie chudzinki ;) zreszta Adacho na usg od samego poczatku ma zawsze "szybszy" termin porodu niz wynika z wyliczen.. nic mniejszego niz 56 nawet nie biore..
    Ja tez nie bralam, bo Adas mial byc gigantem. Te 3 tyg za wczesnie spowodowaly, ze latalam za ciuchami w rozmiarze 50. Zostaw Ty se troche malych tez...

Teraz Adamek nosi ciuchy na 68 - 74, wiec takie same jak Kajtek, a jest przeciez starszy. Nie wywalaj ciuchow, urodzi sie, to zobaczysz. Powywalaj tylko te, ktore nie pasuja ewidentnie do pory roku.
    A, pamietaj, na poczatku duzo pizamek - chlopaki sikaja w kosmos przy kazdym przewijaniu. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 19:48

Aasiula, MartaDidi, paszczakin, iwcia77, kkisia, Bozia3, Mega, gosia7122, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgos juz po :-) wszystko dobrze :-) wiecej napisze sama jal dojedzie do domu :-)

Aasiula, gretka, paszczakin, kapturnica, macduska, moremi, kkisia, ComeToMeBaby, malgos741, Mega, gosia7122, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jakas Ty laaaaaaaaaaaaska! :) U lala! :)

Aasiula, MartaDidi, iwcia77, kkisia, Bozia3, Mega, BISCA lubią tę wiadomość

‹‹ 6944 6945 6946 6947 6948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ