WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    A ja sobie Ciebie wyobrażałam jako drobną kobitę:)

No bo nie wyglądam grubo, ale mm biust 80F, kiedyś byłam bardzo szczupła... ale nigdy nie ważyłam mniej niż 60 kg :-) chyba. A i to jest waga zimowa :-) w lecie jest ok 4 kg mniej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 13:53

dorbie, Krakonka, ola_35, ComeToMeBaby, kkisia, moremi, Zofia8, megan8 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ja mam 162 w tej chwili ważę 69 kg... lekarz mnie poprosił o schudnięcie 5 kg, chyba sobie cycki obetnę, to tak 5 kilo mi ubędzie ;-)

Ja w poprzedniej zaczynałam się starać na 64 kg (przy 173cm wzrostu). Ginka od razu kazała mi przytyć (ja wyglądam szczupło przy 68 - taka budowa). Potem wyczytałam, że hormony działają dobrze tylko przy odpowiedniej ilości tkanki tłuszczowej i w ciążę zaszłam ważąc 72 (to nie jest bardzo dużo dla mnie, krągle, ale nie tłusto). Ale przytyłam w ciąży ponad 30 kg. Przy pierwszej to samo. W jednej i w drugiej mięso mi nie bardzo wchodziło i w ogóle miałam tylko ochotę na chleb, ciasto drożdżowe, ziemniaki we wszelkiej postaci, a przy Małgosi jeszcze jabłka i banany. Dramat dietetyczny.
    Teraz naprawdę musze uważać, bo chodzi za mną widmo cukrzycy. Na razie raczej wymyślone, ale mimo wszystko.
    Ale i tak chciałabym już miec ciążowe zachcianki :)

moremi, megan8 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Ja w poprzedniej zaczynałam się starać na 64 kg (przy 173cm wzrostu). Ginka od razu kazała mi przytyć (ja wyglądam szczupło przy 68 - taka budowa). Potem wyczytałam, że hormony działają dobrze tylko przy odpowiedniej ilości tkanki tłuszczowej i w ciążę zaszłam ważąc 72 (to nie jest bardzo dużo dla mnie, krągle, ale nie tłusto). Ale przytyłam w ciąży ponad 30 kg. Przy pierwszej to samo. W jednej i w drugiej mięso mi nie bardzo wchodziło i w ogóle miałam tylko ochotę na chleb, ciasto drożdżowe, ziemniaki we wszelkiej postaci, a przy Małgosi jeszcze jabłka i banany. Dramat dietetyczny.
    Teraz naprawdę musze uważać, bo chodzi za mną widmo cukrzycy. Na razie raczej wymyślone, ale mimo wszystko.
    Ale i tak chciałabym już miec ciążowe zachcianki :)

Kurde, to u mnie hormony w ogóle chyba nie działają, 175 cm 59kg. Ale zawsze taka byłam i dziecko 1 mam to chyba jakoś tam działały.

moremi lubi tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie co przytyłam to jak skończyłam karmić (półtora roku to robiłam), ale tak się z tym źle czułam, że raz dwa zrzuciłam, jak całe życie się jest szczupłym to nagle czujesz się jak słoń!

moremi, Luna76 lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Jedynie co przytyłam to jak skończyłam karmić (półtora roku to robiłam), ale tak się z tym źle czułam, że raz dwa zrzuciłam, jak całe życie się jest szczupłym to nagle czujesz się jak słoń!

Ja bardzo przytyłam w ostatniej ciąży z synem, ciężko mi było przez jakiś czas moje ciało po ciąży zaakceptować, długo trwało zanim kg zrzuciłam, a 5 i tak mam na plusie do tej pory. Pewnie to słaba wymówka, ale urodziłam 3 dzieci i to zmienia kobiecą figurę i ciało, nawet mi stopy o jeden rozmiar urosły z 37 na 38 :-) cóż taki lajf, każdy inaczej ciążę przechodzi i potem inne tempo powrotu do formy, w ogólnym rozrachunku nie mogę narzekać, ale czasem bym chciała znowu laską być ;-)

Krakonka, moremi, megan8 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Kurde, to u mnie hormony w ogóle chyba nie działają, 175 cm 59kg. Ale zawsze taka byłam i dziecko 1 mam to chyba jakoś tam działały.

Napisałam, że przeczytałam, a nie, że to prawda :)

A z wagą to różnie jest. Liczy się też budowa. My z przyjaciółką mamy tyle samo wzrostu, a ona przy 70 wygląda grubo, ja ok. Ona przy 63 dobrze, a ja jak duży, nieforemny szkielet :)

ComeToMeBaby, moremi, megan8 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ja bardzo przytyłam w ostatniej ciąży z synem, ciężko mi było przez jakiś czas moje ciało po ciąży zaakceptować, długo trwało zanim kg zrzuciłam, a 5 i tak mam na plusie do tej pory. Pewnie to słaba wymówka, ale urodziłam 3 dzieci i to zmienia kobiecą figurę i ciało, nawet mi stopy o jeden rozmiar urosły z 37 na 38 :-) cóż taki lajf, każdy inaczej ciążę przechodzi i potem inne tempo powrotu do formy, w ogólnym rozrachunku nie mogę narzekać, ale czasem bym chciała znowu laską być ;-)
    162 i 69? co ty chcesz... jeszcze jak zima całkiem odejdzie i będzie 162 i 65? no kurczę. skoro poszło ci w cycki to jeszcze lepiej. co ty gadasz- laska jesteś jak się patrzy :)

mamatrojki80, moremi lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszee kobity ja szłam rodzić córkę ważyłam 85 kg,teraz zaczęłam ciążę z bagażem....wiem wstyd,wszystkiego próbowałam i przegrałam.. waże jak słoń :( jedynie się pociesza że dużo nie przytyje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    162 i 69? co ty chcesz... jeszcze jak zima całkiem odejdzie i będzie 162 i 65? no kurczę. skoro poszło ci w cycki to jeszcze lepiej. co ty gadasz- laska jesteś jak się patrzy :)

Przyznaje... trochę próżna jestem... ale tylko trochę ;-) on mi kazał przed ewentualna ciąża te kg zrzucić :-)

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Boszee kobity ja szłam rodzić córkę ważyłam 85 kg,teraz zaczęłam ciążę z bagażem....wiem wstyd,wszystkiego próbowałam i przegrałam.. waże jak słoń :( jedynie się pociesza że dużo nie przytyje.

Ja z synem w dzień porodu 88 kg.

moremi lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:

Nie wydaje mi się, żeby trzeba było wymówki szukać na wygląd :)
    A z tymi różnymi ciązami, to fakt. Znam mamy trójek, które wyglądają jak 16 latki, i mamy jedynaków, które już nigdy nie wrócą do figury sprzed ciąży.
    Mnie też stopa urosła w ciązy :) Łudziłam się, że zmaleje, ale niestety :)
    A laska to niekoniecznie szczupła musi być. Patrz na Marlin M. Wiadomo, inne czasy, ale nawet na tamte miała nadwagę :)

moremi lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hehehehe to co ja mam powiedzieć?...
    160 i 55,5?....
    może jakbym większe cycki miała to tych kg byłoby więcej ;) no nie pogniewałabym się :)

Zawsze możesz sobie stanik wypchać ;-) nie wiem watą? ;-) żarcik taki głupi ;-)

ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadwagę??? O.o
    166 cm 54kg 91-58-91
    Krakonka wrote:
    Patrz na Marlin M. Wiadomo, inne czasy, ale nawet na tamte miała nadwagę :)

moremi, Luna76, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Krakonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hehehehe to co ja mam powiedzieć?...
    160 i 55,5?....
    może jakbym większe cycki miała to tych kg byłoby więcej ;) no nie pogniewałabym się :)
    Przecież Ci urosną.
    Uważaj, czego sobie życzysz :) Bo Cię jeszcze przygną do ziemi :P

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Nie wydaje mi się, żeby trzeba było wymówki szukać na wygląd :)
    A z tymi różnymi ciązami, to fakt. Znam mamy trójek, które wyglądają jak 16 latki, i mamy jedynaków, które już nigdy nie wrócą do figury sprzed ciąży.
    Mnie też stopa urosła w ciązy :) Łudziłam się, że zmaleje, ale niestety :)
    A laska to niekoniecznie szczupła musi być. Patrz na Marlin M. Wiadomo, inne czasy, ale nawet na tamte miała nadwagę :)

Mi w sumie bardziej o kwestie zdrowotne niż o estetykę chodzi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak źle i tak niedobrze :-) jak cos na mnie powinno być dobre to w cyckach mi się rozłazi.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duska dzieki za przepis na paste ,rewelacja.siostra jak podeszla do miseczki to wjebala pol na miejscu :-)

Aasiula, Simba, macduska, moremi, Sabina, Arwena, kapturnica, kkisia, megan8, gosia7122, BISCA, Parka, malgos741 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nadwagę??? O.o
    166 cm 54kg 91-58-91

Czasem 54 czasem 70...

I nie, nie promuję otyłości i nie pocieszam się, że grube jest piękne i kochanego ciałka nigdy nie za wiele.
    Po prostu w różnych sytuacjach życiowych różnie się waży i tyle. A jak komuś naprawdę bardzo, bardzo zależy, to osiągnie taką wagę, jaką chce.
    Na przykłąd ja, jak już zajdę, i urodzę to schudnę, bo ani zdrowo się teraz nie czuję ani estetycznie :)

ania.g lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja spadam, jadę do przedszkola i do domu, jedyne co przez Was dziś zrobiłam to kilka przelewów... miłego popołudnia kochane baby :-)

Aasiula, ComeToMeBaby, moremi, Sabina, kkisia, anna maria, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo.... przelewy. właśnie.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
‹‹ 8230 8231 8232 8233 8234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ