WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Nie bla bla bla, wiem z czym się borykasz , chyba , że jest jeszcze cos o czym nie napisałaś na forum tutaj to nie wiem. Chyba jednak źle zrozumiałaś moją sugestię.

Ja dzisiaj jestem wściekła,więc bierz poprawkę....

Nie tłumaczę się, tylko stwierdzam fakt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 10:34

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    No właśnie Reni, ja się z tym zgadzam, często nie doceniamy tego co mamy. Niektórzy tracą bardzo bliskie osoby , dzieci chorują nieuleczalnie. Ja czasami jak czytam blogi innych osób które zmagają się z takimi problemami, to te moje problemy spadają do rangi zero i zaczynam doceniać to co mam.

a ja się z tym zgadzam

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dzięki, nadrabiam foruma.

nadal chujowo.
    chłop też ma taki nastrój- nie pocieszyła go wiadomość od sprzedawcy, ze trzeba odwrotnie rurki zamocować i będzie git. zaraz znalazł minusa. uspokajam go i staram się obłaskawić. ale rozmowny nie jest. wyczuwam, że ma nastrój do bani.

wczoraj nie gadaliśmy na ten temat. zamknął się w swoim kompie, a na propozycję oglądnięcia razem filmu zareagował dość nerwowo: nie mam ochoty oglądać żadnego filmu. dość szybko zrobiliśmy łóżko i jeszcze szybciej zasnął. ja oglądałam jeszcze tv ale widziałam, że sen ma dość niespokojny.

eh. nie mogę patrzeć jak mu tak smutno :(

oj bidulek:(

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Ja dzisiaj jestem wściekła,więc bierz poprawkę....

Nie tłumaczę się, tylko stwierdzam fakt

Wiesz, ja się wcale na to nie gniewam. Chciałam Ci dac tylko trochę do przemyśleń, żebyś znalazła jednak u siebie kilka powodów do radości i niech one u Ciebie dominują. Z tego co wiem masz wspaniałego syna , rodzinę. To że jedno dziecko trudno ja tez mam jedno i jak cos też się muszę z tym pogodzić i się tym cieszyć , że chociaż udało mi się doswiadczyc macierzyństwa. Co do choroby też wiem, ale każdy z nas dąży do tego samego, nikt nie jest nieśmiertelny i nikt nie ma gwarancji że dożyje 50. Tylko tyle. Chciałam po prostu żebys cieszyła się tu i teraz.

mamatrojki80, Parka, kkisia, ComeToMeBaby, Magda*, Mega, Sabina, gosia7122, moremi lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa powiedz mu, że nadal jest dla Ciebie tym samym mężczyzną, bo to tu chyba pies pogrzebany jest. Oni się boją tych badań bo jak coś nie tak to czują się że zawiedli jako faceci. Powiedz mu też, że podrychtujecie plemniczki czym się da i będzie dobrze.

ComeToMeBaby, Mega, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdole , poddaje sie nie mam juz sily :(
    Wyobrazcie sobie pojechalam do szpitala , przyjeli mnie i jak mialam isc sie przebierac to przyszla lekarka i powiedziala , ze nie maja miejsc :(
    Jestem juz w domu

Reni, Sabina, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Wiesz, ja się wcale na to nie gniewam. Chciałam Ci dac tylko trochę do przemyśleń, żebyś znalazła jednak u siebie kilka powodów do radości i niech one u Ciebie dominują. Z tego co wiem masz wspaniałego syna , rodzinę. To że jedno dziecko trudno ja tez mam jedno i jak cos też się muszę z tym pogodzić i się tym cieszyć , że chociaż udało mi się doswiadczyc macierzyństwa. Co do choroby też wiem, ale każdy z nas dąży do tego samego, nikt nie jest nieśmiertelny i nikt nie ma gwarancji że dożyje 50. Tylko tyle. Chciałam po prostu żebys cieszyła się tu i teraz.

Ale z tego co mam to ja się cieszę nie wiesz nawet jak bardzo, to nie podlega żadnej dyskusji...

Tylko przychodzi chwila słabości, jak zostaje w pustych 4rech ścianach, na czas gdy Mały jest w szkole,a facet jeździ w trasie...

Wtedy dopada bezsilność z którą muszę walczyć albo ja okiełznać

Nie zawsze pomagają nowe zajęcia jakie sobie wymyślam i nowe cele jakie sobie stawiam

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    tak mu kazał androlog- po pierwszych jak poszedł na konsulting do niego to dał mu androvit albo promen do wyboru i kazał zrobić drugie badanie za miesiąc (zrobił po 1,5 miesiąca), a potem trzecie po kolejnym miesiącu.

niech bierze jeszcze mace, zwiększa ilość spermy

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometo, a moze zrobcie cos robiliscie na poczatku Waszej znajomosci, bez zadnych rozmow.Taki dzien odskoczni.

mamatrojki80, ComeToMeBaby, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Wyobrazcie sobie pojechalam do szpitala , przyjeli mnie i jak mialam isc sie przebierac to przyszla lekarka i powiedziala , ze nie maja miejsc :(
    Jestem juz w domu

Cóż mogę więcej napisać w tej kwestii - przykro mi z Twojego powodu
    tule i ściskam

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak taka atmosferka dzis, to i ja sie odezwe! Tez tesknie za rozpierduchami na forum, gdzie te czasy jak sie koty darlo, ach gdzie. ;-) Teraz to czlowieki jakies nieruchawe sie zrobily, tylko cionze i cionze im w glowie.
    W No wiosna wielkimi krokami, wozek jogger sprawdza sie idealnie do biegania, trza sie ruszac, bo poslady same do gory pojsc nie chca, jedzowate! Teraz jestem Tereska tez na tylku, niestety. Bo o cyckach nie wspomne, dopadl mnie syndrom jamniczych uszu.
    Trzymajta sie lasencje cieplo!

mamatrojki80, Simba, Reni, Aasiula, kapturnica, Mega, gretka, Sabina, BISCA, kkisia, gosia7122, moremi, Parka, mysza1975, Arwena lubią tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    tak mu kazał androlog- po pierwszych jak poszedł na konsulting do niego to dał mu androvit albo promen do wyboru i kazał zrobić drugie badanie za miesiąc (zrobił po 1,5 miesiąca), a potem trzecie po kolejnym miesiącu.

Cometa jeden cykl spermogenezy trwa 16 dni. W Twoim przypadku nie jest możliwe wytworzenie takiego cyklu. Wiem , ze będzie Ci ciężko, ale wstrzemięźliwość w Waszym wypadku bardzo wskazana, on nie ma jak w tak krótkim okresie wytworzyć normalnych plemników. On nie nadąża z produkcją.

ComeToMeBaby, Magda*, Mega, Sabina, kkisia, moremi, Parka lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ja od połowy grudnia 2014 na forumie :P
    ale mówisz, że ilością nadrabiam? ;) hehehe no- grunto to jakieś pozory stwarzać hehehe

Kometa, to Ty młoda dupa na forum jesteś :-)

ComeToMeBaby, Mega, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kissia,no zesz a powiedzieli Ci kiedy masz do nich wrocic?

mamatrojki80, ComeToMeBaby, Mega, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze dobrze
    nic sie nie dzieje
    ale będę mądra
    tylko jeszcze muszę nauczyć się czytać i będzie git
    mamatrojki80 wrote:
    Renisławo, dziś wysyłka, wczoraj nie dałam rady...

mamatrojki80, ComeToMeBaby, Mega, Sabina, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Jestem juz w domu
    no jak to?!
    a nie zaklepali ci miejsca?! to przecież planowe było.
    ja pierdzielę. współczuję. można się wkurzyć.

Mega, moremi lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Jestem juz w domu

i nie zrobiłaś tam rozpierduchy?

moremi, Sabina lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    ja to wogóle młoda dupa jestem.
    nie zapominaj się.

mamatrojki80, Magda*, Mega, gretka, BISCA, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:

Ja jeszcze mlodsza :-) :-) :-)

ComeToMeBaby, Magda*, mamatrojki80, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha! jest sprawiedliwość na tym swiecie!
    Dziobak wrote:
    Jak taka atmosferka dzis, to i ja sie odezwe! Tez tesknie za rozpierduchami na forum, gdzie te czasy jak sie koty darlo, ach gdzie. ;-) Teraz to czlowieki jakies nieruchawe sie zrobily, tylko cionze i cionze im w glowie.
    W No wiosna wielkimi krokami, wozek jogger sprawdza sie idealnie do biegania, trza sie ruszac, bo poslady same do gory pojsc nie chca, jedzowate! Teraz jestem Tereska tez na tylku, niestety. Bo o cyckach nie wspomne, dopadl mnie syndrom jamniczych uszu.
    Trzymajta sie lasencje cieplo!

ComeToMeBaby, mamatrojki80, Mega, kapturnica, BISCA, kkisia, gosia7122, moremi, Niuta, Sabina, Dziobak, Bozia3 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 8116 8117 8118 8119 8120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ