X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn ;-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa7a4ae5d813.jpg
    Bursztyn wrote:
    a ty tez trupow nie jesz?

paszczakin, ComeToMeBaby, mamatrojki80, moremi, Bursztyn, kkisia, Aasiula, inessa, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a ja słyszałam coś takiego, że jedzenie buraków jest nam w stanie wskazać problem ze zbyt niską zawartością kwasu żołądkowego. Wtedy nasz mocz po zjedzeniu buraków zabarwia się na różowo. Opinie, że świadczy to o tak zwanym przeciekaniu jelita i teście buraczkowym są nieprawdziwe. Kiedy mamy zaróżowiony mocz musimy zwrócić uwagę na niedokwaśność treści żołądka.

to ja mam cale zycie niedokwasnosc i rodzina rowniez, bo wszyscy sikaja na rozowo po konsumpcji burakow ;)

edit: moze dzieki temu nie mam jeszcze tej cholernej zgagi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 11:32

Reni, moremi, Mala79, macduska, kapturnica, kkisia, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Hej baby. Podpisuje obećnosc.
    Nic nie nadrobilam.
    Jestem w raju. Zdjecia beda po powrocie bo z telefonu ciezko i internet slaby.
    Siedzimy w ogromym mieciutkim lezaku n'a plazy pod palma. Jest jakies 30 stopni. Popijamy zimne piwko. Do dam ze tutaj jest +4h wiec pora obiadowa. Rano bylismy "zwizdzic" pod woda. Jezu île ryb!! Nawet mâle rekinki.
    Pozdrawiam wszystkie bardzo goraca.

Bisca a gdzie dokladnie urzedujecie?

Zofia8
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli mało kwasów robisz ;-)
    paszczakin wrote:
    to ja mam cale zycie niedokwasnosc i rodzina rowniez, bo wszyscy sikaja na rozowo po konsumpcji burakow ;)

moremi, kapturnica, Aasiula lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zobaczę w swoich zapasach czy mam maliniaka
    babcia męża nam wciska i stoi to zalega
    zobaczę czy jest
    tylko jak ja Ci to wyślę? nie rozpieprzy się w podróży?
    paszczakin wrote:
    Czy juz naprawde nie mozena dostac w sklepach niczego prawdziwego? :(

paszczakin, kapturnica, kkisia, Aasiula, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Dzieki mala. mi tu co prawda nie chodzi o cos leczniczego, tylko taki zwykly syrop/sok do dodania do herbaty. W syrpie malinowym Herbapolu (ktory niby taki naturalny) glownie jablka i buraki, malin prawie nic, na Krakowski kredens tez liczylam i dupa.. Czy juz naprawde nie mozena dostac w sklepach niczego prawdziwego? :(

no i jeszcze cus takiego :

http://oleofarm24.pl/product-pol-16-100-sok-z-malin-MalinaVital-490ml.html

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    I pytanie do konsylium.. O kupach gadamy to i o siku mam nadzieje moge..

Wysikalam sie dzis na ciemnorudo, zauwazylam dopiero przy drugim sikaniu, bo rano to ja jeszcze we snie i po ciemku biegne do kibla.
    Jutro i tak robie badanie moczu, bo ide na ten cukier znowu, ale czy cos takiego jest podstawa do siania paniki? jedyne, co bylo inne w mojej diecie wczoraj i co mogalbym teoretycznie winic, (bo sto lat nie jadlam) to prazona kasza gryczana (do tego mi sie jeszcze z letka przypalila). Moze toto barwic mocz na tej samej zasadzie co buraki na czerwono?

Mysle, ze nie od kaszy. A generalnie, jest taki powiedzmy test, czy jest sie odtrurtym, "odtoksykowanym ". Jesli po wypiciu, zjedzeniu burakow mocz sie nie zabarwia to organizm zdrowiusienki i czysciutenki:-)

Zofia8
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja zobaczę w swoich zapasach czy mam maliniaka
    babcia męża nam wciska i stoi to zalega
    zobaczę czy jest
    tylko jak ja Ci to wyślę? nie rozpieprzy się w podróży?

taki domowy masz i nie pijesz? o jaaaa.. jak Ci zalega, to chetnie przyjme/odkupie, mozesz napasc babcie i ukrasc nawet 6-paka dla mnie jak to taki prawdziwy ;)

a transport sie zalatwi, Warszawa to najmniejszy problem, co rusz ktos jezdzi.. poczta bym nie puszczala..

Reni, moremi, kapturnica, kkisia, Aasiula, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba- wszystkiego NAJ:-)lepszego

Zofia8
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    no i jeszcze cus takiego :

http://oleofarm24.pl/product-pol-16-100-sok-z-malin-MalinaVital-490ml.html

o to jest ten dokladnie, o ktorym pisalam.. mialam go, nawet w porzo, tylko to trzeba skonsumowac po otwarciu w kilka dni, bo to jest sok bez niczego, kwasny taki..
    a ja dalej marze o syropie ;)

Mega lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ani po burakach, ani po kaszy gryczanej mi sie mocz nigdy nie zabarwial, a obie rzeczy jadamy czesto, moze byl silnie skoncetrowany, stad ta barwa, normalne ilosci plynow wczoraj przyjmowalas?

No to okaz zdrowia z Ciebie:-)

Zofia8
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zobaczę
    niedługo kolejny sezon, więc babcia pewnie znowu coś tam nam wciśnie
    paszczakin wrote:
    taki domowy masz i nie pijesz? o jaaaa.. jak Ci zalega, to chetnie przyjme/odkupie, mozesz napasc babcie i ukrasc nawet 6-paka dla mnie jak to taki prawdziwy ;)

a transport sie zalatwi, Warszawa to najmniejszy problem, co rusz ktos jezdzi.. poczta bym nie puszczala..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 12:04

Mega lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza ja mam domowe, ale nie wiem czy o to chodzi. U nas nie wyciska się przez sokowirówkę. Maliny zasypujemy cukrem w słoikach aż sok puszczą i tak się pasteryzuje. Nic więcej nie dodajemy. Ewentualnie mogę dżem malinowy "sprzedać" :-) nie jest gęsty jak np. konfitury, jest bardziej płynny, ale uwielbiam go :-)

Mala79, mamatrojki80, paszczakin, kapturnica, kkisia, Aasiula, Mega, Sabina, malgos741, Arwena lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    o to jest ten dokladnie, o ktorym pisalam.. mialam go, nawet w porzo, tylko to trzeba skonsumowac po otwarciu w kilka dni, bo to jest sok bez niczego, kwasny taki..
    a ja dalej marze o syropie ;)

Hehe no to juz musisz liczyc na Reni,co by wynalazla Babciny w swojej spiżarni :-)

paszczakin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Paszcza jedyne co znalazlam to cos takiego w necie:

http://www.aptekainternetowa.co/index.php/dzieci-1-3-lata/leki-bez-recepty/syrop-malinowy-125-g.html

Skład:
    100g prepratu zawiera 38 g oczyszczonego naturalnego soku z malin (38 g Succus Rubi idaei purificatus) W skład podłoża wchodzą: sacharoza, kwas benzoesowy. (Saccharum, Acidum benzoicum)

tyle, ze nie jest na to chwile dostepny w magazynie :-(

szczególnie kwas benzoesowy-samo zdrowie...:-/

moremi, mamatrojki80, Mala79, kapturnica, paszczakin, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    szczególnie kwas benzoesowy-samo zdrowie...:-/

Wiem, wiem zauwazylam po fakcie,na koncu jak juz wkleilam sklad i az mi sie glupio zrobilo :-(

macduska, paszczakin, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza a sok z czarnego bzu Cię interesuje?
    tylko ja do Wawy to daaaleko mam :-)

paszczakin, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Wiem, wiem zauwazylam po fakcie,na koncu jak juz wkleilam sklad i az mi sie glupio zrobilo :-(

oj tam głupio- przecież nie Ty to produkujesz :-)

Mala79, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Paszcza ja mam domowe, ale nie wiem czy o to chodzi. U nas nie wyciska się przez sokowirówkę. Maliny zasypujemy cukrem w słoikach aż sok puszczą i tak się pasteryzuje. Nic więcej nie dodajemy. Ewentualnie mogę dżem malinowy "sprzedać" :-) nie jest gęsty jak np. konfitury, jest bardziej płynny, ale uwielbiam go :-)

No ja wlasnie o takim mowie- sokownik to nie sokowirowka.. dzialanie takie samo ja u Was, tyle ze przyspieszone i chyba pasteryzowac nie trzeba.. Ale ta Twoja metoda jeszcze lepsza- probowalam kiedys tak zrobic z tutejszymi malinami i mi z tych chemicznych tworow plesn nastepnego dnia sie wytworzyla :(

Sama tak robisz, czy tez masz takie luksusy od rodziny?

Tylko jak ja Cie tu moglabym napasc.. http://emoticoner.com/files/emoticons/onion-head/confused-onion-head-emoticon.gif

kapturnica lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Dzieki mala. mi tu co prawda nie chodzi o cos leczniczego, tylko taki zwykly syrop/sok do dodania do herbaty. W syrpie malinowym Herbapolu (ktory niby taki naturalny) glownie jablka i buraki, malin prawie nic, na Krakowski kredens tez liczylam i dupa.. Czy juz naprawde nie mozena dostac w sklepach niczego prawdziwego? :(
    Nie pomogebo ja zawsze kupuje maliny u znajomego i sama robie soki.Ale myslałam ,że kredens ma dobre ..A mowisz ze totalna pdoroba??

paszczakin, MartaDidi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 7416 7417 7418 7419 7420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ