X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Dorbie , to ja w takim razie też jestem androgennna:) Dorbie a ile się już leczysz ? Ciekawe czy z ta luteina mi pomoże.
    Ja się nie leczę. Po odstawieiu tabl antykonc miałam 2 cykle niemonitorowane, na pewno drugi był bezowulacyjny, 2 cykle brałam Clostilbegyt na pobudzenie dojrzewania pecherzyka i w tym drugim cyklu zaszłam w ciąże, popatrz sobie na moje cykle (musisz kliknąc na mój nick i wtedy pokaze się udostepniony cykl i przejdz strzalką z lewej strony cyklu na poprzednie cykle) Niestety ciąza się nie rozwijała i w 9 tyg doktor stwierdziła, ze poronię i własnie dzis mam 1. dzien krwawienia.
    To jest moja 3 cia ciąża, mam 2 synów 15 i 10 lat

Iwone, Arwena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Zmienię:) tylko na razie nie za bardzo jeszcze umiem się tutaj poruszać:) A nie powiem żebym była bystra w cudach techniki:)
    Klikasz w ustawienia i potem społecznośc i tam masz jak ustawic Avatar

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Zmienię:) tylko na razie nie za bardzo jeszcze umiem się tutaj poruszać:) A nie powiem żebym była bystra w cudach techniki:)
    No, bystra jestes, super łaka

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę niech będzie wiosennie:) Może i mi cos ta wiosna przyniesie:)

moremi, dorbie, megan8, Sabina, kkisia, Reni, gretka, gosia7122, Aasiula, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    hm...
    bzykoserca ja wymyśliłam :-) bo wkurwiało mnie serduszkowanie
    Serduszkowanie potrafi wkurzyć :-)
    Mama, ale ja odbieram to w ten sposób, że bzykoserca to określenie tych serduszek na wykresie, a nie czynność. Czynnośc to seks.
    Jak tak jednak przeanalizować, to już nie jest takie karkołomne, bo samo serce, to niby co ma znaczyć? Że zjadłam lizaka w kształcie serca? Wyznałam miłość? Przytuliłam się (o wlaśnie - od przytulania nie ma dzieci)? Czyli bzykoserca jednak mają sens.

megan8, Sabina, Reni, kapturnica, Aasiula, Mega, Arwena, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mama, ale ja odbieram to w ten sposób, że bzykoserca to określenie tych serduszek na wykresie, a nie czynność. Czynnośc to seks.
    Jak tak jednak przeanalizować, to już nie jest takie karkołomne, bo samo serce, to niby co ma znaczyć? Że zjadłam lizaka w kształcie serca? Wyznałam miłość? Przytuliłam się (o wlaśnie - od przytulania nie ma dzieci)? Czyli bzykoserca jednak mają sens.
    ja pierdole....

Reni, moremi, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mówi się zaczerwieniłam, tylko zawstydziłam ;-)
    megan8 wrote:
    ja sobie nie poużywam ,bo się na dole zaczerwieniłam ;D"
    po tej ciąży to okres jak w zegarku

megan8, Bozia3, kkisia, kapturnica, moremi, Aasiula, Mega, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo to to właśnie autora miała na myśli :-D
    moremi wrote:

Sabina, moremi, Aasiula, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Niech sobie każdy używa określeń takich jakie mu pasują. Ja pisałam o swoim podejściu. Określenia pt. "seduszkowanie z mężusiem", "Przytulanki" i inne tego typu nie są dla mnie :-) tylko tyle.

prof. psychologii Bogdan Wojciszke twierdzi, ze takie infantylizowanie tej sfery zycia seksu-intymności świadczy o pewnym wstydliwym podejściu do tematu i ja się z tą opinia zgadzam. No to się powymądrzałam... ;-)

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomalutku naucze się tutaj poruszać:) Dorbie to szybko się udało, ja tabletek nigdy nie brałam, po obserwacji swojego ciała zawsze wiedziałam kiedy. Dlatego tez troszeczkę liczyłam na to ze nie będzie problemów , a jednak się przeliczyłam:(

moremi, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tu masz rację
    ja też nie lubię takiego zdrabniana
    i wkurza mnie też nadużywanie bzykoserc (bo dotyczy to tylko wykresu a nie samej czynności penetracji, spółkowania, chędożenia czy po prostu rżnięcia)

mamatrojki80 wrote:
    Niech sobie każdy używa określeń takich jakie mu pasują. Ja pisałam o swoim podejściu. Określenia pt. "seduszkowanie z mężusiem", "Przytulanki" i inne tego typu nie są dla mnie :-) tylko tyle.

prof. psychologii Bogdan Wojciszke twierdzi, ze takie infantylizowanie tej sfery zycia seksu-intymności świadczy o pewnym wstydliwym podejściu do tematu i ja się z tą opinia zgadzam. No to się powymądrzałam... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 14:01

megan8, mamatrojki80, Sabina, Niuta, kkisia, moremi, Mega, Arwena, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra! Ola do tablicy

proszę odpowiedzieć na pytanie
    jaki jest Twój stosunek do kupy dziecka: delicje czy broń biologiczna
    karmienie piersią: dyskretnie czy z wywalonym cycem w centrum handlowym lub w tramwaju
    jakie masz cycki?

co tam jeszcze laski w ankiecie było???
    booooszzz znowu ten niemiec co mi wszystko chowa..gdzie nasze pytania!?
    ola_35 wrote:
    Pomalutku naucze się tutaj poruszać:)

Sabina, kkisia, moremi, Aasiula, Mega, Arwena, malgos741, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    i tu masz rację
    ja też nie lubię takiego zdrabniana
    i wkurza mnie też nadużywanie bzykoserc (bo dotyczy to tylko wykresu a nie samej czynności penetracji, spółkowania, chędożenia czy po prostu rżnięcia

Ja ogólnie miałabym opory, aby tak o tym tak głośno na forum pisać, dla mnie to prywatna i intymna sprawa. Kometa sorry ;-), nie bulwersuje mnie to czy cos takiego, po prostu mam inne podejście.

Jak już będę mieć wykres, to sobie sex zaznaczę i kto chcę ten zobaczy kiedy się z męzem kochałam :-)

megan8, kkisia, Iwone, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no dobra! Ola do tablicy

karmienie piersią: dyskretnie czy z wywalonym cycem w centrum handlowym lub w tramwaju
    jakie masz cycki?

Serio? haha Jak bardzo chcesz to Ci odpowiem:)

Reni, kkisia, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    i pamietaj ze za lizodupstwo jest wpierdol w kiblu...

Reni, Sabina, Bozia3, kkisia, Iwone, moremi, Aasiula, Mega, Arwena, malgos741, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no dobra! Ola do tablicy

jakie masz cycki?

Kubuś Puchatek

Reni, Sabina, kkisia, Iwone, moremi, Aasiula, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni zapomniałaś zapytać czy robi loda i czy połyka

Reni, kkisia, moremi, Aasiula, Mega, Arwena, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie chcę to wymóg!
    a i jeszcze jedno pytanie
    czy uważasz że mozna było zapobiec tragedii Kłapouchego?
    ola_35 wrote:

dorbie, Bozia3, kkisia, moremi, Aasiula, Mega, Arwena, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już nie chciałam koleżanki wystraszyć
    takie pytania to Bracie Andżeju na religii zapodasz okiej?
    Heretyczka wrote:
    Reni zapomniałaś zapytać czy robi loda i czy połyka

Sabina, kkisia, moremi, Arwena, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    już nie chciałam koleżanki wystraszyć
    takie pytania to Bracie Andżeju na religii zapodasz okiej?
    raczej na spowiedzi

Reni, kkisia, moremi, Aasiula, Mega, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 7704 7705 7706 7707 7708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ