35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
inessa wrote:
KApturnica ja podczas staran miałam robiona krzywa tak jak Ty czyli 3 razy mi pobierali krew ble nie lubie tego badania tym bardziej,ze miałam na granicy wyniki a od ubiegłego roku zmieniły sie normy dla kobiet w ciazy dotyczace własnie glukozy wiem o tym od kuzynki,która jest teraz w ciazy tylko nie pamietam dokładnie jak ale troche podwyzszyli granice chyba jest dolna od 140 ale nie powiem na 100%
No podobno na cZczo jak dobrze pamietam do 100 a po2godz do 140chyba a ponad 199 to juz cukrzyca..Ale nie wiem czy cos nie pop[irrdykałam..Jutro bede wiedziecinessa lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:O mosz 4ry razy? Hehhehe biedna żyła..No mnie rpzegoniło zdrowo..Ai nadal mam takie dziwny poglukozowy posmak w buzi..Ale podziwiam ,że dowaliłas jeszcze wegle ja patgzrec n ie moge dzis nawet na cukier w cukierniczce
No ja sie balam, ze padne gdzies po drodze. Serio- taka ilosc glukozy to dla mnie zapas cukru z poprzednich 6 miesiecy ciazy. Jesli se czyms zasluzylam na ta cholerna cukrzyce ciazowa, to ziemniakami i bulkami, na bank nie slodyczami, bo ja ich po prostu nie jem..
A wiesz jak dobrze tego dnia smakowaly zeberka w kiszonej kapuscie na obiad?kapturnica, moremi, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:No ja sie balam, ze padne gdzies po drodze. Serio- taka ilosc glukozy to dla mnie zapas cukru z poprzednich 6 miesiecy ciazy. Jesli se czyms zasluzylam na ta cholerna cukrzyce ciazowa, to ziemniakami i bulkami, na bank nie slodyczami, bo ja ich po prostu nie jem..
A wiesz jak dobrze tego dnia smakowaly zeberka w kiszonej kapuscie na obiad?paszczakin, Aasiula, dorbie lubią tę wiadomość
-
Natka_79 wrote:Cześć,
Od rana mam bieganinę, byłam na badaniach ale wynik dopiero w czwartek. Ciekawe czy coś wyjdzie z ta prolaktyna. A i moja koleżanka ma ospę a w zeszłym tyg urodzila wcześniakano martwię sie
-
Reni wrote:Kapta weszłam tam i wyszłam
tego się nie da czytaćkapturnica, Sabina, paszczakin, Aasiula, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
kapturnica wrote:A co robilas za badania..Prolaktyna to sie domyslam
moremi, Aasiula lubią tę wiadomość
-
Natka_79 wrote:No tylko prolaktyne mi zleciła, niestety. Pójdę z wynikiem i spytam sie o hormony bo wkrótce początek cyklu a jak sie bedzie ociągać to spytam czy bedzie mnie diagnozować w kierunku pcos czy zaprzestaje na stwierdzeniu pco bo to chyba tak nie powinno być. Mecze sie codziennie glukometrem i rano na czczo mam cukier ponad normę ale 2h po jedzeniu jest dobry. Pytałam dziś w labie czy mi zrobią krzywa cukrowa i insulinowa bez skierowania to tak, za 70 zł. Jeszcze spróbuje do rodzinnego z tym uderzyć jak mi nie da.
Natka_79 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:
lubie to
kapturnica, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość
-
Reni, kupiłam sobie nowy biustonosz i mam przedziałek między piersiami. Czy to znaczy, że jestem biuściasta, czy nadal tereska?
paszczakin, Reni, inessa, Sabina, Aasiula, malgos741, Bozia3, kkisia, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnymoremi wrote:Mi się zwoje mózgowe zaczęły prostować. Nie, nie, nie.
Ale jesteśmy wredne... nic tylko krytyka, szydera, plucie jadem i zero empatii... a dziewczyna się tylko chciała "ciążowym" brzuchem pochwalić, a feee.
kapturnica, Aasiula, gretka, moremi, gosia7122, Mega, mysza1975, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
eee, ja tez sie na belly nie nadaje..
dlatego do 18-tki mojego drugiego (przyszlego) dziecka bedziecie sie tu ze mna uzerac i doradzacReni, kapturnica, Aasiula, moremi, gosia7122, Mega, kkisia, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość