X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim ;D
    Simba mowili w wiadomosciach ze masz świeto ,100 lat ,pociechy z maluchow divers2315.gif

Reniek ja mam to samo za kazdym razem jak schodze to mam takie dziwne uczucie w nogach,a biegam juz pare dobrych lat z orbitreka jak schodze mam to samo.Po chwili to przechodzi ;D

Reni, kkisia, anna maria, Mega, MartaDidi, malgos741 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze w sprawie przetworow nie bede miala slomianego zapalu. Jak namawialam meza na kupno termimixa, to pytal, czy bede go uzywac, czy bedzie tylko kolejnym sprzetem w domu. Niestety mial racje. Rzadko go uzywam i nie wiem dlaczego. A nie juz wiem: jestem Leniwcem:-)

moremi, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    czekaj, zebym dobrze zrozumiała
    wrzucacie butelki do morza???
    Wyrzucanie śmieci do morza reguluje konwencja marpol http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%99dzynarodowa_konwencja_o_zapobieganiu_zanieczyszczaniu_morza_przez_statki
    Nie wyrzuca się plastików - to oczywiste. Nie wyrzuca się też w odległości do 25 mm. Tym samym "bliskie" podróże odbywają się zazwyczaj w towarzystwie śmieci. Dopiero przy dużych odległościach robi się to problematyczne. Podróż tygodniowa na 14 metrach w towarzystwie 9 osób i spałoby się na śmieciach. Tym samym trzeba je segregować na organiczne i nieorganiczne i wyrzucać zgodnie z konwencją.
    Ja dodatkowo nie pozwalam moim palaczom na wyrzucanie kiepów do wody niezależnie od odległości od brzegu.

Mega lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynie, czy kupowalas moze pylek pszczeli z propolisem w Uk??? Wlasnie zorientowalam sise, ze kupilam pylek z zen szeniem. Bede nim karmic mojego Trutnia ale dla siebie chcialabym kupic dobrej jakosci pylek pszczeli z propolisme (wyczytalam z wpisu Bozi -w zakladce wspomagacze). A moze warto zamowic w Polsce i Mama mi przesle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 13:15

Zofia8
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co nie zmienia faktu, że przeraziło mnie to
    tyle tysięcy żeglarzy :-(
    i nie wierzę, że każdy robi to tak jak potrzeba

zasmuciło mnie to bardzo
    moremi wrote:
    Wyrzucanie śmieci do morza reguluje konwencja marpol http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%99dzynarodowa_konwencja_o_zapobieganiu_zanieczyszczaniu_morza_przez_statki
    Nie wyrzuca się plastików - to oczywiste. Nie wyrzuca się też w odległości do 25 mm. Tym samym "bliskie" podróże odbywają się zazwyczaj w towarzystwie śmieci. Dopiero przy dużych odległościach robi się to problematyczne. Podróż tygodniowa na 14 metrach w towarzystwie 9 osób i spałoby się na śmieciach. Tym samym trzeba je segregować na organiczne i nieorganiczne i wyrzucać zgodnie z konwencją.
    Ja dodatkowo nie pozwalam moim palaczom na wyrzucanie kiepów do wody niezależnie od odległości od brzegu.

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Mojemu M sie marzy zrobienie kursu morskiego. Mozna go zrobic oplywajac te mala wysepke na ktorej mieszkamy, rejs trwa o ile sie nie myle miesiac czy nawet dluzej.

A Wy gdzie plywacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 13:23

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

zasmuciło mnie to bardzo

Zeglarze? Kontenerowce i statki, te dopiero zanieczyszczaja srodowisko. Zeglarzy morkich jest jak na lekarstwo.

moremi, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

zasmuciło mnie to bardzo
    To jest tak jak w miastach - część buraków rzuca śmieci gdzie popadnie, a część dba o otoczenie. Ja też nie jestem tym zachwycona. Bałtyk np. nie powinien podlegać tej konwencji z uwagi na małe zasolenie. Tutaj natomiast można spokojnie szkło wyrzucać (dno morskie jest pofałdowane, a tym samym szkło szybko zamienia się w piasek).
    Jak zauważyłam swiadomość zagrożeń wzrasta i sporo moich znajomych jednak dba o ekologię. To jest "stara szkoła" z szacunkiem do ludzi i do morza.
    A najwiecej śmieci produkują statki handlowe. To one zapuszczają się na dalekie wody. Żeglarze zazwyczaj pływają blisko brzegu, a tym samym nie mogą wyrzucać śmieci do morza.

Zosia, najczęściej pływamy po Bałtyku, ale Śródziemne też się zdarza, Północne jak najbardziej (pływy gdzieś trzeba było zrobić), Atlantyk też :-) jednostki od 11 metrów długości (nigdy więcej) do 104 (Dar Młodzieży :-) najlepiej czujemy się na 14metrowych starociach :-)

Zofia8, kapturnica, Reni, Aasiula, Bursztyn, MartaDidi, gosia7122, Mala79, ComeToMeBaby, BISCA, Pusurek, malgos741, Arwena lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kontenerowiec, statek miłości, costaconcordia, żeglarze na swoich małych łódeczkach, Kolumb, Magellan dla mnie bez różnicy
    Zofia8 wrote:
    Zeglarze? Kontenerowce i statki, te dopiero zanieczyszczaja srodowisko. Zeglarzy morkich jest jak na lekarstwo.

MartaDidi lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    no i jeszcze cus takiego :

http://oleofarm24.pl/product-pol-16-100-sok-z-malin-MalinaVital-490ml.html
    Fajne to, ale tylko 7 dni po otwarciu mozna trzymac :( uwielbiam herbatę z sokiem malinowym (niestety właśnie jestem skazana na ten sztuczny) ale chyba nie wytrabilabym prawie pół litra soku w ciagu 7 dni

paszczakin, Mala79 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Po dwóch dniach jelitówki wróciłam do świata.Mieliśmy wszyscy nawet najmłodszej nie ominęło.Jestem słaba jak bym tydzień leżała w łóżku a córce na pieczenie pączków się zebrało.Dziewczyny jecie pączki jutro czy odmawiacie sobie bomby kalorycznej?
    Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie.
    Simba najlepszego

Reni, anna maria, moremi, mamatrojki80, Aasiula, Sabina, MartaDidi, kkisia, macduska, Bozia3, BISCA lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkło rozkłada się tylko 4000 lat :-(
    moremi wrote:
    Tutaj natomiast można spokojnie szkło wyrzucać (dno morskie jest pofałdowane, a tym samym szkło szybko zamienia się w piasek).

)

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To jest tak jak w miastach - część buraków rzuca śmieci gdzie popadnie, a część dba o otoczenie. Ja też nie jestem tym zachwycona. Bałtyk np. nie powinien podlegać tej konwencji z uwagi na małe zasolenie. Tutaj natomiast można spokojnie szkło wyrzucać (dno morskie jest pofałdowane, a tym samym szkło szybko zamienia się w piasek).
    Jak zauważyłam swiadomość zagrożeń wzrasta i sporo moich znajomych jednak dba o ekologię. To jest "stara szkoła" z szacunkiem do ludzi i do morza.
    A najwiecej śmieci produkują statki handlowe. To one zapuszczają się na dalekie wody. Żeglarze zazwyczaj pływają blisko brzegu, a tym samym nie mogą wyrzucać śmieci do morza.

Zosia, najczęściej pływamy po Bałtyku, ale Śródziemne też się zdarza, Północne jak najbardziej (pływy gdzieś trzeba było zrobić), Atlantyk też :-) jednostki od 11 metrów długości (nigdy więcej) do 104 (Dar Młodzieży :-) najlepiej czujemy się na 14metrowych starociach :-)

jednostki od 11 metrów długości (nigdy więcej) Chyba nigdy "mniej":-)

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Witam.Po dwóch dniach jelitówki wróciłam do świata.Mieliśmy wszyscy nawet najmłodszej nie ominęło.Jestem słaba jak bym tydzień leżała w łóżku a córce na pieczenie pączków się zebrało.Dziewczyny jecie pączki jutro czy odmawiacie sobie bomby kalorycznej?
    Simba najlepszego

Wracajcie szybko do zdrowia:-)

gosia7122 lubi tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Simba najlepszego

Gosia, zdrowka.

gosia7122 lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    szkło rozkłada się tylko 4000 lat :-(
    Na lądzie. W wodzie są "przetwarzane" http://www.polskatimes.pl/artykul/53765,bizuteria-na-fali,id,t.html

Reni, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Simba najlepszego
    Zdrowia :-)

Pączki pewnie zjem o ile uda mi się kupić z jednej cukierni :-)

MartaDidi, Mega, kkisia, gosia7122 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    jednostki od 11 metrów długości (nigdy więcej) Chyba nigdy "mniej":-)
    Nigdy więcej nie będę pływać taką małą skorupką z rumplem zamiast koła sterowego :-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nigdy więcej nie będę pływać taką małą skorupką z rumplem zamiast koła sterowego :-)

My zawsze z rumplem. Bierzemy te sama lodke co roku.

Zofia8
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Bursztynie, czy kupowalas moze pylek pszczeli z propolisem w Uk??? Wlasnie zorientowalam sise, ze kupilam pylek z zen szeniem. Bede nim karmic mojego Trutnia ale dla siebie chcialabym kupic dobrej jakosci pylek pszczeli z propolisme (wyczytalam z wpisu Bozi -w zakladce wspomagacze). A moze warto zamowic w Polsce i Mama mi przesle...
    zamawialam mleczko pszczele- jeszcze lepsze - z tej strony:

http://www.apitherapywellbeing.co.uk/

wysylaja do domu w opak. term.w ciagu 24 godz. fajna, sprawdzona firma
    maja wszystko, pelny asortyment

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 7418 7419 7420 7421 7422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ