WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim ;D
    Simba mowili w wiadomosciach ze masz świeto ,100 lat ,pociechy z maluchow divers2315.gif

Reniek ja mam to samo za kazdym razem jak schodze to mam takie dziwne uczucie w nogach,a biegam juz pare dobrych lat z orbitreka jak schodze mam to samo.Po chwili to przechodzi ;D

Reni, kkisia, anna maria, Mega, MartaDidi, malgos741 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze w sprawie przetworow nie bede miala slomianego zapalu. Jak namawialam meza na kupno termimixa, to pytal, czy bede go uzywac, czy bedzie tylko kolejnym sprzetem w domu. Niestety mial racje. Rzadko go uzywam i nie wiem dlaczego. A nie juz wiem: jestem Leniwcem:-)

moremi, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    czekaj, zebym dobrze zrozumiała
    wrzucacie butelki do morza???
    Wyrzucanie śmieci do morza reguluje konwencja marpol http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%99dzynarodowa_konwencja_o_zapobieganiu_zanieczyszczaniu_morza_przez_statki
    Nie wyrzuca się plastików - to oczywiste. Nie wyrzuca się też w odległości do 25 mm. Tym samym "bliskie" podróże odbywają się zazwyczaj w towarzystwie śmieci. Dopiero przy dużych odległościach robi się to problematyczne. Podróż tygodniowa na 14 metrach w towarzystwie 9 osób i spałoby się na śmieciach. Tym samym trzeba je segregować na organiczne i nieorganiczne i wyrzucać zgodnie z konwencją.
    Ja dodatkowo nie pozwalam moim palaczom na wyrzucanie kiepów do wody niezależnie od odległości od brzegu.

Mega lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynie, czy kupowalas moze pylek pszczeli z propolisem w Uk??? Wlasnie zorientowalam sise, ze kupilam pylek z zen szeniem. Bede nim karmic mojego Trutnia ale dla siebie chcialabym kupic dobrej jakosci pylek pszczeli z propolisme (wyczytalam z wpisu Bozi -w zakladce wspomagacze). A moze warto zamowic w Polsce i Mama mi przesle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 13:15

Zofia8
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co nie zmienia faktu, że przeraziło mnie to
    tyle tysięcy żeglarzy :-(
    i nie wierzę, że każdy robi to tak jak potrzeba

zasmuciło mnie to bardzo
    moremi wrote:
    Wyrzucanie śmieci do morza reguluje konwencja marpol http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%99dzynarodowa_konwencja_o_zapobieganiu_zanieczyszczaniu_morza_przez_statki
    Nie wyrzuca się plastików - to oczywiste. Nie wyrzuca się też w odległości do 25 mm. Tym samym "bliskie" podróże odbywają się zazwyczaj w towarzystwie śmieci. Dopiero przy dużych odległościach robi się to problematyczne. Podróż tygodniowa na 14 metrach w towarzystwie 9 osób i spałoby się na śmieciach. Tym samym trzeba je segregować na organiczne i nieorganiczne i wyrzucać zgodnie z konwencją.
    Ja dodatkowo nie pozwalam moim palaczom na wyrzucanie kiepów do wody niezależnie od odległości od brzegu.

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Mojemu M sie marzy zrobienie kursu morskiego. Mozna go zrobic oplywajac te mala wysepke na ktorej mieszkamy, rejs trwa o ile sie nie myle miesiac czy nawet dluzej.

A Wy gdzie plywacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 13:23

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

zasmuciło mnie to bardzo

Zeglarze? Kontenerowce i statki, te dopiero zanieczyszczaja srodowisko. Zeglarzy morkich jest jak na lekarstwo.

moremi, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

zasmuciło mnie to bardzo
    To jest tak jak w miastach - część buraków rzuca śmieci gdzie popadnie, a część dba o otoczenie. Ja też nie jestem tym zachwycona. Bałtyk np. nie powinien podlegać tej konwencji z uwagi na małe zasolenie. Tutaj natomiast można spokojnie szkło wyrzucać (dno morskie jest pofałdowane, a tym samym szkło szybko zamienia się w piasek).
    Jak zauważyłam swiadomość zagrożeń wzrasta i sporo moich znajomych jednak dba o ekologię. To jest "stara szkoła" z szacunkiem do ludzi i do morza.
    A najwiecej śmieci produkują statki handlowe. To one zapuszczają się na dalekie wody. Żeglarze zazwyczaj pływają blisko brzegu, a tym samym nie mogą wyrzucać śmieci do morza.

Zosia, najczęściej pływamy po Bałtyku, ale Śródziemne też się zdarza, Północne jak najbardziej (pływy gdzieś trzeba było zrobić), Atlantyk też :-) jednostki od 11 metrów długości (nigdy więcej) do 104 (Dar Młodzieży :-) najlepiej czujemy się na 14metrowych starociach :-)

Zofia8, kapturnica, Reni, Aasiula, Bursztyn, MartaDidi, gosia7122, Mala79, ComeToMeBaby, BISCA, Pusurek, malgos741, Arwena lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kontenerowiec, statek miłości, costaconcordia, żeglarze na swoich małych łódeczkach, Kolumb, Magellan dla mnie bez różnicy
    Zofia8 wrote:
    Zeglarze? Kontenerowce i statki, te dopiero zanieczyszczaja srodowisko. Zeglarzy morkich jest jak na lekarstwo.

MartaDidi lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    no i jeszcze cus takiego :

http://oleofarm24.pl/product-pol-16-100-sok-z-malin-MalinaVital-490ml.html
    Fajne to, ale tylko 7 dni po otwarciu mozna trzymac :( uwielbiam herbatę z sokiem malinowym (niestety właśnie jestem skazana na ten sztuczny) ale chyba nie wytrabilabym prawie pół litra soku w ciagu 7 dni

paszczakin, Mala79 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Po dwóch dniach jelitówki wróciłam do świata.Mieliśmy wszyscy nawet najmłodszej nie ominęło.Jestem słaba jak bym tydzień leżała w łóżku a córce na pieczenie pączków się zebrało.Dziewczyny jecie pączki jutro czy odmawiacie sobie bomby kalorycznej?
    Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie.
    Simba najlepszego

Reni, anna maria, moremi, mamatrojki80, Aasiula, Sabina, MartaDidi, kkisia, macduska, Bozia3, BISCA lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkło rozkłada się tylko 4000 lat :-(
    moremi wrote:
    Tutaj natomiast można spokojnie szkło wyrzucać (dno morskie jest pofałdowane, a tym samym szkło szybko zamienia się w piasek).

)

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To jest tak jak w miastach - część buraków rzuca śmieci gdzie popadnie, a część dba o otoczenie. Ja też nie jestem tym zachwycona. Bałtyk np. nie powinien podlegać tej konwencji z uwagi na małe zasolenie. Tutaj natomiast można spokojnie szkło wyrzucać (dno morskie jest pofałdowane, a tym samym szkło szybko zamienia się w piasek).
    Jak zauważyłam swiadomość zagrożeń wzrasta i sporo moich znajomych jednak dba o ekologię. To jest "stara szkoła" z szacunkiem do ludzi i do morza.
    A najwiecej śmieci produkują statki handlowe. To one zapuszczają się na dalekie wody. Żeglarze zazwyczaj pływają blisko brzegu, a tym samym nie mogą wyrzucać śmieci do morza.

Zosia, najczęściej pływamy po Bałtyku, ale Śródziemne też się zdarza, Północne jak najbardziej (pływy gdzieś trzeba było zrobić), Atlantyk też :-) jednostki od 11 metrów długości (nigdy więcej) do 104 (Dar Młodzieży :-) najlepiej czujemy się na 14metrowych starociach :-)

jednostki od 11 metrów długości (nigdy więcej) Chyba nigdy "mniej":-)

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Witam.Po dwóch dniach jelitówki wróciłam do świata.Mieliśmy wszyscy nawet najmłodszej nie ominęło.Jestem słaba jak bym tydzień leżała w łóżku a córce na pieczenie pączków się zebrało.Dziewczyny jecie pączki jutro czy odmawiacie sobie bomby kalorycznej?
    Simba najlepszego

Wracajcie szybko do zdrowia:-)

gosia7122 lubi tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Simba najlepszego

Gosia, zdrowka.

gosia7122 lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    szkło rozkłada się tylko 4000 lat :-(
    Na lądzie. W wodzie są "przetwarzane" http://www.polskatimes.pl/artykul/53765,bizuteria-na-fali,id,t.html

Reni, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Simba najlepszego
    Zdrowia :-)

Pączki pewnie zjem o ile uda mi się kupić z jednej cukierni :-)

MartaDidi, Mega, kkisia, gosia7122 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    jednostki od 11 metrów długości (nigdy więcej) Chyba nigdy "mniej":-)
    Nigdy więcej nie będę pływać taką małą skorupką z rumplem zamiast koła sterowego :-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nigdy więcej nie będę pływać taką małą skorupką z rumplem zamiast koła sterowego :-)

My zawsze z rumplem. Bierzemy te sama lodke co roku.

Zofia8
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Bursztynie, czy kupowalas moze pylek pszczeli z propolisem w Uk??? Wlasnie zorientowalam sise, ze kupilam pylek z zen szeniem. Bede nim karmic mojego Trutnia ale dla siebie chcialabym kupic dobrej jakosci pylek pszczeli z propolisme (wyczytalam z wpisu Bozi -w zakladce wspomagacze). A moze warto zamowic w Polsce i Mama mi przesle...
    zamawialam mleczko pszczele- jeszcze lepsze - z tej strony:

http://www.apitherapywellbeing.co.uk/

wysylaja do domu w opak. term.w ciagu 24 godz. fajna, sprawdzona firma
    maja wszystko, pelny asortyment

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 7418 7419 7420 7421 7422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ