X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ten to ma rozmach ;) Wieloraczki..Taka 4reczka lub piataczke ;)

Twój też jakieś zioła na potem zakupił :-)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

KApturnica ja podczas staran miałam robiona krzywa tak jak Ty czyli 3 razy mi pobierali krew ble nie lubie tego badania tym bardziej,ze miałam na granicy wyniki a od ubiegłego roku zmieniły sie normy dla kobiet w ciazy dotyczace własnie glukozy wiem o tym od kuzynki,która jest teraz w ciazy tylko nie pamietam dokładnie jak ale troche podwyzszyli granice chyba jest dolna od 140 ale nie powiem na 100%

No podobno na cZczo jak dobrze pamietam do 100 a po2godz do 140chyba a ponad 199 to juz cukrzyca..Ale nie wiem czy cos nie pop[irrdykałam..Jutro bede wiedziec

inessa lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Twój też jakieś zioła na potem zakupił :-)
    aa to on se akurat moze pomarzyc XD

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    O mosz 4ry razy? Hehhehe biedna żyła..No mnie rpzegoniło zdrowo..Ai nadal mam takie dziwny poglukozowy posmak w buzi..Ale podziwiam ,że dowaliłas jeszcze wegle ja patgzrec n ie moge dzis nawet na cukier w cukierniczce XD

No ja sie balam, ze padne gdzies po drodze. Serio- taka ilosc glukozy to dla mnie zapas cukru z poprzednich 6 miesiecy ciazy. Jesli se czyms zasluzylam na ta cholerna cukrzyce ciazowa, to ziemniakami i bulkami, na bank nie slodyczami, bo ja ich po prostu nie jem..

A wiesz jak dobrze tego dnia smakowaly zeberka w kiszonej kapuscie na obiad? ;) ;)

kapturnica, moremi, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Od rana mam bieganinę, byłam na badaniach ale wynik dopiero w czwartek. Ciekawe czy coś wyjdzie z ta prolaktyna. A i moja koleżanka ma ospę a w zeszłym tyg urodzila wcześniaka :( no martwię sie

mamatrojki80, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta weszłam tam i wyszłam
    tego się nie da czytać

kapturnica, moremi, Sabina, paszczakin, Aasiula, kkisia, Arwena, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • paszczakin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    okiej..
    zapraszam lożę szyderców na wrześniówki
    czas się rozerwać, bo zasypiam ;-)

gdzie te wrzesniowki som? na belly?

iwcia77 lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    No ja sie balam, ze padne gdzies po drodze. Serio- taka ilosc glukozy to dla mnie zapas cukru z poprzednich 6 miesiecy ciazy. Jesli se czyms zasluzylam na ta cholerna cukrzyce ciazowa, to ziemniakami i bulkami, na bank nie slodyczami, bo ja ich po prostu nie jem..

A wiesz jak dobrze tego dnia smakowaly zeberka w kiszonej kapuscie na obiad? ;) ;)
    Ja jak wrócilam wrąbałam pół słoika kiszonych ogórków XD

paszczakin, Aasiula, dorbie lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    gdzie te wrzesniowki som? na belly?
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/wrzesniowki-2015,5616,247.html

iwcia77 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tego się nie da czytać
    lol049.gif

Sabina, Aasiula, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Cześć,
    Od rana mam bieganinę, byłam na badaniach ale wynik dopiero w czwartek. Ciekawe czy coś wyjdzie z ta prolaktyna. A i moja koleżanka ma ospę a w zeszłym tyg urodzila wcześniaka :( no martwię sie
    A co robilas za badania..Prolaktyna to sie domyslam ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tego się nie da czytać
    Mi się zwoje mózgowe zaczęły prostować. Nie, nie, nie.

kapturnica, Sabina, paszczakin, Aasiula, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A co robilas za badania..Prolaktyna to sie domyslam ;)
    No tylko prolaktyne mi zleciła, niestety. Pójdę z wynikiem i spytam sie o hormony bo wkrótce początek cyklu a jak sie bedzie ociągać to spytam czy bedzie mnie diagnozować w kierunku pcos czy zaprzestaje na stwierdzeniu pco bo to chyba tak nie powinno być. Mecze sie codziennie glukometrem i rano na czczo mam cukier ponad normę ale 2h po jedzeniu jest dobry. Pytałam dziś w labie czy mi zrobią krzywa cukrowa i insulinowa bez skierowania to tak, za 70 zł. Jeszcze spróbuje do rodzinnego z tym uderzyć jak mi nie da.

moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    No tylko prolaktyne mi zleciła, niestety. Pójdę z wynikiem i spytam sie o hormony bo wkrótce początek cyklu a jak sie bedzie ociągać to spytam czy bedzie mnie diagnozować w kierunku pcos czy zaprzestaje na stwierdzeniu pco bo to chyba tak nie powinno być. Mecze sie codziennie glukometrem i rano na czczo mam cukier ponad normę ale 2h po jedzeniu jest dobry. Pytałam dziś w labie czy mi zrobią krzywa cukrowa i insulinowa bez skierowania to tak, za 70 zł. Jeszcze spróbuje do rodzinnego z tym uderzyć jak mi nie da.
    No te cholerne badania sa drogie :-/

Natka_79 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale dla pocieszenia (okiej niech bedzie) mi też się czasami zdarza taka myśl..wpada "a co jak nigdy nie będę mieć dzieci?!"

picgifs-nope-3651837.gif

ale odganiam ją szybko

wczoraj mój mąż zaczął oglądać auta i wybrał 7 osobowe O.o on na poważnie bierze 2 z IVF O.o
    Mądry mąż :-) lubie to :-)

kapturnica, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, kupiłam sobie nowy biustonosz i mam przedziałek między piersiami. Czy to znaczy, że jestem biuściasta, czy nadal tereska?

paszczakin, Reni, inessa, Sabina, Aasiula, malgos741, Bozia3, kkisia, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Reni, kupiłam sobie nowy biustonosz i mam przedziałek między piersiami. Czy to znaczy, że jestem biuściasta, czy nadal tereska?
    A test ołówka był ? :)

Reni, Aasiula, moremi, gosia7122, malgos741, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mi się zwoje mózgowe zaczęły prostować. Nie, nie, nie.

Ale jesteśmy wredne... nic tylko krytyka, szydera, plucie jadem i zero empatii... a dziewczyna się tylko chciała "ciążowym" brzuchem pochwalić, a feee.

kapturnica, Aasiula, gretka, moremi, gosia7122, Mega, mysza1975, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee, ja tez sie na belly nie nadaje..
    dlatego do 18-tki mojego drugiego (przyszlego) dziecka bedziecie sie tu ze mna uzerac i doradzac ;)

Reni, kapturnica, Aasiula, moremi, gosia7122, Mega, kkisia, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No te cholerne badania sa drogie :-/
    Taa, najbardziej wkur€& jest to ze przecież mam ubezpieczenie wiec dlaczego nie zleca sie badań :/

moremi lubi tę wiadomość

hGXkp1.png
‹‹ 7242 7243 7244 7245 7246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ