X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ej, laski- jak się rodzi to karetka chyba przyjeżdża po ciebie?
    czy nie?

moja kuzynka ma kaszel i odeszły jej wody. jest w 32 tc.
    dzwoni czy ją zawieziemy. podobno jej powiedzieli że jej nie wyślą karetki i przełączyli na ginekologiczny oddział a tam jej babka kazała przyjeżdżać.

Kometa, nie przyjedzie, bo to nie jest stan zagrożenia życia... pogotowie ratunkowe nie jest taksówką, to usłyszała moja znajoma, która w analogicznej sytuacji wezwała pogotowie.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daleko ma do szpitala?

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ej, laski- jak się rodzi to karetka chyba przyjeżdża po ciebie?
    czy nie?

moja kuzynka ma kaszel i odeszły jej wody. jest w 32 tc.
    dzwoni czy ją zawieziemy. podobno jej powiedzieli że jej nie wyślą karetki i przełączyli na ginekologiczny oddział a tam jej babka kazała przyjeżdżać.

edit: zorganizowała pieniądze na taxi i pojedzie taxi. o ile ją taksiarz zawiezie jak zobaczy co się dzieje.
    ale czy to karetka nie powinna przyjechać? powiedzcie. bo aż się zestresowałam z wrażenia.
    o kurka to masz jazdę ... na pewno nie przyjedzie karetka, ciekawe jak taxi ;)

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daleko ma, my do niej też. jazda w tą i zpowrotem przez całe miasto

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Kometa, nie przyjedzie, bo to nie jest stan zagrożenia życia... pogotowie ratunkowe nie jest taksówką, to usłyszała moja znajoma, która w analogicznej sytuacji wezwała pogotowie.

ale jak to ... nie jest stan zagrozenia życia - a dziecko ?????????????

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniła to słyszałam, ze jest mega zestresowana, wystraszyła się nieźle.
    mówię do niej: wdech, wydech, wdech, wydech. zaraz coś wymyślimy. zaraz do ciebie zadzwonię.

mówię mojemu a ten wpadł w małą panikę- ja nie wiem jak jechać, gdzie tu jaki szpital. mówię: podam ci adres. no tak, ale zanim ja do niej dojadę to karetka będzie przecież szybciej. niech dzwoni do nich jeszcze raz, jak nie przyjadą to ja po nią przyjadę. no chyba powinni przyjechać, no nie? a ja do niego: nie wiem, jeszcze nie rodziłam ;/

dzwonię do niej i zanim cokolwiek powiedziałam to mi mówi, że skombinowała kasę na taxi i pojedzie taxi. nie przyjadą po nią i koniec. mówię: ok, to informuj mnie na bieżąco :) ale już słyszałam, ze była spokojniejsza.

mówię m co mi tu napisałyście, a on do mnie: co my w jakiejś Rumunii jesteśmy? chyba powinni przyjechać, nie? ja pier#$%^%$$##....

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:

A wiesz ilu kobietom w tym czasie wody odeszły? do każdej mają karetkę wysłać :-) od odejścia wód do porodu to trochę czasu mija jednak.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie 32 tydz.to wczesniak takie dzieci musza odrazu do inkubatora,a jak akcja porodowa bedzie szla bardzo szybko,no kurwa to sa kpiny,ja jak mialam amino i dr.mi powiedziala ze jezeli zaczna mi wody odchodzic to tylko karetke wzywac
    efcia wrote:

efcia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:

no własnie nie wiem...
    ona jest w 32 tc, to jest jej 5ta ciąża, wogóle ta ciąża to dla niej ryzyko.
    jeszcze ostatnio wykryli u niej tą cukrzycę ciążową.
    przeziębiła się ostatnio (zaraziła się od swojego dziecka, które zaraziło się w przedszkolu), z tego co zrozumiałam ma okropny kaszel. Przez ten kaszel poszły jej wody i to całkiem sporo bo jest cała mokra. no to zadzwoniła do szpitala i jej powiedzieli że z tych wszystkich względów, o których napisałam powyżej lepiej żeby przyjechała. ale oni po nią nie przyjadą.

efcia lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no własnie nie wiem...
    ona jest w 32 tc, to jest jej 5ta ciąża, wogóle ta ciąża to dla niej ryzyko.
    jeszcze ostatnio wykryli u niej tą cukrzycę ciążową.
    przeziębiła się ostatnio (zaraziła się od swojego dziecka, które zaraziło się w przedszkolu), z tego co zrozumiałam ma okropny kaszel. Przez ten kaszel poszły jej wody i to całkiem sporo bo jest cała mokra. no to zadzwoniła do szpitala i jej powiedzieli że z tych wszystkich względów, o których napisałam powyżej lepiej żeby przyjechała. ale oni po nią nie przyjadą.

Będzie ok, po co zakładać od razu jakieś dramaty, dojedzie do szpitala i urodzi w szpitalu.

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uważam ze karetka powinna przyjechać
    Po pierwsze ciaza nie jest donoszona
    Czyli poród przedwczesny
    I jest zagrożenie życia tak jak u dziecka tak i u niej
    Jak przez tel mozna stwierdzić ze nie ma zagrożenia
    Cos jest nie tak ze poród jest przedwczesny
    Powinna zarządzać karetki
    Nie wiadomo co sie stanie jak pojedzie Taxi

efcia, ComeToMeBaby, moremi, iwcia77, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    A ja uważam ze karetka powinna przyjechać
    Po pierwsze ciaza nie jest donoszona
    Czyli poród przedwczesny
    I jest zagrożenie życia tak jak u dziecka tak i u niej
    Jak przez tel mozna stwierdzić ze nie ma zagrożenia
    Cos jest nie tak ze poród jest przedwczesny
    Powinna zarządzać karetki
    Nie wiadomo co sie stanie jak pojedzie Taxi

zgadzam sie w 100%

Aasiula lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzicie. ile osób tyle interpretacji.
    tyle, że dyspozytor karetek powinien umieć rozpoznać sytuację.

nie byłam świadkiem tej rozmowy i nie wiem do końca z kim ona rozmawiała tak właściwie, ale myślę, że jak jej powiedzieli że nie przyjadą to bidna się zestresowała tak, że zaczęła szukać ratunku u nas. a w międzyczasie zdecydowała się na taxi, bo szybciej.

może i nie ma co panikować, ale zestrachana była bardzo, skoro to usłyszałam po sposobie w jaki mi przedstawiała sprawę, głos jej drżał bardzo.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a propos taxi to mówię do m: no jeszcze ciekawe czy ja gość zabierze jak będzie widział co się dzieje. bo jeszcze mu nie daj boże pobrudzi tapicerkę czy zacznie rodzić. eh.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, a nie mogłaś sama porodu odebrać? ;-)

ComeToMeBaby, Sabina, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no widzicie. ile osób tyle interpretacji.
    tyle, że dyspozytor karetek powinien umieć rozpoznać sytuację.

nie byłam świadkiem tej rozmowy i nie wiem do końca z kim ona rozmawiała tak właściwie, ale myślę, że jak jej powiedzieli że nie przyjadą to bidna się zestresowała tak, że zaczęła szukać ratunku u nas. a w międzyczasie zdecydowała się na taxi, bo szybciej.

może i nie ma co panikować, ale zestrachana była bardzo, skoro to usłyszałam po sposobie w jaki mi przedstawiała sprawę, głos jej drżał bardzo.

Pewnie ją spytali czy ma skurcze, czy krwawi z dróg rodnych i o kolor wód płodowych.

ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Pewnie ją spytali czy ma skurcze, czy krwawi z dróg rodnych i o kolor wód płodowych.
    no właśnie zakładam, że skoro powiedzieli że nie przyjadą to na jakiejś podstawie.

czy ja nie mogłam porodu odebrać? ahahha no, zaobserwowałam, że jestem dobra w uspokajaniu pacjentki ;) wdech- wydech... ale tu by raczej pasowało: przyj.... ;) no to chyba lepiej, że się nie zerwałam do odbierania ;)

mamatrojki80, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh, ale nie powiem- adrenalina mi nieco podskoczyła.
    trzeba się uspokoić. chyba z tego wszystkiego zaraz @ dostanę, bo dostałam bóli.

teraz będę czekać na relację telefoniczną.

malgos741 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no właśnie zakładam, że skoro powiedzieli że nie przyjadą to na jakiejś podstawie.

czy ja nie mogłam porodu odebrać? ahahha no, zaobserwowałam, że jestem dobra w uspokajaniu pacjentki ;) wdech- wydech... ale tu by raczej pasowało: przyj.... ;) no to chyba lepiej, że się nie zerwałam do odbierania ;)

Na pewno dyspozytor i potem ktoś ze szpitala zadał jej pytania, dziewczyna się przestraszyła bo to kilka tygodni za wcześnie, może zadzwoń do niej czy dotarła do szpitala, szkoda, że jest sama w tej chwili.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    heh, ale nie powiem- adrenalina mi nieco podskoczyła.
    trzeba się uspokoić. chyba z tego wszystkiego zaraz @ dostanę, bo dostałam bóli.

teraz będę czekać na relację telefoniczną.

To co to będzie jak Tobie wody odejdą ;-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

‹‹ 7916 7917 7918 7919 7920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ