X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Hej baby. Podpisuje obećnosc.
    Nic nie nadrobilam.
    Jestem w raju. Zdjecia beda po powrocie bo z telefonu ciezko i internet slaby.
    Siedzimy w ogromym mieciutkim lezaku n'a plazy pod palma. Jest jakies 30 stopni. Popijamy zimne piwko. Do dam ze tutaj jest +4h wiec pora obiadowa. Rano bylismy "zwizdzic" pod woda. Jezu île ryb!! Nawet mâle rekinki.
    Pozdrawiam wszystkie bardzo goraca.

Jezzzu bisca, to brzmi jak moje aktualne wymarzone wakacje. Dupy bym z tej plazy nie ruszyla.. Cudo!

Reni, kapturnica, Mega, Sabina, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, ja tez biegam, ale nic nie zrozumialam z postu Bozi. Ja po porostu wchodze n'a bieznie i biegne ;-)
    Srednio 45min czasami 1h15 . Mow o co chcesz zapytac

moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym ruszyła pod wodę
    love ryby
    paszczakin wrote:
    Jezzzu bisca, to brzmi jak moje aktualne wymarzone wakacje. Dupy bym z tej plazy nie ruszyla.. Cudo!

Mega, moremi, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak schodze to mam wrazenie, ze podloga sie rusza pod nogami. Mrowienie bywa. Nie znosi mnie na boki:-)
    Ok, "splywam" ;-)
    Naraska

Mega, moremi, Sabina, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    W temacie leczenia przeziębień to widziałam wczoraj w aptece preparat przeznaczony dla kobiet w ciąży.

pewnie Prenalen- kupilam se w Polszy.. to koncentrat czosnku, malin i jeszcze kilku naturalnych skladnikow. Niestety na cholernej ilosci syropu glukozowego, czy glukozowo-fruktozowego.
    To ja zdecydowanie wole kanapki z czosnkiem zasysac..

A jak mi ktoras znajdzie gdzie mozna kupic syrop malinowy, ktory rzeczywiscie jest z malin (przezyje nawet koszmarne ilosci cukru, byleby byl to sklad maliny+cukier tylko) to ozloce. A moze ktoras robi sama i chcialaby opchnac? ;)

Jedyne co znalazlam w polskim bio-sklepie to byl czysty sok z malin.. A mi sie marzy taki syrop jak w dziecinstwie babcie w sokownikach robily..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 11:05

kapturnica, moremi, macduska, Sabina, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba sluchy chodza ze masz swieto dzis to i ja dołączam się do życzeń sto lat !! 8)

Aasiula lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pytanie do konsylium.. O kupach gadamy to i o siku mam nadzieje moge..

Wysikalam sie dzis na ciemnorudo, zauwazylam dopiero przy drugim sikaniu, bo rano to ja jeszcze we snie i po ciemku biegne do kibla.
    Jutro i tak robie badanie moczu, bo ide na ten cukier znowu, ale czy cos takiego jest podstawa do siania paniki? jedyne, co bylo inne w mojej diecie wczoraj i co mogalbym teoretycznie winic, (bo sto lat nie jadlam) to prazona kasza gryczana (do tego mi sie jeszcze z letka przypalila). Moze toto barwic mocz na tej samej zasadzie co buraki na czerwono?

moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Kapta zrób synowi inhalacje z majeranku lub tymianku. działa!!
    potwierdzam skuteczność!!!!!

Sabina lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie

Simba wszystkiego naj naj spelnienia marzen i pociechy z dzieci :-)

Kapta mojemu Mlodemu na zatkany nos pomaga woda morska a podaje przy tym Neosine w tabsach

Co do wczorajszego wieczoru zaraz po powrocie zaliczylam lozko - zamiast sie cieszyc ze bylam na basenie, ryczalam chlopu w samochodzie, ze nie wysiedze, ze cholernie boli kregoslup i reka dretwiala - ot taki maly suprise

Starosc nie radosc ....

Milego dzionka ja dzisiaj siedze w domku - juz zapowiedzialam, ze nigdzie nie wychodze bo zle sie czuje,jedyne co zrobilam do tej pory to wyrzucilam na taras posciel - ale spoko slisko nie jest :-) orla nie zalicze nawet w miare cieplo jak na luty 6stC

anna maria, Bliska 77, moremi, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry bezwietrznie,niebo lekko zachmurzone,5stp.Milego

Mala79, moremi, macduska, Sabina, kkisia, Aasiula, gosia7122 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SIMBA wszystkiego co najpiekniejsze:-)

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    I pytanie do konsylium.. O kupach gadamy to i o siku mam nadzieje moge..

Wysikalam sie dzis na ciemnorudo, zauwazylam dopiero przy drugim sikaniu, bo rano to ja jeszcze we snie i po ciemku biegne do kibla.
    Jutro i tak robie badanie moczu, bo ide na ten cukier znowu, ale czy cos takiego jest podstawa do siania paniki? jedyne, co bylo inne w mojej diecie wczoraj i co mogalbym teoretycznie winic, (bo sto lat nie jadlam) to prazona kasza gryczana (do tego mi sie jeszcze z letka przypalila). Moze toto barwic mocz na tej samej zasadzie co buraki na czerwono?

Ani po burakach, ani po kaszy gryczanej mi sie mocz nigdy nie zabarwial, a obie rzeczy jadamy czesto, moze byl silnie skoncetrowany, stad ta barwa, normalne ilosci plynow wczoraj przyjmowalas?

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, również wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!

syy2tv73m6q3ba1l.png

• anna maria Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrocilas na stale czy tylko jednorazowo?pozdrawiam

iwka76 lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ani po burakach, ani po kaszy gryczanej mi sie mocz nigdy nie zabarwial, a obie rzeczy jadamy czesto, moze byl silnie skoncetrowany, stad ta barwa, normalne ilosci plynow wczoraj przyjmowalas?

Mi po burakach zawsze..
    No wlasnie ja pije bardzo duzo, wczoraj nie bylo mniej niz zawsze, dlatego mnie to mocno zdziwilo.. Mysle, ze 4-5 lytrow plynow dziennie zaciagam, w pracy juz sciezke do kibla wydeptalam..

kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    nie ma zadnej tajemnicy- zapomniałam nazwy :-/
    Aaaaa takie buty.... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 11:21

macduska, kapturnica, Aasiula lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Mi po burakach zawsze..
    No wlasnie ja pije bardzo duzo, wczoraj nie bylo mniej niz zawsze, dlatego mnie to mocno zdziwilo.. Mysle, ze 4-5 lytrow plynow dziennie zaciagam, w pracy juz sciezke do kibla wydeptalam..

Nie denerwuj sie, obserwuj nastepne sikania, a jutro spokojnie badanie moczu.

paszczakin, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza jedyne co znalazlam to cos takiego w necie:

http://www.aptekainternetowa.co/index.php/dzieci-1-3-lata/leki-bez-recepty/syrop-malinowy-125-g.html

Skład:
    100g prepratu zawiera 38 g oczyszczonego naturalnego soku z malin (38 g Succus Rubi idaei purificatus) W skład podłoża wchodzą: sacharoza, kwas benzoesowy. (Saccharum, Acidum benzoicum)

tyle, ze nie jest na to chwile dostepny w magazynie :-(

paszczakin, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a ja słyszałam coś takiego, że jedzenie buraków jest nam w stanie wskazać problem ze zbyt niską zawartością kwasu żołądkowego. Wtedy nasz mocz po zjedzeniu buraków zabarwia się na różowo. Opinie, że świadczy to o tak zwanym przeciekaniu jelita i teście buraczkowym są nieprawdziwe. Kiedy mamy zaróżowiony mocz musimy zwrócić uwagę na niedokwaśność treści żołądka.

No ja nawet wczoraj jadlam krem z burakow z tymiankiem firmy marvit i nic mi sie nie zabarwilo, ale ludki sikaja na rozowo to wiem z netu wlasnie.

paszczakin lubi tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Paszcza jedyne co znalazlam to cos takiego w necie:

http://www.aptekainternetowa.co/index.php/dzieci-1-3-lata/leki-bez-recepty/syrop-malinowy-125-g.html

Skład:
    100g prepratu zawiera 38 g oczyszczonego naturalnego soku z malin (38 g Succus Rubi idaei purificatus) W skład podłoża wchodzą: sacharoza, kwas benzoesowy. (Saccharum, Acidum benzoicum)

tyle, ze nie jest na to chwile dostepny w magazynie :-(

Dzieki mala. mi tu co prawda nie chodzi o cos leczniczego, tylko taki zwykly syrop/sok do dodania do herbaty. W syrpie malinowym Herbapolu (ktory niby taki naturalny) glownie jablka i buraki, malin prawie nic, na Krakowski kredens tez liczylam i dupa.. Czy juz naprawde nie mozena dostac w sklepach niczego prawdziwego? :(

Mala79 lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 7415 7416 7417 7418 7419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ