X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, za Ciebie dziś nawet paluchy u nóg skrzyżuje w kciuki ;-)

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    ja tam zobacze w tv bedzie ladnie widac
    :) i nie bedzie szkodliwe ;D
    ja chyba tez, tak mam okna ze dupa, nie zobacze- kamienica obok zaslania

Aasiula lubi tę wiadomość

hGXkp1.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    a widzialyscie to : marcowe groszki :0

Kochane napisałam piosenkę dla tych, które ujrzą jedną kreseczkę by się nie dołowały. Choć ja tu postaram się odprawiać takie czary by żadna bez 2 upragnionych kreseczek nie wyszła ;)

"Hej dziewczyny jeśli chcecie zobaczyć już groszka, do seksu dziś zapraszam waaaaas, nogi szerzej rozłóżcie wpuścicie męża i pompujcie zaczynamy nowy cyyyykl :)" 036.gif 036.gif 036.gif

hahahahah ja pitole 2smiech.gif

Aasiula, zaprzestań teraz będę nucić cały dzień ;)

Aasiula, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi trzymam kciuki odezwij się koniecznie po

paszczakin, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    wczoraj próbowałam zagaić m już po zerwaniu z celibatem, że może warto byłoby przemyśleć sprawę, bo my to jak króliki się bzykamy, praktycznie prawie codziennie, że może nie nadąża z produkcją? nie podjął tematu, nie skomentował.
    próbę uznaję za nieudaną. ale może choć ciut maleńkie ziarenko w nim zasiałam... nie wiem...

Kochana, idźcie z wynikami do dochtora, nie ma sensu snuć domysły, niech mu lekarz w głowie rozjaśni <3

Aasiula, ComeToMeBaby, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Kochana, idźcie z wynikami do dochtora, nie ma sensu snuć domysły, niech mu lekarz w głowie rozjaśni <3

Mama, ale celibat im tez nie zaszkodzi tak od początku miesiączki do dni płodnych, mogą iść do lekarza i spróbować celibatu jedno drugiego nie wyklucza. Trzeba próbować. Kometa ty celibat, ja postanawiam, ze nie będę jadła czekolady. Nie wiem jak wytrzymam.. Ja jestem naprawdę uzależniona. Dzisiaj po sniadaniu poszło pół tabliczki na raz. W samochodzie spędzam cały dzień i w schowku oczywiście tez jest, wczoraj po południu pół tez skonsumowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 09:48

Aasiula, kapturnica, Krakonka, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Mama, ale celibat im tez nie zaszkodzi tak od początku miesiączki do dni płodnych, mogą iść do lekarza i spróbować celibatu jedno drugiego nie wyklucza. Trzeba próbować. Kometa ty celibat, ja postanawiam, ze nie będę jadła czekolady. Nie wiem jak wytrzymam.. Ja jestem naprawdę uzależniona. Dzisiaj po sniadaniu poszło pół tabliczki na raz. W samochodzie spędzam cały dzień i w schowku oczywiście tez jest, wczoraj po południu pół tez skonsumowałam.

Ja nie wiem, mam nowe wyniki badań to idę je konsultować, przynajmniej ja bym tak zrobiła, nie napisałam nic na temat celibatu w swoim poście.

ComeToMeBaby, ola_35, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj doła jakiegoś, już mnie wkurwia te staranie, wyliczanie, brak radości z tego wszystkiego, a na końcu cyklu zawsze to samo...Chyba przesilenie wiosenne mnie dopada, idę dziś na rowery wyrzucić tą negatywną energię.

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no ej!!! no halo!!!!
    jakie kurdę od początku miesiączki do płodnych?! no coś ty, zwariowałaś??!! :P
    poza tym wiadomo (choćby z badań nasienia), ze dłuższa wstrzemięźliwość niż te powiedzmy 10 dni zabija plemniory i dupa blada.
    ja to tak myślałam bzyknąć raz (!) na 3-4 dni. to jest mój celibat :) a w płodne raz dziennie.

ja też tak potrafię z czekoladą :) ale nie mam ciągot. pomyśl o cellulicie ;)
    i wywal ją ze schowka.

No to mnie teraz rozwaliłaś że te 10 dni zabija, to ja je tyle hoduje, żeby były dobre!

moremi lubi tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    No to mnie teraz rozwaliłaś że te 10 dni zabija, to ja je tyle hoduje, żeby były dobre!
    pierwszy lepszy wynik poszukiwań w google:

Tygodniowa abstynencja seksualna mężczyzny wzmacnia jego plemniki.

NIEPRAWDA. Przy złej jakości nasienia wstrzemięźliwość seksualna rzeczywiście może pomóc (jest go więcej, plemniki są bardziej ruchliwe), ale nie można z tym przesadzać. Nasieniu szkodzi zarówno zbyt częste współżycie (częściej niż co 3 dni), jak i zbyt długa abstynencja (14 dni). Najlepsze parametry do zapłodnienia ma sperma uzyskana po 3–4 dniach powstrzymywania się od seksu – i takie zalecenia dostają od lekarzy pary starające się o dziecko. Dłuższa abstynencja nie jest potrzebna.

moremi lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    pierwszy lepszy wynik poszukiwań w google:

Tygodniowa abstynencja seksualna mężczyzny wzmacnia jego plemniki.

NIEPRAWDA. Przy złej jakości nasienia wstrzemięźliwość seksualna rzeczywiście może pomóc (jest go więcej, plemniki są bardziej ruchliwe), ale nie można z tym przesadzać. Nasieniu szkodzi zarówno zbyt częste współżycie (częściej niż co 3 dni), jak i zbyt długa abstynencja (14 dni). Najlepsze parametry do zapłodnienia ma sperma uzyskana po 3–4 dniach powstrzymywania się od seksu – i takie zalecenia dostają od lekarzy pary starające się o dziecko. Dłuższa abstynencja nie jest potrzebna.
    I jaka konkluzja>?????\
    Nie ma co przesadzaC W zadna strone ;) Umiar panocki umiar jest wskazany :3

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogrzebałam o oglądaniu zaćmienia. Come i Morka mają rację. Znalazłam też artykuł na ten temat
    http://nauka.newsweek.pl/zacmienie-slonca-niebezpieczne-dla-oczu-jak-zabezpieczyc-oczy,artykuly,359366,1.html

mamatrojki80, ComeToMeBaby, Aasiula, moremi, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no gdyby to były moje wyniki to bym się wystraszyła i poleciała od razu do lekarza żeby ratować sytuację, żeby się nie spierdoliło do końca. ale to jest facet. no zobaczymy, może weekend będzie bardziej refleksyjny, bo tydzień zalatany.

O i właśnie o to mi chodzi, skoro jest tendencja spadkowa to po co czekać, a może coś innego zaleci (np. inny suplement, faktyczny celibat).

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę laski, trzeba się do końca ogarnąć jak gwiazda ma zobaczyć Gwiazdę :P
    eheheheh
    idę na słoneczko potem.

ania.g, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okazuje się, że patrzenie w obiektyw aparatu czy ekran smartfona podczas robienia klasycznego zdjęcia „z ręki” bywa tak samo niebezpieczne jak patrzenie bezpośrednio na Słońce i może skutkować uszkodzeniem siatkówki oka. o.O
    Znaczy koniec z selfi ;)

ania.g, Aasiula, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    idę laski, trzeba się do końca ogarnąć jak gwiazda ma zobaczyć Gwiazdę :P
    eheheheh
    idę na słoneczko potem.

Racja, ja też uciekam ;-) tematy się same nie załatwią.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Pogrzebałam o oglądaniu zaćmienia. Come i Morka mają rację. Znalazłam też artykuł na ten temat
    http://nauka.newsweek.pl/zacmienie-slonca-niebezpieczne-dla-oczu-jak-zabezpieczyc-oczy,artykuly,359366,1.html
    uffff.... będziesz żyła :) jest dla ciebie nadzieja :)

ania.g, moremi, mamatrojki80, kkisia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    uffff.... będziesz żyła :) jest dla ciebie nadzieja :)
    Dla moich oczu :)

moremi, mamatrojki80, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Jasne, piszą, że zalecane jest współzycie co drugi dzień, codziennie może się zmniejeszać ilośc plemników w nasieniu

Aasiula, moremi lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem, jestem, dzieki za tesknienie ;)
    mialam swoje wlasne zacmienie i zamiast sie nim dzielic zdecydowalam zamknac sie w sobie. Straszne jest to, jak Ci wlasny mozg mowi- 'o co ci chodzi kobito?', ale reszta ciebie woli sie nad wszystkim zasepic..
    Niemniej juz mi przeszlo.
    U nas zacmienia niet, chmury takie, ze przez lornetke moglabym sie na slonce gapic (jak bym wiedziala, gdzie ono teraz jest) i nic by mi sie nie stalo..
    I ch**j, czytalam "Zacmienie" to nie musze ogladac.. ;)

U gina bardzo spoko, wcale nie byl zdziwiony kartofla rozmiarem mowi, ze norma zdecydowanie. No ale mowil tez ze moze byc u nas roznie, bo troche to wszytko wyglada na szybsza akcje- dostalam wypis z historii ciazy do szpitala w razie co.. I instrukcje co i jak. i skierowanie na praktykowanie wypchniecia kartofla.
    Tak czy inaczej ja do 9-go kwietnie NIE rodze.
    Co do tematow zarciowych (bo Was doczytalam), to u nas jest tak jak juz pisalam ekstermum wariowania jesli chodzi o sklad rzeczy- zakupy robimy w 3 roznych sklepach, bo w kazdym znalezlismy cos bez syfow. Ser zolty niby u nas taki super hiper, bo Holandia blisko, a tylko Aldi ma Goude bez zadnego gowna w srodku. Kapusty kiszonej na kwasku tez bym nie kupila. W weekend bedziemy robic wlasna biala kielbase na swieta, jak co roku. Te w polskich sklepach moga wybuchnac, jak sie podejdzie z nimi do kuchenki.. A belgowie bialej nie maja, nie takiej jak nasza..
    Co do celibatu, to ja jestem w tym ekspertem ostatnio- idzie sie przyzwyczaic.. Jakos ani ja, ani chuop nie mamy serca dziecku doleczkow w policzkach robic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 10:38

ania.g, Aasiula, kapturnica, dorbie, Mango, gretka, Sabina, macduska, moremi, SolarPolar, ComeToMeBaby, BISCA, kkisia, Mega, gosia7122, Arwena, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 8147 8148 8149 8150 8151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ