35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ja wczoraj przywiozłam jajka z działki od kurek grzebiących tu i tam
mam nadzieję, że zapłodnione przez koguta
więc na nowy cykl będą jak znalazł
caffe, bliska77, Olena, angela, Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Viola wrote:Witajcie Kochane Babeczki,
nie pisalam ale czytalam Was od czasu o czasu.
Po pierwsze wiem co czujesz Innesko, bo sama to przezylam w kwietniu. Jedyne pocieszenie (wg mnie) jest takie ze na poczatku mniej boli...tak mi sie wydaje...niz gdyby mialo sie to stac w pozniejszych tygodniach...jesli napisalam glupio to po prostu olej moje zdanie....ciezko w takiej sytuacji powiedziec cos madrego...
Reni, kibicuje Ci z calych sil!!
Bozia, idziemy leb w leb;-)
Wszystkie pozostale wspaniale dziewczyny pozdrawiam serdecznie!
Jestem wkurzona i to na maksa. Nie wiem juz co sie ze mna dzieje. To moj 3 cykl po poronieniu i kazdy byl inny. Pierwszy normalny standardowy, drugi byl 3-tygodniowy, a teraz jajko nie moze sie wykluc. Dzisiaj jest 13 dzien cyklu i nie ma skoku, ktory odczasu mierzenia tempki (czyli 2 cykle) byl zawsze ok.dnia 10. Zastanawiam sie czy ten ostatni pochrzaniony 21-dniowy cykl nie ma na to wplywu? Jak myslicie? Poradzcie cos bo w necie nie moge na razie znalezc jakis konkretnych informacji o wplywie skroconego cyklu na nastepny cykl.
Pierwszy miał standardowo 36 dni, drugi 43, a trzeci 39. Każdy jest inny, w każdym mam rózne objawy, itd. Także nie przejmuj się i daj swojemu organizmowi czas, bo niczego nie przeskoczysz.
Mój teraz jest taki bardziej ludzki, że tak sie wyrażę. Mam już śluz w miarę i nie ma takich suchot jak były w poprzednich. Tyle, że ja nie mierzę temperatury, nie robię testów owu, idę na żywiołinessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
a to znalazłam dzisiaj:
- powstrzymać się od współżycia przed planowanym poczęciem
Ponieważ czas dojrzewania plemników jest bardzo długi (kilka tygodni) zaleca się więc nie podejmowanie współżycia jak najdłuższy czas przed pierwszą próbą poczęcia w czasie płodnym. Czas ten potrzebny jest, aby w spermie nagromadziło się jak najwięcej dojrzałych plemników. Im dłuższy czas powstrzymania się tym lepiejcaffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga - dziękuję za życzenia
Nadrabiajcie ile się da!!!agafbh wrote:dzięki Angela, wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!
co do serduszkowania, to raczej w grę nie wchodzi bo jeden pokój z córcia i jak znam życie - jedno łóżko. Na wakacjach zawsze z nami śpi ale nadrobimy po powrociecaffe, bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
dziękuję - u mnie też trochę pogrzmiało, ale zakończyło się bezboleśnie dla mnie czyli bez burzy..szczęśliwa 2 wrote:Angela wszystkiego naj, naj i milych snow , kurcze u mnie burzy nie ma
bliska77, caffe, szczęśliwa 2, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
grosza - bardzo dziękuję za życzeniagrosza wrote:Angela wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! !!!!!
bliska77, caffe, inessa lubią tę wiadomość
-
jeśli tak to rozumiem - choć faktycznie jest wiele kontrowersji wokół tego tematucaffe wrote:Ja chciałam zwrócić uwagę na charakter badań, nie na osobę
bliska77, caffe, inessa lubią tę wiadomość
-
caffe - dziękuję za piękne naj życzeniacaffe wrote:Angela wszystkiego naj, naj, naj
caffe, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
promyczku - dzięki ; zdaję sobie sprawę ,że za rok 4 z przodu zmiana kodu, ale co tam - najważniejsze, że tego nie czujępromyk wrote:Angela tym smrolu
wszystkiego naj naj najlepszego. I bardzo dobrze ze nie czujesz sie na twoje 39 - ale wiedz ze dobijasz do ryczacych czterdziestek!!!!!!! Buziaki i usciski
caffe, Bursztyn, inessa, Andzia33, promyk lubią tę wiadomość
-
iza - dzięki za życzenia i również wszystkiego najlepszego z okazji rocznicyiza37 wrote:Kochane moje...
Inessko przytulam mocno,może jednak zrób jutro betę dla pewności
Angela wszystkiego co naj naj naj
Aga udanego wypoczynku
Promyku,jesteśmy ze sobą 12 lat, małżeństwem od 6:) dziękuję Wam wszystkim za życzenia. Mi strasznie nie dobrze,chyba się zatrułam czymś albo za dużo się obżarłam:)
Dobrych snów!!!!!caffe, iza37, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/pierwszy-trymestr/tydzien-1.aspx
tu fajnie jest opisane i przedstawione od @ do porodumegan8, caffe, Lucky, iza37, Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
polarmisiu - spóźnione, ale szczere, a to najważniejsze - dziękuję bardzopolarmiś wrote:Angela przepraszam za spóźnione życzenia urodzinowe ale ja jakaś opóźniona ostatnio jestem...
Wszystkiego najlepszego i by maleństwo było największą radością dla Ciebie i męża.caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bozia - to prawda - lepszego prezentu nie mogłam sobie wymarzyć - dzięki za życzeniaBozia3 wrote:Lucky witaj na pokładzie..
Angela - wszystkiego najlepszego - nieustającej radości z fasoliny - wejdziesz w swoje lata czterdzieste z najlepszym prezentem..
Grosza - trzymam kciuki mocno !!
Udanych urlopów tym, które je zaczynają
Dla Reni i Izy dodatnich testów!!!!caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitajcie
Angela, nie wiem w której części Łodzi mieszkasz, u nas była burza jak diabli........
witaj Lucky
szkoda, że od środy nie będę mogła temperatury zaznaczać na wykresie, po prostu jak wpisuję w telefonie nic z tego nie wychodzi, normalnie wpisuję temp. itp i się nie zapisuje, podejrzewam, że to jakaś techniczna przyczyna, bo z forum korzystam normalnie, trudno
Inessa, jak Twoje samopoczucie????
Grosza, trzymam kciuki
Iza??????megan8, caffe, Lucky, angela, Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
olena - dziękujęOlena wrote:Witaj Lucky. Też niedługo skończę 39 lat. Życzę Ci szybkiego zajścia.
Inessa nie wiem co powiedzieć, po prostu bardzo mi przykro.
U mnie temperatura regularnie spada, tym razem bezboleśnie, bo na nic wielkiego się nie nastawiałam. Dalej wspomagam się winkiem, migdałami i wołowiną.
Angela wszystkiego najlepszego, dzisiaj dopiero bo mnie tu wczoraj nie było.
Wszystkim dziewczynom udanego tygodnia.Olena, caffe, inessa lubią tę wiadomość