X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agp wrote:
    Dzięki dziewczyny. Zaraz sobie spisze Wasze medyczne suplementy, ale i tak odwiedzę lekarkę pierwszego kontaktu niech mnie osucha czy coś nie złazi w dół z tej chrypy :-)
    Iwone, piękny ten Twój najmłodszy członek rodziny.

Na pewno można Tamtum Verde w sprayu. Ja w ciązy jadlam czosnek codziennie bo tak się bałam zachorowac i faktycznie nie chorowałam pomimo szalejącej wtedy grypy, ale później przeczytałam że czosnek niekoniecznie w ciąży -może powodować poronienie-chociaż u mnie nic się nie działo. Najlepiej wypytać lekarza rodzinnego co można na jakie dolegliwości - nawet tak na zapas żeby wiedzieć.

mamatrojki80, Arwena lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z Dusia- bo oglosila ze jedzie do gina i cisza...nikt nic?

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

gretka
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Zdycham :/ jakis dziwny wirus szaleje, wczoraj poczułam sie niezłe a w nocy dostałam 39st gorączki :(

Agp, gratuluje

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Bry

Agp - fantastyczna informacja <3 trzymam kciuki

U mnie bla bla bla: nowy cykl, nowe nadzieje, laparo i wszystko bede wiedzieć....ale troche smutno....

Mega, masz już ten wynik cytologii? wiem, że niewiele czasu minęło, ale mieli na cito robić, a tak jakoś wczoraj o tym myślałam.

Mega lubi tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Próbuję od czerwca 2014 , badań na razie żadnych nie robiłam, na razie lekarz nie kazał-chociaż to może błąd. A jakie bys w moim prrzypadku proponowała? Idę 6 marca na kolejny trzeci monitoring. W pierwszym monitoringu w 13dc pęcherzyk 19,3 endo 9,7, 16dc ciałko żółte -więc chyba było ok, tylko @ przyszła za szybko bo już 25dc. lekarz stwierdził ze może być niewydolność ciałka żółtego. Chciał zaobserwować drogi cykl , a tutaj jeszcze inaczej w 12dc pęcherzyk 19,2 endo 9,4, w 15 dc ciałko żółte krwotoczne(chyba nie pekł). @ przyszła w 28dc ale w 23dc było już plamienie. Nie wiem jakie badania w moim przypadku nalezało by zrobić? Niestety mam taka nature , że się już poważnie podłamałam.

Ola ja specjalistka od badan hormonalnych nie jestem, bo ja nawet nie wiem, co mi badali- wyniki u nas przychodza do lekarzy, nie do pacjentow. Ale mamy watek listy badan, popatrz tam na poczatek.
    Przy krotkiej fazie lutealnej na bank warto zbadac progesteron 7 cdni po owulacji. Kapta sie bardziej zna, moze Ci powie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 10:37

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    nie jeszcze, wczoraj bylam u gina, zrobil usg

Ja tez mam zgrubienie guzka 3mm, gruczolakowłókniak. Na USG widać już co to za rodzaj guzka. Radiolog , kóry robi USG juz potrafi go wstępnie ocenić. W którym dniu się robi ma ogromne znaczenie, najlepiej badac zaraz po @. Jeśli to tez gruczolakowłkniak to nie ma się czym przejmować -2 lakarzy tak mi powiedziało i ma prawo on się pojawiać i znnikac lub zwieszać lub zmniejszać w zaleznośći w jakim dniu cyklu jesteś. U mie już od ponad roku nie zmniejsza się i nie zwieksza, lekarze mówia że mam się tym nnie przejmować.

mamatrojki80, gretka, moremi, kkisia, Arwena lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Cześć,
    Zdycham :/ jakis dziwny wirus szaleje, wczoraj poczułam sie niezłe a w nocy dostałam 39st gorączki :(

Agp, gratuluje

Do lekarza, pewnie grypę masz. Ja wiem, ze na grypę leków brak, ale niech Cię obejrzy. I ta temp. wysoka.

moremi lubi tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Ola ja specjalistka od badan hormonalnych nie jestem, bo ja nawet nie wiem, co mi badali- wyniki u nas przychodza do lekarzy, nie do pacjentow. Ale mamy watek listy badan, popatrz tam na poczatek.
    Przy krotkiej fazie lutealnej na bank warto zbadac progesteron 7 cdni po owulacji. Kapta sie bardziej zna, moze Ci powie ;)

Podasz mi linka na ten wątek-nie wiem gdzie szukac?

Kapta pomożesz jakie badania w moim przypadku zrobić?

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGP piękne krechy :-) ciesze się, ale pogatuluje jak gin powiedział że już można :-) rosnijcie zdrowo :-)
    Gretka będzie dobrze, może to zwykła torbiel albo włókniak? Sciskam <3
    Mega <3 Tak bym chciała żeby się udało bez laparo :-(

mamatrojki80, gretka, moremi, kkisia, Aasiula, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Cześc dzeiwczynki!
    Przyszła @
    :-) :-) :-)
    Rozpoczynam nowy cykl :-)

Super ! Super ! Super!

PS. Tak po prostu miesiaczka? Ja przy drugim poronieniu (przy wczesniejszej niz Ty ciazy) mialam takie bole( w tym parte), ze podali mi morfine. Caly czas zastanawiam sie, jaka byla tego przyczyna. Moze to swiadczy o jakis nieprawidlowosciach? Bo to byly bole, prawie, ze porodowe.

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, mamy chyba rówieśników mój Janek jest z czerwca 2011 :-)

• gretka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, ze tu szybko dzialaja, termin na mammo mam na piatek :-)

a w ogole to mam do diabetologa- ale wczesniej oczywiscie musze przebrnac przez domowego....
    a jaki wybor diabetologow- sprawdzalam w necie na 2 kantony,ktore mnie interesuja calych 6! z notami 1-3(skala do 5) kiepsko to widze....

paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

gretka
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Podasz mi linka na ten wątek-nie wiem gdzie szukac?

Kapta pomożesz jakie badania w moim przypadku zrobić?

tu masz wszytkie watki
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-po-35-roku-zycia,5.html
    a tu badaniowy:
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-po-35-roku-zycia/badania,691.html

iwcia77 lubi tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Natka_79 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Do lekarza, pewnie grypę masz. Ja wiem, ze na grypę leków brak, ale niech Cię obejrzy. I ta temp. wysoka.
    Będę musiała sie wyvrac. Temp juz spadła na szczęście, teraz mnie tylko wszystko boli

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witam <3
    Mega pytałas czemu byłam z córka w szpitalu. Na szczęście tym razem to były tylko badania kontrolne. Byliśmy od piątku do niedzieli na nefrologii. Dobrze że.nam dali przepustkę, to skiczylismy do teściów :-)
    Czekam na kartę i wyniki i sram zarem ze strachu co tam może wyjść :-O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 10:52

moremi, paszczakin, dorbie, kkisia, Aasiula, Mega, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pieknie jest slonce swieci,lekko wieje,4stp.milego dnia

Sabina, moremi, kkisia, gosia7122, Aasiula, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Mega pytałas czemu byłam z córka w szpitalu. Na szczęście tym razem to były tylko badania kontrolne. Byliśmy od piątku do niedzieli na nefrologii. Dobrze że.nam dali przepustkę, to skiczylismy do teściów :-)
    no to kciuki za dobre wyniki:-) kiedy będą?

Sabina, dorbie, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

gretka
  • moremi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretka, ja w wieku 23 lat przeszłam usuwanie gruczolakowłókniaka. Jak wychodzi na usg guz, to mammografia jest bez sensu, lepiej od razu biopsję. A to najpierw jeszcze mammo, później i tak biopsję muszą zrobić i będziesz czekać na wyniki.
    Ja mam tą no... Dysplazję piersi.

Ola, w wątku badania masz wymienione jakie badania, w ktorym dniu cyklu wykonać. Ja polecam zamiast najlepszego na świecie gina klinikę. Widzę ogromną różnicę. Wszelkie badania wykonywane są na miejscu, badania estradiolu w cenie monitoringu, no i przede wszystkim badania, badania, badania. I dzięki temu nie mam poczucia, że stoję w miejscu.
    Niedomogi nie da się stwierdzić samym badaniem usg, do tego potrzebne są jeszcze badania hormonów w konkretnych dniach cyklu.
    U mnie mimo podejrzeń o niewydolność ciałka żółtego dopiero w klinice wyszło, że to bzdura. Progesteron bez wspomagaczy mam na wysokim poziomie, a faza lutealna trwa zazwyczaj około 12 dni. A plamię niezależnie od tego czy przyjmuję progesteron, czy nie. Taka moja uroda.

Natka zdrówka.

Bisca, nie mogę się juz doczekać Waszych ivf :-)
    Oj będzie się działo ;-)

Ciekawa jestem kto na marzec się załapie :-)

No i czekam jeszcze na test Aasiuli, bo ona zaraz będzie sikać :-)
    I na 28 jest kilka dziewczyn. Od razu zastrzegam, że ja nie dotrwam do 28, bo pewnie w piątek, albo i wcześniej @ przyjdzie :-)

Mega, Ty na laparo i będziesz nówka sztuka. Zobaczysz, że teraz to nie zdążysz testu rozpakować a on będzie pozytywny ;-)

paszczakin, Sabina, BISCA, kkisia, Aasiula, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Wyjdzie, że jest pani zdrowa i powinna się bzykać :-)

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dysplazja piersi??? O.o coś takiego istnieje??

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 7700 7701 7702 7703 7704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ