35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwone wrote:wiesz Kapta, te alimenty to tak niejako przy okazji spędzają mi sen z powiek. Bardziej mnie martwi że on taki jest. Że ja we własnym domu muszę wszystko chować i zamykać.
malgos741, moremi, iwcia77, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość
-
Poza tym wszystkim wku..ją mnie moi sąsiedzi. Patologiczna rodzina. Najpierw odszedł syn (stoczył się na samo dno), później jego żona, zostawiając dwoje dzieci. Sąsiedzi na co dzień piją, awanturują się, palą oponami, bo nie mają kasy na węgiel i oni dostali dzieci, swoje wnuki do rodziny zastępczej. Opieka, kurator, sąd o tym wiedzą i zostawili im dzieci. I kiedy czytam, że naszej Inessce robią problemy z adopcją, to aż mi się coś robi.
caffe, iwcia77, Arwena lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:A powiedz mi .Czy kiedykolwiek poniósł jakies konsekwencje swoich czynów?Mam na mysli zglosiłas kiedys kradzieze?Czy całe życie jest bezkarny.Bo jak nigdy nie zgłosiłas to zawsze bedzie czuł sie bezkarny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 22:11
mamatrojki80, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Iwone wrote:Nie zgłosiłam z powodu mojego męża i teściowej. Nie chciałam im tego robić. Teraz żałuję, ale to już po fakcie.
Jak jeszcze z nami mieszkał, dostał kilka ostrzeżeń, a że nadal ginęły pieniądze musiał się wyprowadzić. To była jedyna kara jaką poniósł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 15:59
Iwone, caffe, macduska, iwcia77, Arwena, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:Poza tym wszystkim wku..ją mnie moi sąsiedzi. Patologiczna rodzina. Najpierw odszedł syn (stoczył się na samo dno), później jego żona, zostawiając dwoje dzieci. Sąsiedzi na co dzień piją, awanturują się, palą oponami, bo nie mają kasy na węgiel i oni dostali dzieci, swoje wnuki do rodziny zastępczej. Opieka, kurator, sąd o tym wiedzą i zostawili im dzieci. I kiedy czytam, że naszej Inessce robią problemy z adopcją, to aż mi się coś robi.
Zgoś to, straż gminna (miejska) za palenie w piecu byle czym, to zabronione. Jeśli sprawują pieczę zastępczą nad wnukami i sytuacja jest tak trudna też bym to zgłosiła... nie po to, aby w ten sposób spory sąsiedzkie rozstrzygać, ale w trosce o dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 16:07
Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:Poza tym wszystkim wku..ją mnie moi sąsiedzi. Patologiczna rodzina. Najpierw odszedł syn (stoczył się na samo dno), później jego żona, zostawiając dwoje dzieci. Sąsiedzi na co dzień piją, awanturują się, palą oponami, bo nie mają kasy na węgiel i oni dostali dzieci, swoje wnuki do rodziny zastępczej. Opieka, kurator, sąd o tym wiedzą i zostawili im dzieci. I kiedy czytam, że naszej Inessce robią problemy z adopcją, to aż mi się coś robi.
Reni, moremi lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Czyli tak naprawde żadna kara bo wprowadził sie obok do babki .Wyczuł ,że mu nic nie zrobicie i dlatego robi to dalej..Szkoda tylko ,że Twoj facet nie reagował tak jak powinien od poczatku.Niestety wiele winy lezy po jego stronie , a na wychowanie to juuz trochu za późno
I właśnie na tym tle dochodziło między nami (ja i mój mąż)do kłótni i nieporozumień. Ja bym zupełnie inaczej wszystko zrobiła i to jest to, na co nie mam wpływu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 22:11
caffe, iwcia77, Arwena, Mega lubią tę wiadomość
-
Witam popołudniowa kawka
u mnie wali śniegiem
Iwone zmieniaj zamki czym prędzej, przydałoby ci sie tez gdzieś uciec samej na pare dni i zając sie tylko sobą, na pewno by cie to trochę uspokoiło...wiem ze łatwo sie mówi
Aasiulamam nadzieje ze problemy z sercem sa chwilowe i znikną lada chwila
Gadałam dzisiaj z moja siorka, w piątek tez miała wesoły dzien, zaropiało jej oko, poszła do swojej lekarki ogólnej i dostała skierowanie do okulisty z dopiskiem pilne i ogromniastym wykrzyknikiem, no cóż, u nas pilne oznacza termin na czerwiec, prywatnie znalazła na za tydzień -totalna załamka....odpaliła neta i po kolei obdzwaniala przychodnie, w jednym lekarka jej powiedziała ze jak dotrze w ciagu 10 minut to ja przyjmie ze skierowaniem na NFZ, kartę jej zakładała przez telefon, wywiad tez robiła przez telefon. Dotarła i po zbadaniu okazało sie ze ma wszystkie możliwe zapalenia - spojówek, kanalika łzowego i coś tam jeszczesuper. Lekarka jej powiedziała, ze jakby dotarła w poniedziałek to mogłaby już być z angina, a tak dostała już leki i sie kuruje. Wniosek z tego ze trzeba szukać lekarza i sie na pewno uda....
Iwone, mamatrojki80, Sabina, kapturnica, Aasiula, macduska, malgos741, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mamatrojki80 wrote:Zgoś to, straż gminna (miejska) za palenie w piecu byle czym, to zabronione. Jeśli sprawują pieczę zastępczą nad wnukami i sytuacja jest tak trudna też bym to zgłosiła... nie po to, aby w ten sposób spory sąsiedzkie rozstrzygać, ale w trosce o dzieci.
My mieszkamy najbliżej nich. Okna i elewacja jest zniszczona. Okna 10 letnie już wymieniamy, elewację mamy ok 4 lat i juz trzeba będzie pomyśleć o odnowieniu. -
nick nieaktualny
-
Heretyczka wrote:to skąd wiesz że robienie jej problemów jest bezpodstawne?
Ps.Nie napisałam że bezpodstawne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 16:15
mamatrojki80, megan8, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:Ewa wywiady przeprowadza się zanim ew rodzice poznają dziecko. Nie powinno być tak, że dziecko poznaje rodzinę i cieszy się że będzie ją mieć, a za chwilę okazuje się że oni rodziną być nie mogą, bo np maja za małe dochody. Przecież one się nie zmieniły.
Ps.Nie napisałam że bezpodstawne. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHeretyczka wrote:może nie była nieprzychylna tylko obiektywna
nieprzychylna wg opinii Inessy
Ważne, żeby była obiektywna, tez nie jestem pewna czy potencjalnych rodziców adopcyjnych stać na obiektywizm w tej sytuacji z wiadomych przyczyn.MartaDidi, moremi lubią tę wiadomość
-
Wracając jeszcze do mnie.
Kiedy poznałam się z moim m, miałam nadzieję że uda nam się stworzyć dla naszych dzieci rodzinę, a przynajmniej jej namiastkę. Mojego m syn nie miał matki, mój syn ojca. Łudziłam się, niestety jedna osoba wszystko zniszczyła