35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Zofia8 wrote:Moremi, Oni Cie tak przetrzymuja, bo wiedza, ze Ty ostry zawodnik jestes: a to spacerki a to plywanie. Teraz sa pewni, ze sie oszczedzasz.
moremi, Zofia8, kkisia, Aasiula, Mala79, Sabina, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:no wiem wiem, napisałam wyżej,że mu się to wzięło z celibatu, ale napisałam że to nie było tak do końca na poważnie. powiem tak- jakby kto ruszył moje dziecko- zabiłabym.
ComeToMeBaby, Aasiula, Mala79, Sabina lubią tę wiadomość
-
Natka_79 wrote:Moremi! Cudnie
ciesze sie bardzo
I dlaczego wykres schowałaś? Hę?mamatrojki80, kapturnica, Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOjta ojtam, ja mam cos trochę ponad stówę w jedną stronę do swojego gina i dałam radę dojechać w ciagu 2 tygodni z 7 razy. Jak trzeba to się wszystko da zorganizować.
kapturnica, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, Aasiula, Bozia3, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Chyba sama juz sie bedzie oszczedzac po wyjsciu.W koncu uwierzyła ,ze jest ciONzowa teraz. Czas trochu przystopowac-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Nooo. Kurka teraz nie wiemy jak bilety lotnicze zwrócić i czy je przyjmą. Cholera.
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zofia8 wrote:Zadzowncie po prostu i to czym predzej. Mam nadzieje, ze sie uda. Moze wypis ze szpitala sie przyda.
mamatrojki80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:Hmm zwrocic pewnie nei bardzo bo nie wiem ajkie linie ale w niektorych polowe wracaja..Moze mozecie termin zmienic???Na drugi trymestr czy nie abrdzo??-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Co ja kurna napisalam? Jakie 5,8 cm? Tfu! 5,8 mm. Stwierdzili, że to 6 tydzień 3 dzień. Ciężko było do totosia dojść, więc stwierdzili, że to tak "orientacyjnie". Przypomina juz fasolę
moremi, Aasiula lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Kogo Twoj wypis ze szpitala interere w molochu jakim sa linie lotnicze? Skoro tam sie liczy tylko zysk .... Zocha nie zartuj
ComeToMeBaby, Aasiula, Zofia8, macduska, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mamatrojki80 wrote:My zwracaliśmy bo dzieciak ospy dostał i żadnych kwitów nie chcieli... nie maja prawa dokumentacji medycznej żądać poza tym. Nie wiem jak to formalnie wyglądało bo to chlop załatwiał, ale się dowiem
iwcia77 lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
ComeToMeBaby wrote:
no dobra, wiem że nie powinnam tak żartować.
dobrze, że niektórzy księża mogą mieć żony (nie pamiętam, polsko- katolicki, rzymsko- polski? jakoś tak), właściwie najlepiej by było żeby wszyscy mogli. fakt faktem, ze takie krzywe umysły nie muszą się rodzic tylko z celibatu, bo to bardzo złożone zaburzenie, ale być może akurat w środowisku kościelnym by to się ograniczyło, bo to chyba akurat najbardziej razi po oczach.
Kiedyś mogli mieć żony, ale Kościół zrobił się pazerny i wymyślił celibat. Ksiądz bez żony to czysty zysk - pracuje za darmo, nie musi dostawać pensji, bo nie utrzymuje rodziny, a wszelkie dobra, które zgromadzi, bo przecież gromadzą, czasem spadki dostają, wydaja kasę z tac i zbiórek na różne przedmioty, remonty itp, wszelkie te dobra przechodzą na własność instytucji, bo spadkobierców nie ma.
Też z powodów finansowych powstały zakony żeńskie - dużo bogato wywianowanych córek, które nie nadawały się do małżeństwa, albo sprawiały problemy, albo się puściły, szło do klasztorów oddając całe to wiano - piniondze, klejnoty, a przede wszystkim ziemię.
moremi lubi tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013