X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    A ja sobie Ciebie wyobrażałam jako drobną kobitę:)

No bo nie wyglądam grubo, ale mm biust 80F, kiedyś byłam bardzo szczupła... ale nigdy nie ważyłam mniej niż 60 kg :-) chyba. A i to jest waga zimowa :-) w lecie jest ok 4 kg mniej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 13:53

dorbie, Krakonka, ola_35, ComeToMeBaby, kkisia, moremi, Zofia8, megan8 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ja mam 162 w tej chwili ważę 69 kg... lekarz mnie poprosił o schudnięcie 5 kg, chyba sobie cycki obetnę, to tak 5 kilo mi ubędzie ;-)

Ja w poprzedniej zaczynałam się starać na 64 kg (przy 173cm wzrostu). Ginka od razu kazała mi przytyć (ja wyglądam szczupło przy 68 - taka budowa). Potem wyczytałam, że hormony działają dobrze tylko przy odpowiedniej ilości tkanki tłuszczowej i w ciążę zaszłam ważąc 72 (to nie jest bardzo dużo dla mnie, krągle, ale nie tłusto). Ale przytyłam w ciąży ponad 30 kg. Przy pierwszej to samo. W jednej i w drugiej mięso mi nie bardzo wchodziło i w ogóle miałam tylko ochotę na chleb, ciasto drożdżowe, ziemniaki we wszelkiej postaci, a przy Małgosi jeszcze jabłka i banany. Dramat dietetyczny.
    Teraz naprawdę musze uważać, bo chodzi za mną widmo cukrzycy. Na razie raczej wymyślone, ale mimo wszystko.
    Ale i tak chciałabym już miec ciążowe zachcianki :)

moremi, megan8 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Ja w poprzedniej zaczynałam się starać na 64 kg (przy 173cm wzrostu). Ginka od razu kazała mi przytyć (ja wyglądam szczupło przy 68 - taka budowa). Potem wyczytałam, że hormony działają dobrze tylko przy odpowiedniej ilości tkanki tłuszczowej i w ciążę zaszłam ważąc 72 (to nie jest bardzo dużo dla mnie, krągle, ale nie tłusto). Ale przytyłam w ciąży ponad 30 kg. Przy pierwszej to samo. W jednej i w drugiej mięso mi nie bardzo wchodziło i w ogóle miałam tylko ochotę na chleb, ciasto drożdżowe, ziemniaki we wszelkiej postaci, a przy Małgosi jeszcze jabłka i banany. Dramat dietetyczny.
    Teraz naprawdę musze uważać, bo chodzi za mną widmo cukrzycy. Na razie raczej wymyślone, ale mimo wszystko.
    Ale i tak chciałabym już miec ciążowe zachcianki :)

Kurde, to u mnie hormony w ogóle chyba nie działają, 175 cm 59kg. Ale zawsze taka byłam i dziecko 1 mam to chyba jakoś tam działały.

moremi lubi tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie co przytyłam to jak skończyłam karmić (półtora roku to robiłam), ale tak się z tym źle czułam, że raz dwa zrzuciłam, jak całe życie się jest szczupłym to nagle czujesz się jak słoń!

moremi, Luna76 lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Jedynie co przytyłam to jak skończyłam karmić (półtora roku to robiłam), ale tak się z tym źle czułam, że raz dwa zrzuciłam, jak całe życie się jest szczupłym to nagle czujesz się jak słoń!

Ja bardzo przytyłam w ostatniej ciąży z synem, ciężko mi było przez jakiś czas moje ciało po ciąży zaakceptować, długo trwało zanim kg zrzuciłam, a 5 i tak mam na plusie do tej pory. Pewnie to słaba wymówka, ale urodziłam 3 dzieci i to zmienia kobiecą figurę i ciało, nawet mi stopy o jeden rozmiar urosły z 37 na 38 :-) cóż taki lajf, każdy inaczej ciążę przechodzi i potem inne tempo powrotu do formy, w ogólnym rozrachunku nie mogę narzekać, ale czasem bym chciała znowu laską być ;-)

Krakonka, moremi, megan8 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Kurde, to u mnie hormony w ogóle chyba nie działają, 175 cm 59kg. Ale zawsze taka byłam i dziecko 1 mam to chyba jakoś tam działały.

Napisałam, że przeczytałam, a nie, że to prawda :)

A z wagą to różnie jest. Liczy się też budowa. My z przyjaciółką mamy tyle samo wzrostu, a ona przy 70 wygląda grubo, ja ok. Ona przy 63 dobrze, a ja jak duży, nieforemny szkielet :)

ComeToMeBaby, moremi, megan8 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ja bardzo przytyłam w ostatniej ciąży z synem, ciężko mi było przez jakiś czas moje ciało po ciąży zaakceptować, długo trwało zanim kg zrzuciłam, a 5 i tak mam na plusie do tej pory. Pewnie to słaba wymówka, ale urodziłam 3 dzieci i to zmienia kobiecą figurę i ciało, nawet mi stopy o jeden rozmiar urosły z 37 na 38 :-) cóż taki lajf, każdy inaczej ciążę przechodzi i potem inne tempo powrotu do formy, w ogólnym rozrachunku nie mogę narzekać, ale czasem bym chciała znowu laską być ;-)
    162 i 69? co ty chcesz... jeszcze jak zima całkiem odejdzie i będzie 162 i 65? no kurczę. skoro poszło ci w cycki to jeszcze lepiej. co ty gadasz- laska jesteś jak się patrzy :)

mamatrojki80, moremi lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszee kobity ja szłam rodzić córkę ważyłam 85 kg,teraz zaczęłam ciążę z bagażem....wiem wstyd,wszystkiego próbowałam i przegrałam.. waże jak słoń :( jedynie się pociesza że dużo nie przytyje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    162 i 69? co ty chcesz... jeszcze jak zima całkiem odejdzie i będzie 162 i 65? no kurczę. skoro poszło ci w cycki to jeszcze lepiej. co ty gadasz- laska jesteś jak się patrzy :)

Przyznaje... trochę próżna jestem... ale tylko trochę ;-) on mi kazał przed ewentualna ciąża te kg zrzucić :-)

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Boszee kobity ja szłam rodzić córkę ważyłam 85 kg,teraz zaczęłam ciążę z bagażem....wiem wstyd,wszystkiego próbowałam i przegrałam.. waże jak słoń :( jedynie się pociesza że dużo nie przytyje.

Ja z synem w dzień porodu 88 kg.

moremi lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:

Nie wydaje mi się, żeby trzeba było wymówki szukać na wygląd :)
    A z tymi różnymi ciązami, to fakt. Znam mamy trójek, które wyglądają jak 16 latki, i mamy jedynaków, które już nigdy nie wrócą do figury sprzed ciąży.
    Mnie też stopa urosła w ciązy :) Łudziłam się, że zmaleje, ale niestety :)
    A laska to niekoniecznie szczupła musi być. Patrz na Marlin M. Wiadomo, inne czasy, ale nawet na tamte miała nadwagę :)

moremi lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hehehehe to co ja mam powiedzieć?...
    160 i 55,5?....
    może jakbym większe cycki miała to tych kg byłoby więcej ;) no nie pogniewałabym się :)

Zawsze możesz sobie stanik wypchać ;-) nie wiem watą? ;-) żarcik taki głupi ;-)

ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadwagę??? O.o
    166 cm 54kg 91-58-91
    Krakonka wrote:
    Patrz na Marlin M. Wiadomo, inne czasy, ale nawet na tamte miała nadwagę :)

moremi, Luna76, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Krakonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hehehehe to co ja mam powiedzieć?...
    160 i 55,5?....
    może jakbym większe cycki miała to tych kg byłoby więcej ;) no nie pogniewałabym się :)
    Przecież Ci urosną.
    Uważaj, czego sobie życzysz :) Bo Cię jeszcze przygną do ziemi :P

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Nie wydaje mi się, żeby trzeba było wymówki szukać na wygląd :)
    A z tymi różnymi ciązami, to fakt. Znam mamy trójek, które wyglądają jak 16 latki, i mamy jedynaków, które już nigdy nie wrócą do figury sprzed ciąży.
    Mnie też stopa urosła w ciązy :) Łudziłam się, że zmaleje, ale niestety :)
    A laska to niekoniecznie szczupła musi być. Patrz na Marlin M. Wiadomo, inne czasy, ale nawet na tamte miała nadwagę :)

Mi w sumie bardziej o kwestie zdrowotne niż o estetykę chodzi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak źle i tak niedobrze :-) jak cos na mnie powinno być dobre to w cyckach mi się rozłazi.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duska dzieki za przepis na paste ,rewelacja.siostra jak podeszla do miseczki to wjebala pol na miejscu :-)

Aasiula, Simba, macduska, moremi, Sabina, Arwena, kapturnica, kkisia, megan8, gosia7122, BISCA, Parka, malgos741 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nadwagę??? O.o
    166 cm 54kg 91-58-91

Czasem 54 czasem 70...

I nie, nie promuję otyłości i nie pocieszam się, że grube jest piękne i kochanego ciałka nigdy nie za wiele.
    Po prostu w różnych sytuacjach życiowych różnie się waży i tyle. A jak komuś naprawdę bardzo, bardzo zależy, to osiągnie taką wagę, jaką chce.
    Na przykłąd ja, jak już zajdę, i urodzę to schudnę, bo ani zdrowo się teraz nie czuję ani estetycznie :)

ania.g lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja spadam, jadę do przedszkola i do domu, jedyne co przez Was dziś zrobiłam to kilka przelewów... miłego popołudnia kochane baby :-)

Aasiula, ComeToMeBaby, moremi, Sabina, kkisia, anna maria, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo.... przelewy. właśnie.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
‹‹ 8230 8231 8232 8233 8234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ