X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,
    Podpisuje sie pod tym co napisała Marta. Mnie przeraża ilośc strat jak siedzę na ovu, wczesniej wydawało mi sie to takie rzadkie. Szkoda dziewczyny ale jak pisze Marta, czasem tak bywa. Są kobiety które rodzą bez przeszkód ale są i takie które maja skomplikowana sytuacje położnicza. Takze Kapta, lepiej olej wszelkie watki ciążowe. Spokój jest najważniejszy. Przecież urodziłaś juz zdrowe dziecko, teraz jest wszystko cacy i tak bedzie aż do września

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 09:51

kapturnica, MartaDidi, Aasiula, moremi, kkisia, dorbie, Parka, macduska, Sabina, kubecek, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Laduj akumulatory , laduj!! Fajnie sie tak zrelaksowAc i oko nacieszyc otaczajacy
    pieknem.
    Wlasciwie to jestem w twoim awatarze ;-)

Aasiula, moremi, kkisia, MartaDidi, SolarPolar, iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Dobry,
    Podpisuje sie pod tym co napisała Marta. Mnie przeraża ilośc strat jak siedzę na ovu, wczesniej wydawało mi sie to takie rzadkie. Szkoda dziewczyny ale jak pisze Marta, czasem tak bywa. Są kobiety które rodzą bez przeszkód ale są i takie które maja skomplikowana sytuacje położnicza. Takze Kapta, lepiej olej wszelkie watki ciążowe. Spokój jest najważniejszy. Przecież urodziłaś juz zdrowe dziecko, teraz jest wszystko cacy i tak bedzie aż do września
    Ja nie wchodziłam na żaden wątek ciążowy.Byłam na swoim wykresie i chciałam wejśc na jej bo wiedziałam ,że idzie w piatek na badanie..I wykresu juz nie było.To weszłam na ivf i zobaczyłam Ehh Jakby to powiedziec chyba w ciąży jest wyższe przewrażliwienie bo kurde człowiek to wszystko wie ,że zdarzaja sie rózne sytuacje ale wczesniej jakos mniej emocjonalnie podchodziłam do tego wszystkiego..Tworzy sie wtedy na moment jakis irracjonalny strach.
    Dzięki dziewczyny , juz mi lepiej..Wiecie jak sie człowiek wygada to jakos lżej <3

MartaDidi, Natka_79, moremi, macduska, Arwena, kubecek, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kchane baby ;D

kkisia, MartaDidi, Parka, macduska, Sabina, anna maria, iwcia77, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)

Ja juz od rana w garach
    bedzie rosol , kluski , kapusta i pieczen ;)

MartaDidi, Aasiula, Parka, anna maria, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zarazna spacer z Malym... Rozpierduche mi taka robi w domu, ze masakra... Jak na filmie, co jakis czas przed oczami jakis przedmiot mi przelatuje... Ale nie mam serca go poskramiac bo jest przeszczesliwy...Moze na spacerze troche baterie mu sie wyczerpia...

kkisia, Aasiula, Parka, Mega, moremi, macduska, anna maria, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja nie wchodziłam na żaden wątek ciążowy.Byłam na swoim wykresie i chciałam wejśc na jej bo wiedziałam ,że idzie w piatek na badanie..I wykresu juz nie było.To weszłam na ivf i zobaczyłam Ehh Jakby to powiedziec chyba w ciąży jest wyższe przewrażliwienie bo kurde człowiek to wszystko wie ,że zdarzaja sie rózne sytuacje ale wczesniej jakos mniej emocjonalnie podchodziłam do tego wszystkiego..Tworzy sie wtedy na moment jakis irracjonalny strach.
    Dzięki dziewczyny , juz mi lepiej..Wiecie jak sie człowiek wygada to jakos lżej <3
    Wiesz, ja się nakręciłam w czwartek jak napisała do mnie dziewczyna która poroniła w 10 tyg ciązy a tak wszystko było pieknie u niej, 4ta ciąza poprzednie 3 dzieci zdrowych. A teraz nie było w 10 tyg akcji serca. Mnie też to bardzo przeraża.
    Jak się jest wśród wielu cięzarnych to wydaje się, że tych poronien jest dużo więcej, skupisko to więcej.

Natka_79, MartaDidi, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, coś pusto tu dzisiaj
    A ja właśnie idę zrobić smoothie - banan, kiwi, jabłko, pomarańcza i garść rucoli.
    Komu?

Sabina, megan8, Arwena, moremi, anna maria, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    U mnie już spokój :-) rodzina już pojechała, obiad się gotuje :-) mam nadzieję, że dziś już nie będziemy mieć gości ;-)

moremi, anna maria, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej baby..
    no niestety- taki nasz los- nakrecac sie nie przesajemy. Jak na watek IVF nie wchodze Kaptur, ewakuowalam sie ze wszytskich innych oprocz tego, bo tak jak pisalalam- czlowiek i tak za duzo wie.. A nic z tym nie zrobimy, wplywu nie mamy- kazda dba o ta ciaze jak sie da i tyle.

My po belgijskim sniadaniu u sasiadow-zdrada diety, ale co zrobic- wyjscia nie bylo.. Slonce pieknie swieci, a moje okna w salonie strasza.. Kurde gosci mam po poludniu i zastanawiam sie czy tych okien nie przetrzec, bo wstyd normalnie..

moremi, anna maria, MartaDidi, Aasiula, Sabina, macduska, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pogoda cud miod duzo slonca,6stp,troche wieje:-)Waletynki super maz kupil mi Radio do samochodu i umyl samochod:-)oryginalnie?Ja zadowolona jestem:-)

MartaDidi, Aasiula, Arwena, moremi, Sabina, macduska, kkisia, iwcia77, Mega, paszczakin, Bozia3 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz z powrotem... Jak przechodzilam w tamta strone przy plazy, znowu Morsy w przereblu... A wesolutko tam u nich bylo... Czesc sie rozgrzewala przed wejsciem do wody i powiem Wam- prawdziwe morsy, ale podziwiam... Ja po saunie wchodzilam do kadzi z lodem, to mialam wrazenie, ze mi serce przestaje bic...

anna maria, Aasiula, Arwena, Pusurek, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • kubecek Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie dziewczyny tak jak piszecie na pewne reczy wpływu nie mamy niestety :( chłopa cos w nocy mi połamało i zas spi :( a ja rosół gotuje potem zjemy i na spacer młodego wyciągne chyba kozy i konie pojedziemy nakarmić :p integracje z naturą mu zrobię :D

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

Każdy człowiek jest jak księżyc - Ma swoją drugą stronę której nie pokazuje nikomu
    http://jpdwa.blogspot.de/2014/06/modlitwa-mazonkow-o-dar-potomstwa.html

0e3d986850.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O takie smoothie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/310e2574e8ef.jpg

anna maria, kubecek, megan8, Aasiula, moremi, Arwena, macduska, kkisia, MartaDidi, Sabina, Mango, iwcia77, Parka, Mega, Zofia8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    hej baby..
    no niestety- taki nasz los- nakrecac sie nie przesajemy. Jak na watek IVF nie wchodze Kaptur, ewakuowalam sie ze wszytskich innych oprocz tego, bo tak jak pisalalam- czlowiek i tak za duzo wie.. A nic z tym nie zrobimy, wplywu nie mamy- kazda dba o ta ciaze jak sie da i tyle.

My po belgijskim sniadaniu u sasiadow-zdrada diety, ale co zrobic- wyjscia nie bylo.. Slonce pieknie swieci, a moje okna w salonie strasza.. Kurde gosci mam po poludniu i zastanawiam sie czy tych okien nie przetrzec, bo wstyd normalnie..
    A jakie to belgijskie śniadanie?

• anna maria Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samo zdrowie:-)
    dorbie wrote:
    O takie smoothie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/310e2574e8ef.jpg

Aasiula, megan8, kkisia lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Ja juz z powrotem... Jak przechodzilam w tamta strone przy plazy, znowu Morsy w przereblu... A wesolutko tam u nich bylo... Czesc sie rozgrzewala przed wejsciem do wody i powiem Wam- prawdziwe morsy, ale podziwiam... Ja po saunie wchodzilam do kadzi z lodem, to mialam wrazenie, ze mi serce przestaje bic...
    To gzie Ty jestes?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elo tak w ogole. Maly spi, ja kolo niego sie bycze. Jest przepiekna wiosna i nie wiem, czy najpierw isc na spacer czy robic faworki, bo chodza za mna od tygodnia. I kawy mi sie chce. Ale jak rusze noga, to Adas sie obudzi i po relaksie. ;-)

kkisia, Aasiula, Sabina, malgos741, iwcia77, Arwena, Parka, Mega lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Elo tak w ogole. Maly spi, ja kolo niego sie bycze. Jest przepiekna wiosna i nie wiem, czy najpierw isc na spacer czy robic faworki, bo chodza za mna od tygodnia. I kawy mi sie chce. Ale jak rusze noga, to Adas sie obudzi i po relaksie. ;-)
    A Adaś ma jakies kiełki już?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A Adaś ma jakies kiełki już?
    Zero.

‹‹ 7513 7514 7515 7516 7517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ