35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwone wrote:Niestety nadal kopcę
jakiś czas mniej, a ostatnio znowu za dużo.
małymi krokami naprzód.
może okresl korzyści które masz z niepalenia (świeży oddech, pachnące włosy, ubrania rzadziej można prać niż co 3 godziny, więcej gotówki w portfelu, i może paradoksalne ci się to wyda- więcej spokoju w życiu) i nagrody za dobre sprawowanie
musisz przyjąć sobie jakąś taktykę, żebyś miała nad tym kontrolę.
dasz radę!mamatrojki80, Iwone, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Ale dobrze to co masz na mysli???? kroj, fason??Czy to,że rozwodka i kolor biały nie pasuje??Bo rozmowa zaczela sie toczyc wokół bieli , sukni ślubnej i welonu dla rozwódki z drobiazgiem A nie dobrze dobranej kreacji do figury
mamatrojki80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:trzymam za ciebie kciuki, pamiętaj
małymi krokami naprzód.
może okresl korzyści które masz z niepalenia (świeży oddech, pachnące włosy, ubrania rzadziej można prać niż co 3 godziny, więcej gotówki w portfelu, i może paradoksalne ci się to wyda- więcej spokoju w życiu) i nagrody za dobre sprawowanie
musisz przyjąć sobie jakąś taktykę, żebyś miała nad tym kontrolę.
dasz radę!
No właśnie ten aspekt finansowy pomógł moim znajomym, rzucali palenie wspólnie, a kwotę którą codziennie przeznaczali na papierosy wrzucali do puszki... okazało się, że to było około 700 zł/m-c na dwie osoby... potem mi mówili, że nawet nie zdawali sobie sprawy z tej kwoty. Iwone pomyśl o skarbonce
Iwone, Sabina, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Iwone wrote:Wiem
ale za jakiś czas spróbuję jeszcze raz i jeszcze, aż do skutku.
ComeToMeBaby, Iwone, Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość
-
Iwone wrote:Wiem
ale za jakiś czas spróbuję jeszcze raz i jeszcze, aż do skutku.
Iwone, nie możesz się poddawać.
A wiesz jaka będziesz z siebie dumna jak ci się uda ograniczyć a potem rzucić?
Będziesz miała się z czego cieszyć, naprawdę! Warto.Iwone lubi tę wiadomość
-
A ja Ci Kometka zazdroszcze tego plnowania i szykowania- mi po slubie bardzo bylo tego brak.. A jakie sliczne zaproszenia zesmy sobie zrobili sami, super tez bylo je razem szykowac.. I kurs tanca prywatny sobie strzelilismy, zeby pieknie pierwszy taniec odtanczyc (tanczylismy do Sinatry, wiekszosc zna ta piosenke z czolowki Rodziny Bundych, wiec wszyscy mlodzi sie chichrali
)
ach, super to wszytko bylo.. i wyszlo bez zadecia, tak swojsko- w miejscu gdzie robilismy byly naraz 3 wesela (!) i nad ranem u nas zebrala sie grupa dezerterow z tamtych wesel, bo u nas byla fajna zabawa..ComeToMeBaby, kapturnica, Aasiula, moremi, kkisia, Sabina, Mega, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:No właśnie ten aspekt finansowy pomógł moim znajomym, rzucali palenie wspólnie, a kwotę którą codziennie przeznaczali na papierosy wrzucali do puszki... okazało się, że to było około 700 zł/m-c na dwie osoby... potem mi mówili, że nawet nie zdawali sobie sprawy z tej kwoty. Iwone pomyśl o skarbonce
-
mamatrojki80 wrote:No właśnie ten aspekt finansowy pomógł moim znajomym, rzucali palenie wspólnie, a kwotę którą codziennie przeznaczali na papierosy wrzucali do puszki... okazało się, że to było około 700 zł/m-c na dwie osoby... potem mi mówili, że nawet nie zdawali sobie sprawy z tej kwoty. Iwone pomyśl o skarbonce
moj chlop sie zarejestrowal na http://www.jabluszkowo.pl/, wpisal ile palil i aktualna cene fajek.. ostatnio pokazalao mu 10 tysiecy zlotych.. A fajki zdrozaly od tego czasu niemozebnie, wiec pewnie realnie jeszcze wiecej oszczedzilismy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 18:30
kapturnica, Iwone, mamatrojki80, Aasiula, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
-
paszcza- super, to znaczy że musiało być naprawdę fajnie.
nom- jakby sie tak zastanowić to frajda z przygotowywaniem wesela jest porównywalna do urządzania nowego mieszkania
cieszy mnie to, sam fakt, że robię po swojemu/naszemu, takie jak mi/nam się podoba i to ja/my podejmujemy decyzje. takie nasze.Sabina, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Ja wiem ,ze cieżko rzucic bo sama paliłam jak smok po 2ramki a czasem i wiecej.Ale spięłam poslady i powiem Ci ,ze mimo ze nie jest łatwo to są same plusy..Chuj juz tam kasa ale zdrowie , swiezy oddech bezcenne..No i swiadomosc zajscia w ciaze i co wtedy?Bo przy ówczesnej swiadomosci jak papierosy wpl na dziekco ciezko siegnac po fajke i truc malucha..
Wiedziałam że źle robię, ale nie potrafiłam rzucić.
-
nick nieaktualnyIwone wrote:Mnie nie przekonał ten fakt. Kiedy zostałam sama z synem i początkowo brakowało mi kasy na życie, to kupowałam jedzenie dla dziecka a sama nie jadłam, bo fajki musiały być. Dziecku nic nie brakowało, a ja miałam wybór. Niestety wybrałam fajki
Nie wiem, co Ci napisać, napiszę wprost fajki Ci skracają życie, pomyśl o swoim zdrowiu.Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Iwone wrote:Możecie myśleć o mnie wszystko co najgorsze, ale ja zaszłam w ciążę paląc i paliłam do końca
megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iwone wrote:Możecie myśleć o mnie wszystko co najgorsze, ale ja zaszłam w ciążę paląc i paliłam do końca
Ciesze sie ,że drugi raz nie popełniam tego samego błędu i drugie dziecie jest wolne od trucizny..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 18:23
Iwone, Heretyczka, Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia, Sabina, moremi, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Paszcza..Tak patrze na Twoj suwaczek.....Całe 20tygodni nas dzieli..Ehhhh jak to Ciebie juz blisko końca...
no wierzyc sie nie chce.. za 2 tygodnie w razie predwczesnego porodu mija termin "skrajnego wczesniactwa", wiec ten maly czlowiek jest tam juz w pelni utworzony, potem bedzie tylko robil sie tlusciutki
a napierdziela tam czasami, ze hej.. dzisiaj jest w miare spokojny, ale wczoraj to tam caly sezon pilkarski byl..kapturnica, MartaDidi, macduska, Aasiula, dorbie, kkisia, Sabina, Mega, moremi, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Iwone wrote:Za to rzadko piję, może powinnam częściej i wtedy bym mniej paliła?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 18:26
mamatrojki80, Iwone, paszczakin, Aasiula, dorbie, kkisia, Sabina, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę