WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ten to ma rozmach ;) Wieloraczki..Taka 4reczka lub piataczke ;)

Twój też jakieś zioła na potem zakupił :-)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

KApturnica ja podczas staran miałam robiona krzywa tak jak Ty czyli 3 razy mi pobierali krew ble nie lubie tego badania tym bardziej,ze miałam na granicy wyniki a od ubiegłego roku zmieniły sie normy dla kobiet w ciazy dotyczace własnie glukozy wiem o tym od kuzynki,która jest teraz w ciazy tylko nie pamietam dokładnie jak ale troche podwyzszyli granice chyba jest dolna od 140 ale nie powiem na 100%

No podobno na cZczo jak dobrze pamietam do 100 a po2godz do 140chyba a ponad 199 to juz cukrzyca..Ale nie wiem czy cos nie pop[irrdykałam..Jutro bede wiedziec

inessa lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Twój też jakieś zioła na potem zakupił :-)
    aa to on se akurat moze pomarzyc XD

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    O mosz 4ry razy? Hehhehe biedna żyła..No mnie rpzegoniło zdrowo..Ai nadal mam takie dziwny poglukozowy posmak w buzi..Ale podziwiam ,że dowaliłas jeszcze wegle ja patgzrec n ie moge dzis nawet na cukier w cukierniczce XD

No ja sie balam, ze padne gdzies po drodze. Serio- taka ilosc glukozy to dla mnie zapas cukru z poprzednich 6 miesiecy ciazy. Jesli se czyms zasluzylam na ta cholerna cukrzyce ciazowa, to ziemniakami i bulkami, na bank nie slodyczami, bo ja ich po prostu nie jem..

A wiesz jak dobrze tego dnia smakowaly zeberka w kiszonej kapuscie na obiad? ;) ;)

kapturnica, moremi, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Od rana mam bieganinę, byłam na badaniach ale wynik dopiero w czwartek. Ciekawe czy coś wyjdzie z ta prolaktyna. A i moja koleżanka ma ospę a w zeszłym tyg urodzila wcześniaka :( no martwię sie

mamatrojki80, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta weszłam tam i wyszłam
    tego się nie da czytać

kapturnica, moremi, Sabina, paszczakin, Aasiula, kkisia, Arwena, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • paszczakin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    okiej..
    zapraszam lożę szyderców na wrześniówki
    czas się rozerwać, bo zasypiam ;-)

gdzie te wrzesniowki som? na belly?

iwcia77 lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    No ja sie balam, ze padne gdzies po drodze. Serio- taka ilosc glukozy to dla mnie zapas cukru z poprzednich 6 miesiecy ciazy. Jesli se czyms zasluzylam na ta cholerna cukrzyce ciazowa, to ziemniakami i bulkami, na bank nie slodyczami, bo ja ich po prostu nie jem..

A wiesz jak dobrze tego dnia smakowaly zeberka w kiszonej kapuscie na obiad? ;) ;)
    Ja jak wrócilam wrąbałam pół słoika kiszonych ogórków XD

paszczakin, Aasiula, dorbie lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    gdzie te wrzesniowki som? na belly?
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/wrzesniowki-2015,5616,247.html

iwcia77 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tego się nie da czytać
    lol049.gif

Sabina, Aasiula, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Cześć,
    Od rana mam bieganinę, byłam na badaniach ale wynik dopiero w czwartek. Ciekawe czy coś wyjdzie z ta prolaktyna. A i moja koleżanka ma ospę a w zeszłym tyg urodzila wcześniaka :( no martwię sie
    A co robilas za badania..Prolaktyna to sie domyslam ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tego się nie da czytać
    Mi się zwoje mózgowe zaczęły prostować. Nie, nie, nie.

kapturnica, Sabina, paszczakin, Aasiula, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A co robilas za badania..Prolaktyna to sie domyslam ;)
    No tylko prolaktyne mi zleciła, niestety. Pójdę z wynikiem i spytam sie o hormony bo wkrótce początek cyklu a jak sie bedzie ociągać to spytam czy bedzie mnie diagnozować w kierunku pcos czy zaprzestaje na stwierdzeniu pco bo to chyba tak nie powinno być. Mecze sie codziennie glukometrem i rano na czczo mam cukier ponad normę ale 2h po jedzeniu jest dobry. Pytałam dziś w labie czy mi zrobią krzywa cukrowa i insulinowa bez skierowania to tak, za 70 zł. Jeszcze spróbuje do rodzinnego z tym uderzyć jak mi nie da.

moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    No tylko prolaktyne mi zleciła, niestety. Pójdę z wynikiem i spytam sie o hormony bo wkrótce początek cyklu a jak sie bedzie ociągać to spytam czy bedzie mnie diagnozować w kierunku pcos czy zaprzestaje na stwierdzeniu pco bo to chyba tak nie powinno być. Mecze sie codziennie glukometrem i rano na czczo mam cukier ponad normę ale 2h po jedzeniu jest dobry. Pytałam dziś w labie czy mi zrobią krzywa cukrowa i insulinowa bez skierowania to tak, za 70 zł. Jeszcze spróbuje do rodzinnego z tym uderzyć jak mi nie da.
    No te cholerne badania sa drogie :-/

Natka_79 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale dla pocieszenia (okiej niech bedzie) mi też się czasami zdarza taka myśl..wpada "a co jak nigdy nie będę mieć dzieci?!"

picgifs-nope-3651837.gif

ale odganiam ją szybko

wczoraj mój mąż zaczął oglądać auta i wybrał 7 osobowe O.o on na poważnie bierze 2 z IVF O.o
    Mądry mąż :-) lubie to :-)

kapturnica, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, kupiłam sobie nowy biustonosz i mam przedziałek między piersiami. Czy to znaczy, że jestem biuściasta, czy nadal tereska?

paszczakin, Reni, inessa, Sabina, Aasiula, malgos741, Bozia3, kkisia, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Reni, kupiłam sobie nowy biustonosz i mam przedziałek między piersiami. Czy to znaczy, że jestem biuściasta, czy nadal tereska?
    A test ołówka był ? :)

Reni, Aasiula, moremi, gosia7122, malgos741, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mi się zwoje mózgowe zaczęły prostować. Nie, nie, nie.

Ale jesteśmy wredne... nic tylko krytyka, szydera, plucie jadem i zero empatii... a dziewczyna się tylko chciała "ciążowym" brzuchem pochwalić, a feee.

kapturnica, Aasiula, gretka, moremi, gosia7122, Mega, mysza1975, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee, ja tez sie na belly nie nadaje..
    dlatego do 18-tki mojego drugiego (przyszlego) dziecka bedziecie sie tu ze mna uzerac i doradzac ;)

Reni, kapturnica, Aasiula, moremi, gosia7122, Mega, kkisia, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No te cholerne badania sa drogie :-/
    Taa, najbardziej wkur€& jest to ze przecież mam ubezpieczenie wiec dlaczego nie zleca sie badań :/

moremi lubi tę wiadomość

hGXkp1.png
‹‹ 7242 7243 7244 7245 7246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ