35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyola_35 wrote:A ja sobie Ciebie wyobrażałam jako drobną kobitę
No bo nie wyglądam grubo, ale mm biust 80F, kiedyś byłam bardzo szczupła... ale nigdy nie ważyłam mniej niż 60 kgchyba. A i to jest waga zimowa
w lecie jest ok 4 kg mniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 13:53
dorbie, Krakonka, ola_35, ComeToMeBaby, kkisia, moremi, Zofia8, megan8 lubią tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:Ja mam 162 w tej chwili ważę 69 kg... lekarz mnie poprosił o schudnięcie 5 kg, chyba sobie cycki obetnę, to tak 5 kilo mi ubędzie
Ja w poprzedniej zaczynałam się starać na 64 kg (przy 173cm wzrostu). Ginka od razu kazała mi przytyć (ja wyglądam szczupło przy 68 - taka budowa). Potem wyczytałam, że hormony działają dobrze tylko przy odpowiedniej ilości tkanki tłuszczowej i w ciążę zaszłam ważąc 72 (to nie jest bardzo dużo dla mnie, krągle, ale nie tłusto). Ale przytyłam w ciąży ponad 30 kg. Przy pierwszej to samo. W jednej i w drugiej mięso mi nie bardzo wchodziło i w ogóle miałam tylko ochotę na chleb, ciasto drożdżowe, ziemniaki we wszelkiej postaci, a przy Małgosi jeszcze jabłka i banany. Dramat dietetyczny.
Teraz naprawdę musze uważać, bo chodzi za mną widmo cukrzycy. Na razie raczej wymyślone, ale mimo wszystko.
Ale i tak chciałabym już miec ciążowe zachciankimoremi, megan8 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Krakonka wrote:Ja w poprzedniej zaczynałam się starać na 64 kg (przy 173cm wzrostu). Ginka od razu kazała mi przytyć (ja wyglądam szczupło przy 68 - taka budowa). Potem wyczytałam, że hormony działają dobrze tylko przy odpowiedniej ilości tkanki tłuszczowej i w ciążę zaszłam ważąc 72 (to nie jest bardzo dużo dla mnie, krągle, ale nie tłusto). Ale przytyłam w ciąży ponad 30 kg. Przy pierwszej to samo. W jednej i w drugiej mięso mi nie bardzo wchodziło i w ogóle miałam tylko ochotę na chleb, ciasto drożdżowe, ziemniaki we wszelkiej postaci, a przy Małgosi jeszcze jabłka i banany. Dramat dietetyczny.
Teraz naprawdę musze uważać, bo chodzi za mną widmo cukrzycy. Na razie raczej wymyślone, ale mimo wszystko.
Ale i tak chciałabym już miec ciążowe zachcianki
Kurde, to u mnie hormony w ogóle chyba nie działają, 175 cm 59kg. Ale zawsze taka byłam i dziecko 1 mam to chyba jakoś tam działały.
moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyola_35 wrote:Jedynie co przytyłam to jak skończyłam karmić (półtora roku to robiłam), ale tak się z tym źle czułam, że raz dwa zrzuciłam, jak całe życie się jest szczupłym to nagle czujesz się jak słoń!
Ja bardzo przytyłam w ostatniej ciąży z synem, ciężko mi było przez jakiś czas moje ciało po ciąży zaakceptować, długo trwało zanim kg zrzuciłam, a 5 i tak mam na plusie do tej pory. Pewnie to słaba wymówka, ale urodziłam 3 dzieci i to zmienia kobiecą figurę i ciało, nawet mi stopy o jeden rozmiar urosły z 37 na 38cóż taki lajf, każdy inaczej ciążę przechodzi i potem inne tempo powrotu do formy, w ogólnym rozrachunku nie mogę narzekać, ale czasem bym chciała znowu laską być
Krakonka, moremi, megan8 lubią tę wiadomość
-
ola_35 wrote:Kurde, to u mnie hormony w ogóle chyba nie działają, 175 cm 59kg. Ale zawsze taka byłam i dziecko 1 mam to chyba jakoś tam działały.
Napisałam, że przeczytałam, a nie, że to prawda
A z wagą to różnie jest. Liczy się też budowa. My z przyjaciółką mamy tyle samo wzrostu, a ona przy 70 wygląda grubo, ja ok. Ona przy 63 dobrze, a ja jak duży, nieforemny szkieletComeToMeBaby, moremi, megan8 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
mamatrojki80 wrote:Ja bardzo przytyłam w ostatniej ciąży z synem, ciężko mi było przez jakiś czas moje ciało po ciąży zaakceptować, długo trwało zanim kg zrzuciłam, a 5 i tak mam na plusie do tej pory. Pewnie to słaba wymówka, ale urodziłam 3 dzieci i to zmienia kobiecą figurę i ciało, nawet mi stopy o jeden rozmiar urosły z 37 na 38
cóż taki lajf, każdy inaczej ciążę przechodzi i potem inne tempo powrotu do formy, w ogólnym rozrachunku nie mogę narzekać, ale czasem bym chciała znowu laską być
mamatrojki80, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:162 i 69? co ty chcesz... jeszcze jak zima całkiem odejdzie i będzie 162 i 65? no kurczę. skoro poszło ci w cycki to jeszcze lepiej. co ty gadasz- laska jesteś jak się patrzy
Przyznaje... trochę próżna jestem... ale tylko trochęon mi kazał przed ewentualna ciąża te kg zrzucić
moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypeppapig wrote:Boszee kobity ja szłam rodzić córkę ważyłam 85 kg,teraz zaczęłam ciążę z bagażem....wiem wstyd,wszystkiego próbowałam i przegrałam.. waże jak słoń
jedynie się pociesza że dużo nie przytyje.
Ja z synem w dzień porodu 88 kg.
moremi lubi tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:Ja bardzo przytyłam w ostatniej ciąży z synem, ciężko mi było przez jakiś czas moje ciało po ciąży zaakceptować, długo trwało zanim kg zrzuciłam, a 5 i tak mam na plusie do tej pory. Pewnie to słaba wymówka, ale urodziłam 3 dzieci i to zmienia kobiecą figurę i ciało, nawet mi stopy o jeden rozmiar urosły z 37 na 38
cóż taki lajf, każdy inaczej ciążę przechodzi i potem inne tempo powrotu do formy, w ogólnym rozrachunku nie mogę narzekać, ale czasem bym chciała znowu laską być
Nie wydaje mi się, żeby trzeba było wymówki szukać na wygląd
A z tymi różnymi ciązami, to fakt. Znam mamy trójek, które wyglądają jak 16 latki, i mamy jedynaków, które już nigdy nie wrócą do figury sprzed ciąży.
Mnie też stopa urosła w ciązyŁudziłam się, że zmaleje, ale niestety
A laska to niekoniecznie szczupła musi być. Patrz na Marlin M. Wiadomo, inne czasy, ale nawet na tamte miała nadwagęmoremi lubi tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:hehehehe to co ja mam powiedzieć?...
160 i 55,5?....
może jakbym większe cycki miała to tych kg byłoby więcejno nie pogniewałabym się
Zawsze możesz sobie stanik wypchaćnie wiem watą?
żarcik taki głupi
ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:hehehehe to co ja mam powiedzieć?...
160 i 55,5?....
może jakbym większe cycki miała to tych kg byłoby więcejno nie pogniewałabym się
Uważaj, czego sobie życzyszBo Cię jeszcze przygną do ziemi
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyKrakonka wrote:Nie wydaje mi się, żeby trzeba było wymówki szukać na wygląd
A z tymi różnymi ciązami, to fakt. Znam mamy trójek, które wyglądają jak 16 latki, i mamy jedynaków, które już nigdy nie wrócą do figury sprzed ciąży.
Mnie też stopa urosła w ciązyŁudziłam się, że zmaleje, ale niestety
A laska to niekoniecznie szczupła musi być. Patrz na Marlin M. Wiadomo, inne czasy, ale nawet na tamte miała nadwagę
Mi w sumie bardziej o kwestie zdrowotne niż o estetykę chodzi...
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:nadwagę???
166 cm 54kg 91-58-91
Czasem 54 czasem 70...
I nie, nie promuję otyłości i nie pocieszam się, że grube jest piękne i kochanego ciałka nigdy nie za wiele.
Po prostu w różnych sytuacjach życiowych różnie się waży i tyle. A jak komuś naprawdę bardzo, bardzo zależy, to osiągnie taką wagę, jaką chce.
Na przykłąd ja, jak już zajdę, i urodzę to schudnę, bo ani zdrowo się teraz nie czuję ani estetycznieania.g lubi tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualny