35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBry laski
Pepa spokoju
Ja musze dzis chate odgruzowac po chorobie
I byle do niedzieli i wyjazd do naszej samotni
Tylko tym razem bedzie wesolo
jedzie nas wsumie 11 osob
pieknieAasiula, kapturnica, moremi, gretka, Mega, Sabina, gosia7122, Bursztyn, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Margolcia88 wrote:Dzień dobry.
Mam pytanie. Miałam raz taką sytuację, że mi na 3 testach z rzędu druga kreska się pokazała, na jednym to w sumie było pół kreski, ale jednak coś tam było.Jak zrobiłam betę, to w sumie nic nie wynikło, bo wynik 1,2, a w legendzie napisane ,że na pewno brak ciąży to do 5, a od pierwszego do 10 tygodnia to co najmniej 200.
I zastanawiam się, co z tymi 3 testami, bo taka sytuacja nigdy wcześniej ani później się nie powtórzyła.
Od kiedy zaczyna być produkowane hcg?
Pół kreski to żadna kreska ewidentnie wadliwy test...
Hcg produkowane jest okolo 48 h po zagniezdzeniu sie blastocysty...Jezeli mialas wynik bety ponizej 5 to nie była to ciąża a raczej wadliwy test..Tym bardziej ,ze najczulsze testy 10tki wykrywaja sladowa bete w ilosci okolo3,5 jednostek .Gdyby to byla ciaza biochemiczna badanie krwi wykrylo by wyzszy poziom hcg
DO zafalszowan testow moze dojsc rowniez w przypadku nadczynnosci tarczycy ...Margolcia88, moremi, Sabina, Bursztyn, Elfik lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:
Od razu ci się usta przeczyszczą...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 16:58
kkisia, moremi, Sabina, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
paszczakin wrote:no dzieki gretka, chociaz ktos tu sie za mna wstawil!
chlip, chlip idę do kąta
kkisia, kapturnica, Aasiula, gretka, Sabina, Mega, Elfik lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
peppapig wrote:Bry
Krwawienia ustało,plamienie beżowe minimalne zostało.
Rano na usg widoczny pęcherzyk ciażowy z pecherzykiem żółtkowym. Serduszka jeszcze nie widać. Progesteron 3x2 nospa i magnez. Powinno być dobrze ale wiadomo nikt tego nie zagwarantuje. Nie muszę leżeć w szpitalu wystarczy w domu.
W środę znowu usg,krwiaka nie widać. Dzięki że się martwicie.
Jestem jak sparaliżowana, ogólnie że mnie strzepek nerwów..
Oby do środy chyba żeby znowu było krwawienia..
[/QUOT
Uff. Teraz odpoczywaj.Zofia8
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Pół kreski to żadna kreska ewidentnie wadliwy test...
Hcg produkowane jest okolo 48 h po zagniezdzeniu sie blastocysty...Jezeli mialas wynik bety ponizej 5 to nie była to ciąża a raczej wadliwy test..Tym bardziej ,ze najczulsze testy 10tki wykrywaja sladowa bete w ilosci okolo3,5 jednostek .Gdyby to byla ciaza biochemiczna badanie krwi wykrylo by wyzszy poziom hcg
DO zafalszowan testow moze dojsc rowniez w przypadku nadczynnosci tarczycy ...
Tak sobie kombinuję ::)szukam dowodów na drożność...iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Margolcia88 wrote:Aha, dzięki. Wyniki badań tarczycy mam ok. , więc na pewno te testy były wadliwe.
Tak sobie kombinuję ::)szukam dowodów na drożność...Nawet ciaza biochemiczna nie da ci takiej pewnosci bo nie wiadomo gdzie doszlo do zaplodnienia...
Aasiula, Margolcia88, kkisia lubią tę wiadomość
-
gretka wrote:a to pewnie cos takiego:
http://sara-maria.bloog.pl/id,330258243,title,Ogorki-po-papiesku,index.html
ja gdzies tez mialam przepisa, ale z racji tego ze tu gruntowych nie uswiadcze, to nie robie i zajadam okazyjnie u rodziny
tamte ne miały takiej mlecznej zalewy, była przezroczysta, żółtawa- podobno dzięki dodatkowi miodu. no nie dowiem się
aaa.... powiedziałam wczoraj mojemu m o tych buraczkach- mówi, że pierwsze słyszy. heh- skoro nie cierpi ćwikły to mu może matka nie robiła. na wszelki wypadekiwcia77 lubi tę wiadomość
-
Aasiula wrote:Jak rozumiem chodzi Ci o bete
0,1Aasiula, Margolcia88, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:No to jedyny dowod mozesz miec albo po hsg albo najpewniejszy po laparo
Nawet ciaza biochemiczna nie da ci takiej pewnosci bo nie wiadomo gdzie doszlo do zaplodnienia...
-
kapturnica wrote:A te Twoje testy to nawet nie byly bladziochy..To byla regularna krecha..Dlatego jak zrobilam rano wtedy quixxa to od razu se p[rzypomnialam Twoja historie..Mozna sie wkurwic wynikiem bety...
A testy wyjebalam wszystkie tej firmy , a troche ich bylo
kapturnica, Sabina, kkisia, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Margolcia88 wrote:Najprawdopodobniej będę miała laparoskopię. 6 lutego idę mam wizytę, zobaczymy co lekarz powie.
Aasiula, Margolcia88, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Elfik wrote:sprawdzają czy żyję...
kapturnica, Aasiula, Sabina, moremi, Pusurek, gretka, kkisia, Bursztyn, Elfik, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość