WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Morek - mikrusku- jakby co , to ciuszki ciazowe i inne gadzety sa :)

Sabina, kkisia, kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja córka ma teraz taka fazę, za płacze jak ogląda Swinke Peppe czy Maxa i Rubby. Przychodzi do mnie i mówi, że ona też chce mieć takiego małego brata. To samo jest po powrocie z przedszkola, że Kornela ma w domu brata a ona nie. Serce mi pęka. Nie sądziłam że tak szybko dorosnie, no. A ja nic nie mogę zrobić :-(

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    A moja córka ma teraz taka fazę, za płacze jak ogląda Swinke Peppe czy Maxa i Rubby. Przychodzi do mnie i mówi, że ona też chce mieć takiego małego brata. To samo jest po powrocie z przedszkola, że Kornela ma w domu brata a ona nie. Serce mi pęka. Nie sądziłam że tak szybko dorosnie, no. A ja nic nie mogę zrobić :-(
    sabcia wez mnie nie strasz ...bo jak Ivo zacznie prosic o rodzenstwo to ja juz bede za stara na ciaze :-O

Sabina, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro nie idę do szpitala. Doktor mi powiedziała, że się zaczyna i powinno byc ok, że jakby w ciagu tyg cos się ociagalo, to za tydzień szpital. Ja myślę, że sie rozkręca.

iwcia77, Sabina, kkisia, kapturnica, Arwena, peppapig, Magda*, moremi, malgos741, Mega, mama78 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Taki mialam slaby humor dzis a tak mi sie poprawil :)
    Boze! Jak ja czekam na wszystkie nowe kreski, kropki i DZIDZIE :) ;)

PS Czy Bozia skladala wniosek o urlop? Co z nio?
    Bozia napisala ze wchlonelo ja szukanie domu w jakims zacisznym miejscu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 19:48

Simba, Aasiula, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    sabcia wez mnie nie strasz ...bo jak Ivo zacznie prosic o rodzenstwo to ja juz bede za stara na ciaze :-O
    To musisz zadziałać zanim zacznie pytać :-)

Sabina, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Zadzialaj zawczasu B-)
    Bo mówię Ci. Ciężko jest nie reagować na łzy dziecka jak prosi o rodzeństwo :-(

iwcia77, kkisia, Aasiula, kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A ja jutro nie idę do szpitala. Doktor mi powiedziała, że się zaczyna i powinno byc ok, że jakby w ciagu tyg cos się ociagalo, to za tydzień szpital. Ja myślę, że sie rozkręca.
    no i uff, dzieki bogu :)

dorbie lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi jakie ładne kreski dwie :) zaciskam kciuki za betę i niech najbliższe miesiące będą dla Ciebie nudne do kwadratu i spokojne <3

Sabina, kkisia, Zofia8, kapturnica, Aasiula, dorbie, malgos741 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Zadzialaj zawczasu B-)
    Bo mówię Ci. Ciężko jest nie reagować na łzy dziecka jak prosi o rodzeństwo :-(
    faken..ale nie dam rady..nie chce przejsc przez porod :( w ciazy moge sobie chodzi ale rodzic

divers2218.gif

kkisia, kapturnica, Aasiula, Dorka.1979, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Simba- druhu moj ciazowy :) czy twixy maja kolki ?
    Kurde Iwcia, ja musze sie z Toba jakos chyba na jakims skypie zdzwonic albo innym, bo cos mi tam mignie co piszesz a potem nie mam czasu odpisac.
    Moj dziwny pediatra, polecony przez mojego dziwnego gina, na pierwszej wizycie dal mi taka - jakby to nazwac - instrukcje obslugi dziecka. Czyli spisany wynik jego badan, obserwacji, doswiadczenia. Tam jest bardzo duzo praktycznych porad, wskazowek - jest wlasnie i o tradziku i ulewaniu - ze to jest normalne.
    On uwaza na przyklad ze kolki nie istnieja i ja to sobie tak wmowilam, ze jak dzieci owszem placza i wija sie po jedzeniu, to wiem ze nalykaly sie powietrza i ze trzeba je odpowietrzyc, czyli nosic na prosto, klasc i robic zabke albo rowerek i generalnie przeczekiwac. Dzieki tej "instrukcji" jestem jakas wyluzowana, bo wiekszosc "anomaliow" uznaje za norme i czekam az minie.
    On napisal na przyklad ze w pierwszym okresie, wiekszosc dzieci ma "niewytlumaczony wieczorny placz miedzy 18-22 a nawet i 3 rano. Wiec jak mi wieczorem wyja a widze ze nie sa glodne i sa przewiniete, to uznaje ze albo chca sie przytulac, albo po prostu w spokoju powyc. I tak jakos ciagniemy ten wozek. Wracam tez czasem do "Jezyka niemowlat", ale ta baba troche zbyt idealistycznie do wszystkiego podchodzi. Jak mowi moj pediatra: zdrowy rozsadek, zdrowy rozsadek i jeszcze raz zdrowy rozsadek.

kkisia, iwcia77, Sabina, Aasiula, kapturnica, Arwena, ania.g, Dorka.1979, moremi, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    To musisz zadziałać zanim zacznie pytać :-)
    no way ! divers2217.gif

dorbie lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia odpowiedzialam Ci na poprzedniej stronie jakby co ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Kurde Iwcia, ja musze sie z Toba jakos chyba na jakims skypie zdzwonic albo innym, bo cos mi tam mignie co piszesz a potem nie mam czasu odpisac.
    Moj dziwny pediatra, polecony przez mojego dziwnego gina, na pierwszej wizycie dal mi taka - jakby to nazwac - instrukcje obslugi dziecka. Czyli spisany wynik jego badan, obserwacji, doswiadczenia. Tam jest bardzo duzo praktycznych porad, wskazowek - jest wlasnie i o tradziku i ulewaniu - ze to jest normalne.
    On uwaza na przyklad ze kolki nie istnieja i ja to sobie tak wmowilam, ze jak dzieci owszem placza i wija sie po jedzeniu, to wiem ze nalykaly sie powietrza i ze trzeba je odpowietrzyc, czyli nosic na prosto, klasc i robic zabke albo rowerek i generalnie przeczekiwac. Dzieki tej "instrukcji" jestem jakas wyluzowana, bo wiekszosc "anomaliow" uznaje za norme i czekam az minie.
    On napisal na przyklad ze w pierwszym okresie, wiekszosc dzieci ma "niewytlumaczony wieczorny placz miedzy 18-22 a nawet i 3 rano. Wiec jak mi wieczorem wyja a widze ze nie sa glodne i sa przewiniete, to uznaje ze albo chca sie przytulac, albo po prostu w spokoju powyc. I tak jakos ciagniemy ten wozek. Wracam tez czasem do "Jezyka niemowlat", ale ta baba troche zbyt idealistycznie do wszystkiego podchodzi. Jak mowi moj pediatra: zdrowy rozsadek, zdrowy rozsadek i jeszcze raz zdrowy rozsadek.
    u ivo sie zgadza ten ryk o 3 nad ranem :-O, tez staram sie nie panikowac , ale mnie od tego wrzasku to glowa peka :( ..no i to na dluzsza mete jest meczace :( hm
    na privie wysylam namiary na skypa :)

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..a co do Ivutkowych kolek to : od 2 dni wypijam po poltora litra naparu z kopru wloskiego a od wczoraj zapodaje sab simplex...widze roznice w zachowaniu u Ivo..i teraz pytanie za milion : czy to koperek czy to sab simplex zadzial?

Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie mam nadzieję, że ten etap szybko się zakończy <3

dorbie, Mega lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie <3 <3

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka? na serio? :)
    dzie ona?

iwcia77, Sabina, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja pierdole, o ja pierdole, morka w cionźy?!?!?! O ja pierdole :-D

P.s.dzięki za wersję na komórkę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 20:30

Arwena, iwcia77, Sabina, Aasiula, kkisia, malgos741 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dorka :-) w moje urodziny :-)
    Cudna jest i tak jak dziewczyny piszą - pewnie zdrowa. Trzymam kciuki za wyniki badań.
    I nie znikaj nam ot tak.

Ola, trafiłaś dobrze. Ja specjalistką nie jestem, ale wygląda na to, że faza lutealna jest ciut przykrótka.

Dobrze , że tylko ciut:), mam nadzieję, że da radę jakoś szybko się z tym uporać . Mnie bardzie zmartwił ten niepękniety pęcherzyk. Czy to tylko jednorazowa sytuacja, czy to może się powtarzać.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
‹‹ 7691 7692 7693 7694 7695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ