35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja, poczytałam Was i uciekam spać bo muszę wykorzystać chwilę że Natalka usnęła. Pa pa
ania.g, Mega, iwcia77, Aasiula, macduska, kkisia, moremi, peppapig, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
Ania, to słów mi brak...
wydawało się, że jak wróciła do szkoły i koledzy się ucieszyli, to da jej to mocne wsparcie...
Jestem ciekawa co ona sama myśli o tej sytuacji.
Moja najstarsza siostrzenica jest dość specyficzną osobą. kocha komputer, ma jakieś koleżanki na studiach, ale gdyby ich nie było tez ok.
Nigdzie nie wychodzi, nie czuje potrzeby..
Wszędzie zabiera ipada i rzadko uczestniczy w dyskusjach rodzinnych, nawet jak jej dotyczą.
Kiedyś zapytałam siostrę czy się nie martwi, to nie kojarzy się z "normalnym" życiem..
A ona mi odpowiedziała, że skoro siostrzenica jest szczęśliwa i jej to odpowiada, to gdzie problem. Ona nie potrzebuje ludzi i za nimi nie tęskni...
Dało mi to do myślenia, bo jako mama dziecka z różnymi deficytami goniłam normę.. a potem pomyślałam, że sama cenie sobie indywidualność, to czemu na siłę ją wtłaczam w jakieś wytłoczki...
to takie moje przemyślenia i nie wszystkie odnoszą się do Twojej sytuacji!
I nie chodzi mi o to, że masz odpuścić, żeby było jasne, ciekawa jestem tylko jak ona widziałaby "stan idealny" i co sama chciałaby zmienić...
Jak moja córka nie chciała stanąć na nogi byłam w podobnym punkcie. Pomysły się skończyły, a ja stałam przed ścianą. Nie będę mówić, że to jest to samo, ale poczucie bezsilności znam.
Sciskamiwcia77, SolarPolar, kapturnica, Aasiula, BISCA, Mega, macduska, ania.g, kkisia, Bozia3, moremi, Parka, gosia7122, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość
-
hej laski
dzis trzymam kciuki za powodzenie zabiegow Mamy3 i Megi
Elfik- sciskam i oby te przeplywy sie ustabilizowaly
kapcia- no i niedlugo wskoczysz w 2 trymestr
Asiula- no i bardzo pozytywne wiescijak przyjade do gdanska to juz w ciazy bedziesz
Marta- no w koncu!
Bliska gdzie wsiakla? ktos cos wie? ktos cos widzial?
Mysza- bylas u pediatry???
Morek- kiedy idziesz do ginka podgladnac Singbada zeglarza? poza tym dostalam posciel dla Ivo z zaglowkami i zawsze jak na nia patrze to mi sie z Toba kojarzymusze zrobic fote i ci pokazac
gretka- Paszcza bardzo polecala garnek rzymski do schabu ale ponoc tak jak dziewczyny pisza w rekawie wychodzi tez dobrze a z kolei ja radze pichcic go w niskiej temperaturze ( 80 stopni) przez dluzszy czas
Wacia- fajnie piszeszstreszczenia tez
wogole to sobie tak pomyslalam, ze moglby powstac watek 35+ tygodniowe streszczenia -i tak co niedziele, ktora by miala checi, czas i wene to moglaby relacjonowac cotygodniowo nasze forum
pytanko do neomatek : czy wasze dzieci maja lodowate raczki ???moj Ivo ma a zwlaszcza wieczorami..czy jest to powod do niepokoju???hm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 02:44
kapturnica, Aasiula, BISCA, Mega, Dorka.1979, macduska, mamatrojki80, kkisia, moremi, Parka, gosia7122, Elfik, Sabina lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry wszystkim! Mega za udany zabieg. Elfi kciukasy za prenatalne scisniete moze strach okaze sie przedwczesny i wsio jest ok.
Każda razem i osobno pozdrawiam.BuziolkiAasiula, Mega, macduska, Dorka.1979, kkisia, malgos741, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość
-
No to jadę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 07:18
Aasiula, BISCA, Dorka.1979, kkisia, ania.g, Bozia3, macduska, malgos741, paszczakin, gretka, iwcia77, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry piatkowo
Mega, Mama3, krotkich i bezbolesnych zabiegow zycze.
Cala reszte pozdrawiam. Postaram sie nadrabiac z biura
Mnie czeka dentysta wieczorem. Poczatek dlugiego leczenia.... Ma nie bolec. Tu znieczulaja nawet przy sciaganiu kamienia
Udanego i pelnego dobrych wiesci piatkuSolarPolar, macduska, Dorka.1979, mamatrojki80, Mega, kkisia, moremi, iwcia77, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry w ten zimny poranek
Dziś dużo pracy także witam się ze wszystkimi i spadam do robotyW weekend goście, więc zero odpoczynku
Kciukam za wszystkie dziewczyny, które tego dziś potrzebuję, a całej reszcie życzę miłego dni i weekendamacduska, Dorka.1979, kkisia, Aasiula, gretka, iwcia77, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:
pytanko do neomatek : czy wasze dzieci maja lodowate raczki ???moj Ivo ma a zwlaszcza wieczorami..czy jest to powod do niepokoju???hm
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam piątkowo.
Elfik ma usg, mamatrójki wycinane migdały,
Mega pewnie już na izbie... Się dzisiaj dzieje.
Kegle i kciugi zaciśnięte.
Dorka.1979, kapturnica, Mega, mamatrojki80, kkisia, ComeToMeBaby, Aasiula, moremi, malgos741, BISCA, Parka, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość
-
Witam się z rana i korzystając z okazji że mała znowu usnęła też idę. M obiecqł, że dziś wróci szybciej z pracy i weźmie Natalkę żebym mogła sobie pospać i siły zregenerować, bo ostatnie dni mam przespane tylko po godzince co 3 godziny
ania.g, Aasiula, moremi, Parka, kkisia, iwcia77, gosia7122, Mala79, Sabina lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:Ania, to słów mi brak...
wydawało się, że jak wróciła do szkoły i koledzy się ucieszyli, to da jej to mocne wsparcie...
Jestem ciekawa co ona sama myśli o tej sytuacji.
Moja najstarsza siostrzenica jest dość specyficzną osobą. kocha komputer, ma jakieś koleżanki na studiach, ale gdyby ich nie było tez ok.
Nigdzie nie wychodzi, nie czuje potrzeby..
Wszędzie zabiera ipada i rzadko uczestniczy w dyskusjach rodzinnych, nawet jak jej dotyczą.
Kiedyś zapytałam siostrę czy się nie martwi, to nie kojarzy się z "normalnym" życiem..
A ona mi odpowiedziała, że skoro siostrzenica jest szczęśliwa i jej to odpowiada, to gdzie problem. Ona nie potrzebuje ludzi i za nimi nie tęskni...
Dało mi to do myślenia, bo jako mama dziecka z różnymi deficytami goniłam normę.. a potem pomyślałam, że sama cenie sobie indywidualność, to czemu na siłę ją wtłaczam w jakieś wytłoczki...
to takie moje przemyślenia i nie wszystkie odnoszą się do Twojej sytuacji!
I nie chodzi mi o to, że masz odpuścić, żeby było jasne, ciekawa jestem tylko jak ona widziałaby "stan idealny" i co sama chciałaby zmienić...
Jak moja córka nie chciała stanąć na nogi byłam w podobnym punkcie. Pomysły się skończyły, a ja stałam przed ścianą. Nie będę mówić, że to jest to samo, ale poczucie bezsilności znam.
Sciskamiwcia77, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Jestem na sali, przyjęta, zaraz dostane jakaś tabletkę
macduska, ania.g, ComeToMeBaby, kapturnica, Aasiula, kubecek, moremi, malgos741, peppapig, Parka, Dorka.1979, kkisia, iwcia77, gosia7122, Mala79, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMega wrote:Jestem na sali, przyjęta, zaraz dostane jakaś tabletkę
Kurcze Mega, niech się okarze, że jest dobrze.Mega, kapturnica, Aasiula, ania.g, moremi, Dorka.1979, kkisia, iwcia77, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość
-
dzień dobry!
3mam kciuki za wszystkie zabiegowe dzisiaj!
i będę z wami myślami, bo muszę nawiać do miasta.Mega, macduska, kapturnica, Aasiula, moremi, Dorka.1979, kkisia, iwcia77, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Małą białą? To czeka cię fajny odlot.
Kurcze Mega, niech się okarze, że jest dobrze.kapturnica, Aasiula, moremi, malgos741, peppapig, BISCA, Parka, gretka, Dorka.1979, kkisia, iwcia77, gosia7122, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość