35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry wszystkim
Simba mowili w wiadomosciach ze masz świeto ,100 lat ,pociechy z maluchow
Reniek ja mam to samo za kazdym razem jak schodze to mam takie dziwne uczucie w nogach,a biegam juz pare dobrych lat z orbitreka jak schodze mam to samo.Po chwili to przechodziReni, kkisia, anna maria, Mega, MartaDidi, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Mam nadzieje, ze w sprawie przetworow nie bede miala slomianego zapalu. Jak namawialam meza na kupno termimixa, to pytal, czy bede go uzywac, czy bedzie tylko kolejnym sprzetem w domu. Niestety mial racje. Rzadko go uzywam i nie wiem dlaczego. A nie juz wiem: jestem Leniwcem:-)
moremi, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Zofia8
-
Reni wrote:czekaj, zebym dobrze zrozumiała
wrzucacie butelki do morza???
Nie wyrzuca się plastików - to oczywiste. Nie wyrzuca się też w odległości do 25 mm. Tym samym "bliskie" podróże odbywają się zazwyczaj w towarzystwie śmieci. Dopiero przy dużych odległościach robi się to problematyczne. Podróż tygodniowa na 14 metrach w towarzystwie 9 osób i spałoby się na śmieciach. Tym samym trzeba je segregować na organiczne i nieorganiczne i wyrzucać zgodnie z konwencją.
Ja dodatkowo nie pozwalam moim palaczom na wyrzucanie kiepów do wody niezależnie od odległości od brzegu.Mega lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Bursztynie, czy kupowalas moze pylek pszczeli z propolisem w Uk??? Wlasnie zorientowalam sise, ze kupilam pylek z zen szeniem. Bede nim karmic mojego Trutnia ale dla siebie chcialabym kupic dobrej jakosci pylek pszczeli z propolisme (wyczytalam z wpisu Bozi -w zakladce wspomagacze). A moze warto zamowic w Polsce i Mama mi przesle...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 13:15
Zofia8
-
co nie zmienia faktu, że przeraziło mnie to
tyle tysięcy żeglarzy
i nie wierzę, że każdy robi to tak jak potrzeba
zasmuciło mnie to bardzo
moremi wrote:Wyrzucanie śmieci do morza reguluje konwencja marpol http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%99dzynarodowa_konwencja_o_zapobieganiu_zanieczyszczaniu_morza_przez_statki
Nie wyrzuca się plastików - to oczywiste. Nie wyrzuca się też w odległości do 25 mm. Tym samym "bliskie" podróże odbywają się zazwyczaj w towarzystwie śmieci. Dopiero przy dużych odległościach robi się to problematyczne. Podróż tygodniowa na 14 metrach w towarzystwie 9 osób i spałoby się na śmieciach. Tym samym trzeba je segregować na organiczne i nieorganiczne i wyrzucać zgodnie z konwencją.
Ja dodatkowo nie pozwalam moim palaczom na wyrzucanie kiepów do wody niezależnie od odległości od brzegu. -
moremi wrote:Wyrzucanie śmieci do morza reguluje konwencja marpol http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%99dzynarodowa_konwencja_o_zapobieganiu_zanieczyszczaniu_morza_przez_statki
Ja dodatkowo nie pozwalam moim palaczom na wyrzucanie kiepów do wody niezależnie od odległości od brzegu.
Mojemu M sie marzy zrobienie kursu morskiego. Mozna go zrobic oplywajac te mala wysepke na ktorej mieszkamy, rejs trwa o ile sie nie myle miesiac czy nawet dluzej.
A Wy gdzie plywacie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 13:23
Zofia8
-
Reni wrote:co nie zmienia faktu, że przeraziło mnie to
tyle tysięcy żeglarzy
zasmuciło mnie to bardzo
Zeglarze? Kontenerowce i statki, te dopiero zanieczyszczaja srodowisko. Zeglarzy morkich jest jak na lekarstwo.
moremi, kkisia lubią tę wiadomość
Zofia8
-
Reni wrote:co nie zmienia faktu, że przeraziło mnie to
tyle tysięcy żeglarzy
zasmuciło mnie to bardzo
Jak zauważyłam swiadomość zagrożeń wzrasta i sporo moich znajomych jednak dba o ekologię. To jest "stara szkoła" z szacunkiem do ludzi i do morza.
A najwiecej śmieci produkują statki handlowe. To one zapuszczają się na dalekie wody. Żeglarze zazwyczaj pływają blisko brzegu, a tym samym nie mogą wyrzucać śmieci do morza.
Zosia, najczęściej pływamy po Bałtyku, ale Śródziemne też się zdarza, Północne jak najbardziej (pływy gdzieś trzeba było zrobić), Atlantyk teżjednostki od 11 metrów długości (nigdy więcej) do 104 (Dar Młodzieży
najlepiej czujemy się na 14metrowych starociach
Zofia8, kapturnica, Reni, Aasiula, Bursztyn, MartaDidi, gosia7122, Mala79, ComeToMeBaby, BISCA, Pusurek, malgos741, Arwena lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
kontenerowiec, statek miłości, costaconcordia, żeglarze na swoich małych łódeczkach, Kolumb, Magellan dla mnie bez różnicy
Zofia8 wrote:Zeglarze? Kontenerowce i statki, te dopiero zanieczyszczaja srodowisko. Zeglarzy morkich jest jak na lekarstwo.MartaDidi lubi tę wiadomość
-
Mala79 wrote:no i jeszcze cus takiego :
http://oleofarm24.pl/product-pol-16-100-sok-z-malin-MalinaVital-490ml.htmluwielbiam herbatę z sokiem malinowym (niestety właśnie jestem skazana na ten sztuczny) ale chyba nie wytrabilabym prawie pół litra soku w ciagu 7 dni
paszczakin, Mala79 lubią tę wiadomość
-
Witam.Po dwóch dniach jelitówki wróciłam do świata.Mieliśmy wszyscy nawet najmłodszej nie ominęło.Jestem słaba jak bym tydzień leżała w łóżku a córce na pieczenie pączków się zebrało.Dziewczyny jecie pączki jutro czy odmawiacie sobie bomby kalorycznej?
Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie.
Simba najlepszegoReni, anna maria, moremi, mamatrojki80, Aasiula, Sabina, MartaDidi, kkisia, macduska, Bozia3, BISCA lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:To jest tak jak w miastach - część buraków rzuca śmieci gdzie popadnie, a część dba o otoczenie. Ja też nie jestem tym zachwycona. Bałtyk np. nie powinien podlegać tej konwencji z uwagi na małe zasolenie. Tutaj natomiast można spokojnie szkło wyrzucać (dno morskie jest pofałdowane, a tym samym szkło szybko zamienia się w piasek).
Jak zauważyłam swiadomość zagrożeń wzrasta i sporo moich znajomych jednak dba o ekologię. To jest "stara szkoła" z szacunkiem do ludzi i do morza.
A najwiecej śmieci produkują statki handlowe. To one zapuszczają się na dalekie wody. Żeglarze zazwyczaj pływają blisko brzegu, a tym samym nie mogą wyrzucać śmieci do morza.
Zosia, najczęściej pływamy po Bałtyku, ale Śródziemne też się zdarza, Północne jak najbardziej (pływy gdzieś trzeba było zrobić), Atlantyk teżjednostki od 11 metrów długości (nigdy więcej) do 104 (Dar Młodzieży
najlepiej czujemy się na 14metrowych starociach
jednostki od 11 metrów długości (nigdy więcej) Chyba nigdy "mniej"Zofia8
-
gosia7122 wrote:Witam.Po dwóch dniach jelitówki wróciłam do świata.Mieliśmy wszyscy nawet najmłodszej nie ominęło.Jestem słaba jak bym tydzień leżała w łóżku a córce na pieczenie pączków się zebrało.Dziewczyny jecie pączki jutro czy odmawiacie sobie bomby kalorycznej?
Simba najlepszego
Wracajcie szybko do zdrowia:-)
gosia7122 lubi tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualnygosia7122 wrote:Witam.Po dwóch dniach jelitówki wróciłam do świata.Mieliśmy wszyscy nawet najmłodszej nie ominęło.Jestem słaba jak bym tydzień leżała w łóżku a córce na pieczenie pączków się zebrało.Dziewczyny jecie pączki jutro czy odmawiacie sobie bomby kalorycznej?
Simba najlepszego
Gosia, zdrowka.gosia7122 lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:szkło rozkłada się tylko 4000 lat
Reni, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
gosia7122 wrote:Witam.Po dwóch dniach jelitówki wróciłam do świata.Mieliśmy wszyscy nawet najmłodszej nie ominęło.Jestem słaba jak bym tydzień leżała w łóżku a córce na pieczenie pączków się zebrało.Dziewczyny jecie pączki jutro czy odmawiacie sobie bomby kalorycznej?
Simba najlepszego
Pączki pewnie zjem o ile uda mi się kupić z jednej cukierniMartaDidi, Mega, kkisia, gosia7122 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Zofia8 wrote:jednostki od 11 metrów długości (nigdy więcej) Chyba nigdy "mniej"-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Zofia8 wrote:Bursztynie, czy kupowalas moze pylek pszczeli z propolisem w Uk??? Wlasnie zorientowalam sise, ze kupilam pylek z zen szeniem. Bede nim karmic mojego Trutnia ale dla siebie chcialabym kupic dobrej jakosci pylek pszczeli z propolisme (wyczytalam z wpisu Bozi -w zakladce wspomagacze). A moze warto zamowic w Polsce i Mama mi przesle...
http://www.apitherapywellbeing.co.uk/
wysylaja do domu w opak. term.w ciagu 24 godz. fajna, sprawdzona firma
maja wszystko, pelny asortyment