35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bry,
Widzę, że młode matki trzymają nocny dyżur.
No i było trochę dymu w temacie szczepień. My Wojtka szczepimy, wziął już 3 dawki tych pierwszych obowiązkowych (wybraliśmy 6w1) i 2 dawki na pneumokoki. Niestety przegapiliśmy rotawirusy, a teraz myślimy nad meningokokami. Nam pediatrzy doradzali szczepienia ze wzgledu na te jego trudne początki, choć przyznam, że przeczytaliśmy "prawie cały internet" i są lekarze, którzy są albo całkowicie przeciwni, albo optują za zmianą kalendarza szczepień. Trochę nas nastraszyli tymi nieporządanymi odczynami poszczepiennymi, więc przed i po każdym szczepieniu trochę sram w portki ze strachu.
iwcia77, Bozia3, Dorka.1979, moremi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość
-
ja nie - ale ja nigdy tego nie przeliczam - nie wiem ile zjada - daję mu na żądanie i jest git..iwcia77 wrote:tu jest tez taki przelicznik dla kobiet karmiacych piersia. ile dziec powinnien minimalnie zjadac z cyckow w ciagu doby
waga dziecka w gramach podzielona przez 10 + 250 ml
np 5000 gr podzielone na 10 daje 500 gr + 250 ml - powinien min zjadac 750 ml mleka w ciaga doby zeby rosnac prawidlowo..spotkalyscie sie z taka matma
iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wojtus w stopce - cala ty - kropla twojamysza1975 wrote:Bry,
No i było trochę dymu w temacie szczepień. My Wojtka szczepimy, wziął już 3 dawki tych pierwszych obowiązkowych (wybraliśmy 6w1) i 2 dawki na pneumokoki. Niestety przegapiliśmy rotawirusy, a teraz myślimy nad meningokokami. Nam pediatrzy doradzali szczepienia ze wzgledu na te jego trudne początki, choć przyznam, że przeczytaliśmy "prawie cały internet" i są lekarze, którzy są albo całkowicie przeciwni, albo optują za zmianą kalendarza szczepień. Trochę nas nastraszyli tymi nieporządanymi odczynami poszczepiennymi, więc przed i po każdym szczepieniu trochę sram w portki ze strachu.
mysza1975 lubi tę wiadomość
-
eeee nie z moim charakterem...Heretyczka wrote:chłopu też?

palcem wskazującym ze mną się za dużo nie zwojuje....
ale dajemy radę
raz on mnie, raz ja jemu....
iwcia77, nick nieaktualny, mysza1975, nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość
-
chlop jak zasluzy to i koryto i dupe dostanieHeretyczka wrote:chłopu też?

nick nieaktualny, Bozia3, mysza1975, nick nieaktualny, Dorka.1979, moremi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, megan8, Mega, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:mysza mnie pediatra mówiła, że meningo spokojnie można po roku dać - i wtedy w małopolsce jest za darmo...
Dzięki, dobrze wiedzieć. Mi też mówił, że nie trzeba się spieszyć, ale o szczepieniu za free się nie zająknął.
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
cholera, ale to chyba znów chodzi tylko o Kraków, a nie o całe województwo....mysza1975 wrote:Dzięki, dobrze wiedzieć. Mi też mówił, że nie trzeba się spieszyć, ale o szczepieniu za free się nie zająknął.
http://niemowleimama.blogspot.com/2015/01/bezpatne-szczepienie-przeciw.html -
Spadam, jutro z rana idziemy na rehabilitację, więc treba będzie wcześniej wstać, bo normalnie to koło 9.00 się zwlekam z łóżka, Wojtek nawet koło 10.00.
Przepraszam, nie chciałam zdenerwowć niewyspanych mam.
iwcia77, Bozia3, Dorka.1979, Simba, moremi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość
-
Pierwszy raz słyszę. Ale według tych obliczeń Natalka je za dużo? Bo 8x 100 ml.iwcia77 wrote:tu jest tez taki przelicznik dla kobiet karmiacych piersia. ile dziec powinnien minimalnie zjadac z cyckow w ciagu doby
waga dziecka w gramach podzielona przez 10 + 250 ml
np 5000 gr podzielone na 10 daje 500 gr + 250 ml - powinien min zjadac 750 ml mleka w ciaga doby zeby rosnac prawidlowo..spotkalyscie sie z taka matma
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg -
Mi moja lekarka odradziła rotawirusy bo chciałam. A na 15 kwietnia mam szczepienie i chciałam skojarzoną,ale nigdzie nie ma żeby zamówić bo lekarka dla mnie szukała i ponoć w całej Polsce są braki, bo gdzieś tam wysyłalimysza1975 wrote:Bry,
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg -
Moja to teraz nie chce spać, właśnie ją usypiam w wózku. Od 4 śpi do 19 z przerwami na amciumysza1975 wrote:Spadam, jutro z rana idziemy na rehabilitację, więc treba będzie wcześniej wstać, bo normalnie to koło 9.00 się zwlekam z łóżka, Wojtek nawet koło 10.00.
Przepraszam, nie chciałam zdenerwowć niewyspanych mam.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg

(