35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Ten pan niech się zajmie badaniami ooo usg mu dobrze wychodzi a planem działania ja sama
co drugi dzień albo codziennie ile się da
Bozia3 wrote:A zapytałaś lekarza jaki plan serduszek proponuje CI w tym cyklu?inessa lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:Ten pan niech się zajmie badaniami ooo usg mu dobrze wychodzi a planem działania ja sama
co drugi dzień albo codziennie ile się daA Natanek biedny czeka w kolejce..a mamusia się z ginem miesiącami zabawia...
Reni, inessa, samira, Bursztyn, Mango lubią tę wiadomość
-
no paczaj nie pomyślałam
ale jaki przebiegły taki lisek chytrusek ... ot szelma!
Bozia3 wrote:Reni...może on to Ci specjalnie zrobił...jakiś stary zbok czy coś...rozumiesz - kazał CI się wypościć...a potem do niego na USG - i świrowanie w Tobie tym kikutem - Ty wariujesz od tych wibracji, bo wyposzczona...no i wszyscy zadowoleni..A Natanek biedny czeka w kolejce..a mamusia się z ginem miesiącami zabawia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 14:35
inessa, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie wiem czy Ci już ktoś odpowiedział na zadane pytanie bo muszę przebrnąć przez 2 godzinne posty. Najważniejsze jest 3 dc zrobić FHS, LH i Estradiol (można LH nie robić). Chodzi o to że gin na podstawie tych wyników (a w każdym cyklu wartości mogą być inne) ocenia jakość Twojego pęcherzyka. Czy będzie dobry jakościowo i czy ewentualnie nie wspomóc jakimiś hormonami jego wzrostu. Dobrze przeprowadzony monitoring to:
1. pierwsza wizyta w 3 dc wraz z badaniami hormonalnymi (rano robisz badania, po południu odbierasz i po południu wizyta), lekarz ocenia ilość i wielkość pęcherzyków (ja zazwyczaj miałam dwa, trzy 0d 7 do 9 mm i dużo małych)
2. Wizyta około 10 dc i ocena przyrostu pęcherzyków
3. Wizyta około 13 dc i ocena przyrostu
4. Wizyta około 15-16 dc - po jajeczkowaniu
Wszystko to przyjmując że owulację masz np. 14-15 dc.
To jest dobrze zrobiony monitoring! Jeszcze lepszy jak dwa dni przed owulacją badanie estradiolu i 7 dni po owulacji progesteron. Wtedy naprawdę wiadomo co i jak przyrasta i czy faza lutealna jest prawidłowa, czy ciałko żółte pracuje prawidłowo wydzielając odpowiednią ilość progesteronu. Uff
Reni wrote:pytanie do dziewczyn co miały kilka monitoringów cyklu
czy za każdym razem lekarz kieruje na badania krwi? czy w następnych cyklach już tylko usg?
bo jak bez krwi to może się jeszcze skuszę na ten miesiącinessa, Reni, grosza, Bursztyn, angela, bliska77 lubią tę wiadomość
-
http://www.rynekaptek.pl/dystrybucja/termometr-rteciowy-tylko-spod-lady,1285.html
a w Krakowie...
Viola wrote:Te rteciowe owulacyjne to nie do konca sa rteciowe, oni teraz tam cos innego wsadzili jakis galen czy cos takiego.inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki Misiu
zawsze wyczerpująca odpowiedź.. zwolnie mojego gina
a tak poważnie to co miesiąc ponad 700!!! litości
polarmiś wrote:Nie wiem czy Ci już ktoś odpowiedział na zadane pytanie bo muszę przebrnąć przez 2 godzinne posty. Najważniejsze jest 3 dc zrobić FHS, LH i Estradiol (można LH nie robić). Chodzi o to że gin na podstawie tych wyników (a w każdym cyklu wartości mogą być inne) ocenia jakość Twojego pęcherzyka. Czy będzie dobry jakościowo i czy ewentualnie nie wspomóc jakimiś hormonami jego wzrostu. Dobrze przeprowadzony monitoring to:
1. pierwsza wizyta w 3 dc wraz z badaniami hormonalnymi (rano robisz badania, po południu odbierasz i po południu wizyta), lekarz ocenia ilość i wielkość pęcherzyków (ja zazwyczaj miałam dwa, trzy 0d 7 do 9 mm i dużo małych)
2. Wizyta około 10 dc i ocena przyrostu pęcherzyków
3. Wizyta około 13 dc i ocena przyrostu
4. Wizyta około 15-16 dc - po jajeczkowaniu
Wszystko to przyjmując że owulację masz np. 14-15 dc.
To jest dobrze zrobiony monitoring! Jeszcze lepszy jak dwa dni przed owulacją badanie estradiolu i 7 dni po owulacji progesteron. Wtedy naprawdę wiadomo co i jak przyrasta i czy faza lutealna jest prawidłowa, czy ciałko żółte pracuje prawidłowo wydzielając odpowiednią ilość progesteronu. UffKasik303, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
czyli ten anioł to czarny pan? czyli... do Natanka natychmiast!inessa wrote:O ile wiem to ten anioł do świetych nie należy tylko ja troszke powycinałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 14:41
inessa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dzis to mine zatkalo - moja cora spytala sie czy moze isc na noc do chlopaka. Wiem ze ma 20 lat ale powiedzialam zdecydowane n i e!!!! Kurna za moich czasow chlopak choc pare razy przyszedl, pogadal, rodzice mogli go choc szczatkowo poznac- a tu .....i jeszcze jej testy. Czasy czasom nie rowne. Z wlasnego doswiadczenia wiem ze o wszystko posadzana jest dziewczyna i jak swat swiatem to sie nie zmienilo. Doradzcie mi jak to jej przelozyc na polski bo zaciela sie okrutnie- choc wiem ze nie zrobi niczego brew mi. Opowiadalam jej jak to bylo ze mna i jej ojcem. Dwoje dzieciakow sie dorwalo i 9 mc pozniej wyszla ona. A slub wzielismy trzy lata pozniej. Musialam dojrzec do rodzicielstwa ale nie dojrzalam do malzenstwa . Gdy emocje pojda w gore to napewno nie wcisna hamulca....
Reni, inessa, samira, megan8 lubią tę wiadomość
Promyk -
Reni wrote:http://www.rynekaptek.pl/dystrybucja/termometr-rteciowy-tylko-spod-lady,1285.html
a w Krakowie...polarmiś, Reni, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
promyk wrote:Dziewczyny dzis to mine zatkalo - moja cora spytala sie czy moze isc na noc do chlopaka. Wiem ze ma 20 lat ale powiedzialam zdecydowane n i e!!!! Kurna za moich czasow chlopak choc pare razy przyszedl, pogadal, rodzice mogli go choc szczatkowo poznac- a tu .....i jeszcze jej testy. Czasy czasom nie rowne. Z wlasnego doswiadczenia wiem ze o wszystko posadzana jest dziewczyna i jak swat swiatem to sie nie zmienilo. Doradzcie mi jak to jej przelozyc na polski bo zaciela sie okrutnie- choc wiem ze nie zrobi niczego brew mi. Opowiadalam jej jak to bylo ze mna i jej ojcem. Dwoje dzieciakow sie dorwalo i 9 mc pozniej wyszla ona. A slub wzielismy trzy lata pozniej. Musialam dojrzec do rodzicielstwa ale nie dojrzalam do malzenstwa . Gdy emocje pojda w gore to napewno nie wcisna hamulca....
Reni, Kasik303, inessa, promyk, samira, Bursztyn lubią tę wiadomość