35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Tzn że pracujesz na umowę o dzieło i musisz sobie sama zapłacić?
A w ogóle to dziecko jest ustawowo ubezpieczone do 18rż, bezwarunkowo. Sprawdzałam nawet w dziennikach ustaw. Na stronie MZ wisi ten kawałek. Rodzice nie muszą pracować, ani mieć statusu bezrobotnych. No i można też ubezpieczyć wnuki na dziadków - dziadkowie ich dopisują do siebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 23:01
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyKrakonka wrote:Tzn że pracujesz na umowę o dzieło i musisz sobie sama zapłacić?
A w ogóle to dziecko jest ustawowo ubezpieczone do 18rż, bezwarunkowo. Sprawdzałam nawet w dziennikach ustaw. Na stronie MZ wisi ten kawałek. Rodzice nie muszą pracować, ani mieć statusu bezrobotnych. No i można też ubezpieczyć wnuki na dziadków - dziadkowie ich dopisują do siebie.
Hera nie mieszka obecnie w Polsce, więc polskie przepisy jej nie obejmują.
-
nick nieaktualny
-
To kiszka.
Muszę o tym powiedzieć synusiowi, który twierdzi, że zaraz, jak tylko się da, chce wyjechać z tego "kretyńskiego kraju".
Czasami chyba wolałabym gadać z ufoludkiem, niż własnym genetycznie szesnasnolatkiem...
Ale teraz przyszło mi do głowy, że może trzeba jednak pogrzebać w przepisach. Jeśli matka ma obywatelstwo nasze, a mieszka nawet w którymś z krajów EU, to może dziecko nadal może być u nas ubezpieczone? A jak u nas, to przecież obejmuje na inne kraje też, nie?Mega, moremi lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Heretyczka wrote:myślałam że Krakonka wie
Ja nie dużo czytałam, zanim się przedstawiłam. Nie chciałam podglądać. A teraz też mi przelatuje trochę, bo nie nadążam z czytaniem
No to jak się nie da, to będę trzymała kciuki za umowę, cóż więcej mogę.Mega, Heretyczka lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKrakonka wrote:To kiszka.
Muszę o tym powiedzieć synusiowi, który twierdzi, że zaraz, jak tylko się da, chce wyjechać z tego "kretyńskiego kraju".
Czasami chyba wolałabym gadać z ufoludkiem, niż własnym genetycznie szesnasnolatkiem...
Ale teraz przyszło mi do głowy, że może trzeba jednak pogrzebać w przepisach. Jeśli matka ma obywatelstwo nasze, a mieszka nawet w którymś z krajów EU, to może dziecko nadal może być u nas ubezpieczone? A jak u nas, to przecież obejmuje na inne kraje też, nie?
poza tym czepiaja sie że nie ma jakiegoś mikroprocesora -
nick nieaktualnyPotwierdza się powiedzenie...wszędzie dobrze, tam gdzie nas nie ma. Nigdzie nie jest kolorowo. Najważniejsze, żeby Tomek miał stały dostęp do specjalistów i żebyś Ty się nie martwiła, wiem, że Ci ciężko. Będzie dobrze.
Czy ja dziś pójdę spać? chyba nieMega, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzieeeeń dobry baardzo.Snów popierdolonych ciąg dalszy
Boszz ale sie potrafi człowiekowi w główce pierdasic
Miłego !!! Morka kciukasy za mocno dudniące i pukające serducho na usg , Aasiek za pekniete jajco i dorodne ciałko żólteSabina, Aasiula, BISCA, macduska, gretka, Mega, kkisia, moremi, Parka, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry
Ewy, trzymam kciuki za umowe.
Morka, wiadomo
U nas cudowna wiosna. Sloneczko i 17°
Chcialam sie odniesc do tego, co pisalyscie na temat bety. Jej przyrost wcale nie jest gwarancja dobrze rozwijajacej sie ciazy. W moim przypadku przy obu CP pierwszy przyrost ok 150 % w 48h. Za kazdym razem mnie to uspakajalo i dwa razy rozczarowanie. Nie chce siac paniki, ale po pozytywnym tescie trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i czekac na usg bedac dobrej mysli.
Wacia, piekny masz ogrod
wszystkim milego dniamamatrojki80, macduska, Aasiula, Mega, kkisia, Sabina, moremi, Parka, Magda*, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
Bry, piekne słońce
biorę sie dzisiaj za okna
Za wszystkie potrzebujące trzymam kciuki - Morek - za mocne serducho i koniec plamien, Aasiula za dobre wieści od gina, Ewa - myślałam, ze tylko u nas tak ciulaja z umowa, za szybkie podpisanie, Wacia - zdrówka dla Młodego i powodzenia na szkoleniu.
Mam nadzieje ze o nikim nie zapomniałam..... Aaaaa - Zosia - szybkiego wyjścia z dołka, dziewczyny maja racje - zrób coś tylko dla siebie, mnie nawet trampki za 25 zł potrafią humor poprawić - uśmiechnij siemamatrojki80, BISCA, macduska, Aasiula, Sabina, moremi, Parka, kkisia, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny