Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry laski :)

Pepa spokoju <3

Ja musze dzis chate odgruzowac po chorobie ;)
    I byle do niedzieli i wyjazd do naszej samotni
    Tylko tym razem bedzie wesolo
    jedzie nas wsumie 11 osob
    pieknie ;)

Aasiula, kapturnica, moremi, gretka, Mega, nick nieaktualny, gosia7122, Bursztyn, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Dzień dobry.
    Mam pytanie. Miałam raz taką sytuację, że mi na 3 testach z rzędu druga kreska się pokazała, na jednym to w sumie było pół kreski, ale jednak coś tam było.Jak zrobiłam betę, to w sumie nic nie wynikło, bo wynik 1,2, a w legendzie napisane ,że na pewno brak ciąży to do 5, a od pierwszego do 10 tygodnia to co najmniej 200.
    I zastanawiam się, co z tymi 3 testami, bo taka sytuacja nigdy wcześniej ani później się nie powtórzyła.
    Od kiedy zaczyna być produkowane hcg?

Pół kreski to żadna kreska ewidentnie wadliwy test...
    Hcg produkowane jest okolo 48 h po zagniezdzeniu sie blastocysty...Jezeli mialas wynik bety ponizej 5 to nie była to ciąża a raczej wadliwy test..Tym bardziej ,ze najczulsze testy 10tki wykrywaja sladowa bete w ilosci okolo3,5 jednostek .Gdyby to byla ciaza biochemiczna badanie krwi wykrylo by wyzszy poziom hcg
    DO zafalszowan testow moze dojsc rowniez w przypadku nadczynnosci tarczycy ...

nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny, Bursztyn, Elfik lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:

Od razu ci się usta przeczyszczą...
    ;)
    Znow mam rzygac??Spadaj..Czekam kiedy sama zaczniesz całowac muszle..I wcale Ci nie bede wspolczuc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 16:58

nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Ja ostatnio mialam taka sytuacje dwa testy pozytywne ,tzn byly kreski slabe ale byly
    Jeden ujemny
    Beta niestety nie wykazala ciazy
    Ale jaka cyferka była na wyniku?

Aasiula lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no dzieki gretka, chociaz ktos tu sie za mna wstawil!
    No nie... Przevcież ja pierwsza napisalam, że możesz myszy na nie nasłać :-( chlip, chlip idę do kąta

nick nieaktualny, kapturnica, Aasiula, gretka, nick nieaktualny, Mega, Elfik lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Bry
    Krwawienia ustało,plamienie beżowe minimalne zostało.
    Rano na usg widoczny pęcherzyk ciażowy z pecherzykiem żółtkowym. Serduszka jeszcze nie widać. Progesteron 3x2 nospa i magnez. Powinno być dobrze ale wiadomo nikt tego nie zagwarantuje. Nie muszę leżeć w szpitalu wystarczy w domu.
    W środę znowu usg,krwiaka nie widać. Dzięki że się martwicie.
    Jestem jak sparaliżowana, ogólnie że mnie strzepek nerwów..
    Oby do środy chyba żeby znowu było krwawienia..
    <3[/QUOT
    Uff. Teraz odpoczywaj.

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Pół kreski to żadna kreska ewidentnie wadliwy test...
    Hcg produkowane jest okolo 48 h po zagniezdzeniu sie blastocysty...Jezeli mialas wynik bety ponizej 5 to nie była to ciąża a raczej wadliwy test..Tym bardziej ,ze najczulsze testy 10tki wykrywaja sladowa bete w ilosci okolo3,5 jednostek .Gdyby to byla ciaza biochemiczna badanie krwi wykrylo by wyzszy poziom hcg
    DO zafalszowan testow moze dojsc rowniez w przypadku nadczynnosci tarczycy ...
    Aha, dzięki. Wyniki badań tarczycy mam ok. , więc na pewno te testy były wadliwe.
    Tak sobie kombinuję ::)szukam dowodów na drożność... :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Ale jaka cyferka była na wyniku?
    Jak rozumiem chodzi Ci o bete
    0,1

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Aha, dzięki. Wyniki badań tarczycy mam ok. , więc na pewno te testy były wadliwe.
    Tak sobie kombinuję ::)szukam dowodów na drożność... :)
    No to jedyny dowod mozesz miec albo po hsg albo najpewniejszy po laparo :) Nawet ciaza biochemiczna nie da ci takiej pewnosci bo nie wiadomo gdzie doszlo do zaplodnienia...

Aasiula, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    a to pewnie cos takiego:
    http://sara-maria.bloog.pl/id,330258243,title,Ogorki-po-papiesku,index.html

ja gdzies tez mialam przepisa, ale z racji tego ze tu gruntowych nie uswiadcze, to nie robie i zajadam okazyjnie u rodziny :-)
    aaa pewnie co gospodyni to przepis.
    tamte ne miały takiej mlecznej zalewy, była przezroczysta, żółtawa- podobno dzięki dodatkowi miodu. no nie dowiem się ;)

aaa.... powiedziałam wczoraj mojemu m o tych buraczkach- mówi, że pierwsze słyszy. heh- skoro nie cierpi ćwikły to mu może matka nie robiła. na wszelki wypadek ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Jak rozumiem chodzi Ci o bete
    0,1
    A te Twoje testy to nawet nie byly bladziochy..To byla regularna krecha..Dlatego jak zrobilam rano wtedy quixxa to od razu se p[rzypomnialam Twoja historie..Mozna sie wkurwic wynikiem bety...

Aasiula, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No to jedyny dowod mozesz miec albo po hsg albo najpewniejszy po laparo :) Nawet ciaza biochemiczna nie da ci takiej pewnosci bo nie wiadomo gdzie doszlo do zaplodnienia...
    No tak, nie ma co tu filozofować, na konkretne badanie trzeba poczekać.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    No tak, nie ma co tu filozofować, na konkretne badanie trzeba poczekać.
    A jakie badanie robisz???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A te Twoje testy to nawet nie byly bladziochy..To byla regularna krecha..Dlatego jak zrobilam rano wtedy quixxa to od razu se p[rzypomnialam Twoja historie..Mozna sie wkurwic wynikiem bety...
    ech wqrw to malo powiedziane co ja czulam wtedy :/
    A testy wyjebalam wszystkie tej firmy , a troche ich bylo :(

kapturnica, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    ech wqrw to malo powiedziane co ja czulam wtedy :/
    A testy wyjebalam wszystkie tej firmy , a troche ich bylo :(

I najgorsze, że to kilka testów. Bo jeden, to można sie pogodzić z tym, że wadliwy.

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A jakie badanie robisz???

Najprawdopodobniej będę miała laparoskopię. 6 lutego idę mam wizytę, zobaczymy co lekarz powie.

Aasiula, moremi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamietam Morek miala to samo z tymi testami
    Tzn tej samej firmy
    Chuj nie testy ;/

nick nieaktualny, nick nieaktualny, moremi, Mega, nick nieaktualny, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Najprawdopodobniej będę miała laparoskopię. 6 lutego idę mam wizytę, zobaczymy co lekarz powie.
    I po niej bedziesz wszystko miala czarno na bialym,..Ja sie panicznei balam wynikow ale nie zaluje laparoskopii i gdybym miala powtorzyc , zrobilabym to bez wahania...

Aasiula, nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniłam lekarza, w sumie do dwóch jednocześnie chodzę.Pierwszy wspomniał oi laparoskopii, drugi pewnie też do tego wniosku dojdzie, a jak nie to mu to podpowiem

moremi lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    sprawdzają czy żyję...
    ;)
    Taniej chyba dźgnąć w oko ;)

kapturnica, Aasiula, nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny, gretka, nick nieaktualny, Bursztyn, Elfik, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 7041 7042 7043 7044 7045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ