X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Wiesz, bo to FSH może być wysokie jak AMH masz niskie. Ale nie przejmuje się jakby co, bo ja mam AMH 0,3 i zaszłam w ciążę. Podobno warto, aby gin policzył pęcherzyki na poczatku cyklu.

ale jakos stymulowalas??? Wiesz, ja mam za niski estradiol 17,7, FSH 18.07 i podejrzewam niskie AMH.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 23:21

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Ale gdzie to pytanie?

DO eksperta "starania w wieku 43 lat"

MartaDidi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Zofia8
  • MartaDidi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    nieeee nooooo..... wcześniej też był gwałcony :) ale jutro poprawię jeszcze. wiadomo.
    Przed owu, do diaska! i nie żałuj sobie... :-)

ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra znalazłam i polubiłam

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    A gdzie szukać tego pytania do eksperta żeby podlajkować?
    o.. to..to..Gdzie?

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok. zalajkowalam..

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoMeTa i pamietaj ze te nieszczesne 6 godz. tylko jajo moze... Moj ginek mowil, zadne co dwa dni, zadne 2 razy dziennie... Eksploatowac na maksa... Nie ma pojecia " niedojrzaly plemnik", z nasieniowodu moze ich co najwyzej mniej wyplynac, ale w ejakulacie same juz dojrzale... co pare godz, kazal... i zaszlam :-) moj facet ciezko to wspomina...:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 23:25

dorbie, mamatrojki80, megan8, ComeToMeBaby, macduska, Iwone, Arwena, moremi, Bozia3, ania.g, Mega, gretka, kicia 123, Pusurek, Mango, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    ale jakosc stymulowalas??? Wiesz, ja mam za niski estradiol 17,7, FSH 18.07 i podejrzewam niskie AMH.
    Brałam przez 9 lat tabl antykonc i po odstawieniu zaburzyl mi się cykl, miałam bezowulacyjny, w nastepnym dostałam Clostilbegyt i w drugim cyklu z Clo zaszłam w ciąże. Fakt, że dwie pierwsze ciąże zaciązyłam za pierwszym razem, chciałam, miałam, ale to było 16 i 11 lat temu. I teraz moje jajniki wyglądały na początku cyklu dośc dobrze, tzn miały sporo pęcherzyków z wiodącym, nie miałam liczone, ale tak oceniała moja doktor.
    Nie znalazłam na forum wypowiedzi żadnej dziewczyny z niskim AMH, jak zachodzą w ciąże, tym się już nie chwalą, a na wątku o AMH wszystkie miały wyższe ode mnie. Też dużo osób nie mierzy AMH. Ale w necie znalazłam trochę opini, ze z AMH 0,15 też kilka dziewczyn zaszło w ciążę
    Ciążę mam młoda jak na razie, mam nadzieje, ze się utrzyma, tfu, tfu, odpukać :-)

mamatrojki80, MartaDidi, megan8, Iwone, Arwena, moremi, ania.g, kkisia, Dorka1979, gretka, Sabina, gosia7122 lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malo tego, jeszcze dodal- jezeli partner nie da rady to włączamy wspomaganie- no moj jak to uslyszal, to sie ziemia zatrzęsła...

dorbie, ComeToMeBaby, macduska, Iwone, moremi, kkisia, Pusurek, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Malo tego, jeszcze dodal- jezeli partner nie da rady to włączamy wspomaganie- no moj jak to uslyszal, to sie ziemia zatrzęsła...
    Tzn co? Sąsiada?

MartaDidi, macduska, moremi, kkisia, Dorka1979, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Brałam przez 9 lat tabl antykonc i po odstawieniu zaburzyl mi się cykl, miałam bezowulacyjny, w nastepnym dostałam Clostilbegyt i w drugim cyklu z Clo zaszłam w ciąże. Fakt, że dwie pierwsze ciąże zaciązyłam za pierwszym razem, chciałam, miałam, ale to było 16 i 11 lat temu. I teraz moje jajniki wyglądały na początku cyklu dośc dobrze, tzn miały sporo pęcherzyków z wiodącym, nie miałam liczone, ale tak oceniała moja doktor.
    Nie znalazłam na forum wypowiedzi żadnej dziewczyny z niskim AMH, jak zachodzą w ciąże, tym się już nie chwalą, a na wątku o AMH wszystkie miały wyższe ode mnie. Też dużo osób nie mierzy AMH. Ale w necie znalazłam trochę opini, ze z AMH 0,15 też kilka dziewczyn zaszło w ciążę
    Ciążę mam młoda jak na razie, mam nadzieje, ze się utrzyma, tfu, tfu, odpukać :-)

Wlasnie czytam watek o amh i widze, ze niektorych paskach jest info, ze sa w ciazy ale podejrzewam, ze stymulowanej.

Zofia8
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Tzn co? Sąsiada?
    Ha, ha, albo sąsiadkę...Viagre mialam mu dac... Moj ginekolog jest bezlitosny...

dorbie, ComeToMeBaby, macduska, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie mialam monitoringu, to nie wiem co tak naprawde w trawie piszczy. Nawet nie wiem co oznacza opis mojego usg (znajdziesz go w pytaniu do eksperta).

iwcia77 lubi tę wiadomość

Zofia8
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    CoMeTa i pamietaj ze te nieszczesne 6 godz. tylko jajo moze... Moj ginek mowil, zadne co dwa dni, zadne 2 razy dziennie... Eksploatowac na maksa... Nie ma pojecia " niedojrzaly plemnik", z nasieniowodu moze ich co najwyzej mniej wyplynac, ale w ejakulacie same juz dojrzale... co pare godz, kazal... i zaszlam :-) moj facet ciezko to wspomina...:-)
    no już takie cykle przechodziliśmy i nic. z łóżka nie wychodziliśmy. ja nie wiem, czy tam wogóle była jakakolwiek zawartość plemniorów w ejakulacie jesli to był nasty bzyk jednego dnia ;)
    próbowaliśmy co dwa dni, ale to nie dla nas ;) więc przynajmniej raz dziennie musi być. poza tym- przecież mogą poczekać te plemniory, no nie?
    jakoś im dłużej się nie udaje tym mniej mam werwy bo tylko same rozczarowania i nerwy. no ale zobaczymy, bo napieprza mnie tak na ovu że ledwie się ruszam.

dorbie, MartaDidi, Arwena, moremi, kkisia, kicia 123, Pusurek, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Ja nigdy nie mialam monitoringu, to nie wiem co tak naprawde w trawie piszczy. Nawet nie wiem co oznacza opis mojego usg (znajdziesz go w pytaniu do eksperta).
    Zofia, jak nigdy? Ja biegalam co miesiac na monitoring...

dorbie, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no już takie cykle przechodziliśmy i nic. z łóżka nie wychodziliśmy. ja nie wiem, czy tam wogóle była jakakolwiek zawartość plemniorów w ejakulacie jesli to był nasty bzyk jednego dnia ;)
    próbowaliśmy co dwa dni, ale to nie dla nas ;) więc przynajmniej raz dziennie musi być. poza tym- przecież mogą poczekać te plemniory, no nie?
    jakoś im dłużej się nie udaje tym mniej mam werwy bo tylko same rozczarowania i nerwy. no ale zobaczymy, bo napieprza mnie tak na ovu że ledwie się ruszam.
    A owulacje mialas? Ale nie wzrost LH na pasku, lub skok temperatury... monitoring mialas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 23:38

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

Kochana, chłopa przebadaj.

MartaDidi, ComeToMeBaby, Pusurek lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Kochana, chłopa przebadaj.
    A nie badalas?

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    A owulacje mialas? Ale nie wzrost LH na pasku, lub skok temperatury... monitoring mialas?
    jeszcze nie. opisałam wcześniej moją historię.
    dopiero raz byłam u ginki, po 4 miesiacach starań, potem robiłam badania, mój m nasienie (edit: i hormony, morfologie). we wtorek odbieram jego wyniki i każde umawia sie do swojego lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 23:40

mamatrojki80, MartaDidi, dorbie, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Wlasnie czytam watek o amh i widze, ze niektorych paskach jest info, ze sa w ciazy ale podejrzewam, ze stymulowanej.
    U mnie pęcherzyk dojrzały był w tym bezowulacyjnym, tylko nie pękł. Może pomogł mi Inofem(Inofolic) bo mioinozytol ma m.in takie działanie, że wspomaga pękanie pęcherzyków w reakcji na LH. Po clo i inofem miałam wczesną owulkę.
    Nie wiem jakby było naturalnie, ze względu na AMH i wiek nie warto było czekać.
    To postępowanie zależy też od doświadczenia ginekologa

MartaDidi, Iwone, moremi, kkisia, gretka, Aasiula lubią tę wiadomość

‹‹ 7014 7015 7016 7017 7018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ