35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZofia8 wrote:Super ! Super ! Super!
PS. Tak po prostu miesiaczka? Ja przy drugim poronieniu (przy wczesniejszej niz Ty ciazy) mialam takie bole( w tym parte), ze podali mi morfine. Caly czas zastanawiam sie, jaka byla tego przyczyna. Moze to swiadczy o jakis nieprawidlowosciach? Bo to byly bole, prawie, ze porodowe.
Moze tez dlatego, ze ten pecherzyk sie sam wchłaniał, ciąza nie obumarła, tylko się nie rozwijała, nie wiem, myśle, ze to róznie u róznych kobiet jestmoremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dorbie wrote:Kurczem a dlaczego każe ci czekac, moja gin patrząc na mnie od razu kazała mi lutkę brac od 3 dnia po owu, bo powiedziła, że jestem androgenna i mogę miec PRG za malo, a jeszcze jak powiedziałam, ze miałam plamienie w poprze ciązach na początku, to już w ogole. A u Ciebie jest wyraźnie niedomoga fazu lutealnej, jesli masz miesiaczki za szybko. Faza lutealna ma trwac 14 dni, by przyjać zaplodnione jajo i jak trwa krocej to nie dochodzi do implantacji bo za malo progesteronu jes. dziwie się, ze gin każe ci ciągle czekać
Nie wiem, może teraz już przy trzecim monitoringu już coś da . Ja mu mówiłam , że ta faza jest krótka, bo korzystałam wcześniej z testów owulacyjnych i to samo pokazywały. A on że musi chociaż 2 cykle zobaczyć na monitoringu co się dzieje żeby zacząć leczyć.
Tak jak piszecie z kliniki bardzo chętnie bym z jakiejś skorzystała, tylko w moim miescie nie ma nic. Mieszkam W Gorzowie Wlkp. I co jeździć wtedy taki kawał do Poznania albo Szczecina , jak mam problem z dostawaniem urlopu nawet jak mała chora. Jaką znacie dobrą klinikę jak najbliżej mnie?
-
nick nieaktualnyanna maria wrote:Sabina jezeli mozna co to za wada,bo moja Helcia ma za mala dziurke do sikania,w tej chwili musze jej smarowac kremem z hormonami,jezeli to nie pomoze to gin.dzieciecy.
anna maria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:widzę, że gratulujecie agp
musiałam doczytać jej archiwum, bo przeoczyłam wiadomość o II
Agp brawo Ty!
p.s. przeglądam podania o ciążę i nie widzę Twojego? bez kolejeczki?
aaa pewnie za szafkę wpadłoPonoć rozdajecie takie dzikie karty raz zajakiś czas
kkisia, Reni, moremi, anna maria, Aasiula, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Dorbie, a po czym u Ciebie lekarz od razu stwierdził że jesteś androgenna? Czy są jeszcze jakies inne objawy tego? U mnie w pierwszej ciąży nie było żadnych plamień, przebiegała książkowo, a nawet przenosiłam 2 tygodnie. Robiłam co chciałam, tańczyłam , biegałam, podłogi myłam na kolanach w końcowy etapie żeby tylko urodzić bo się nic nie działo.
-
nick nieaktualnyGretka pytalas jak sie czuje
Dziekuje bardzo dobrze , nic mnie juz nie boli , plamien zero , naawet nie czuje ze tam grzebalimamatrojki80, dorbie, gretka, moremi, Sabina, gosia7122, megan8, Zofia8, Aasiula, Mega, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:a duzo lepsza? Bo wiesz Reni- pomysl, czy to nie bedzie za duzo na raz.. po pierwsze na IVF masz duzo wizyt- bedziesz sie zwalniac co drugi dzien w nowej pracy? Dostaniesz urlop? Potem po punkcji w PL czesto wysylaja na zwolnienie, a moze i bedziesz chciala po transferze- nowa pracka i pol miecha na zwolnieniu?
Od kiedy na nowa by byla?
No i co to za 'jak sie nie uda'- mamy dobry trynd, czy nie? Nawet jesli- jak jedno sie nie uda to sie startuje z mrozakami dalej w nastepnym cyklu od razu..
Kurka, tak to czytam, i mysle, ze ciezko u mnie bedzie. W pracy nikt kompletnie nic nie wie o moich staraniach. Urlopu mam bardzo malo (wiadomo, jak sie jezdzi po Malediwach itp)
Klinika co prawda nie jest daleko, ale przejazd + wizyta, trzeba liczyc 2 godziny. W firmie sie kapna, ze cos sie knuje.
No ale trudno, co ma byc to bedzie. Zeby tylko w koncu w zdrowa ciaza zajscdorbie, Reni, paszczakin, moremi, Sabina, Zofia8, Aasiula, Mega, Arwena, Simba lubią tę wiadomość
-
aaaa jak tak to spoko http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/magik-smiley.gifagp wrote:Bo ja Reni dostałam spod lady
Ponoć rozdajecie takie dzikie karty raz zajakiś czas
kkisia, moremi, Sabina, Aasiula, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:aaaa jak tak to spoko http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/magik-smiley.gif
kkisia, Reni, gretka, Aasiula, Mega, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyola_35 wrote:Dorbie, a po czym u Ciebie lekarz od razu stwierdził że jesteś androgenna? Czy są jeszcze jakies inne objawy tego? U mnie w pierwszej ciąży nie było żadnych plamień, przebiegała książkowo, a nawet przenosiłam 2 tygodnie. Robiłam co chciałam, tańczyłam , biegałam, podłogi myłam na kolanach w końcowy etapie żeby tylko urodzić bo się nic nie działo.
Ale można miec niedomogę lutealną i inne hormony ok
Ja w poprzednie ciąze od razu za pierwszym cyklem zachodziłam, miałam plamienie w okresie spodziewanej miesiaczki.Sabina lubi tę wiadomość
-
no własnie tak się zastanawiam
bo ja zawsze jak gdzieś stanę np w Biedronce czy innym markecie to zawsze, ale to zaaaawsze kończy się rolka w kasie albo źle nabiła i czeka na kierownika
może i tu stoję w kolejce do "idź i nie wracaj" http://emoticoner.com/files/emoticons/pink-mouse/touch-pink-mouse-emoticon.gif
Natka_79 wrote:Reni a może jest jakaś alternatywna kolejka o której nic nie wiemy i stoimy w złym miejscukapturnica, kkisia, moremi, BISCA, Bozia3, Aasiula, Mega, Arwena, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Kurka, tak to czytam, i mysle, ze ciezko u mnie bedzie. W pracy nikt kompletnie nic nie wie o moich staraniach. Urlopu mam bardzo malo (wiadomo, jak sie jezdzi po Malediwach itp
)
Klinika co prawda nie jest daleko, ale przejazd + wizyta, trzeba liczyc 2 godziny. W firmie sie kapna, ze cos sie knuje.
No ale trudno, co ma byc to bedzie. Zeby tylko w koncu w zdrowa ciaza zajsc
wiesz Bisca, n poczatku tylko badania krwi, ewentulanie podgladanie.. czyli czasu niewiele trzeba. Ale juz punkcja to nie pikus- u was tyz na zywca (przy znieczuleniu miejscowym robia) czy pod narkoza? tak czy inaczej dzionek jest w plecy, bo to trwa..
Transfer mialam w piatek, potem dali 3 dni wolnego (pon-sroda), bo siedzisz jak na szpilkach i czekasz, czy Cie wezwa 3-go dnia po punkcji, czy 5-go (w zaleznosci jak zarodki sie rozwijaja). Jak dzwonia musisz jechac, wiec praca znowu lezy. Po tranferze polazlam do pracy, nie widzialam potrzeby siedzenia w domu, ale niektore babki siedza w domu az do testu..
Takze jakby nie bylo grafik jest napiety.moremi, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:
ja mam w miejscowym
to jakis wyjatek takim razie, albo sie cos zmienilo- za moich czasow na watku IVF zadna babka nie miala punkcji bez narkozy. Co wiecej, kilka chcialo i nie wywalczylo..