35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyola_35 wrote:A ja sobie Ciebie wyobrażałam jako drobną kobitę

No bo nie wyglądam grubo, ale mm biust 80F, kiedyś byłam bardzo szczupła... ale nigdy nie ważyłam mniej niż 60 kg
chyba. A i to jest waga zimowa
w lecie jest ok 4 kg mniej 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 13:53
dorbie, Krakonka, ola_35, ComeToMeBaby, kkisia, moremi, Zofia8, megan8 lubią tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:Ja mam 162 w tej chwili ważę 69 kg... lekarz mnie poprosił o schudnięcie 5 kg, chyba sobie cycki obetnę, to tak 5 kilo mi ubędzie

Ja w poprzedniej zaczynałam się starać na 64 kg (przy 173cm wzrostu). Ginka od razu kazała mi przytyć (ja wyglądam szczupło przy 68 - taka budowa). Potem wyczytałam, że hormony działają dobrze tylko przy odpowiedniej ilości tkanki tłuszczowej i w ciążę zaszłam ważąc 72 (to nie jest bardzo dużo dla mnie, krągle, ale nie tłusto). Ale przytyłam w ciąży ponad 30 kg. Przy pierwszej to samo. W jednej i w drugiej mięso mi nie bardzo wchodziło i w ogóle miałam tylko ochotę na chleb, ciasto drożdżowe, ziemniaki we wszelkiej postaci, a przy Małgosi jeszcze jabłka i banany. Dramat dietetyczny.
Teraz naprawdę musze uważać, bo chodzi za mną widmo cukrzycy. Na razie raczej wymyślone, ale mimo wszystko.
Ale i tak chciałabym już miec ciążowe zachcianki
moremi, megan8 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Krakonka wrote:Ja w poprzedniej zaczynałam się starać na 64 kg (przy 173cm wzrostu). Ginka od razu kazała mi przytyć (ja wyglądam szczupło przy 68 - taka budowa). Potem wyczytałam, że hormony działają dobrze tylko przy odpowiedniej ilości tkanki tłuszczowej i w ciążę zaszłam ważąc 72 (to nie jest bardzo dużo dla mnie, krągle, ale nie tłusto). Ale przytyłam w ciąży ponad 30 kg. Przy pierwszej to samo. W jednej i w drugiej mięso mi nie bardzo wchodziło i w ogóle miałam tylko ochotę na chleb, ciasto drożdżowe, ziemniaki we wszelkiej postaci, a przy Małgosi jeszcze jabłka i banany. Dramat dietetyczny.
Teraz naprawdę musze uważać, bo chodzi za mną widmo cukrzycy. Na razie raczej wymyślone, ale mimo wszystko.
Ale i tak chciałabym już miec ciążowe zachcianki
Kurde, to u mnie hormony w ogóle chyba nie działają, 175 cm 59kg. Ale zawsze taka byłam i dziecko 1 mam to chyba jakoś tam działały.
moremi lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualnyola_35 wrote:Jedynie co przytyłam to jak skończyłam karmić (półtora roku to robiłam), ale tak się z tym źle czułam, że raz dwa zrzuciłam, jak całe życie się jest szczupłym to nagle czujesz się jak słoń!
Ja bardzo przytyłam w ostatniej ciąży z synem, ciężko mi było przez jakiś czas moje ciało po ciąży zaakceptować, długo trwało zanim kg zrzuciłam, a 5 i tak mam na plusie do tej pory. Pewnie to słaba wymówka, ale urodziłam 3 dzieci i to zmienia kobiecą figurę i ciało, nawet mi stopy o jeden rozmiar urosły z 37 na 38
cóż taki lajf, każdy inaczej ciążę przechodzi i potem inne tempo powrotu do formy, w ogólnym rozrachunku nie mogę narzekać, ale czasem bym chciała znowu laską być
Krakonka, moremi, megan8 lubią tę wiadomość
-
ola_35 wrote:Kurde, to u mnie hormony w ogóle chyba nie działają, 175 cm 59kg. Ale zawsze taka byłam i dziecko 1 mam to chyba jakoś tam działały.
Napisałam, że przeczytałam, a nie, że to prawda
A z wagą to różnie jest. Liczy się też budowa. My z przyjaciółką mamy tyle samo wzrostu, a ona przy 70 wygląda grubo, ja ok. Ona przy 63 dobrze, a ja jak duży, nieforemny szkielet
ComeToMeBaby, moremi, megan8 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
162 i 69? co ty chcesz... jeszcze jak zima całkiem odejdzie i będzie 162 i 65? no kurczę. skoro poszło ci w cycki to jeszcze lepiej. co ty gadasz- laska jesteś jak się patrzymamatrojki80 wrote:Ja bardzo przytyłam w ostatniej ciąży z synem, ciężko mi było przez jakiś czas moje ciało po ciąży zaakceptować, długo trwało zanim kg zrzuciłam, a 5 i tak mam na plusie do tej pory. Pewnie to słaba wymówka, ale urodziłam 3 dzieci i to zmienia kobiecą figurę i ciało, nawet mi stopy o jeden rozmiar urosły z 37 na 38
cóż taki lajf, każdy inaczej ciążę przechodzi i potem inne tempo powrotu do formy, w ogólnym rozrachunku nie mogę narzekać, ale czasem bym chciała znowu laską być 
mamatrojki80, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:162 i 69? co ty chcesz... jeszcze jak zima całkiem odejdzie i będzie 162 i 65? no kurczę. skoro poszło ci w cycki to jeszcze lepiej. co ty gadasz- laska jesteś jak się patrzy

Przyznaje... trochę próżna jestem... ale tylko trochę
on mi kazał przed ewentualna ciąża te kg zrzucić 
moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypeppapig wrote:Boszee kobity ja szłam rodzić córkę ważyłam 85 kg,teraz zaczęłam ciążę z bagażem....wiem wstyd,wszystkiego próbowałam i przegrałam.. waże jak słoń
jedynie się pociesza że dużo nie przytyje.
Ja z synem w dzień porodu 88 kg.
moremi lubi tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:Ja bardzo przytyłam w ostatniej ciąży z synem, ciężko mi było przez jakiś czas moje ciało po ciąży zaakceptować, długo trwało zanim kg zrzuciłam, a 5 i tak mam na plusie do tej pory. Pewnie to słaba wymówka, ale urodziłam 3 dzieci i to zmienia kobiecą figurę i ciało, nawet mi stopy o jeden rozmiar urosły z 37 na 38
Nie wydaje mi się, żeby trzeba było wymówki szukać na wygląd
A z tymi różnymi ciązami, to fakt. Znam mamy trójek, które wyglądają jak 16 latki, i mamy jedynaków, które już nigdy nie wrócą do figury sprzed ciąży.
Mnie też stopa urosła w ciązy
Łudziłam się, że zmaleje, ale niestety 
A laska to niekoniecznie szczupła musi być. Patrz na Marlin M. Wiadomo, inne czasy, ale nawet na tamte miała nadwagę
moremi lubi tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:hehehehe to co ja mam powiedzieć?...
160 i 55,5?....
może jakbym większe cycki miała to tych kg byłoby więcej
no nie pogniewałabym się 
Zawsze możesz sobie stanik wypchać
nie wiem watą?
żarcik taki głupi 
ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość
-
Przecież Ci urosną.ComeToMeBaby wrote:hehehehe to co ja mam powiedzieć?...
160 i 55,5?....
może jakbym większe cycki miała to tych kg byłoby więcej
no nie pogniewałabym się 
Uważaj, czego sobie życzysz
Bo Cię jeszcze przygną do ziemi 
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyKrakonka wrote:Nie wydaje mi się, żeby trzeba było wymówki szukać na wygląd

A z tymi różnymi ciązami, to fakt. Znam mamy trójek, które wyglądają jak 16 latki, i mamy jedynaków, które już nigdy nie wrócą do figury sprzed ciąży.
Mnie też stopa urosła w ciązy
Łudziłam się, że zmaleje, ale niestety 
A laska to niekoniecznie szczupła musi być. Patrz na Marlin M. Wiadomo, inne czasy, ale nawet na tamte miała nadwagę
Mi w sumie bardziej o kwestie zdrowotne niż o estetykę chodzi...
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:nadwagę???

166 cm 54kg 91-58-91
Czasem 54 czasem 70...
I nie, nie promuję otyłości i nie pocieszam się, że grube jest piękne i kochanego ciałka nigdy nie za wiele.
Po prostu w różnych sytuacjach życiowych różnie się waży i tyle. A jak komuś naprawdę bardzo, bardzo zależy, to osiągnie taką wagę, jaką chce.
Na przykłąd ja, jak już zajdę, i urodzę to schudnę, bo ani zdrowo się teraz nie czuję ani estetycznie
ania.g lubi tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualny