X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    U mnie to dzwonili miesiąc po urodzeniu,, zebym wróciła już do pracy , a macierzyński wziął mój mąż . Jak wróciłam po 5 miesiącu to mi powiedzieli, ze jak będę drugie chciała to już z powrotem do pracy nie wrócę. To jest tupet.

Ja w tej pracy wytrzymałam rok do końca umowy z zaciśniętymi zębami i podziękowalam slicznie za propozycję przedlużenia.
    Oplacalo się juz dla samego wyrazu twarzy pani kierownik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 15:57

Reni, moremi, Bliska 77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie wiem czy nie zagalopowałyście się troszeczkę

ja nie napisałam, że dziecko mi nie pasuje
    tylko poród w styczniu (czyli grube ciuchy, wody płodowe w kozakach, śnieżyce, mrozy, problem z dojazdem do szpitala itp)
    Tak fakt wody w kozakach? Tez bym sie zastanowila. Jade do domu -
    Metrem pod Wisłoo i ciagle nie zmienia sie cZas dojazdu!!!! A mialobyc szybciej!

anna maria, mamatrojki80, Reni, kkisia, moremi, macduska, Bliska 77, Simba, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciagle cos ,ale miejmy nadzieje ze z ta waga to jej uroda a nie Problem,a z rehabilitacja to witam w klubie tez niedlugo zaczynamy..a mleko to moze odrazu z tego kubka z dzubkiem sprubowac jak flachy nie chce.
    gosia7122 wrote:
    Ja po wizycie z małą za wesoło nie jest.Za mało przybrała, waży 6300kg przybrała tylko 200 g. Dostałam skierowanie na krew w kierunku tarczycy , usg brzucha i skierowanie do rehabilitanta bo nie podpiera się na przedramionach jak nie urok to sraczka ,mam dawać jej mleko z butli tylko nie wiem jak to zrobić bo ona nie chce ,tylko cycek .Jutro idę do rehabilitanta ciekawe co mi powie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 16:23

mamatrojki80, gosia7122, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    No ciagle cos ,ale miejmy nadzieje ze z ta waga to jej uroda a nie Problem,a z rehabilitacja to witam w klubie tez niedlugo zaczynamy..a mleko to moze odrazu z tego kubka z dzubkiem sprubowac jak flachy nie chce.

Takie życie... im dzieci większe tym więcej zmartwień i dylematów.

anna maria lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar no jak mi wody odejdą na dworze to będę je miała w krzakach chyba ;-) skoro można sobie naszczać do butów haha

P.s. w kozakach! Pieprzone smartfony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 17:04

kkisia, anna maria, moremi, macduska, Bliska 77, Sabina, Mega, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    SolarPolar no jak mi wody odejdą na dworze to będę je miała w krzakach chyba ;-) skoro można sobie naszczać do butów haha

A jak Ci zamarzną... w końcu to w styczniu będzie ;-)

Reni, kkisia, anna maria, moremi, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Co tam, stopki przepluczesz. Ale ja to rozumiem, popieram. Mialam tak wielki brzuch Ze ciezko bylo plaszcz - cokolwiek kupic by sie zapiac!!!

Reni, gosia7122, kkisia, anna maria, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu! No jasne i wilka złapie a ja lubię teriery
    mamatrojki80 wrote:
    A jak Ci zamarzną... w końcu to w styczniu będzie ;-)

mamatrojki80, anna maria, kkisia, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    prawda? :-)
    Ja też nie mogę się doczekać..aleeeee poród w styczniu? :-/ słabo mi podchodzi
    Nie łudź się. Ty w grudniu urodzisz. Ktos musi podnosic statystyki IQ grudniowych mamusiek ;-)
    Burszta tez będzie ponoc w grudniu rodzić :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 17:46

anna maria, macduska, kkisia, Simba, Aasiula, Reni, gosia7122, Sabina, Mega, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co za nędza! Przez dwie godziny tylko pięć postów???
    Forum schodzi na psy!

ComeToMeBaby, kapturnica, Aasiula, anna maria, gosia7122, Arwena lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy jestescie niemozliwe, styczen maj, pazdziernik, niewazne, wazne coby sie udalo

mamatrojki80, kkisia, kapturnica, malgos741, Aasiula, anna maria, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Polsat Cafe jest program o 5-raczkach... to dopiero tyra jest. A dzieci było 6, ale jedno zmarło :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 18:29

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale rzeczywiście tu jaka posucha. chyba zaraz posprawdzam wszystkie- tylko te co mają płodne będą zwolnione z zajęć.
    reszta ma uwagi w dzienniczku za nieobecność- trzeba zgłosić do Pani.

Aasiula lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis ruszyła rekrutacja do przedszkoli. W tym roku przez internet i oczywiście system sie rano przeciążył. Dobrze ze można było wydrukować wniosek i go zanieść.
    Piękny dzien był dzisiaj, w parku pierwsze kwiatki i ptaki śpiewają :) szkoda ze pogoda sie teraz trochę zepsuje.
    Gdyby ktoś mi zagwarantował ze jak poczekam to zajdę i urodzę na wiosnę to bym chyba poczekala :) ale ze tak sie nie da to biorę co dadzą byle by tylko dali :) rodziłam w listopadzie, lato łatwe nie było. Pierwsze spacery w ciemne grudniowe dni ale za to spacerówkę uruchomiliśmy w maju i to tez bylo fajne :)

ComeToMeBaby, moremi, kkisia, kapturnica, Aasiula, anna maria, gosia7122, Sabina, Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zadałam kolejne pytanie naszemu ekspertowi. Jabyscie mogły to polubcie szybciutko,co?
    Dzisiaj ma odpowiadać podobno.
    Tylko błagam nie myślcie, że jestem głupia, albo nie tak- myśleć mozecie tylko mi nie piszcie tego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 18:48

moremi, ComeToMeBaby, kapturnica, Aasiula, anna maria, gosia7122, Sabina, Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    U nas dzis ruszyła rekrutacja do przedszkoli. W tym roku przez internet i oczywiście system sie rano przeciążył. Dobrze ze można było wydrukować wniosek i go zanieść.
    Piękny dzien był dzisiaj, w parku pierwsze kwiatki i ptaki śpiewają :) szkoda ze pogoda sie teraz trochę zepsuje.
    Gdyby ktoś mi zagwarantował ze jak poczekam to zajdę i urodzę na wiosnę to bym chyba poczekala :) ale ze tak sie nie da to biorę co dadzą byle by tylko dali :) rodziłam w listopadzie, lato łatwe nie było. Pierwsze spacery w ciemne grudniowe dni ale za to spacerówkę uruchomiliśmy w maju i to tez bylo fajne :)

A nie jest tak, że wniosek trzeba wysłać droga elektroniczną, system nadaje numer potrzebny do sprawdzenia wyników rekrutacji?, a wniosek papierowy i tak trzeba dostarczyć. Tak było w ubiegłym roku, a strona do rekrutacji jest jedna chyba. U nas dopiero od 16 marca rekrutacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 18:51

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka zrobione :)

macduska lubi tę wiadomość

hGXkp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Dziewczyny zadałam kolejne pytanie naszemu ekspertowi. Jabyscie mogły to polubcie szybciutko,co?
    Dzisiaj ma odpowiadać podobno.
    Tylko błagam nie myślcie, że jestem głupia, albo nie tak- myśleć mozecie tylko mi nie piszcie tego...
    hehehe już szukam
    zalajkowane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 18:54

Natka_79, macduska, Aasiula lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    A nie jest tak, że wniosek trzeba wysłać droga elektroniczną, system nadaje numer potrzebny do sprawdzenia wyników rekrutacji?, a wniosek papierowy i tak trzeba dostarczyć. Tak było w ubiegłym roku, a strona do rekrutacji jest jedna chyba. U nas dopiero od 16 marca rekrutacja.

Dobrze mówisz, trzeba dostarczyć do przedszkola pierszego wyboru, Pani Dyrektor sprawdza przy tym prawdziwość danych zawartych we wniosku.

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    A nie jest tak, że wniosek trzeba wysłać droga elektroniczną, system nadaje numer potrzebny do sprawdzenia wyników rekrutacji?, a wniosek papierowy i tak trzeba dostarczyć. Tak było w ubiegłym roku, a strona do rekrutacji jest jedna chyba.
    Nie, u nas tak jest furtka w przypadku gdyby ktoś nie miał możliwości wypełnienia tego przez net. Wniosek odniesiony i przyjęty, przedszkole samo nada numer. Pod koniec kwietnia bedzie lista w przedszkolu i pózniej potwierdzenie

hGXkp1.png
‹‹ 7950 7951 7952 7953 7954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ