35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
agp wrote:Dzięki dziewczyny. Zaraz sobie spisze Wasze medyczne suplementy, ale i tak odwiedzę lekarkę pierwszego kontaktu niech mnie osucha czy coś nie złazi w dół z tej chrypy
Iwone, piękny ten Twój najmłodszy członek rodziny.
Na pewno można Tamtum Verde w sprayu. Ja w ciązy jadlam czosnek codziennie bo tak się bałam zachorowac i faktycznie nie chorowałam pomimo szalejącej wtedy grypy, ale później przeczytałam że czosnek niekoniecznie w ciąży -może powodować poronienie-chociaż u mnie nic się nie działo. Najlepiej wypytać lekarza rodzinnego co można na jakie dolegliwości - nawet tak na zapas żeby wiedzieć.mamatrojki80, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMega wrote:Bry
Agp - fantastyczna informacjatrzymam kciuki
U mnie bla bla bla: nowy cykl, nowe nadzieje, laparo i wszystko bede wiedzieć....ale troche smutno....
Mega, masz już ten wynik cytologii? wiem, że niewiele czasu minęło, ale mieli na cito robić, a tak jakoś wczoraj o tym myślałam.
Mega lubi tę wiadomość
-
ola_35 wrote:Próbuję od czerwca 2014 , badań na razie żadnych nie robiłam, na razie lekarz nie kazał-chociaż to może błąd. A jakie bys w moim prrzypadku proponowała? Idę 6 marca na kolejny trzeci monitoring. W pierwszym monitoringu w 13dc pęcherzyk 19,3 endo 9,7, 16dc ciałko żółte -więc chyba było ok, tylko @ przyszła za szybko bo już 25dc. lekarz stwierdził ze może być niewydolność ciałka żółtego. Chciał zaobserwować drogi cykl , a tutaj jeszcze inaczej w 12dc pęcherzyk 19,2 endo 9,4, w 15 dc ciałko żółte krwotoczne(chyba nie pekł). @ przyszła w 28dc ale w 23dc było już plamienie. Nie wiem jakie badania w moim przypadku nalezało by zrobić? Niestety mam taka nature , że się już poważnie podłamałam.
Ola ja specjalistka od badan hormonalnych nie jestem, bo ja nawet nie wiem, co mi badali- wyniki u nas przychodza do lekarzy, nie do pacjentow. Ale mamy watek listy badan, popatrz tam na poczatek.
Przy krotkiej fazie lutealnej na bank warto zbadac progesteron 7 cdni po owulacji. Kapta sie bardziej zna, moze Ci powieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 10:37
-
gretka wrote:nie jeszcze, wczoraj bylam u gina, zrobil usg
Ja tez mam zgrubienie guzka 3mm, gruczolakowłókniak. Na USG widać już co to za rodzaj guzka. Radiolog , kóry robi USG juz potrafi go wstępnie ocenić. W którym dniu się robi ma ogromne znaczenie, najlepiej badac zaraz po @. Jeśli to tez gruczolakowłkniak to nie ma się czym przejmować -2 lakarzy tak mi powiedziało i ma prawo on się pojawiać i znnikac lub zwieszać lub zmniejszać w zaleznośći w jakim dniu cyklu jesteś. U mie już od ponad roku nie zmniejsza się i nie zwieksza, lekarze mówia że mam się tym nnie przejmować.mamatrojki80, gretka, moremi, kkisia, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka_79 wrote:Cześć,
Zdychamjakis dziwny wirus szaleje, wczoraj poczułam sie niezłe a w nocy dostałam 39st gorączki
Agp, gratuluje
Do lekarza, pewnie grypę masz. Ja wiem, ze na grypę leków brak, ale niech Cię obejrzy. I ta temp. wysoka.
moremi lubi tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Ola ja specjalistka od badan hormonalnych nie jestem, bo ja nawet nie wiem, co mi badali- wyniki u nas przychodza do lekarzy, nie do pacjentow. Ale mamy watek listy badan, popatrz tam na poczatek.
Przy krotkiej fazie lutealnej na bank warto zbadac progesteron 7 cdni po owulacji. Kapta sie bardziej zna, moze Ci powie
Podasz mi linka na ten wątek-nie wiem gdzie szukac?
Kapta pomożesz jakie badania w moim przypadku zrobić?
-
nick nieaktualnyAGP piękne krechy
ciesze się, ale pogatuluje jak gin powiedział że już można
rosnijcie zdrowo
Gretka będzie dobrze, może to zwykła torbiel albo włókniak? Sciskam
MegaTak bym chciała żeby się udało bez laparo
mamatrojki80, gretka, moremi, kkisia, Aasiula, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Cześc dzeiwczynki!
Przyszła @
Rozpoczynam nowy cykl
Super ! Super ! Super!
PS. Tak po prostu miesiaczka? Ja przy drugim poronieniu (przy wczesniejszej niz Ty ciazy) mialam takie bole( w tym parte), ze podali mi morfine. Caly czas zastanawiam sie, jaka byla tego przyczyna. Moze to swiadczy o jakis nieprawidlowosciach? Bo to byly bole, prawie, ze porodowe.
Zofia8
-
nick nieaktualny
-
dobrze, ze tu szybko dzialaja, termin na mammo mam na piatek
a w ogole to mam do diabetologa- ale wczesniej oczywiscie musze przebrnac przez domowego....
a jaki wybor diabetologow- sprawdzalam w necie na 2 kantony,ktore mnie interesuja calych 6! z notami 1-3(skala do 5) kiepsko to widze....paszczakin, Mega lubią tę wiadomość
gretka -
ola_35 wrote:Podasz mi linka na ten wątek-nie wiem gdzie szukac?
Kapta pomożesz jakie badania w moim przypadku zrobić?
tu masz wszytkie watki
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-po-35-roku-zycia,5.html
a tu badaniowy:
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-po-35-roku-zycia/badania,691.htmliwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA tak w ogóle to witam
Mega pytałas czemu byłam z córka w szpitalu. Na szczęście tym razem to były tylko badania kontrolne. Byliśmy od piątku do niedzieli na nefrologii. Dobrze że.nam dali przepustkę, to skiczylismy do teściów
Czekam na kartę i wyniki i sram zarem ze strachu co tam może wyjśćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 10:52
moremi, paszczakin, dorbie, kkisia, Aasiula, Mega, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:A tak w ogóle to witam
Mega pytałas czemu byłam z córka w szpitalu. Na szczęście tym razem to były tylko badania kontrolne. Byliśmy od piątku do niedzieli na nefrologii. Dobrze że.nam dali przepustkę, to skiczylismy do teściów
Czekam na kartę i wyniki i sram zarem ze strachu co tam może wyjśćSabina, dorbie, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość
gretka -
Gretka, ja w wieku 23 lat przeszłam usuwanie gruczolakowłókniaka. Jak wychodzi na usg guz, to mammografia jest bez sensu, lepiej od razu biopsję. A to najpierw jeszcze mammo, później i tak biopsję muszą zrobić i będziesz czekać na wyniki.
Ja mam tą no... Dysplazję piersi.
Ola, w wątku badania masz wymienione jakie badania, w ktorym dniu cyklu wykonać. Ja polecam zamiast najlepszego na świecie gina klinikę. Widzę ogromną różnicę. Wszelkie badania wykonywane są na miejscu, badania estradiolu w cenie monitoringu, no i przede wszystkim badania, badania, badania. I dzięki temu nie mam poczucia, że stoję w miejscu.
Niedomogi nie da się stwierdzić samym badaniem usg, do tego potrzebne są jeszcze badania hormonów w konkretnych dniach cyklu.
U mnie mimo podejrzeń o niewydolność ciałka żółtego dopiero w klinice wyszło, że to bzdura. Progesteron bez wspomagaczy mam na wysokim poziomie, a faza lutealna trwa zazwyczaj około 12 dni. A plamię niezależnie od tego czy przyjmuję progesteron, czy nie. Taka moja uroda.
Natka zdrówka.
Bisca, nie mogę się juz doczekać Waszych ivf
Oj będzie się działo
Ciekawa jestem kto na marzec się załapie
No i czekam jeszcze na test Aasiuli, bo ona zaraz będzie sikać
I na 28 jest kilka dziewczyn. Od razu zastrzegam, że ja nie dotrwam do 28, bo pewnie w piątek, albo i wcześniej @ przyjdzie
Mega, Ty na laparo i będziesz nówka sztuka. Zobaczysz, że teraz to nie zdążysz testu rozpakować a on będzie pozytywnypaszczakin, Sabina, BISCA, kkisia, Aasiula, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Sabina wrote:A tak w ogóle to witam
Czekam na kartę i wyniki i sram zarem ze strachu co tam może wyjśćAasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!