X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 22:10

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    '

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 22:10

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    wiesz Kapta, te alimenty to tak niejako przy okazji spędzają mi sen z powiek. Bardziej mnie martwi że on taki jest. Że ja we własnym domu muszę wszystko chować i zamykać.
    A powiedz mi .Czy kiedykolwiek poniósł jakies konsekwencje swoich czynów?Mam na mysli zglosiłas kiedys kradzieze?Czy całe życie jest bezkarny.Bo jak nigdy nie zgłosiłas to zawsze bedzie czuł sie bezkarny.

malgos741, moremi, iwcia77, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym wszystkim wku..ją mnie moi sąsiedzi. Patologiczna rodzina. Najpierw odszedł syn (stoczył się na samo dno), później jego żona, zostawiając dwoje dzieci. Sąsiedzi na co dzień piją, awanturują się, palą oponami, bo nie mają kasy na węgiel i oni dostali dzieci, swoje wnuki do rodziny zastępczej. Opieka, kurator, sąd o tym wiedzą i zostawili im dzieci. I kiedy czytam, że naszej Inessce robią problemy z adopcją, to aż mi się coś robi.

caffe, iwcia77, Arwena lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A powiedz mi .Czy kiedykolwiek poniósł jakies konsekwencje swoich czynów?Mam na mysli zglosiłas kiedys kradzieze?Czy całe życie jest bezkarny.Bo jak nigdy nie zgłosiłas to zawsze bedzie czuł sie bezkarny.
    Nie zgłosiłam z powodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 22:11

mamatrojki80, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Nie zgłosiłam z powodu mojego męża i teściowej. Nie chciałam im tego robić. Teraz żałuję, ale to już po fakcie.
    Jak jeszcze z nami mieszkał, dostał kilka ostrzeżeń, a że nadal ginęły pieniądze musiał się wyprowadzić. To była jedyna kara jaką poniósł.
    Czyli tak naprawde żadna kara bo wprowadził sie obok do babki .Wyczuł ,że mu nic nie zrobicie i dlatego robi to dalej..Szkoda tylko ,że Twoj facet nie reagował tak jak powinien od poczatku.Niestety wiele winy lezy po jego stronie , a na wychowanie to juuz trochu za późno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 15:59

Iwone, caffe, macduska, iwcia77, Arwena, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Poza tym wszystkim wku..ją mnie moi sąsiedzi. Patologiczna rodzina. Najpierw odszedł syn (stoczył się na samo dno), później jego żona, zostawiając dwoje dzieci. Sąsiedzi na co dzień piją, awanturują się, palą oponami, bo nie mają kasy na węgiel i oni dostali dzieci, swoje wnuki do rodziny zastępczej. Opieka, kurator, sąd o tym wiedzą i zostawili im dzieci. I kiedy czytam, że naszej Inessce robią problemy z adopcją, to aż mi się coś robi.

Zgoś to, straż gminna (miejska) za palenie w piecu byle czym, to zabronione. Jeśli sprawują pieczę zastępczą nad wnukami i sytuacja jest tak trudna też bym to zgłosiła... nie po to, aby w ten sposób spory sąsiedzkie rozstrzygać, ale w trosce o dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 16:07

Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    znasz Inesske osobiście?

Reni, moremi lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Czyli tak naprawde żadna kara bo wprowadził sie obok do babki .Wyczuł ,że mu nic nie zrobicie i dlatego robi to dalej..Szkoda tylko ,że Twoj facet nie reagował tak jak powinien od poczatku.Niestety wiele winy lezy po jego stronie , a na wychowanie to juuz trochu za późno
    Niestety masz rację :( I właśnie na tym tle dochodziło między nami (ja i mój mąż)do kłótni i nieporozumień. Ja bym zupełnie inaczej wszystko zrobiła i to jest to, na co nie mam wpływu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 22:11

caffe, iwcia77, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    znasz Inesske osobiście?
    nie, tylko z forum. Wczoraj pisała że zaczynają się problemy :(

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam popołudniowa kawka :) u mnie wali śniegiem :)
    Iwone zmieniaj zamki czym prędzej, przydałoby ci sie tez gdzieś uciec samej na pare dni i zając sie tylko sobą, na pewno by cie to trochę uspokoiło...wiem ze łatwo sie mówi
    Aasiula <3 mam nadzieje ze problemy z sercem sa chwilowe i znikną lada chwila
    Gadałam dzisiaj z moja siorka, w piątek tez miała wesoły dzien, zaropiało jej oko, poszła do swojej lekarki ogólnej i dostała skierowanie do okulisty z dopiskiem pilne i ogromniastym wykrzyknikiem, no cóż, u nas pilne oznacza termin na czerwiec, prywatnie znalazła na za tydzień -totalna załamka....odpaliła neta i po kolei obdzwaniala przychodnie, w jednym lekarka jej powiedziała ze jak dotrze w ciagu 10 minut to ja przyjmie ze skierowaniem na NFZ, kartę jej zakładała przez telefon, wywiad tez robiła przez telefon. Dotarła i po zbadaniu okazało sie ze ma wszystkie możliwe zapalenia - spojówek, kanalika łzowego i coś tam jeszcze :) super. Lekarka jej powiedziała, ze jakby dotarła w poniedziałek to mogłaby już być z angina, a tak dostała już leki i sie kuruje. Wniosek z tego ze trzeba szukać lekarza i sie na pewno uda....

Iwone, mamatrojki80, Sabina, kapturnica, Aasiula, macduska, malgos741, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    nie, tylko z forum. Wczoraj pisała że zaczynają się problemy :(
    to skąd wiesz że robienie jej problemów jest bezpodstawne?

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Zgoś to, straż gminna (miejska) za palenie w piecu byle czym, to zabronione. Jeśli sprawują pieczę zastępczą nad wnukami i sytuacja jest tak trudna też bym to zgłosiła... nie po to, aby w ten sposób spory sąsiedzkie rozstrzygać, ale w trosce o dzieci.
    ktoś z sąsiadów zgłosił i mieli sprawę w sądzie. Jako że kasy nie mają, to karę odrabiała jakąś pracą.
    My mieszkamy najbliżej nich. Okna i elewacja jest zniszczona. Okna 10 letnie już wymieniamy, elewację mamy ok 4 lat i juz trzeba będzie pomyśleć o odnowieniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja zawsze podchodzę sceptycznie do tego hurra optymizmu, dopóki nie ma decyzji Sądu Rodzinnego... nie ma dziecka, takie są realia.

Iwone, MartaDidi, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    to skąd wiesz że robienie jej problemów jest bezpodstawne?
    Ewa wywiady przeprowadza się zanim ew rodzice poznają dziecko. Nie powinno być tak, że dziecko poznaje rodzinę i cieszy się że będzie ją mieć, a za chwilę okazuje się że oni rodziną być nie mogą, bo np maja za małe dochody. Przecież one się nie zmieniły.
    Ps.Nie napisałam że bezpodstawne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 16:15

mamatrojki80, megan8, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ewa wywiady przeprowadza się zanim ew rodzice poznają dziecko. Nie powinno być tak, że dziecko poznaje rodzinę i cieszy się że będzie ją mieć, a za chwilę okazuje się że oni rodziną być nie mogą, bo np maja za małe dochody. Przecież one się nie zmieniły.
    Ps.Nie napisałam że bezpodstawne.
    może jest tez inny problem o którym Inessa nie napisała

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    może jest tez inny problem o którym Inessa nie napisała

No był, jakaś nieprzychylna opinia Pani psycholog.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    No był, jakaś nieprzychylna opinia Pani psycholog.

może nie była nieprzychylna tylko obiektywna
    nieprzychylna wg opinii Inessy

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    może nie była nieprzychylna tylko obiektywna
    nieprzychylna wg opinii Inessy

Ważne, żeby była obiektywna, tez nie jestem pewna czy potencjalnych rodziców adopcyjnych stać na obiektywizm w tej sytuacji z wiadomych przyczyn.

MartaDidi, moremi lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając jeszcze do mnie.
    Kiedy poznałam się z moim m, miałam nadzieję że uda nam się stworzyć dla naszych dzieci rodzinę, a przynajmniej jej namiastkę. Mojego m syn nie miał matki, mój syn ojca. Łudziłam się, niestety jedna osoba wszystko zniszczyła :(

‹‹ 7358 7359 7360 7361 7362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ