WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Reni, kupiłam sobie nowy biustonosz i mam przedziałek między piersiami. Czy to znaczy, że jestem biuściasta, czy nadal tereska?

poka, to Ci powiemy ;)

kapturnica, Sabina, Aasiula, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No podobno na cZczo jak dobrze pamietam do 100 a po2godz do 140chyba a ponad 199 to juz cukrzyca..Ale nie wiem czy cos nie pop[irrdykałam..Jutro bede wiedziec
    To tak jest bez ciąży. A w ciąży powyżej 140 po obciazeniu 75g glc po 2 godzinach to cukrzyca ciążowa, co nie jest rownoznaczne z leczeniem insulina.

kapturnica, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi dawaj cyca zobaczymy czy już masz rozstępy ;-) skoro tak szybko Ci urosły, że i przedziałek się pokazał

p.s. a mi udało się dobrać stanior do ćwiczeń w decathlonie! przymierzyłam chyba z 15 :-)

kapturnica, Sabina, Aasiula, moremi, gosia7122, mysza1975, Bozia3, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Taa, najbardziej wkur€& jest to ze przecież mam ubezpieczenie wiec dlaczego nie zleca sie badań :/
    Pociesze ,ze ja krzywa mam 1szy raz.. ;)

Aasiula lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Na wrzesniowkach laski robia sesje brzuchowe..Jakby w 8 czy 9tym tyg ciazy bylo cos widac

Doznałam lekkiego szoka widzac to picgifs-wut-confused-379144.gif

408_dsc_0549_tn.jpg
    Ale tłuszcz! Fuj. Brzuch sie powieksza od podbrzusza przecież. Dobrze, ze ja tam nie wchodzę. Jyz mnie wystraszyly jak zaczęły pisac o depilacji. I jedna napisała, ze codziennie maszynka sie depiluje cala z calym łonem, a jak jej będzie brzuch przeszkadzał, to ja mąż bedzie golil.
    Bez komentarza

mamatrojki80, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem wykasuje te linki, bo w komorce nie moge

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma się co śmiać, z brzuchów. W każdym razie ogólnie:) Rok temu byłam na warsztatach z laską, której się wpadło z 4 dzieckiem. Wtedy nasze dzieciaki miały po 7 miesięcy. Jak zobaczyłam jej brzuch (ubrany), ciążowy, bo niżej, to oceniłam na oko na 6 miesiąc i mało mi głowa nie wybuchła, jak liczyłam, czy zaszła w ciąże jeszcze przed urodzeniem, czy już po... A okazało się, że była w 3 miesiącu. A kobitka drobna i szczupła.

moremi, Bozia3, ComeToMeBaby, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "ja kocham swoje rozstępy, i każdy kolejny będę brać jako dar od mojej dzidzi :3 cieszę się z nowych rozstępów"

to jednak ponad moje siły
    paszczakin wrote:
    eee, ja tez sie na belly nie nadaje..
    dlatego do 18-tki mojego drugiego (przyszlego) dziecka bedziecie sie tu ze mna uzerac i doradzac ;)

kapturnica, Sabina, Aasiula, moremi, Mega, Bozia3, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Nie ma się co śmiać, z brzuchów. W każdym razie ogólnie:) Rok temu byłam na warsztatach z laską, której się wpadło z 4 dzieckiem. Wtedy nasze dzieciaki miały po 7 miesięcy. Jak zobaczyłam jej brzuch (ubrany), ciążowy, bo niżej, to oceniłam na oko na 6 miesiąc i mało mi głowa nie wybuchła, jak liczyłam, czy zaszła w ciąże jeszcze przed urodzeniem, czy już po... A okazało się, że była w 3 miesiącu. A kobitka drobna i szczupła.

Nie chodzi o smianie sie z kogokolwiek i jego wyglądu..Ale o taki podstawowy brak samokrytycyzmu..Bo co innego otyłośc (sama chudzinka nie ejstem ;) ) a co innego publiczne obnazanie sie ;)

Reni, mamatrojki80, Natka_79, Sabina, dorbie, gosia7122, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    "ja kocham swoje rozstępy, i każdy kolejny będę brać jako dar od mojej dzidzi :3 cieszę się z nowych rozstępów"

to jednak ponad moje siły

Hheheheheheheh tez mnie to rozbawiło.No ale przyjąć trzeba wsio wszystko na klate ;) Mnie tam żaden kolejny rozstęp jak byłam z młodym w ciąży nie napawał radościa i troche nawet zdarzyło sie popłakac ale cieszyc sie to chyba kurna gruba przesada :) Teraz też wiem ,ze jestem na to narażona i juz sie smaruje czym moge XD

paszczakin, Aasiula, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze mówi
    wódki jej dać
    a nie ..nie może
    dobra to ja wypiję!
    kapturnica wrote:
    Nie chodzi o smianie sie z kogokolwiek i jego wyglądu..Ale o taki podstawowy brak samokrytycyzmu..Bo co innego otyłośc (sama chudzinka nie ejstem ;) ) a co innego publiczne obnazanie sie ;)

kapturnica, Sabina, Aasiula, gosia7122, moremi, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dobrze mówi
    wódki jej dać
    a nie ..nie może
    dobra to ja wypiję!
    O bozicku bozicku ..Pani mnie pochwaliła..Mam cisKnienie ze 200 XD
    yes090.gif

paszczakin, Sabina, Reni, Aasiula, gretka, gosia7122, moremi, malgos741, Mega, Bozia3, kkisia, Arwena, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zle, zle mi to robi- wlazlam na "III trymestr" na belly, potem na "porod" i tylko mi sie iryt wlaczyl..

zmienie zatem temat- na co dzieciu "kojec"? to tak klatka, zeby tam dzieci wsadzac, zeby sie nie rozpelzly po domu?

kapturnica, Sabina, Aasiula, Reni, moremi, malgos741, Mega, kkisia, Arwena, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Pociesze ,ze ja krzywa mam 1szy raz.. ;)
    Ja juz miałam 2 razy :) w drugiej ciazy nie zdążyłam ale skierowanie juz było, choć i tak żałuje ze wtedy nie zrobiłam wcześniej, choć gin stanowczo stwierdził ze cukier nie miał nic wspólnego z poronieniem.
    Ciekawe co mi wyjdzie :) żałuje ze jednak nie zrobiłam progesteronu ale doszlam do wniosku ze będę sie wkurzać jak wyjdzie dobrze i okaże sie ze jednak była owu tylko 2 dni pózniej, a ten cykl olaliśmy.

kapturnica lubi tę wiadomość

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzynka napisała mi o tym obciązaniu glukozą,ze takie normy powinny byc jak bada sie glukoza 75 : Na cczo max 105 po godzinie max 139 a po dwóch tez 139.
    inne są gdy bada sie glukoza 50.
    oczywiscie podczas ciazy takie normy są!!!
    i jeszcze dodatkowo kazde laboratorium moze miec inne normy !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 13:33

kapturnica, Aasiula, Arwena lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh kazda pisze inne normy..To ja se może ejdnak na jutrzejszy wynik i tak poczekam i zobacze u sie jakie sa :)

paszczakin, Aasiula, malgos741 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sobie pomyslałam ze skoro mam glukometr to se krzywa moge zrobic sama :D kupie se 75g glukozy, zmierzę na czczo, nigdzie nie będę sie ruszać przez 2h i znowu sie zmierzę :D ciekawe czy takie wyniki były by miarodajne ;)

gretka, moremi lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4bd23a276f9e.jpg
    paszczakin wrote:
    zmienie zatem temat- na co dzieciu "kojec"? to tak klatka, zeby tam dzieci wsadzac, zeby sie nie rozpelzly po domu?

Aasiula, inessa, moremi, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale odjebalam numer
    Polar zrobilam to samo Co Ty
    Naszczalam na test ovu az wstyd sie przyznac :/
    ChujowoI sie czuje @niet wiec chcialam sprawdzic mimo tempki
    Kuwa budyn :/

Reni, inessa, gretka, Zofia8, moremi, gosia7122, kapturnica, malgos741, Mega, ComeToMeBaby, kkisia, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no uwaga mam petardę

"Dziewczyny zawsze się nad tym zastanawiałam: Niestety jeszcze nie mam dzieci i nie widziałam na "żywo: pozytywnego wyniku testu ciążowego. Powiedzcie mi czy jak testujecie to kreska pozytywna pojawia się od razu po przesunięciu się linii moczu czy na pozytywny wynik musiałyście chwile czekać i potem nabierał mocy??? "

aż sie prosi, żeby zapytać się czy czytała ulotkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 13:25

Aasiula, Natka_79, Sabina, gretka, moremi, gosia7122, Mega, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 7243 7244 7245 7246 7247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ