WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mialam.
    moremi wrote:
    Ale skierowanie do prywatnej kliniki miałam na nfz. Nic nie płaciłam. Zorientuj się czy Twoja lekarka ma namiary na klinikę z podpisaną umową z nfz.

moremi lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Dorbie <3 mam nadzieje ze unikniesz szpitala.
    Ech, czuje sie lepiej, tylko kaszle jak gruźlik :/

dorbie lubi tę wiadomość

hGXkp1.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tutaj pierwszy raz i nie wiem czy dobrze trafiłam:)Mam 35 lat i staram się o drugie dziecko, wprawdzie na razie tylko ok 6 miesięcy , ale mam już strasznego doła, że się nie udaje. Postanowiłam tutaj zagladnąć żeby nie być sama, może chociaż mi to psychicznie pomoże. Pierwsza ciaża za pierwszym razem. Teraz trudności. Od dwóch miesięcy monitorowany cykl . Pierwszy cykl 24 dniowy , w 13 dniu pęcherzyk 19,3cm , w 15 dniu było ciałko żółte (niestety miesiączka po 10 dniach). W drugim cyklu podobnie w 12 dniu pęcherzyk 19,2, w 15 dniu najprawdopodobniej nie pękł-ciałko żółte krwotoczne -minimalna ilość płynu w zatoce. Nie wiem co o tym myśleć?

Iwone, dorbie, anna maria lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Myslicie, ze Dorka urodzila i bylo cos nie tak? Dlatego usunela konto???
    Przepraszam Was dziewczyny, następnego dnia po urodzeniu, przyszła na obchód taka stara raszpla ( czytaj stóletnia pediatra) i nagadała mi parę rzeczy na temat zdrowia Natalki i z tego wszystkiego, z tych nerwów nie dość że pokarm straciłam to jeszcze usunęłam konto bez słowa wyjaśnień.
    Natalka urodziła się 13 lutego o 16:28 w 37 t 3d ciąży,ważyła 2920 i miała 50 cm długości. Poród trwał 5 godzin pierwsza faza i 5 minut druga. Był wywoływany i sala na cesarkę czekała do ostatniej chwili, bo łożysko było tak stare że obawiali się o zanik tętna małej. Jak zobaczyłam łożysko po porodzie to się przeraziłam.
    Za trzy tygodnie bedziemy mieli wyniki genetyczne, bo ta pizda powiedziała że podejrzewa zespół downa, bo miała lekko wiotkie mięśnie górnej części ciała, a poza tym to żadnych innych oznak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 11:00

Iwone, malgos741, dorbie, Mega, anna maria, megan8, ania.g, Arwena, kicia 123, Parka, peppapig, Bozia3, SolarPolar, BISCA, mama78 lubią tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.1979 wrote:
    Przepraszam Was dziewczyny, następnego dnia po urodzeniu, przyszła na obchód taka stara raszpla ( czytaj stóletnia pediatra) i nagadała mi parę rzeczy na temat zdrowia Natalki i z tego wszystkiego, z tych nerwów nie dość że pokarm straciłam to jeszcze usunęłam konto bez słowa wyjaśnień.
    Natalka urodziła się 13 lutego o 16:28 w 37 t 3d ciąży,ważyła 2920 i miała 50 cm długości. Poród trwał 5 godzin pierwsza faza i 5 minut druga. Był wywoływany i sala na cesarkę czekała do ostatniej chwili, bo łożysko było tak stare że obawiali się o zanik tętna małej. Jak zobaczyłam łożysko po porodzie to się przeraziłam.
    Za trzy tygodnie bedziemy mieli wyniki genetyczne, bo ta pizda powiedziała że podejrzewa zespół downa, bo miała lekko wiotkie mięśnie górnej części ciała, a poza tym to żadnych innych oznak.

Dorka, trzymam kciuki za Natalkę <3 jesteś usprawiedliwiona, pewnie przeżyłaś ogromny stres, człowiek nie myśli wtedy racjonalnie, dobrze, że się odezwałaś bo myślałyśmy co u Ciebie.

Dorka.1979, kkisia, Mega, ComeToMeBaby, gosia7122, iwcia77, SolarPolar lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Natalka jest cudna :-) właśnie zdjęcie dojrzałam.

Dorka.1979, kkisia, Mega, gosia7122, SolarPolar lubią tę wiadomość

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A relacje z jedenastu ostatnich dni dostanę? Bo na nadrobienie nie ma szans.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Dorka napedziłas nam swoim zniknięciem strachu.
    Mała jest śliczna i napewno zdrowa
    Dobrze ,że dałas znak co u ciebie. <3

Dorka.1979, mamatrojki80, kkisia, Aasiula, malgos741, dorbie, Mega, ComeToMeBaby, gosia7122, anna maria, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.1979 wrote:
    A relacje z jedenastu ostatnich dni dostanę? Bo na nadrobienie nie ma szans.

Ja się nie podejmę, deficyt czasu mam dziś :-) moim zdaniem patrząc na zdjęcie Twoja córcia nie ma fizycznych cech charakterystycznych dla ZD... ale ja laik jestem :-) łożysko było stare bo Ci Kochana ciśnienie skakało z tego co pamiętam, a to ma wpływ na łożysko, a ta wiotkość to mogła z delikatnego niedotlenienia wynikać, wierzę, że będzie ok.

Dorka.1979, kkisia, Zofia8, Iwone, Mega, gosia7122, iwcia77, Arwena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    a na program sie kwalifikujecie? czy komercyjnie musisz? bo jak sie kwalifikujecie to korzystaj, poki nie ucieli..

Tak bo niedroznosc jest w to wpisana

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie słodko śpi całymi dniami i nocami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 13:01

caffe, mamatrojki80, kapturnica, moremi, Mango, Niuta, Aasiula, paszczakin, Sabina, Zofia8, Iwone, kkisia, malgos741, dorbie, Mega, ComeToMeBaby, anna maria, iwcia77, ania.g, Mala79, Arwena, SolarPolar, mama78 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna jest, serdecznie Ci gratuluje.

Dorka.1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Tak bo niedroznosc jest w to wpisana

Kkisia, jak tam dziś samopoczucie?

• moremi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka :-) w moje urodziny :-)
    Cudna jest i tak jak dziewczyny piszą - pewnie zdrowa. Trzymam kciuki za wyniki badań.
    I nie znikaj nam ot tak.

Ola, trafiłaś dobrze. Ja specjalistką nie jestem, ale wygląda na to, że faza lutealna jest ciut przykrótka.

Iwone, kkisia, Dorka.1979, malgos741, dorbie, gosia7122, anna maria, megan8, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guten Morgen :)

u nas wiosennie chyba pojde pobiegać i pozwiedzać okolicę
    musze przyznać że czuje sie tutaj znacznie lepiej psychicznie i fizycznie nawet :)

mamatrojki80, moremi, Aasiula, Zofia8, gretka, kkisia, Dorka.1979, Simba, malgos741, Mega, gosia7122, anna maria, iwcia77, Arwena, Parka, peppapig, Bozia3, SolarPolar, BISCA, mama78 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    Guten Morgen :)

u nas wiosennie chyba pojde pobiegać i pozwiedzać okolicę
    musze przyznać że czuje sie tutaj znacznie lepiej psychicznie i fizycznie nawet :)
    A kiedy planujesz ivf?

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka gratuluje córeczki :)

Dorka.1979, dorbie, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka, gratuluje córy i współczuje stresu

Dorka.1979, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka gratuluję :) Natalka śliczna <3

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka gratuluje <3

‹‹ 7683 7684 7685 7686 7687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ