35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
mandragora wrote:Rany Paszcza Ty juz w 30 tc
ale ten czas zachrzania...
no anojeszcze tydzionek i 8 miesiac zaczynam
potem pachparachpach, puff i bedzie kartofel
caffe, gosia7122, kkisia, peppapig, iwcia77, Aasiula, malgos741, mandragora, Mega, BISCA, moremi lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:W zooplusie mozesz miec 10%. Albo wykupic sobie opcje znizki.
Iwone, polecil Cie juz ktos? Bo nie doczytalam jeszcze.
hehe, ja tez w zooplusie.. u nas zooplu jest tanszy o jakies 15-20% niz stacjonarne, wiec nawet bez znizek sie by oplacalo. No i maja Thrive'y, pilota do mojego kotamoremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymacduska wrote:Nie zgodzę się z Tobą. Dziecko powinno raczkować i to najlepiej w prawidłowy sposób. Rozwijają się wtedy połączenia pomiędzy półkulami mózgu i koordynacja ruchowa.
Mój Pierworodny nie raczkował wcale i u niego widać, że koordynacja leży.
W domu się poczujesz lepiejja też mam porównanie między raczkującymi, a nie raczkującymi dziećmi, te pierwsze są potem zdecydowanie bardziej sprawne fizyczne, koordynacja ruchowa tez lepsza moim zdaniem.
paszczakin, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
gretka wrote:ja paruje e tylko kalafior i brokul, paruje miesa i dziki ryz lub kasze
o to moze kasza jeszczce dymisz.. bo z kaszy to my tylko quinoa (komosa) i peczak, reszta jest juz IG wysoka.. -
macduska wrote:Nie zgodzę się z Tobą. Dziecko powinno raczkować i to najlepiej w prawidłowy sposób. Rozwijają się wtedy połączenia pomiędzy półkulami mózgu i koordynacja ruchowa.
Mój Pierworodny nie raczkował wcale i u niego widać, że koordynacja leży.caffe, moremi lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
dotarłam do domu.. łikendzik! patrze w kalendarz i chyba mnie pogielo- do swiat nie mam żadnego "wolnego" weekendu- w każdy goscie..
A jutro najwieksze wyzwanie- goscie z dzieckiem i gotowanie w kombinacji my+oni+dziecko, bez: maki, cukru, miesa, surowych warzyw, surowych owocow, produktow mlecznych i czekolady.. z daniami problemu nie mam, ale na deser to chyba za kazdym razem im serwuje ciasto z owocami..iwcia77, Mega, moremi lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:dotarłam do domu.. łikendzik! patrze w kalendarz i chyba mnie pogielo- do swiat nie mam żadnego "wolnego" weekendu- w każdy goscie..
A jutro najwieksze wyzwanie- goscie z dzieckiem i gotowanie w kombinacji my+oni+dziecko, bez: maki, cukru, miesa, surowych warzyw, surowych owocow, produktow mlecznych i czekolady.. z daniami problemu nie mam, ale na deser to chyba za kazdym razem im serwuje ciasto z owocami..Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
gretka wrote:no kasze jeczmienna gryczana i quinoa i dziki ryz...
jęczmienna jaka? peczak jest ok, ta druga, taka kulkowata nie.. u nas oba sie orge nazywaja, dobra jest "mondé", zła "perlé".. Gretka a Ty jestes w jako-jezycznej czesci Szwajcarii?
gryczana tez juz jest taka se.. gotowana 54- wiec wysoki..
dziki ryz jest ok.. -
I z moich obserwacji wynika,ze zwierzeta swietnie stymuluja dzieci..Moj smiga za psem... Do psa sie po raz pierwszy uśmiechnął...Skojarzyl, uslyszal... Smrod mu nie przeszkadza
paszczakin, caffe, gosia7122, kkisia, Mango, Pusurek, iwcia77, Reni, Aasiula, Mega, moremi lubią tę wiadomość
paszczakin wrote:jęczmienna jaka? peczak jest ok, ta druga, taka kulkowata nie.. u nas oba sie orge nazywaja, dobra jest "mondé", zła "perlé".. Gretka a Ty jestes w jako-jezycznej czesci Szwajcarii?
gryczana tez juz jest taka se.. gotowana 54- wiec wysoki..
dziki ryz jest ok..
jestem w niemieckojezycznejpaszczakin lubi tę wiadomość
gretka -
macduska wrote:Nie zgodzę się z Tobą. Dziecko powinno raczkować i to najlepiej w prawidłowy sposób. Rozwijają się wtedy połączenia pomiędzy półkulami mózgu i koordynacja ruchowa.
Mój Pierworodny nie raczkował wcale i u niego widać, że koordynacja leży.MartaDidi, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mamatrojki80 wrote:zostaje tylko wodzianka.... nie możesz kogoś normalnego zaprosić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 18:11
mamatrojki80, iwcia77, Mega, BISCA, moremi lubią tę wiadomość
mamatrojki80 wrote:zostaje tylko wodzianka.... nie możesz kogoś normalnego zaprosić?
hehe, normalnych mam w inne weekendyniemniej sami normalni nie jestesmy (cukier i wegle to nasze wykluczenia), wiec kamieniem rzucac nie bede..
bedzie szarlotka z cynamonem, a coMartaDidi, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
paszczakin wrote:hehe, normalnych mam w inne weekendy
niemniej sami normalni nie jestesmy (cukier i wegle to nasze wykluczenia), wiec kamieniem rzucac nie bede..
bedzie szarlotka z cynamonem, a cogosia7122, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę