X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta - tak trzymać - to wzruszający i fajny moment...

Iwcia - i dobrze - na pewno sobie poradzicie...widzę, że lubisz spotkania z psychologami - jeśli pomagają - to najważniejsze...:)

iwcia77, kapturnica, Aasiula, macduska, kkisia, Sabina, moremi, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no tak mowią ;) jakos ciezko mi sobie wyobrazic, ze moze to byc az tak ohydne, no ale zobaczymy.. ja do rzygania jestem pierwsza, ale nie na plyny, wiec mam nadzieje, ze sie uda zbadac. badanie jest na czczo, po 1h i po 2h..
    Ciekawe po co po 1 godz. Obecne wytyczne (Polskie Towarzystwo Diabetologiczne) mówią, że bada się po 2 godz obciązenie 75g glc i ma być do 140, powyżej to cukrzyca ciązowa. Bez sensu niektórzy ginekolodzy robią np obciązenie 50g i po godzinie albo po 1 i 2 godz.
    A z cytryną jest do wypicia, ja piłam swego czasu z cytryna

kapturnica, Aasiula, macduska, Iwone, kkisia, gosia7122, Arwena lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Kapta gratulejszyn oficjejszyn. Dawaj dane do Porodowki.
    Iwka, super, ze Alojz jest reformowalny. Przyda sie wam troche wspolnych spotkan naukowych, a Ty sie wygadasz przed psychologiem i moze nabierzesz ttroche dystansu do wszystkiego. Kciukam!
    Na ten moment ,nic sie nie zmienia wg OM 17wrzesnia jak w morde strzelił 8)
    Dzieki Pusur 8) A niech tam obiecalam sobie ,ze jak bedzie serducho to podam

Jeszcze jedno dziewczyny w sobote bede mogla dopiero wyslac mojeleki..Prosilabym by kazda ktorej cos obiecalam napisala mi co ktorej mam wyslac..Bo na ten moment nie pamietam..Wysle wszystko w sobote najpozniejw poniedzialek..I zrobie to z wielka radoscia..Bo sama dostalam od dziewczyn ich zapasy z dobrymi fluidami <3

Aasiula, ComeToMeBaby, Pusurek, ania.g, iwcia77, macduska, kkisia, Sabina, MartaDidi, malgos741, mysza1975, Arwena, Niuta lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, gratulki! Wiem, co czujesz :-)

Pepcia, zobaczysz jutro, że wszystko ok :-)

kapturnica, Aasiula, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyzbyscie wino popijaly tylko w swoim gronie? Przezylam pluton. Napijmy sie :-)

Maz wypytuje po co robie kolejne badania, skoro podjelismy decyzje, ze staramy sie do konca marca. Chyba czeka mnie trudna rozmowa.

Ostatnio nic nie robie, tylko o tym mysle. Chce miec dziecko. Chce konsultacji z lekarzem. Chce walczyc o moje szczescie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 20:08

dorbie, Aasiula, macduska, Bozia3, gretka, inessa, ComeToMeBaby, Iwone, iwcia77, Pusurek, SolarPolar, ania.g, kkisia, gosia7122, Sabina, MartaDidi, moremi, mysza1975, Mega, Margolcia88 lubią tę wiadomość

Zofia8
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kapta - tak trzymać - to wzruszający i fajny moment...

Iwcia - i dobrze - na pewno sobie poradzicie...widzę, że lubisz spotkania z psychologami - jeśli pomagają - to najważniejsze...:)
    psycholog to jak kazdy lekarz , jak czlowiek choruje to musi sie leczyc :)

kapturnica, macduska, Aasiula, Bozia3, Iwone, kkisia, moremi, Margolcia88, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Czyzbyscie wino popijaly tylko w swoim gronie? Przezylam pluton. Napijmy sie :-)

Maz wypytuje po co robie kolejne badania, skoro podjelismy decyzje, ze staramy sie do konca marca. Chyba czeka mnie trudna rozmowa.

Ostatnio nic nie robie, tylko o tym mysle. Chce miec dziecko. Chce konsultacji z lekarzem. Chce walczyc o moje szczescie.

To dużo sił życzę.

Aasiula, Zofia8, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:

ja dolacze jak zejde z bieżni ;)

kapturnica, iwcia77, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie zjadłam gorącą zupkę krem z białych warzyw polaną oliwą, Pycha :-)

Aasiula, kapturnica, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:

i bardzo dobrze..może go przekonasz - bo z tego co piszesz - to on nie jest przeciwny dziecku - tylko uważa się za starego....może pokaż mu to forum - nasze dzieci - może się oswoi z tematem, że nie jesteście sami na świecie w takiej sytuacji....

Iwone, gosia7122, moremi, Margolcia88 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Na ten moment ,nic sie nie zmienia wg OM 17wrzesnia jak w morde strzelił 8)
    Dzieki Pusur 8) A niech tam obiecalam sobie ,ze jak bedzie serducho to podam

Kapta, masz dokładnie taki sam termin, jak miałam ja - też na 17 września...urodziłam dwa dni później - zobaczymy jak Tobie pójdzie...:)

kapturnica, iwcia77, dorbie, Aasiula, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kapta, masz dokładnie taki sam termin, jak miałam ja - też na 17 września...urodziłam dwa dni później - zobaczymy jak Tobie pójdzie...:)
    heheheh dobre ... 8) A mialas OM kiedy ???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    czy on zna definicję słowa: staramy (się)?

p.s. ja dzisiaj nie piję
    ale już po kawce.

iwcia77 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    ja dolacze jak zejde z bieżni ;)
    a co ty czytasz forum na biezni?
    nie trzęsie ci się? :P

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula zanim Ty zejdziesz z biezni, to ja nie bede umiala zliczyc do 4.

Aasiula, iwcia77, kicia 123, kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość

Zofia8
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:

Ja jeszcze z wczorajszego popijania wina na pusty żołądek odczuwam skutki, także dziś nie m siły żebym wypiła cokolwiek z procentami.

kapturnica, dorbie, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    O, a Adas ma 7100 g i 67 cm. 50 centyl. Znaczy z Marcela niezly klopsiak jest! :-)
    Marcel lubi jeść. Dziś po czterogodzinnej przerwie zjadł swoją porcję 150 ml ( w sumie po rozrobieniu to wychodzi ok 170ml) i był dym.

MartaDidi lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Asiula zanim Ty zejdziesz z biezni, to ja nie bede umiala zliczyc do 4.
    20 min i jestem z buteleczka czerwonego :)

MartaDidi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a co ty czytasz forum na biezni?
    nie trzęsie ci się? :P
    dobry monitor ma hyhyhyhy ;)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    20 min i jestem z buteleczka czerwonego :)
    Nie biegaj za szybko..Przeca żeś jeZd w ciONży !!!!

iwcia77, Aasiula, gretka, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 7130 7131 7132 7133 7134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ