Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelo, z trudem (bo dużo piszecie) ale czytam wcześniejsze wpisy. Doczytałam, że stosowałaś luteine, duphaston i estrofem. Dlaczego te dwa pierwsze razem? Ja dostaję tylko luteinę? czy ma to jakieś znaczenie?
    Jakie miałaś dawki tych wszystkich leków? Czy kontynuowałaś w ciąży czy tylko w FL?
    dziękuję z góry za wyjaśnienia
    Ale Ci dobrze :D

angela, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni - dziękuję za piękne stokrotki i trzymam kciuki za pozytywny teścik - objawy jak najbardziej na miejscu
    Reni wrote:
    Angela szczerze 0vishenka_33.gif

Polarku czekam z testem do weekendu, ale przyznam się szczerze, że dzisiaj rano mnie korciło hahaha
    dziwne w tym cyklu jest to nie wiem czy to przez dupka, że boli mnie od kilku dni jak na @ a to nie jest normalny objaw u mnie.. może dziwa w tym cyklu przyjdzie ze zdwojoną siłą 0what.gif

Witaj Lucky :-)

Aga wypoczywaj i zbieraj siły na najbliższe 9 mscy :-)

Bozia i Olena do dzieła :-) też czekamy na Wasze zielone kropy

Inessa <3

a tak poza tym to miłego dnia

Reni, caffe, nick nieaktualny, Bursztyn, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • Lucky Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję dziewczyny za miłe przyjęcie

Viola, jajo piękne, trzymam kciuki!!!

Reni, caffe, iza37, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a to znalazłam dzisiaj:
    - powstrzymać się od współżycia przed planowanym poczęciem

Ponieważ czas dojrzewania plemników jest bardzo długi (kilka tygodni) zaleca się więc nie podejmowanie współżycia jak najdłuższy czas przed pierwszą próbą poczęcia w czasie płodnym. Czas ten potrzebny jest, aby w spermie nagromadziło się jak najwięcej dojrzałych plemników. Im dłuższy czas powstrzymania się tym lepiej
    Fajna porada, pod warunkiem, że organizm dziala jak w zegarku :)

nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę, że nowego cyklu nie będzie , bo pachnie na trafiony zatopiony
    Reni wrote:
    ja wczoraj przywiozłam jajka z działki od kurek grzebiących tu i tam
    mam nadzieję, że zapłodnione przez koguta
    więc na nowy cykl będą jak znalazł ;-)

caffe, Reni, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Caffe, to staramy sie razem:-) Popatrz jakie ja mam cykle, poronilam 02.04, a juz jestem w 3 cyklu, czy to normalne?!
    Zastanawia mnie tylko jedna rzecz jak czlowiek sie nie stara o dzidzie to zachodzi od razu, albo jak to robi bez specjalnego przykladania sie do wykresow, temp. itd, tak jak MY zrobilismy to w lutym. Postanowilsimy miec dzidzie i zaszlam od razu, bez mierzenia temp, badania sluzu, testow owulacyjnych, zreszta wtedy nie mialam o tych rzeczach pojecia. Po poronieniu dopiero zainteresowalam sie temp. i innymi rzeczami, bo niestety czas nas goni.
    Trzymam kciuki za nas i za wszystki babeczki starajace sie.

caffe, Lucky, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bomby też mają zegarek ;-)
    caffe wrote:

caffe, nick nieaktualny, Bursztyn, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi mowil lekarz zeby za czesto nie molestowac swego chlopa ;)

caffe wrote:

caffe, Reni, Bursztyn, Bursztyn, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola tez mam takie krotkie cykle.... biore teraz jakies tam ziolka moze mi sie cos wyreguluje :)

QUOTE=Viola]Dziekuje Caffe, to staramy sie razem:-) Popatrz jakie ja mam cykle, poronilam 02.04, a juz jestem w 3 cyklu, czy to normalne?!
    Zastanawia mnie tylko jedna rzecz jak czlowiek sie nie stara o dzidzie to zachodzi od razu, albo jak to robi bez specjalnego przykladania sie do wykresow, temp. itd, tak jak MY zrobilismy to w lutym. Postanowilsimy miec dzidzie i zaszlam od razu, bez mierzenia temp, badania sluzu, testow owulacyjnych, zreszta wtedy nie mialam o tych rzeczach pojecia. Po poronieniu dopiero zainteresowalam sie temp. i innymi rzeczami, bo niestety czas nas goni.
    Trzymam kciuki za nas i za wszystki babeczki starajace sie.[/QUOTE]

Reni, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, a ja wczoraj znowu czytalam ze dobrze jest powstrzymac sie od wspolzycia ale nie za dlugo, poniewaz plemniki po pierwsze przegrzewaja sie jak dluzo sa skladowane a po drugie stare plemniki sa mniej ruchliwe i zywotne. Najlepsze sa takie wlasnie 2-3 dniowe, nie siedza za dlugo w jadrach, nie sa przegrzane, tylko od razu wytryskuje skads tam no i sa bardzo energiczne, maja wiecej sily na szybsze dotarcie do jajeczka:-)
    w ogole wczoraj naczytala sie roznych rzeczy i co strona to inna teoria.

Lucky, caffe, Reni, nick nieaktualny, Andzia33, promyk lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni - już teraz dobrze, dostałam leki przeciwskurczowe i brzuszek nie boli, czasami są jakieś kolki , ale daję radę. Cycuszki rosną jak na drożdżach - size D robi się za mały - są naprawdę duże, ciężkie i jakieś takie gorące. Brzuszek coraz większy , już nie da się go ukryć , przytyłam niecałe 5kg i mam nadzieję, że tempo tycia mnie nie zabije. Chęci i ochoty na jakieś specjalne jedzenie nie posiadam i cały czas walczę z zaparciami - zmora kobiet w ciąży
    Reni wrote:
    Angela to już 21 tydz :-) jak się czujesz?

megan8, caffe, Reni, nick nieaktualny, iza37, Bursztyn, nick nieaktualny, Andzia33, promyk lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik303, slyszalam niedawno ze znowu to nie jest takie zle miec krotkie cykle, bo to zwieksze szanse na zajscie w ciaze - wiecej cykli w roku, ale 21 dni to juz przesada. Ale zwalam to na rozregulowanie po poronieniu. Lekarka potwierdzila ze wszystko w porzadku, jajo jest wiec dzialamy:-)

caffe, Reni, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 00:21

Lucky, caffe, Reni, nick nieaktualny, angela, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Dziekuje Caffe, to staramy sie razem:-) Popatrz jakie ja mam cykle, poronilam 02.04, a juz jestem w 3 cyklu, czy to normalne?!
    Trzymam kciuki za nas i za wszystki babeczki starajace sie.
    Violu, daj czas swojemu organizmowi. On musi sam się wyregulować, co nie jest równoznaczne z tym, że @@@ będą takie jak przed poronieniem. Mnie lekarz powiedział, że od maja możemy się starać, ale żeśmy się pokłócili i nic z tego nie było.

Z obserwacji mnie samej to zauważam, że teraźniejszy cykl, tak jak pisałam, jest bardziej normalny niż poprzednie. Nie wiem jednak jak długo będzie trwał :P Nie wiem też kiedy mam owu itd. :P

Nie stresuj się :) jeśli wszystko jest ok to będzie ok :)

Reni, nick nieaktualny, Bursztyn, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - w okolicach Portu Łódź
    agafbh wrote:
    witajcie
    Angela, nie wiem w której części Łodzi mieszkasz, u nas była burza jak diabli........
    witaj Lucky
    szkoda, że od środy nie będę mogła temperatury zaznaczać na wykresie, po prostu jak wpisuję w telefonie nic z tego nie wychodzi, normalnie wpisuję temp. itp i się nie zapisuje, podejrzewam, że to jakaś techniczna przyczyna, bo z forum korzystam normalnie, trudno
    Inessa, jak Twoje samopoczucie????
    Grosza, trzymam kciuki
    Iza?????? ;-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze wszystko wroci do normy :)jajo ladne wiec do dziela :)

Viola wrote:
    Kasik303, slyszalam niedawno ze znowu to nie jest takie zle miec krotkie cykle, bo to zwieksze szanse na zajscie w ciaze - wiecej cykli w roku, ale 21 dni to juz przesada. Ale zwalam to na rozregulowanie po poronieniu. Lekarka potwierdzila ze wszystko w porzadku, jajo jest wiec dzialamy:-)

nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky - ponieważ miałam bardzo słaby progesteron i jeden lek nie działał, kończyło się poronieniami; w fazie lutealnej dostałam duphaston 3*1 i estrofem 1*1, ale zaczęłam plamić i krwawić więc dodatkowo piorunująca dawka luteiny 4*2 - dawki duphastonu mam do chwili obecnej tylko 2*1 , luteinę zakończyłam ok. 10tc estrofem trochę wcześniej na podtrzymanie ciąży
    Lucky wrote:
    Angelo, z trudem (bo dużo piszecie) ale czytam wcześniejsze wpisy. Doczytałam, że stosowałaś luteine, duphaston i estrofem. Dlaczego te dwa pierwsze razem? Ja dostaję tylko luteinę? czy ma to jakieś znaczenie?
    Jakie miałaś dawki tych wszystkich leków? Czy kontynuowałaś w ciąży czy tylko w FL?
    dziękuję z góry za wyjaśnienia
    Ale Ci dobrze :D

caffe, Lucky, Bursztyn, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela dzięki, pytam, bo ginekolog proponował estrofem mite w fazie lut. ale może dopiero po pierwszym cyklu z Clo. Nie wiedziałam że te dwa, podobno takie same leki (gdzieś czytałam że niby to to samo) można stosować razem.
    Czy luteinę brałaś doustną?
    U mnie niby progesteron w normie, ale gin mówi, że ta luteina wspomaga też samo zagnieżdżanie i coś z endometrium

angela, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan około 19tc
    megan8 wrote:
    Miłego dnia i dobrego CAŁEGO tygodnia !
    Zero złych wieści !!!

Angela w którym tygodniu czułaś pierwsze ruchy??

Witam nowe przyszłe mamy ;D"

megan8, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja brałam doustną, ale wiem, że bardziej skuteczna jest dopochwowa - tylko ja nienawidzę dyskomfortu w trakcie jej zażywania
    Lucky wrote:
    Angela dzięki, pytam, bo ginekolog proponował estrofem mite w fazie lut. ale może dopiero po pierwszym cyklu z Clo. Nie wiedziałam że te dwa, podobno takie same leki (gdzieś czytałam że niby to to samo) można stosować razem.
    Czy luteinę brałaś doustną?
    U mnie niby progesteron w normie, ale gin mówi, że ta luteina wspomaga też samo zagnieżdżanie i coś z endometrium

nick nieaktualny, Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość

‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ