X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conceive Plus zostal uzyty. Maca zostanie dodany do swiezo wycisnietego soku.
    Kapto ciesze sie, ze u Ciebie nastroj lepszy:-)

Dorbie-trzymam kciuki za dzisiejsze usg:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 08:59

Sabina, Aasiula, dorbie, Parka, kkisia, gosia7122 lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Conceive Plus zostal uzyty. Maca zostanie dodany do swiezo wycisnietego soku.
    Kapto ciesze sie, ze u Ciebie nastroj lepszy:-)

Dorbie-trzymam kciuki za dzisiejsze usg:-)
    Przebiegla jesteś ;-)
    Trzymam za Was kciuki <3

Aasiula, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    U mnie nq obiad będzie fasolka po bretonsku, z soboty ;-)
    Kapta <3
    Dorbie czekamy na Twoje usg :-)
    Duska spakowana? ;-)

Aasiula, dorbie, kkisia, gosia7122 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja.. ledwo wstalam z lozka dzis, nie chcialo puscic.. weekedndy sa stanowczo za krotkie..

tak czytam o waszych dziciakach i zwierzakach i chcialam zapytac czy tak od poczatku mialyscie luza na kontakty dziecia ze zwierzem? ja nie z tych co mowia, ze kot mi kartofla ogonem zadusi, do tego to jest taki nasz pieszczoch i przytulak, ze i tak nie mialabym serca jej izolowac, ale juz chodzi o same wzgledy praktyczne- moja kot ajest duza, 6.2kg, to gdzies dwa razy tyle co dziecko, wiec wolalabym, zeby na poczatku sie na kartoflu do spania nie uwalala..
    No ale prawda jest taka, ze wszytkie lozka kocie som, a jak czlowiek nie ptrzy, to juz w ogole ;) Ganialyscie zwierza z dzieciecego lozeczka, czy dac sobie spokoj?

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie Dorbie- trzymamy!

dorbie, Aasiula, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za wszystkie kciuki <3

Aasiula, dorbie, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni cieszę się, że Dasti ma dobre wyniki :-) będzie dobrze, zobaczymzobaczysz :-)
    A Wy za tydzień do kliniki, ciekawe kiedy Twixy zamelduja się na Reniodromie ;-)

malgos741, Reni, Aasiula, Mega, Arwena, Bliska 77, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chrześniak od początku spał z Yorkiem
    tzn york spał na nim
    moja przyjaciółka zapytała lekarza co robić
    powiedział, że jak mały nie płacze to zostawić
    i w ten o to sposób mały przesypiał po 4 godz, nie płakał :-) a jak coś mu się działo to piesa leciała do rodziców z piskiem, że natychmiast mają iść do małego :-)
    paszczakin wrote:
    Ganialyscie zwierza z dzieciecego lozeczka, czy dac sobie spokoj?

Aasiula, Mega, Sabina, caffe, ComeToMeBaby, moremi, Arwena, Bliska 77, Bursztyn, kkisia, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-)
    ja myślę, że długa droga przed nami
    jeśli już w ogóle ginka zadecyduje o kwalifikacji .to pewnie najpierw wyśle nas na amh i inne badania więc kolejny cykl z głowy
    a może i na trzecie IUi, bo sobie uroi, że musi być
    więc przy dobrym wietrze może w maju :-(
    Sabina wrote:
    Reni cieszę się, że Dasti ma dobre wyniki :-) będzie dobrze, zobaczymzobaczysz :-)
    A Wy za tydzień do kliniki, ciekawe kiedy Twixy zamelduja się na Reniodromie ;-)

Sabina, moremi, Arwena, kkisia, gosia7122 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dorbie o ktorej masz to lepsiejsze usg?? MNie denerwuj sie wsio bedzie git :)
    Cześć !
    usg po pracy ok 19.30-20.00 Cały dzień
    Już dzis ok. Wg mnie w tym beznadziejnym usg widziałam głowe dwie pólkule i poniżej serce, niżej nic, bo obraz uciekał. A jak jest serce to jest wszystko, więc tak mam nadzieje bedzie :-)
    I zaczęłam sobie szukać ćwiczeń, bo moze po 12 tyg będe mogła ćwiczyć. I w Gdańsku jest bryndza, za to Sopot i Gdynia super, nic, najwyżej pojade sobie do Sopotu 1x w tyg na joge dla kobiet w ciązy profesjonalna i tyle. To tak na lepszy humor.
    Dzięki za wsparcie.
    I już sobie powiedziałam, ze jak mnie moja gin bedzie tak wniepewnosci trzymac to od razu popędzę do innego gin i koniec, bo zwariuje

paszczakin, Aasiula, Sabina, ComeToMeBaby, moremi, Arwena, Bliska 77, kkisia, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nic nie mam w lodówce, zjadłam dwa tosty z serkiem jakims i zgage mam. Ludzie, nigdy zgagi nie miałam! W lodówce mam jogurt naturalny, kabanosy, ser żólty, zero warzyw, zero owoców, o, jajka mam, może omleta sobie zrobię.
    Chyba muszę zrobić zakupy...Wszystko wyżarli, oj, te chłopy!

Aasiula, Mega, Sabina, moremi, Arwena, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie trzymam mocno kciuki :D

dorbie, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Wy myślicie i piciu zielonej i czerwonej herbaty w ciązy? Położna mi mówiła że nie wolno. Zielonej nie wolno?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wolno to alk i fajek.No i surowizny.A z herbatami i kawa nie przesadzajmy Raz na jakis czas nikogo nie zabija
    Jprdole mam takie mdlosci od wczorajszego wieczora ze zgroza.Zmienilo sie to ,ze atak nastepuje bez uprzedzenia.Nie zemdli najpierw delikatnie tylko od razu z pety. Kurwa w piekarni zaczelo szarpac.Ludzie jak na debila patrzyli..Strach do miasta sie wybierac :-/
    Moze pomysleli ,ze padaczka?

Mega, Sabina, moremi, Arwena, Aasiula, kkisia, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    witam sie i ja.. ledwo wstalam z lozka dzis, nie chcialo puscic.. weekedndy sa stanowczo za krotkie..

tak czytam o waszych dziciakach i zwierzakach i chcialam zapytac czy tak od poczatku mialyscie luza na kontakty dziecia ze zwierzem? ja nie z tych co mowia, ze kot mi kartofla ogonem zadusi, do tego to jest taki nasz pieszczoch i przytulak, ze i tak nie mialabym serca jej izolowac, ale juz chodzi o same wzgledy praktyczne- moja kot ajest duza, 6.2kg, to gdzies dwa razy tyle co dziecko, wiec wolalabym, zeby na poczatku sie na kartoflu do spania nie uwalala..
    No ale prawda jest taka, ze wszytkie lozka kocie som, a jak czlowiek nie ptrzy, to juz w ogole ;) Ganialyscie zwierza z dzieciecego lozeczka, czy dac sobie spokoj?

Mój M próbował różnych sposobów na odebranie kotom łóżeczka, ale przegrał. Moje koty są wychodzace, więc w sumie miał rację, ale nie moglismy nic poradzić - jesteśmy niekonesekwentni. I zrobiło się tak, w dzień łóżeczko jest kocie, a w nocy śpi w nim Małgoś.
    Jak syn był mały, miałam innego kota i tamten spał jednocześnie z dzieckiem. Nie próbował go zadusić, jak ostrzegała mnie ciotka:)

Sabina, moremi, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zła noc. Małgośka się obudziła o 4 i nie spała do 6. Ja zasnęłam dopiero o 2 więc wiele nie pospałam. W dodatku jakoś migrenowo się czuję, albo się zatrułam. Nudzi mnie piekielnie i głowa pobolewa.
    Ja dzisiaj nie robię obiadu. Teściowa cośtam przyniosła w łikend, jak mnie nie było, a na M jestem śmiertelnie obrażona, bo od czwartku nie pochował jedzenia, które mu zrobiłam i wszystko się zepsuło. Jak ma to gdzieś, to ja też. Ja to w ogóle wolałabym nie jeść. A dla Małgośgi zawsze coś się znajdzie, ona wdzięczna do żywienia jest:)

moremi lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Mega Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A co Wy myślicie i piciu zielonej i czerwonej herbaty w ciązy? Położna mi mówiła że nie wolno. Zielonej nie wolno?
    Ja akurat nie lubię, czy w ciąży czy nie, pije tylko czarna, ale moja kumpela potrafiła wypijać ze 3 zielone na dzien i gin jej powiedział zeby zeszła do jednej sztuki, pamietam jak celebrowała ten moment picia zielonej herbaty :)
    Chodzi o to pewnie zeby nie przesadzać w żadna stronę i tyle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 09:39

kapturnica, dorbie, moremi, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja od dwóch dni wieczorem mam taka zgagę ze masakra....

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, że teraz kobiałka w ciązy to strasznie dużo stresów ma. Więcej, niż kiedyś. Wszędzie się jej mówi, czego jej nie wolno, ciągle musi biegać na badania, a te wychodzą różnie, dzieciak jest wiecznie podglądany na usg, trzeba zachować dietę, nie przytyć, chodzić na ćwiczenia, rozwijać się, do tego musi przeczytać masę ksiązek o wychowaniu nowoczesnym i rozwijaniu dziecka, bo inaczej wyrodna jest, koniecznie musi się przygotowac do karmienia i zakupić konieczne utensylia w rodzaju podgrzewacza do chusteczek.
    A nie daj borze coś się nie uda, dziecko ma żółtaczkę albo katar, to z pewnością przez to, że piła pepsi albo jadła końcówki bananów.
    Kiedyś chyba ciąza i wychowanie były łatwiejsze i przyjemniejsze:)

Natka_79, dorbie, ComeToMeBaby, moremi, Arwena, Parka, Aasiula, kkisia, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh, a mama tego sędziego/dziennikarza to pewnie co najmniej 3 czerwone herbaty piła w ciązy:)
    "Sąd Apelacyjny w Krakowie w środę obniżył oskarżonemu karę z 9 do 5 lat więzienia, bo uznał, że mężczyzna śmiertelne uderzenie nożem zadał działając w granicach obrony koniecznej, ale przekroczył jej dopuszczalne granice.

dorbie lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
‹‹ 7521 7522 7523 7524 7525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ