35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnycos takiego jest mozliwe chyba tylko jeszcze w polsce, kurwa naprawde mamy tak ciemne społeczenstwo ?rodziców?
http://www.fakt.pl/wydarzenia/podczas-rekolekcji-w-gryficach-gimnazjalisci-plakali-i-tracili-przytomnosc,artykuly,533964.htmliwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymamatrojki80 wrote:Jak widać czasem prochy nie pomagają skoro ciąży nie ma, niech każdy robi to co uważa za słuszne i tyle, efekt jest ważny.
megan8, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeretyczka wrote:dzięki prochom i medycynie wiele par ma dzieci, dzieki modlitwie- nic mi o tym nie wiadomo....widze że tez należysz do religijnych oszołomów
Nie, ale denerwuje mnie szydzenie z poglądów innych ludzi. I ocenianie kogoś przez pryzmat tego czy jest wierzący czy nie.
ola_35, ComeToMeBaby, moremi, Zofia8, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymamatrojki80 wrote:Nie, ale denerwuje mnie szydzenie z poglądów innych ludzi. I ocenianie kogoś przez pryzmat tego czy jest wierzący czy nie.
Simba lubi tę wiadomość
-
Krakonka wrote:Nie kocha syna, kto rózgi żałuje, kto kocha go – w porę go karci. (Prz 13, 24)
Karcenia chłopcu nie żałuj, gdy rózgą uderzysz – nie umrze. Ty go uderzysz rózgą, a od Szeolu zachowasz mu duszę. (Prz 23, 13-14)
To z Biblii. Czyli że tutejszej, Polskiej religii. Czyli że katolicki Bóg popiera bicie dzieci.
Naprawdę wierzysz, że gdyby mieszkający tu Arab zgwałcił Polkę czy molestował dziecko, to prawo nie potraktowałaby go tak, jak każdego innego zbrodniarza?
przyznam, że jako ateistka i osoba, która Biblię przerabiała na języku polskim w liceum, jestem nieco zaskoczona przytoczonymi przez Ciebie fragmentami. w związku z tym, jak mam w zwyczaju, zgłębiłam szybko temat, przeczytałam internety i okazuje się, że to bicie wcale nie ma krzywdzić dziecka, a tylko je skarcić (kwestia osobistego zapatrywania się na modne od paru lat wychowanie bezstresowe to już inny temat). w moim osobistym odczuciu jest różnica pomiędzy skarceniem dziecka celem jego wychowania a wielokrotnym gwałtem na niemowlaku czy małej dziewczynce celem zaspokojenia swych własnych seksualnych dewiacji.
i nie napisałam, że wierzę, że prawo nie potraktowałoby właściwie takiego Araba. Ja napisałam, że oni to robią, w krajach europejskich. I że to wzbudza moją odrazę. I że nie stosują się do prawa europejskiego uznając, że to Allah ma rację, bo jest bogiem i on ma zawsze rację, a nie człowiek, który zarządził, że nie należy z dziewczynkami współżyć przed upływem 16 czy 18 lat. Mahomet mógł, a oni za nim podążają, bo Allah im pozwala. A to, że jak to zrobią i zostają przyłapani odbija się echem w mediach, są poddawani prawu danego państwa i nie twierdzę, że omija ich kara. Tylko, ze dla nich takie zachowanie jest normalne i mają na to religijne przyzwolenie.kapturnica, Arwena, iwcia77, Sabina, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Heretyczka wrote:cos takiego jest mozliwe chyba tylko jeszcze w polsce, kurwa naprawde mamy tak ciemne społeczenstwo ?rodziców?
http://www.fakt.pl/wydarzenia/podczas-rekolekcji-w-gryficach-gimnazjalisci-plakali-i-tracili-przytomnosc,artykuly,533964.html
pierwsza -
nick nieaktualnyHeretyczka wrote:tak szydze z religijnych durni i mam w nosie czy cie to denerwuje czy nie bo religia to żródło wszelkiego zła na tej planecie
Ja dochodzę do wniosków, ze Ty masz największy problem sama ze sobą, od rana zaczepiłaś lub próbowałaś zaczepić 3 osoby: Aasiulę, Kometę, a teraz mnie... dziewczyny mają rację i ja nie dam się wciągnąć w tą jałową dyskusję z Tobą. I nie kwestionowałam medycyny, ale denerwuje mnie naśmiewanie się z poglądów innych osób.
ComeToMeBaby, moremi, Elfik, Zofia8, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:przyznam, że jako ateistka i osoba, która Biblię przerabiała na języku polskim w liceum, jestem nieco zaskoczona przytoczonymi przez Ciebie fragmentami. w związku z tym, jak mam w zwyczaju, zgłębiłam szybko temat, przeczytałam internety i okazuje się, że to bicie wcale nie ma krzywdzić dziecka, a tylko je skarcić (kwestia osobistego zapatrywania się na modne od paru lat wychowanie bezstresowe to już inny temat). w moim osobistym odczuciu jest różnica pomiędzy skarceniem dziecka celem jego wychowania a wielokrotnym gwałtem na niemowlaku czy małej dziewczynce celem zaspokojenia swych własnych seksualnych dewiacji.
i nie napisałam, że wierzę, że prawo nie potraktowałoby właściwie takiego Araba. Ja napisałam, że oni to robią, w krajach europejskich. I że to wzbudza moją odrazę. I że nie stosują się do prawa europejskiego uznając, że to Allah ma rację, bo jest bogiem i on ma zawsze rację, a nie człowiek, który zarządził, że nie należy z dziewczynkami współżyć przed upływem 16 czy 18 lat. Mahomet mógł, a oni za nim podążają, bo Allah im pozwala. A to, że jak to zrobią i zostają przyłapani odbija się echem w mediach, są poddawani prawu danego państwa i nie twierdzę, że omija ich kara. Tylko, ze dla nich takie zachowanie jest normalne i mają na to religijne przyzwolenie.
po prostu bandyciKrakonka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mamatrojki80 wrote:Ja dochodzę do wniosków, ze Ty masz największy problem sama ze sobą, od rana zaczepiłaś lub próbowałaś zaczepić 3 osoby: Aasiulę, Kometę, a teraz mnie... dziewczyny mają rację i ja nie dam się wciągnąć w tą jałową dyskusję z Tobą. I nie kwestionowałam medycyny, ale denerwuje mnie naśmiewanie się z poglądów innych osób.
aż mi nieswojoHeretyczka, Zofia8, iwcia77, Sabina, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymamatrojki80 wrote:Ja dochodzę do wniosków, ze Ty masz największy problem sama ze sobą, od rana zaczepiłaś lub próbowałaś zaczepić 3 osoby: Aasiulę, Kometę, a teraz mnie... dziewczyny mają rację i ja nie dam się wciągnąć w tą jałową dyskusję z Tobą. I nie kwestionowałam medycyny, ale denerwuje mnie naśmiewanie się z poglądów innych osób.
nie ma problemów ze sobą, nie zaczepiam nikogo, po prostu biorę udział w dyskusji, nie wolno mi? religia to nie pogląd tylko choroba umysłowa, jestem przekonana że również padłaś ofiarąSolarPolar, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Heretyczka wrote:mysle że oni w nic nie wierza tak naprawde, wszystkie religie zostały stworzone przez facetów i dla nich miedzy innymi w celu dominacji nad kobietami, katolicka również
po prostu bandyci
Islam kojarzy się głównie z dominacją nad kobietami, chrześcijaństwo z dominacją nad szarym tłumem, który powinien się tylko kajać.
też mam takie przemyślenia. na chłodno.
tyle, że to kwestia podejścia. nikomu nie zabraniam się modlić i wierzyć.
człowiek ma wolna wole i powinien wiedzieć co jest dobre a co złe.Krakonka, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:zależy jak i do czego się ją wykorzystuje
ci co stoja na szczycie religijnej machiny to akurat najmniej wierzący, spójrz na wszystkich oblesnych pedofilskich tłustych purpuratów i przekrety finansowe w Watykanie, to narzędzie do mamienia słabych umysłów i czerpania korzysci finansowych czyli utrzymywania armii nierobówSolarPolar, iwcia77, Bozia3, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeretyczka wrote:nie pierdol
nie ma problemów ze sobą, nie zaczepiam nikogo, po prostu biorę udział w dyskusji, nie wolno mi? religia to nie pogląd tylko choroba umysłowa, jestem przekonana że również padłaś ofiarą
hehehe, nawet jeśli to nie muszę Ci się z tego tłumaczyćtu nie ma żadnej dyskusji, jest Twój jedynie słuszny monolog
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 13:38
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymamatrojki80 wrote:hehehe, nawet jeśli to muszę Ci się z tego tłumaczyć
tu nie ma żadnej dyskusji, jest Twój jedynie słuszny monolog
Dziobak, megan8, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:no, tu się akurat w większości z tobą zgadzam.
Islam kojarzy się głównie z dominacją nad kobietami, chrześcijaństwo z dominacją nad szarym tłumem, który powinien się tylko kajać.
też mam takie przemyślenia. na chłodno.
tyle, że to kwestia podejścia. nikomu nie zabraniam się modlić i wierzyć.
człowiek ma wolna wole i powinien wiedzieć co jest dobre a co złe.ComeToMeBaby, Krakonka, Arwena, SolarPolar, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość