35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Tzn że pracujesz na umowę o dzieło i musisz sobie sama zapłacić?
A w ogóle to dziecko jest ustawowo ubezpieczone do 18rż, bezwarunkowo. Sprawdzałam nawet w dziennikach ustaw. Na stronie MZ wisi ten kawałek. Rodzice nie muszą pracować, ani mieć statusu bezrobotnych. No i można też ubezpieczyć wnuki na dziadków - dziadkowie ich dopisują do siebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 23:01
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyKrakonka wrote:Tzn że pracujesz na umowę o dzieło i musisz sobie sama zapłacić?
A w ogóle to dziecko jest ustawowo ubezpieczone do 18rż, bezwarunkowo. Sprawdzałam nawet w dziennikach ustaw. Na stronie MZ wisi ten kawałek. Rodzice nie muszą pracować, ani mieć statusu bezrobotnych. No i można też ubezpieczyć wnuki na dziadków - dziadkowie ich dopisują do siebie.
Hera nie mieszka obecnie w Polsce, więc polskie przepisy jej nie obejmują.
-
nick nieaktualny
-
To kiszka.
Muszę o tym powiedzieć synusiowi, który twierdzi, że zaraz, jak tylko się da, chce wyjechać z tego "kretyńskiego kraju".
Czasami chyba wolałabym gadać z ufoludkiem, niż własnym genetycznie szesnasnolatkiem...
Ale teraz przyszło mi do głowy, że może trzeba jednak pogrzebać w przepisach. Jeśli matka ma obywatelstwo nasze, a mieszka nawet w którymś z krajów EU, to może dziecko nadal może być u nas ubezpieczone? A jak u nas, to przecież obejmuje na inne kraje też, nie?
Mega, moremi lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Heretyczka wrote:myślałam że Krakonka wie
Ja nie dużo czytałam, zanim się przedstawiłam. Nie chciałam podglądać. A teraz też mi przelatuje trochę, bo nie nadążam z czytaniem
No to jak się nie da, to będę trzymała kciuki za umowę, cóż więcej mogę.
Mega, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykarte EKUZ Niemcy maja w nosie.....zresztą jest tylko od nagłych przypadkówKrakonka wrote:To kiszka.
Muszę o tym powiedzieć synusiowi, który twierdzi, że zaraz, jak tylko się da, chce wyjechać z tego "kretyńskiego kraju".
Czasami chyba wolałabym gadać z ufoludkiem, niż własnym genetycznie szesnasnolatkiem...
Ale teraz przyszło mi do głowy, że może trzeba jednak pogrzebać w przepisach. Jeśli matka ma obywatelstwo nasze, a mieszka nawet w którymś z krajów EU, to może dziecko nadal może być u nas ubezpieczone? A jak u nas, to przecież obejmuje na inne kraje też, nie?
poza tym czepiaja sie że nie ma jakiegoś mikroprocesora -
nick nieaktualnyPotwierdza się powiedzenie...wszędzie dobrze, tam gdzie nas nie ma. Nigdzie nie jest kolorowo. Najważniejsze, żeby Tomek miał stały dostęp do specjalistów i żebyś Ty się nie martwiła, wiem, że Ci ciężko. Będzie dobrze.
Czy ja dziś pójdę spać? chyba nie
Mega, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzieeeeń dobry baardzo.Snów popierdolonych ciąg dalszy
Boszz ale sie potrafi człowiekowi w główce pierdasic 
Miłego !!! Morka kciukasy za mocno dudniące i pukające serducho na usg , Aasiek za pekniete jajco i dorodne ciałko żólte
nick nieaktualny, Aasiula, BISCA, nick nieaktualny, gretka, Mega, nick nieaktualny, moremi, Parka, gosia7122 lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry

Ewy, trzymam kciuki za umowe.
Morka, wiadomo

U nas cudowna wiosna. Sloneczko i 17°
Chcialam sie odniesc do tego, co pisalyscie na temat bety. Jej przyrost wcale nie jest gwarancja dobrze rozwijajacej sie ciazy. W moim przypadku przy obu CP pierwszy przyrost ok 150 % w 48h. Za kazdym razem mnie to uspakajalo i dwa razy rozczarowanie. Nie chce siac paniki, ale po pozytywnym tescie trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i czekac na usg bedac dobrej mysli.
Wacia, piekny masz ogrod
wszystkim milego dnia
nick nieaktualny, nick nieaktualny, Aasiula, Mega, nick nieaktualny, nick nieaktualny, moremi, Parka, nick nieaktualny, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
Bry, piekne słońce
biorę sie dzisiaj za okna 
Za wszystkie potrzebujące trzymam kciuki - Morek - za mocne serducho i koniec plamien, Aasiula za dobre wieści od gina
, Ewa - myślałam, ze tylko u nas tak ciulaja z umowa, za szybkie podpisanie, Wacia - zdrówka dla Młodego i powodzenia na szkoleniu.
Mam nadzieje ze o nikim nie zapomniałam..... Aaaaa - Zosia - szybkiego wyjścia z dołka, dziewczyny maja racje - zrób coś tylko dla siebie, mnie nawet trampki za 25 zł potrafią humor poprawić - uśmiechnij sie
nick nieaktualny, BISCA, nick nieaktualny, Aasiula, nick nieaktualny, moremi, Parka, nick nieaktualny, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny