35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelo, z trudem (bo dużo piszecie) ale czytam wcześniejsze wpisy. Doczytałam, że stosowałaś luteine, duphaston i estrofem. Dlaczego te dwa pierwsze razem? Ja dostaję tylko luteinę? czy ma to jakieś znaczenie?
Jakie miałaś dawki tych wszystkich leków? Czy kontynuowałaś w ciąży czy tylko w FL?
dziękuję z góry za wyjaśnienia
Ale Ci dobrzeangela, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Reni - dziękuję za piękne stokrotki i trzymam kciuki za pozytywny teścik - objawy jak najbardziej na miejscuReni wrote:Angela szczerze
Polarku czekam z testem do weekendu, ale przyznam się szczerze, że dzisiaj rano mnie korciło hahaha
dziwne w tym cyklu jest to nie wiem czy to przez dupka, że boli mnie od kilku dni jak na @ a to nie jest normalny objaw u mnie.. może dziwa w tym cyklu przyjdzie ze zdwojoną siłą
Witaj Lucky
Aga wypoczywaj i zbieraj siły na najbliższe 9 mscy
Bozia i Olena do dziełateż czekamy na Wasze zielone kropy
Inessa
a tak poza tym to miłego dniaReni, caffe, bliska77, Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:a to znalazłam dzisiaj:
- powstrzymać się od współżycia przed planowanym poczęciem
Ponieważ czas dojrzewania plemników jest bardzo długi (kilka tygodni) zaleca się więc nie podejmowanie współżycia jak najdłuższy czas przed pierwszą próbą poczęcia w czasie płodnym. Czas ten potrzebny jest, aby w spermie nagromadziło się jak najwięcej dojrzałych plemników. Im dłuższy czas powstrzymania się tym lepiejinessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
ja myślę, że nowego cyklu nie będzie , bo pachnie na trafiony zatopionyReni wrote:ja wczoraj przywiozłam jajka z działki od kurek grzebiących tu i tam
mam nadzieję, że zapłodnione przez koguta
więc na nowy cykl będą jak znalazłcaffe, Reni, bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dziekuje Caffe, to staramy sie razem:-) Popatrz jakie ja mam cykle, poronilam 02.04, a juz jestem w 3 cyklu, czy to normalne?!
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz jak czlowiek sie nie stara o dzidzie to zachodzi od razu, albo jak to robi bez specjalnego przykladania sie do wykresow, temp. itd, tak jak MY zrobilismy to w lutym. Postanowilsimy miec dzidzie i zaszlam od razu, bez mierzenia temp, badania sluzu, testow owulacyjnych, zreszta wtedy nie mialam o tych rzeczach pojecia. Po poronieniu dopiero zainteresowalam sie temp. i innymi rzeczami, bo niestety czas nas goni.
Trzymam kciuki za nas i za wszystki babeczki starajace sie.caffe, Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyViola tez mam takie krotkie cykle.... biore teraz jakies tam ziolka moze mi sie cos wyreguluje
QUOTE=Viola]Dziekuje Caffe, to staramy sie razem:-) Popatrz jakie ja mam cykle, poronilam 02.04, a juz jestem w 3 cyklu, czy to normalne?!
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz jak czlowiek sie nie stara o dzidzie to zachodzi od razu, albo jak to robi bez specjalnego przykladania sie do wykresow, temp. itd, tak jak MY zrobilismy to w lutym. Postanowilsimy miec dzidzie i zaszlam od razu, bez mierzenia temp, badania sluzu, testow owulacyjnych, zreszta wtedy nie mialam o tych rzeczach pojecia. Po poronieniu dopiero zainteresowalam sie temp. i innymi rzeczami, bo niestety czas nas goni.
Trzymam kciuki za nas i za wszystki babeczki starajace sie.[/QUOTE]
Reni, inessa lubią tę wiadomość
-
Reni, a ja wczoraj znowu czytalam ze dobrze jest powstrzymac sie od wspolzycia ale nie za dlugo, poniewaz plemniki po pierwsze przegrzewaja sie jak dluzo sa skladowane a po drugie stare plemniki sa mniej ruchliwe i zywotne. Najlepsze sa takie wlasnie 2-3 dniowe, nie siedza za dlugo w jadrach, nie sa przegrzane, tylko od razu wytryskuje skads tam no i sa bardzo energiczne, maja wiecej sily na szybsze dotarcie do jajeczka:-)
w ogole wczoraj naczytala sie roznych rzeczy i co strona to inna teoria.Lucky, caffe, Reni, inessa, Andzia33, promyk lubią tę wiadomość
-
Reni - już teraz dobrze, dostałam leki przeciwskurczowe i brzuszek nie boli, czasami są jakieś kolki , ale daję radę. Cycuszki rosną jak na drożdżach - size D robi się za mały - są naprawdę duże, ciężkie i jakieś takie gorące. Brzuszek coraz większy , już nie da się go ukryć , przytyłam niecałe 5kg i mam nadzieję, że tempo tycia mnie nie zabije. Chęci i ochoty na jakieś specjalne jedzenie nie posiadam i cały czas walczę z zaparciami - zmora kobiet w ciążyReni wrote:Angela to już 21 tydz
jak się czujesz?
megan8, caffe, Reni, bliska77, iza37, Bursztyn, inessa, Andzia33, promyk lubią tę wiadomość
-
Kasik303, slyszalam niedawno ze znowu to nie jest takie zle miec krotkie cykle, bo to zwieksze szanse na zajscie w ciaze - wiecej cykli w roku, ale 21 dni to juz przesada. Ale zwalam to na rozregulowanie po poronieniu. Lekarka potwierdzila ze wszystko w porzadku, jajo jest wiec dzialamy:-)
caffe, Reni, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Viola wrote:Dziekuje Caffe, to staramy sie razem:-) Popatrz jakie ja mam cykle, poronilam 02.04, a juz jestem w 3 cyklu, czy to normalne?!
Trzymam kciuki za nas i za wszystki babeczki starajace sie.
Z obserwacji mnie samej to zauważam, że teraźniejszy cykl, tak jak pisałam, jest bardziej normalny niż poprzednie. Nie wiem jednak jak długo będzie trwałNie wiem też kiedy mam owu itd.
Nie stresuj sięjeśli wszystko jest ok to będzie ok
Reni, bliska77, Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Aga - w okolicach Portu Łódźagafbh wrote:witajcie
Angela, nie wiem w której części Łodzi mieszkasz, u nas była burza jak diabli........
witaj Lucky
szkoda, że od środy nie będę mogła temperatury zaznaczać na wykresie, po prostu jak wpisuję w telefonie nic z tego nie wychodzi, normalnie wpisuję temp. itp i się nie zapisuje, podejrzewam, że to jakaś techniczna przyczyna, bo z forum korzystam normalnie, trudno
Inessa, jak Twoje samopoczucie????
Grosza, trzymam kciuki
Iza??????bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam nadzieje ze wszystko wroci do normy :)jajo ladne wiec do dziela
Viola wrote:Kasik303, slyszalam niedawno ze znowu to nie jest takie zle miec krotkie cykle, bo to zwieksze szanse na zajscie w ciaze - wiecej cykli w roku, ale 21 dni to juz przesada. Ale zwalam to na rozregulowanie po poronieniu. Lekarka potwierdzila ze wszystko w porzadku, jajo jest wiec dzialamy:-)inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Lucky - ponieważ miałam bardzo słaby progesteron i jeden lek nie działał, kończyło się poronieniami; w fazie lutealnej dostałam duphaston 3*1 i estrofem 1*1, ale zaczęłam plamić i krwawić więc dodatkowo piorunująca dawka luteiny 4*2 - dawki duphastonu mam do chwili obecnej tylko 2*1 , luteinę zakończyłam ok. 10tc estrofem trochę wcześniej na podtrzymanie ciążyLucky wrote:Angelo, z trudem (bo dużo piszecie) ale czytam wcześniejsze wpisy. Doczytałam, że stosowałaś luteine, duphaston i estrofem. Dlaczego te dwa pierwsze razem? Ja dostaję tylko luteinę? czy ma to jakieś znaczenie?
Jakie miałaś dawki tych wszystkich leków? Czy kontynuowałaś w ciąży czy tylko w FL?
dziękuję z góry za wyjaśnienia
Ale Ci dobrzecaffe, Lucky, Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Angela dzięki, pytam, bo ginekolog proponował estrofem mite w fazie lut. ale może dopiero po pierwszym cyklu z Clo. Nie wiedziałam że te dwa, podobno takie same leki (gdzieś czytałam że niby to to samo) można stosować razem.
Czy luteinę brałaś doustną?
U mnie niby progesteron w normie, ale gin mówi, że ta luteina wspomaga też samo zagnieżdżanie i coś z endometriumangela, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
megan około 19tcmegan8 wrote:Miłego dnia i dobrego CAŁEGO tygodnia !
Zero złych wieści !!!
Angela w którym tygodniu czułaś pierwsze ruchy??
Witam nowe przyszłe mamy"
megan8, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Tak ja brałam doustną, ale wiem, że bardziej skuteczna jest dopochwowa - tylko ja nienawidzę dyskomfortu w trakcie jej zażywaniaLucky wrote:Angela dzięki, pytam, bo ginekolog proponował estrofem mite w fazie lut. ale może dopiero po pierwszym cyklu z Clo. Nie wiedziałam że te dwa, podobno takie same leki (gdzieś czytałam że niby to to samo) można stosować razem.
Czy luteinę brałaś doustną?
U mnie niby progesteron w normie, ale gin mówi, że ta luteina wspomaga też samo zagnieżdżanie i coś z endometriuminessa, Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość