X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    oj tam głupio- przecież nie Ty to produkujesz :-)

ale fakt jest taki, ze czasami porywam sie z motyka na slonce Magduska, a potem jak przeczytam jeszcze raz to sie po prostu wstydze, za to co nabazgralam :-/

macduska lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bursztyn ;-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa7a4ae5d813.jpg
    Boskie!!! :)

P.S. dzien dobry! :)

Mala79, Reni, mamatrojki80, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Paszcza ja mam domowe, ale nie wiem czy o to chodzi. U nas nie wyciska się przez sokowirówkę. Maliny zasypujemy cukrem w słoikach aż sok puszczą i tak się pasteryzuje. Nic więcej nie dodajemy. Ewentualnie mogę dżem malinowy "sprzedać" :-) nie jest gęsty jak np. konfitury, jest bardziej płynny, ale uwielbiam go :-)
    To widze robisz tak samo jak ja..Przeez sokownik nie puszczam bo traca za duzo witamin..Czasem sie ejszcze bawie w przecieranie przez sitko zgniecionych malin coby pozbyc sie pestek i wtedy pasteryzuje z cukerem

Aasiula lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Paszcza a sok z czarnego bzu Cię interesuje?
    tylko ja do Wawy to daaaleko mam :-)

a tego nigdy nie probowalam, dobre? bo w necie wygooglalam, ze zdrowotne bardzo..

ech, chyba musismy wsiasc w furaka i zrobic objazd po Polsce zgarniajac niedoceniane produkcje waszych rodzin ;)
    Ja zawsze zazdroscilam dzieciakom z rodzinami na wsi.. Mic taka babcie w domu nad rozlewiskiem...

http://emoticoner.com/files/emoticons/onion-head/wow1-onion-head-emoticon.gif

kapturnica, Mala79, Reni, moremi, Zofia8, kkisia, Aasiula, Mega, Sabina, macduska, ComeToMeBaby, malgos741 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie pomogebo ja zawsze kupuje maliny u znajomego i sama robie soki.Ale myslałam ,że kredens ma dobre ..A mowisz ze totalna pdoroba??

no juz nie pamietam dokladnie, ale nie przeszlo weryfikacji skladnikow, bo nie kupilam.. luby tez ostatnio w kraku mial przykaz szukac i an jednego nie znalazl..

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra fajnie sie siedzi, jak zwykle z Wami :-)

Ale w domku sie samo nie posprzata, kici, kici juz do mnie wolaja, ze mam sie ich pozbyc :-)

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzcie na to:
    herbapol

http://www.herbapol.com.pl/produkt/malina-7

jesli dobrze rozumiem to w skaldzie jest 0.08% ekstraktu malinowego o sile 65%..

kredens i tak sie rozhulal, bo ma az 5 % zageszonego soku..

http://czytamyetykiety.pl/products/syrop-z-malin-krakowski-kredens/

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza a nie moze ktos w Pl z rodzinki pierdyknac ci latem kilka sloikow przetworow tradycyjnych??

paszczakin, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie obiecuje, ze jak wrocimy do Polski, to bede miala najlepiej zaopatrzona spizarnie w okolicy:-) Moja Mama robi rewelacyjne ogorki kiszone. Wiec moj M wymyslil, ze w tym roku specjalnie pojedziemy do Polski w sezonie ogorkowym, zeby poznac tajniki tych pysznosci:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 12:28

moremi, BISCA lubią tę wiadomość

Zofia8
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    yyyyyyhm... to te 95% to co to?
    woda XD

Mega lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Paszcza a nie moze ktos w Pl z rodzinki pierdyknac ci latem kilka sloikow przetworow tradycyjnych??

hehe.. powiem tak- od kuchennych/przetworowych/gospodynio-domowych rzeczy to w mojej rodzinie jestem ja ;) Jak latem jedziemy na rynek, kupujemy warzywa w ilosci 20 kg i przerabiamy na salatki, to moja rodzina patrzy na nas z zyczliwym zainteresowaniem, ale w stylu "heeee??"

Tesciowej natomiast nie ufam pod wzgledem pochodzenia produktu/skladu. Te bomby chemiczne w postaci szynek, ktore nam przywozi pokazuja, ze dla niej jednak tylko smak, nie sklad sie liczy.. A ja sie z nimi do ognia nie zblizam, bo sie boje wybuchu..

Nie, nie, w genach od poprzedniego pokolenia my tej schizy jedzenio-skladowej nie dostalismy, musialo nam ta mini ortoreksje rykoszetem walnac jakos przypadkiem..

moremi, kkisia, kapturnica, Pusurek, Reni, Aasiula, Mala79, Mega, BISCA, Sabina, macduska lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    yyyyyyhm... to te 95% to co to?

no masz przeciez liste w lynku.. do tego- skladniki musza byc wymieniane ( w Polszy chyba tez?) w kolejnosci ilosciowej- od najwiekszej procentowo do najmniejszej..

Syrop glukozowo-fruktozowy to jedno z najwiekszych gownien wsrod cukrow.. Do tego z kukurydzy :(

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    czy jak skończysz to
    - czujesz w nogach jakieś wibracje (tak jak kiedyś na wrotkach jeździło się po chodnikach i jak je się zdjęło to nadal czułaś wertepy ;-)..)
    - czy jak już taśma się zatrzyma miewasz zawroty głowy????
    zeszłam z bieżni i musiałam usiąść, bo miałam samolot - dodam, że nie miałam morderczego treningu
    - w trakcie jak szybko idę to znosi mnie na lewą stronę - tzn.? co? mam lewą stronę bardziej?

nie miałam takich objawów , bardzo nietypowe
    wyglada mi na problemy z krążeniem / masz kiepska kondycje?/dopiero zaczynasz?

• moremi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Ja sobie obiecuje, ze jak wrocimy do Polski, to bede miala najlepiej zaopatrzona spizarnie w okolicy:-) Moja Mama robi rewelacyjne ogorki kiszone. Wiec moj M wymyslil, ze w tym roku specjalnie pojedziemy do Polski w sezonie ogorkowym, zeby poznac tajniki tych pysznosci:-)
    My robimy kiszone na rejsy w butelkach plastikowych po mleku. Zazwyczaj znikają w dwie minuty ;) W plastikach dlatego, żeby nam się nie stłukło. Plastików nie wrzuca się do morza, natomiast szkło cały czas tak i mam mieszane uczucia co do tego. Chociaż przekonuje mnie to, że szkło to kwarc ;)

Zofia8, paszczakin, Pusurek, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no masz przeciez liste w lynku.. do tego- skladniki musza byc wymieniane ( w Polszy chyba tez?) w kolejnosci ilosciowej- od najwiekszej procentowo do najmniejszej..

Syrop glukozowo-fruktozowy to jedno z najwiekszych gownien wsrod cukrow.. Do tego z kukurydzy :(

Czyli pewnie jest z gmo, oszukanego pseudo zdrowego jedzenia jest mnostwo, np. Farmio jaja bez gmo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 12:46

Mega lubi tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:

hehe Zofia, wiem, co masz na mysli.. my do Polski wracac na razie nie palnujemy, ale znalazlam zrodlo porzadnych ogorkow gruntowych (tu w sklepach nie ma nawet nieporzadnych ) i latem oboziazkowe wyposazenie kuchni wyglada tak:

ciach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 13:36

moremi, Aasiula, kapturnica, Zofia8, kkisia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaj, zebym dobrze zrozumiała
    wrzucacie butelki do morza???
    moremi wrote:
    Plastików nie wrzuca się do morza, natomiast szkło cały czas tak i mam mieszane uczucia co do tego. Chociaż przekonuje mnie to, że szkło to kwarc ;)

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, a masz problem z blednikiem?

Zofia8
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam, miałam też badane pole widzenia i też zostało wykluczone

wychodzi na to, że powinnam leżeć i pachnieć, ale to też niebezpieczne, bo odleżyn dostanę ;-)
    Zofia8 wrote:
    Reni, a masz problem z blednikiem?

moremi, kkisia, BISCA, Mega, MartaDidi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    hehe Zofia, wiem, co masz na mysli.. my do Polski wracac na razie nie palnujemy, ale znalazlam zrodlo porzadnych ogorkow gruntowych (tu w sklepach nie ma nawet nieporzadnych ) i latem oboziazkowe wyposazenie kuchni wyglada tak:

ogory.jpg

Skad ja znam ten widok:-)

Zofia8
‹‹ 7417 7418 7419 7420 7421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ