X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Inesska zlituj się - co Ty masz za nastrój...;) Jak nie nagrobkowe, to święte avatarki....:)
    kaplan.gif

Bozia3, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    kaplan.gif
    ahahahhaahhaahha

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia...ja lubie parowki z ketchupem ale prawdziwe...ale dalas czadu;-)
    Bozia3 wrote:
    Zażyłaś parę tabletek i już świrujesz..;) Poza tym, z tego co widzę - to dziś musiałabyś skonsumować parówkę z ketchupem...;)

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten pan niech się zajmie badaniami ooo usg mu dobrze wychodzi a planem działania ja sama
    co drugi dzień albo codziennie ile się da
    Bozia3 wrote:
    A zapytałaś lekarza jaki plan serduszek proponuje CI w tym cyklu?

inessa lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    No to ja przecież cały czas o prawdziwych...a nie tych z lateksu..;)

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie są prawdziwe..
    a ja niektóre to i same chapnę ;-)

Viola wrote:

inessa lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ten pan niech się zajmie badaniami ooo usg mu dobrze wychodzi a planem działania ja sama
    co drugi dzień albo codziennie ile się da
    Reni...może on to Ci specjalnie zrobił...jakiś stary zbok czy coś...rozumiesz - kazał CI się wypościć...a potem do niego na USG - i świrowanie w Tobie tym kikutem - Ty wariujesz od tych wibracji, bo wyposzczona...no i wszyscy zadowoleni..:) A Natanek biedny czeka w kolejce..a mamusia się z ginem miesiącami zabawia...:)

Reni, inessa, samira, Bursztyn, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te rteciowe owulacyjne to nie do konca sa rteciowe, oni teraz tam cos innego wsadzili jakis galen czy cos takiego.

inessa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no paczaj nie pomyślałam
    ale jaki przebiegły taki lisek chytrusek ... ot szelma!
    Bozia3 wrote:
    Reni...może on to Ci specjalnie zrobił...jakiś stary zbok czy coś...rozumiesz - kazał CI się wypościć...a potem do niego na USG - i świrowanie w Tobie tym kikutem - Ty wariujesz od tych wibracji, bo wyposzczona...no i wszyscy zadowoleni..:) A Natanek biedny czeka w kolejce..a mamusia się z ginem miesiącami zabawia...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 14:35

inessa, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy Ci już ktoś odpowiedział na zadane pytanie bo muszę przebrnąć przez 2 godzinne posty. Najważniejsze jest 3 dc zrobić FHS, LH i Estradiol (można LH nie robić). Chodzi o to że gin na podstawie tych wyników (a w każdym cyklu wartości mogą być inne) ocenia jakość Twojego pęcherzyka. Czy będzie dobry jakościowo i czy ewentualnie nie wspomóc jakimiś hormonami jego wzrostu. Dobrze przeprowadzony monitoring to:
    1. pierwsza wizyta w 3 dc wraz z badaniami hormonalnymi (rano robisz badania, po południu odbierasz i po południu wizyta), lekarz ocenia ilość i wielkość pęcherzyków (ja zazwyczaj miałam dwa, trzy 0d 7 do 9 mm i dużo małych)
    2. Wizyta około 10 dc i ocena przyrostu pęcherzyków
    3. Wizyta około 13 dc i ocena przyrostu
    4. Wizyta około 15-16 dc - po jajeczkowaniu
    Wszystko to przyjmując że owulację masz np. 14-15 dc.

To jest dobrze zrobiony monitoring! Jeszcze lepszy jak dwa dni przed owulacją badanie estradiolu i 7 dni po owulacji progesteron. Wtedy naprawdę wiadomo co i jak przyrasta i czy faza lutealna jest prawidłowa, czy ciałko żółte pracuje prawidłowo wydzielając odpowiednią ilość progesteronu. Uff

Reni wrote:
    pytanie do dziewczyn co miały kilka monitoringów cyklu
    czy za każdym razem lekarz kieruje na badania krwi? czy w następnych cyklach już tylko usg?
    bo jak bez krwi to może się jeszcze skuszę na ten miesiąc

inessa, Reni, grosza, Bursztyn, angela, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.rynekaptek.pl/dystrybucja/termometr-rteciowy-tylko-spod-lady,1285.html
    a w Krakowie... ;-)
    Viola wrote:
    Te rteciowe owulacyjne to nie do konca sa rteciowe, oni teraz tam cos innego wsadzili jakis galen czy cos takiego.

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile wiem to ten anioł do świetych nie należy tylko ja troszke powycinałam :P :P :P

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Misiu
    zawsze wyczerpująca odpowiedź.. zwolnie mojego gina :-D
    a tak poważnie to co miesiąc ponad 700!!! litości
    polarmiś wrote:
    Nie wiem czy Ci już ktoś odpowiedział na zadane pytanie bo muszę przebrnąć przez 2 godzinne posty. Najważniejsze jest 3 dc zrobić FHS, LH i Estradiol (można LH nie robić). Chodzi o to że gin na podstawie tych wyników (a w każdym cyklu wartości mogą być inne) ocenia jakość Twojego pęcherzyka. Czy będzie dobry jakościowo i czy ewentualnie nie wspomóc jakimiś hormonami jego wzrostu. Dobrze przeprowadzony monitoring to:
    1. pierwsza wizyta w 3 dc wraz z badaniami hormonalnymi (rano robisz badania, po południu odbierasz i po południu wizyta), lekarz ocenia ilość i wielkość pęcherzyków (ja zazwyczaj miałam dwa, trzy 0d 7 do 9 mm i dużo małych)
    2. Wizyta około 10 dc i ocena przyrostu pęcherzyków
    3. Wizyta około 13 dc i ocena przyrostu
    4. Wizyta około 15-16 dc - po jajeczkowaniu
    Wszystko to przyjmując że owulację masz np. 14-15 dc.

To jest dobrze zrobiony monitoring! Jeszcze lepszy jak dwa dni przed owulacją badanie estradiolu i 7 dni po owulacji progesteron. Wtedy naprawdę wiadomo co i jak przyrasta i czy faza lutealna jest prawidłowa, czy ciałko żółte pracuje prawidłowo wydzielając odpowiednią ilość progesteronu. Uff

Kasik303, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli ten anioł to czarny pan? czyli... do Natanka natychmiast!
    inessa wrote:
    O ile wiem to ten anioł do świetych nie należy tylko ja troszke powycinałam :P :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 14:41

inessa lubi tę wiadomość

• promyk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis to mine zatkalo - moja cora spytala sie czy moze isc na noc do chlopaka. Wiem ze ma 20 lat ale powiedzialam zdecydowane n i e!!!! Kurna za moich czasow chlopak choc pare razy przyszedl, pogadal, rodzice mogli go choc szczatkowo poznac- a tu .....i jeszcze jej testy. Czasy czasom nie rowne. Z wlasnego doswiadczenia wiem ze o wszystko posadzana jest dziewczyna i jak swat swiatem to sie nie zmienilo. Doradzcie mi jak to jej przelozyc na polski bo zaciela sie okrutnie- choc wiem ze nie zrobi niczego brew mi. Opowiadalam jej jak to bylo ze mna i jej ojcem. Dwoje dzieciakow sie dorwalo i 9 mc pozniej wyszla ona. A slub wzielismy trzy lata pozniej. Musialam dojrzec do rodzicielstwa ale nie dojrzalam do malzenstwa . Gdy emocje pojda w gore to napewno nie wcisna hamulca....

Reni, inessa, samira, megan8 lubią tę wiadomość

Promyk
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    http://www.rynekaptek.pl/dystrybucja/termometr-rteciowy-tylko-spod-lady,1285.html
    a w Krakowie... ;-)
    No..same widzicie...Ja rozmawiałam z Panią w aptece dosyć długo i ona właśnie odradziła mi elektroniczny jako niby dokładny, a tak naprawdę nieprecyzyjny bo wciąż pokazuje inny pomiar i poleciła ten owulacyjny rtęciowy. Ja kilka razy go sprawdzałam i zawsze pokazuje mi taki sam wynik

polarmiś, Reni, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Inesska a coś Ty temu biednemu aniołowi obciełaś???? ;)

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy raz- dwa by poznać dokładnie swój organizm potem odpuści i robić swoje.

Reni wrote:
    Dzięki Misiu
    zawsze wyczerpująca odpowiedź.. zwolnie mojego gina :-D
    a tak poważnie to co miesiąc ponad 700!!! litości

inessa lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Dziewczyny dzis to mine zatkalo - moja cora spytala sie czy moze isc na noc do chlopaka. Wiem ze ma 20 lat ale powiedzialam zdecydowane n i e!!!! Kurna za moich czasow chlopak choc pare razy przyszedl, pogadal, rodzice mogli go choc szczatkowo poznac- a tu .....i jeszcze jej testy. Czasy czasom nie rowne. Z wlasnego doswiadczenia wiem ze o wszystko posadzana jest dziewczyna i jak swat swiatem to sie nie zmienilo. Doradzcie mi jak to jej przelozyc na polski bo zaciela sie okrutnie- choc wiem ze nie zrobi niczego brew mi. Opowiadalam jej jak to bylo ze mna i jej ojcem. Dwoje dzieciakow sie dorwalo i 9 mc pozniej wyszla ona. A slub wzielismy trzy lata pozniej. Musialam dojrzec do rodzicielstwa ale nie dojrzalam do malzenstwa . Gdy emocje pojda w gore to napewno nie wcisna hamulca....
    Nie powstrzymasz jej....nie dziś to jutro...i gdziekolwiek...ja to bym raczej rozmawiała z nią dużo o antykoncepcji...:)

Reni, Kasik303, inessa, promyk, samira, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyku, jestem tego samego zdania.20 lat to za malo zeby lazic po chlopakach i spac u nich....ale czasy sa zupelnie inne niz kiedy my bylysmy w wieku naszych dzieci...

inessa, promyk, samira, gosia7122 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ