X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Niestety nadal kopcę :( jakiś czas mniej, a ostatnio znowu za dużo.
    trzymam za ciebie kciuki, pamiętaj :)
    małymi krokami naprzód.
    może okresl korzyści które masz z niepalenia (świeży oddech, pachnące włosy, ubrania rzadziej można prać niż co 3 godziny, więcej gotówki w portfelu, i może paradoksalne ci się to wyda- więcej spokoju w życiu) i nagrody za dobre sprawowanie ;)
    musisz przyjąć sobie jakąś taktykę, żebyś miała nad tym kontrolę.

dasz radę!

mamatrojki80, Iwone, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ale dobrze to co masz na mysli???? kroj, fason??Czy to,że rozwodka i kolor biały nie pasuje??Bo rozmowa zaczela sie toczyc wokół bieli , sukni ślubnej i welonu dla rozwódki z drobiazgiem A nie dobrze dobranej kreacji do figury
    o pasowaniu białek balowej mega sukni do ceremonii w urzedzie

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    niedobrze!!!!
    Wiem :( ale za jakiś czas spróbuję jeszcze raz i jeszcze, aż do skutku.

mamatrojki80, ComeToMeBaby, paszczakin, Aasiula, moremi, kkisia, iwcia77, Margolcia88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    trzymam za ciebie kciuki, pamiętaj :)
    małymi krokami naprzód.
    może okresl korzyści które masz z niepalenia (świeży oddech, pachnące włosy, ubrania rzadziej można prać niż co 3 godziny, więcej gotówki w portfelu, i może paradoksalne ci się to wyda- więcej spokoju w życiu) i nagrody za dobre sprawowanie ;)
    musisz przyjąć sobie jakąś taktykę, żebyś miała nad tym kontrolę.

dasz radę!

No właśnie ten aspekt finansowy pomógł moim znajomym, rzucali palenie wspólnie, a kwotę którą codziennie przeznaczali na papierosy wrzucali do puszki... okazało się, że to było około 700 zł/m-c na dwie osoby... potem mi mówili, że nawet nie zdawali sobie sprawy z tej kwoty. Iwone pomyśl o skarbonce :-)

Iwone, Sabina, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    o pasowaniu białek balowej mega sukni do ceremonii w urzedzie
    No to mijamy sie z tematem

ComeToMeBaby, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ja wiem ,ze cieżko rzucic bo sama paliłam jak smok po 2ramki a czasem i wiecej.Ale spięłam poslady i powiem Ci ,ze mimo ze nie jest łatwo to są same plusy..Chuj juz tam kasa ale zdrowie , swiezy oddech bezcenne..No i swiadomosc zajscia w ciaze i co wtedy?Bo przy ówczesnej swiadomosci jak papierosy wpl na dziekco ciezko siegnac po fajke i truc malucha..

ComeToMeBaby, Iwone, Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    yes!
    Iwone, nie możesz się poddawać.
    A wiesz jaka będziesz z siebie dumna jak ci się uda ograniczyć a potem rzucić?
    Będziesz miała się z czego cieszyć, naprawdę! Warto.

Iwone lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Ci Kometka zazdroszcze tego plnowania i szykowania- mi po slubie bardzo bylo tego brak.. A jakie sliczne zaproszenia zesmy sobie zrobili sami, super tez bylo je razem szykowac.. I kurs tanca prywatny sobie strzelilismy, zeby pieknie pierwszy taniec odtanczyc (tanczylismy do Sinatry, wiekszosc zna ta piosenke z czolowki Rodziny Bundych, wiec wszyscy mlodzi sie chichrali ;))

ach, super to wszytko bylo.. i wyszlo bez zadecia, tak swojsko- w miejscu gdzie robilismy byly naraz 3 wesela (!) i nad ranem u nas zebrala sie grupa dezerterow z tamtych wesel, bo u nas byla fajna zabawa..

ComeToMeBaby, kapturnica, Aasiula, moremi, kkisia, Sabina, Mega, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No to mijamy sie z tematem
    he he he no chyba tak

c5e015d88e.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    No właśnie ten aspekt finansowy pomógł moim znajomym, rzucali palenie wspólnie, a kwotę którą codziennie przeznaczali na papierosy wrzucali do puszki... okazało się, że to było około 700 zł/m-c na dwie osoby... potem mi mówili, że nawet nie zdawali sobie sprawy z tej kwoty. Iwone pomyśl o skarbonce :-)
    Mnie nie przekonał ten fakt. Kiedy zostałam sama z synem i początkowo brakowało mi kasy na życie, to kupowałam jedzenie dla dziecka a sama nie jadłam, bo fajki musiały być. Dziecku nic nie brakowało, a ja miałam wybór. Niestety wybrałam fajki :(

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:

moj chlop sie zarejestrowal na http://www.jabluszkowo.pl/, wpisal ile palil i aktualna cene fajek.. ostatnio pokazalao mu 10 tysiecy zlotych.. A fajki zdrozaly od tego czasu niemozebnie, wiec pewnie realnie jeszcze wiecej oszczedzilismy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 18:30

kapturnica, Iwone, mamatrojki80, Aasiula, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszcza- super, to znaczy że musiało być naprawdę fajnie.
    nom- jakby sie tak zastanowić to frajda z przygotowywaniem wesela jest porównywalna do urządzania nowego mieszkania ;)
    cieszy mnie to, sam fakt, że robię po swojemu/naszemu, takie jak mi/nam się podoba i to ja/my podejmujemy decyzje. takie nasze.

Sabina, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja wiem ,ze cieżko rzucic bo sama paliłam jak smok po 2ramki a czasem i wiecej.Ale spięłam poslady i powiem Ci ,ze mimo ze nie jest łatwo to są same plusy..Chuj juz tam kasa ale zdrowie , swiezy oddech bezcenne..No i swiadomosc zajscia w ciaze i co wtedy?Bo przy ówczesnej swiadomosci jak papierosy wpl na dziekco ciezko siegnac po fajke i truc malucha..
    Możecie myśleć o mnie wszystko co najgorsze, ale ja zaszłam w ciążę paląc i paliłam do końca :( Wiedziałam że źle robię, ale nie potrafiłam rzucić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Mnie nie przekonał ten fakt. Kiedy zostałam sama z synem i początkowo brakowało mi kasy na życie, to kupowałam jedzenie dla dziecka a sama nie jadłam, bo fajki musiały być. Dziecku nic nie brakowało, a ja miałam wybór. Niestety wybrałam fajki :(

Nie wiem, co Ci napisać, napiszę wprost fajki Ci skracają życie, pomyśl o swoim zdrowiu.

Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza..Tak patrze na Twoj suwaczek.....Całe 20tygodni nas dzieli..Ehhhh jak to Ciebie juz blisko końca...

paszczakin, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Możecie myśleć o mnie wszystko co najgorsze, ale ja zaszłam w ciążę paląc i paliłam do końca :( Wiedziałam że źle robię, ale nie potrafiłam rzucić.
    Za to rzadko piję, może powinnam częściej i wtedy bym mniej paliła?

megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:

Chcesz ze skrajności w skrajność wpaść? :-)

MartaDidi, Iwone lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Tez z synem paliłam niestety w ciąży i trułam go od początku..Mam wyrzuty sumienia zajebiste z tego powodu i wielokrotnie zdarzyło mi sie go poprostu za to przepraszac.Powaznie..Ale czasu nie cofne.Wiem tylko tyle ,ze bogatsza o doświadczenie i wiedze co sie mogło stac dziękuje losowi ,że młody jest zdrowy .A mogło byc różnie przeciez.
    Ciesze sie ,że drugi raz nie popełniam tego samego błędu i drugie dziecie jest wolne od trucizny..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 18:23

Iwone, Heretyczka, Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia, Sabina, moremi, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Paszcza..Tak patrze na Twoj suwaczek.....Całe 20tygodni nas dzieli..Ehhhh jak to Ciebie juz blisko końca...

no wierzyc sie nie chce.. za 2 tygodnie w razie predwczesnego porodu mija termin "skrajnego wczesniactwa", wiec ten maly czlowiek jest tam juz w pelni utworzony, potem bedzie tylko robil sie tlusciutki ;)

a napierdziela tam czasami, ze hej.. dzisiaj jest w miare spokojny, ale wczoraj to tam caly sezon pilkarski byl..

kapturnica, MartaDidi, macduska, Aasiula, dorbie, kkisia, Sabina, Mega, moremi, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Iwone, pomysl o UrODZIE I mLODOSCI... Skora palaczek starzeje sie w przyspieszonym tempie... Wiem, co mowie, widzę to u swoich pacjentek...Skora jest cienka, pergaminowa i pelna zmarszczek...nikotyna obkurcza naczynia krwionosne- taka jakby niedokrwienna choroba skory

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 18:26

mamatrojki80, Iwone, paszczakin, Aasiula, dorbie, kkisia, Sabina, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
‹‹ 7507 7508 7509 7510 7511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ