X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Inesska zlituj się - co Ty masz za nastrój...;) Jak nie nagrobkowe, to święte avatarki....:)
    kaplan.gif

Bozia3, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    kaplan.gif
    ahahahhaahhaahha

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia...ja lubie parowki z ketchupem ale prawdziwe...ale dalas czadu;-)
    Bozia3 wrote:
    Zażyłaś parę tabletek i już świrujesz..;) Poza tym, z tego co widzę - to dziś musiałabyś skonsumować parówkę z ketchupem...;)

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten pan niech się zajmie badaniami ooo usg mu dobrze wychodzi a planem działania ja sama
    co drugi dzień albo codziennie ile się da
    Bozia3 wrote:
    A zapytałaś lekarza jaki plan serduszek proponuje CI w tym cyklu?

inessa lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    No to ja przecież cały czas o prawdziwych...a nie tych z lateksu..;)

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie są prawdziwe..
    a ja niektóre to i same chapnę ;-)

Viola wrote:

inessa lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ten pan niech się zajmie badaniami ooo usg mu dobrze wychodzi a planem działania ja sama
    co drugi dzień albo codziennie ile się da
    Reni...może on to Ci specjalnie zrobił...jakiś stary zbok czy coś...rozumiesz - kazał CI się wypościć...a potem do niego na USG - i świrowanie w Tobie tym kikutem - Ty wariujesz od tych wibracji, bo wyposzczona...no i wszyscy zadowoleni..:) A Natanek biedny czeka w kolejce..a mamusia się z ginem miesiącami zabawia...:)

Reni, inessa, samira, Bursztyn, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te rteciowe owulacyjne to nie do konca sa rteciowe, oni teraz tam cos innego wsadzili jakis galen czy cos takiego.

inessa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no paczaj nie pomyślałam
    ale jaki przebiegły taki lisek chytrusek ... ot szelma!
    Bozia3 wrote:
    Reni...może on to Ci specjalnie zrobił...jakiś stary zbok czy coś...rozumiesz - kazał CI się wypościć...a potem do niego na USG - i świrowanie w Tobie tym kikutem - Ty wariujesz od tych wibracji, bo wyposzczona...no i wszyscy zadowoleni..:) A Natanek biedny czeka w kolejce..a mamusia się z ginem miesiącami zabawia...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 14:35

inessa, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy Ci już ktoś odpowiedział na zadane pytanie bo muszę przebrnąć przez 2 godzinne posty. Najważniejsze jest 3 dc zrobić FHS, LH i Estradiol (można LH nie robić). Chodzi o to że gin na podstawie tych wyników (a w każdym cyklu wartości mogą być inne) ocenia jakość Twojego pęcherzyka. Czy będzie dobry jakościowo i czy ewentualnie nie wspomóc jakimiś hormonami jego wzrostu. Dobrze przeprowadzony monitoring to:
    1. pierwsza wizyta w 3 dc wraz z badaniami hormonalnymi (rano robisz badania, po południu odbierasz i po południu wizyta), lekarz ocenia ilość i wielkość pęcherzyków (ja zazwyczaj miałam dwa, trzy 0d 7 do 9 mm i dużo małych)
    2. Wizyta około 10 dc i ocena przyrostu pęcherzyków
    3. Wizyta około 13 dc i ocena przyrostu
    4. Wizyta około 15-16 dc - po jajeczkowaniu
    Wszystko to przyjmując że owulację masz np. 14-15 dc.

To jest dobrze zrobiony monitoring! Jeszcze lepszy jak dwa dni przed owulacją badanie estradiolu i 7 dni po owulacji progesteron. Wtedy naprawdę wiadomo co i jak przyrasta i czy faza lutealna jest prawidłowa, czy ciałko żółte pracuje prawidłowo wydzielając odpowiednią ilość progesteronu. Uff

Reni wrote:
    pytanie do dziewczyn co miały kilka monitoringów cyklu
    czy za każdym razem lekarz kieruje na badania krwi? czy w następnych cyklach już tylko usg?
    bo jak bez krwi to może się jeszcze skuszę na ten miesiąc

inessa, Reni, grosza, Bursztyn, angela, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.rynekaptek.pl/dystrybucja/termometr-rteciowy-tylko-spod-lady,1285.html
    a w Krakowie... ;-)
    Viola wrote:
    Te rteciowe owulacyjne to nie do konca sa rteciowe, oni teraz tam cos innego wsadzili jakis galen czy cos takiego.

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile wiem to ten anioł do świetych nie należy tylko ja troszke powycinałam :P :P :P

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Misiu
    zawsze wyczerpująca odpowiedź.. zwolnie mojego gina :-D
    a tak poważnie to co miesiąc ponad 700!!! litości
    polarmiś wrote:
    Nie wiem czy Ci już ktoś odpowiedział na zadane pytanie bo muszę przebrnąć przez 2 godzinne posty. Najważniejsze jest 3 dc zrobić FHS, LH i Estradiol (można LH nie robić). Chodzi o to że gin na podstawie tych wyników (a w każdym cyklu wartości mogą być inne) ocenia jakość Twojego pęcherzyka. Czy będzie dobry jakościowo i czy ewentualnie nie wspomóc jakimiś hormonami jego wzrostu. Dobrze przeprowadzony monitoring to:
    1. pierwsza wizyta w 3 dc wraz z badaniami hormonalnymi (rano robisz badania, po południu odbierasz i po południu wizyta), lekarz ocenia ilość i wielkość pęcherzyków (ja zazwyczaj miałam dwa, trzy 0d 7 do 9 mm i dużo małych)
    2. Wizyta około 10 dc i ocena przyrostu pęcherzyków
    3. Wizyta około 13 dc i ocena przyrostu
    4. Wizyta około 15-16 dc - po jajeczkowaniu
    Wszystko to przyjmując że owulację masz np. 14-15 dc.

To jest dobrze zrobiony monitoring! Jeszcze lepszy jak dwa dni przed owulacją badanie estradiolu i 7 dni po owulacji progesteron. Wtedy naprawdę wiadomo co i jak przyrasta i czy faza lutealna jest prawidłowa, czy ciałko żółte pracuje prawidłowo wydzielając odpowiednią ilość progesteronu. Uff

Kasik303, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli ten anioł to czarny pan? czyli... do Natanka natychmiast!
    inessa wrote:
    O ile wiem to ten anioł do świetych nie należy tylko ja troszke powycinałam :P :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 14:41

inessa lubi tę wiadomość

• promyk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis to mine zatkalo - moja cora spytala sie czy moze isc na noc do chlopaka. Wiem ze ma 20 lat ale powiedzialam zdecydowane n i e!!!! Kurna za moich czasow chlopak choc pare razy przyszedl, pogadal, rodzice mogli go choc szczatkowo poznac- a tu .....i jeszcze jej testy. Czasy czasom nie rowne. Z wlasnego doswiadczenia wiem ze o wszystko posadzana jest dziewczyna i jak swat swiatem to sie nie zmienilo. Doradzcie mi jak to jej przelozyc na polski bo zaciela sie okrutnie- choc wiem ze nie zrobi niczego brew mi. Opowiadalam jej jak to bylo ze mna i jej ojcem. Dwoje dzieciakow sie dorwalo i 9 mc pozniej wyszla ona. A slub wzielismy trzy lata pozniej. Musialam dojrzec do rodzicielstwa ale nie dojrzalam do malzenstwa . Gdy emocje pojda w gore to napewno nie wcisna hamulca....

Reni, inessa, samira, megan8 lubią tę wiadomość

Promyk
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    http://www.rynekaptek.pl/dystrybucja/termometr-rteciowy-tylko-spod-lady,1285.html
    a w Krakowie... ;-)
    No..same widzicie...Ja rozmawiałam z Panią w aptece dosyć długo i ona właśnie odradziła mi elektroniczny jako niby dokładny, a tak naprawdę nieprecyzyjny bo wciąż pokazuje inny pomiar i poleciła ten owulacyjny rtęciowy. Ja kilka razy go sprawdzałam i zawsze pokazuje mi taki sam wynik

polarmiś, Reni, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Inesska a coś Ty temu biednemu aniołowi obciełaś???? ;)

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy raz- dwa by poznać dokładnie swój organizm potem odpuści i robić swoje.

Reni wrote:
    Dzięki Misiu
    zawsze wyczerpująca odpowiedź.. zwolnie mojego gina :-D
    a tak poważnie to co miesiąc ponad 700!!! litości

inessa lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Dziewczyny dzis to mine zatkalo - moja cora spytala sie czy moze isc na noc do chlopaka. Wiem ze ma 20 lat ale powiedzialam zdecydowane n i e!!!! Kurna za moich czasow chlopak choc pare razy przyszedl, pogadal, rodzice mogli go choc szczatkowo poznac- a tu .....i jeszcze jej testy. Czasy czasom nie rowne. Z wlasnego doswiadczenia wiem ze o wszystko posadzana jest dziewczyna i jak swat swiatem to sie nie zmienilo. Doradzcie mi jak to jej przelozyc na polski bo zaciela sie okrutnie- choc wiem ze nie zrobi niczego brew mi. Opowiadalam jej jak to bylo ze mna i jej ojcem. Dwoje dzieciakow sie dorwalo i 9 mc pozniej wyszla ona. A slub wzielismy trzy lata pozniej. Musialam dojrzec do rodzicielstwa ale nie dojrzalam do malzenstwa . Gdy emocje pojda w gore to napewno nie wcisna hamulca....
    Nie powstrzymasz jej....nie dziś to jutro...i gdziekolwiek...ja to bym raczej rozmawiała z nią dużo o antykoncepcji...:)

Reni, Kasik303, inessa, promyk, samira, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyku, jestem tego samego zdania.20 lat to za malo zeby lazic po chlopakach i spac u nich....ale czasy sa zupelnie inne niz kiedy my bylysmy w wieku naszych dzieci...

inessa, promyk, samira, gosia7122 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ