X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    ale nie po obciazeniu..zwykla zrob do niej nie trza metoclopramidu

dokladnie, ja prolaktyne tez co 2-3 miechy robie, zawsze zwykla, bez obciazenia..

kapturnica, Sabina, Aasiula, Bliska 77, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak znalazłam przepis na 300gr serka. Poza tym taki sam :-)

Aasiula, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    ey dzis mam jakies apogeum mdlosci :( od samiukiego ranca sie mecze..
    Bidula 0heart.gif
    To tylko potwierdza moje przypuszczenia ze to baba bedzie :)

kapturnica, Sabina, Bliska 77, macduska, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta a probowalas juz zjesc cos przed wstaniem z lozka? Mi czasem to troche pomagalo, jakies ciasteczko czy wafelek, coby zoladek nie byl calkowicie pusty

Aasiula, ComeToMeBaby, moremi, gosia7122, kkisia lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    sorki dorka, przegapilam wczesniej.. te w normie to nie wiem, bo nie dopytywalam, a nie wzielam wynikow od gina, wezme te poprawione..
    ten kiepski po godzinie mialam 186, gdzie norma labu jest do 180, potem ostrzezenie (stan przedcukrzycowy, czy jak to sie mowi), a od 200 cukrzyca ciazowa..

no nic, musze jeszcze przezyc dzis i jutro w robocie (jest intensywnie), wiec znowu bulki na sniadanie, ale w weekend sie zawezme i przerzucam sie na maksymalny indeks glikemiczny mniejszy niz 50. Bede kurde najwyzej znowu rzygac non stop..
    No to faktycznie wysoko, u mnie po godzinie było 147 i też muszę uważać i mierzyć. Najgorsze jest to że słyszałam że im bardziej zaawansowana ciąża tym bardziej cukier skacze, a te wczorajsze 191 to mnie już odbiło. Najgorsze że paski do glukometru mi się skończyły i będę musiała kupić bez recepty bo wczoraj zapomniałam powiedzieć żeby mi wypisała

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta priv

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Kapta a probowalas juz zjesc cos przed wstaniem z lozka? Mi czasem to troche pomagalo, jakies ciasteczko czy wafelek, coby zoladek nie byl calkowicie pusty
    nie za bardzo moge ejsc przed wstaniem..biore euthyrox a to oznacza ze minimum 30minut nic do dzioba nie wolno :( po tym czasie staram sie cokolwiek wsadzic..ale pomaga na moment..nawet juz syrop imbirowy dzis nie dziala..

Bliska 77, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    nie za bardzo moge ejsc przed wstaniem..biore euthyrox a to oznacza ze minimum 30minut nic do dzioba nie wolno :( po tym czasie staram sie cokolwiek wsadzic..ale pomaga na moment..nawet juz syrop imbirowy dzis nie dziala..
    Wiesz co ja tez biore euthyrox od prawie 8lat, aktualnie 250 a pod koniec ciazy bylo 300 na zmia e z 325 i najpierw popijalam tabletke czekalam ok 25min i jadlam, wssystko sobie szykowalam na nocnym stoliku takze spoko mozna sobie poradzic
    syrop i hebaty imbirowe takze mi nie pomagaly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 11:03

moremi lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    w lidlu 3z hakiem za kilogram jest pomelo dzis..trza jechac zakupic.Uwielbiam mrrr

Tylko się pospiesz, bo Ci braknie. Ja dziś Lidla zaliczyłam o 8.00 rano. Widziałam w necie bitwe o karpia w Lidlu, a dziś przeżyłam na żywo.
    Widziałam w gazetce, że będą ubranka niemowlęce w dobrej cenie, więc przy okazji, że byłam w laboratorium, oddać krew na badanie TSH, zahaczyłam o Lidla. Na mejscu byłam już przed otwarciem. Na zewnątrz dziki tłum, a jak drzwi się otworzyły to wszyscy biegiem, wiekszość do ubranek. Masakra jakaś. Nie lubię takich przepychanek, ale się zmotywowałam, że to przecież nie dla siebie robię tylko dla dziecka, no i jak juz dopadłam do tych koszy to sobie, a raczej Wojtkowi nie żałowałam,
    Mam wrażenie, że niektórzy to kupuja te rzeczy na promocji żeby sprzeadać dalej i zarobić, bo pakowali to takich wielkich toreb jak idzie, nie patrząc na kolory i rozmiary .
    A teraz sobie siedzę, piję kawkę i się delektuję moją zdobyczą :-).

No i dzień dobry wszystkim!

kapturnica, Aasiula, mamatrojki80, Sabina, Natka_79, moremi, Simba, megan8, gosia7122, Mega, Arwena, BISCA, kkisia, iwcia77, Mala79 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ja w kazdej ciazy mialam cisnienie na jedzenie....
    hehehehe a idź :P
    prosze mi nie wkręcać. to normalny głód z powodu braku śniadania. od wczorajszej kolacji trochę zleciało. czasu.

jak się dobierałam do lodówki obudził się m. hehehe chyba szósty zmysł. właśnei zjedliśmy. pyta mnie: a jak tam samopoczucie? :P
    ja odczytując pytanie jako: mam ci dzisiaj tez nie wchodzić w drogę w zwiazku z nadciągającą @? odparłam, że zajebiste :) i po chwili: ale o co pytasz właściwie? bo jak o temperaturę to jest taka sama jak wczoraj.
    a on: czyli.. to znaczy...? (bo on nigdy nie pamięta czy temp w górę to dobrze czy źle)
    ja: no... jak jutro nie jebnie w dół to będzie można się zacząć zastanawiać. a jak nie dostanę @ przez weekend będą solidne podstawy do tego żeby zrobić test.
    a on: nieee..... to za szybko... w przyszłym tygodniu dopiero.. wiesz, okres się może i dwa tygodnie spóźnić...
    i tu rozpętała się dyskusja, w którą wplotłam poronienia, długie cykle z niemożnością wywołania @ nawet tabsami, różne czynniki powodujące przesunięcie terminu oraz to, ze w normalnie pracującym cyklu przesunięcia do 4 dni są całkiem naturalne, ale nie o 2 tygodnie. a on dalej swoje- ze w przyszłym tygodniu to jeszcze za wcześnie będzie. W końcu mówię: kurwa, kto tu się lepiej zna na testach- ja czy ty?!
    no i zaczął się śmiać i mówi: ok, ok, ty się znasz lepiej :P
    ale i tak wygląda mi na to, że przyznał mi rację, żebym go nie rozszarpała czy cuś, bo po kobiecie ze zbliżającą się @ nie wiadomo czego się spodziewać. taka to była chyba asekuracja z jego strony.

no jak on mnie demotywuje...

kapturnica, Aasiula, mamatrojki80, moremi, Sabina, Arwena, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Wiesz co ja tez biore euthyrox od prawie 8lat, aktualnie 250 a pod koniec ciazy bylo 300 na zmia e z 325 i najpierw popijalam tabletke czekalam ok 25min i jadlam
    syrop i hebaty imbirowe takze mi nie pomagaly
    tak samo robie..odczekuje 30minut z zegarkiem..juz ostatnio nawet ustawilam drugi alarm zeby polknac jeszcze wczesniej tabsa zanim z wyra wstane i zaczne sie ruszac..

Bliska 77, Aasiula, moremi, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    12ty lutego tlusty czwartek..cos ktos piecze ? XD
    ło matko, myślałam, że to dzisiaj :)
    ufff.... aleś nie zestresowała...

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    tak samo robie..odczekuje 30minut z zegarkiem..juz ostatnio nawet ustawilam drugi alarm zeby polknac jeszcze wczesniej tabsa zanim z wyra wstane i zaczne sie ruszac..
    No widzisz sama, zawsze znajdzie sie jakis sposob

syy2tv73m6q3ba1l.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    nieee w tym roku nic nie pieke..Ani pączków ani faworkow..nic :")
    a ja nigdy nie piekłam. może i bym spróbowała?
    mata jakiego PROSTEGO przepisa, dla nigdy nie robiącej pączków/ faworków?
    przy czym wolałabym faworki.

Aasiula, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    i apel do psiar forumowych,

co dawać takiemu stworzonku do jedzenia?

mam pedigree suchą karmę,

czy taki pies to mleko pije czy nie?

ile i jak często mu dawać jeść?

jak ją nauczyć sikania na dworze?
    pierwszy raz mamy psa w domu
    Żadnego mleka tylko wodę. Po mleku może mieć rozwolnienie. Moje psy dostają jak mają pusto w miskach, po prostu dosypuję im suchej karmy, bo mokrej nie chcą

macduska, moremi, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Lapek mi juz padl, a zaraz tablet mi padnie, nawt sobie kuzwa herbaty nie zrobie bo mam wszystko na prad w domu.
    to masz tak jak ja. no- tylko kaloryfery na rury z ciepłą wodą.
    ale jakby mi prąd siadł to leży wszystko- jak u ciebie

mamatrojki80, moremi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    ja z synem nie mialam i se chwalilam ich brak ;) kurde mowisz przy córci ;) u mnie na odwrot to moze pizdeczka bedzie XD
    Wiesz, ja przy Oliwii ani przy Hubercie nic nie miałam za to teraz było nadrabianie za wszystkie czasy, oczywiście mówię o mdłościach bo kibelka nie tuliłam

iwcia77 lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Pamiętam jak to było, najpierw do ovulacji, potem do 13 dpo - sikaniec na testa, potem do 7 tc - żeby zobaczyć serducho, potem 12 tc - mija najwyższe ryzyko utraty ciąży, nastepnie 25 tc- granica przeżywalnosci gdyby się miało urodzić, i wreszcie 38 tc na ktory obecnie czekam - ciążą donoszona
    ja też bym tak chciała odliczać :)

kapturnica, Aasiula, Dorka1979, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Duska, ale wlasciwie na JAKIEJ podstawie sformulowalas taka wlasnie konkluzje?
    ale ze co?

jak rozmawiałam z ginem to mówił, że tak może być że zarodek przez te cholerne zrosty sie nie może własciwie zagnieździć

a w tym cyklu wiem, że nie było szansy na zapłodnienie i tak jak napisałam zupełnie inaczej się czuję stąd mój wniosek

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    też o tym czytałam. przed wstaniem coś zapodać lekkiego na żołądek, żeby zaczął pracować.
    no bo sorry- ja na razie to wszystko w teorii :)

Aasiula, Bliska 77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 7292 7293 7294 7295 7296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ