WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos takiego jest mozliwe chyba tylko jeszcze w polsce, kurwa naprawde mamy tak ciemne społeczenstwo ?rodziców?
    http://www.fakt.pl/wydarzenia/podczas-rekolekcji-w-gryficach-gimnazjalisci-plakali-i-tracili-przytomnosc,artykuly,533964.html

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Jak widać czasem prochy nie pomagają skoro ciąży nie ma, niech każdy robi to co uważa za słuszne i tyle, efekt jest ważny.
    dzięki prochom i medycynie wiele par ma dzieci, dzieki modlitwie- nic mi o tym nie wiadomo....widze że tez należysz do religijnych oszołomów

megan8, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    dzięki prochom i medycynie wiele par ma dzieci, dzieki modlitwie- nic mi o tym nie wiadomo....widze że tez należysz do religijnych oszołomów

Nie, ale denerwuje mnie szydzenie z poglądów innych ludzi. I ocenianie kogoś przez pryzmat tego czy jest wierzący czy nie.

ola_35, ComeToMeBaby, moremi, Zofia8, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Nie, ale denerwuje mnie szydzenie z poglądów innych ludzi. I ocenianie kogoś przez pryzmat tego czy jest wierzący czy nie.
    tak szydze z religijnych durni i mam w nosie czy cie to denerwuje czy nie bo religia to żródło wszelkiego zła na tej planecie

Simba lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Nie kocha syna, kto rózgi żałuje, kto kocha go – w porę go karci. (Prz 13, 24) 
    Karcenia chłopcu nie żałuj, gdy rózgą uderzysz – nie umrze. Ty go uderzysz rózgą, a od Szeolu zachowasz mu duszę. (Prz 23, 13-14)
    To z Biblii. Czyli że tutejszej, Polskiej religii. Czyli że katolicki Bóg popiera bicie dzieci.

Naprawdę wierzysz, że gdyby mieszkający tu Arab zgwałcił Polkę czy molestował dziecko, to prawo nie potraktowałaby go tak, jak każdego innego zbrodniarza?

przyznam, że jako ateistka i osoba, która Biblię przerabiała na języku polskim w liceum, jestem nieco zaskoczona przytoczonymi przez Ciebie fragmentami. w związku z tym, jak mam w zwyczaju, zgłębiłam szybko temat, przeczytałam internety i okazuje się, że to bicie wcale nie ma krzywdzić dziecka, a tylko je skarcić (kwestia osobistego zapatrywania się na modne od paru lat wychowanie bezstresowe to już inny temat). w moim osobistym odczuciu jest różnica pomiędzy skarceniem dziecka celem jego wychowania a wielokrotnym gwałtem na niemowlaku czy małej dziewczynce celem zaspokojenia swych własnych seksualnych dewiacji.

i nie napisałam, że wierzę, że prawo nie potraktowałoby właściwie takiego Araba. Ja napisałam, że oni to robią, w krajach europejskich. I że to wzbudza moją odrazę. I że nie stosują się do prawa europejskiego uznając, że to Allah ma rację, bo jest bogiem i on ma zawsze rację, a nie człowiek, który zarządził, że nie należy z dziewczynkami współżyć przed upływem 16 czy 18 lat. Mahomet mógł, a oni za nim podążają, bo Allah im pozwala. A to, że jak to zrobią i zostają przyłapani odbija się echem w mediach, są poddawani prawu danego państwa i nie twierdzę, że omija ich kara. Tylko, ze dla nich takie zachowanie jest normalne i mają na to religijne przyzwolenie.

kapturnica, Arwena, iwcia77, Sabina, Bozia3 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    cos takiego jest mozliwe chyba tylko jeszcze w polsce, kurwa naprawde mamy tak ciemne społeczenstwo ?rodziców?
    http://www.fakt.pl/wydarzenia/podczas-rekolekcji-w-gryficach-gimnazjalisci-plakali-i-tracili-przytomnosc,artykuly,533964.html
    hehehe już o tym rano pisałam :P
    pierwsza :)

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    tak szydze z religijnych durni i mam w nosie czy cie to denerwuje czy nie bo religia to żródło wszelkiego zła na tej planecie

Ja dochodzę do wniosków, ze Ty masz największy problem sama ze sobą, od rana zaczepiłaś lub próbowałaś zaczepić 3 osoby: Aasiulę, Kometę, a teraz mnie... dziewczyny mają rację i ja nie dam się wciągnąć w tą jałową dyskusję z Tobą. I nie kwestionowałam medycyny, ale denerwuje mnie naśmiewanie się z poglądów innych osób.

ComeToMeBaby, moremi, Elfik, Zofia8, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    To jest forum dla starających się o dziecko czy koło dyskusyjne na temat religii? bo się pogubiłam.
    wszystko przez Kaptę ;)

:P

heheheheee

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    przyznam, że jako ateistka i osoba, która Biblię przerabiała na języku polskim w liceum, jestem nieco zaskoczona przytoczonymi przez Ciebie fragmentami. w związku z tym, jak mam w zwyczaju, zgłębiłam szybko temat, przeczytałam internety i okazuje się, że to bicie wcale nie ma krzywdzić dziecka, a tylko je skarcić (kwestia osobistego zapatrywania się na modne od paru lat wychowanie bezstresowe to już inny temat). w moim osobistym odczuciu jest różnica pomiędzy skarceniem dziecka celem jego wychowania a wielokrotnym gwałtem na niemowlaku czy małej dziewczynce celem zaspokojenia swych własnych seksualnych dewiacji.

i nie napisałam, że wierzę, że prawo nie potraktowałoby właściwie takiego Araba. Ja napisałam, że oni to robią, w krajach europejskich. I że to wzbudza moją odrazę. I że nie stosują się do prawa europejskiego uznając, że to Allah ma rację, bo jest bogiem i on ma zawsze rację, a nie człowiek, który zarządził, że nie należy z dziewczynkami współżyć przed upływem 16 czy 18 lat. Mahomet mógł, a oni za nim podążają, bo Allah im pozwala. A to, że jak to zrobią i zostają przyłapani odbija się echem w mediach, są poddawani prawu danego państwa i nie twierdzę, że omija ich kara. Tylko, ze dla nich takie zachowanie jest normalne i mają na to religijne przyzwolenie.
    mysle że oni w nic nie wierza tak naprawde, wszystkie religie zostały stworzone przez facetów i dla nich miedzy innymi w celu dominacji nad kobietami, katolicka również
    po prostu bandyci

Krakonka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ja jestem zdania, że medycyna swoją drogą, a religia swoją.
    a mogą iść równocześnie.

Jeśli ktoś tak chce to chyba jego sprawa i nikomu nic do tego, po co go na silę nawracać.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    zależy jak i do czego się ją wykorzystuje

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ja dochodzę do wniosków, ze Ty masz największy problem sama ze sobą, od rana zaczepiłaś lub próbowałaś zaczepić 3 osoby: Aasiulę, Kometę, a teraz mnie... dziewczyny mają rację i ja nie dam się wciągnąć w tą jałową dyskusję z Tobą. I nie kwestionowałam medycyny, ale denerwuje mnie naśmiewanie się z poglądów innych osób.
    mnie to dzisiaj jakoś tak delikatnie.
    aż mi nieswojo ;)

Heretyczka, Zofia8, iwcia77, Sabina, Bozia3 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    nie pierdol
    nie ma problemów ze sobą, nie zaczepiam nikogo, po prostu biorę udział w dyskusji, nie wolno mi? religia to nie pogląd tylko choroba umysłowa, jestem przekonana że również padłaś ofiarą

SolarPolar, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    mnie to dzisiaj jakoś tak delikatnie.
    aż mi nieswojo ;)

bo się nie dałaś sprowokować.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    mysle że oni w nic nie wierza tak naprawde, wszystkie religie zostały stworzone przez facetów i dla nich miedzy innymi w celu dominacji nad kobietami, katolicka również
    po prostu bandyci
    no, tu się akurat w większości z tobą zgadzam.
    Islam kojarzy się głównie z dominacją nad kobietami, chrześcijaństwo z dominacją nad szarym tłumem, który powinien się tylko kajać.
    też mam takie przemyślenia. na chłodno.

tyle, że to kwestia podejścia. nikomu nie zabraniam się modlić i wierzyć.
    człowiek ma wolna wole i powinien wiedzieć co jest dobre a co złe.

Krakonka, moremi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    zależy jak i do czego się ją wykorzystuje
    napisałam powyżej do czego
    ci co stoja na szczycie religijnej machiny to akurat najmniej wierzący, spójrz na wszystkich oblesnych pedofilskich tłustych purpuratów i przekrety finansowe w Watykanie, to narzędzie do mamienia słabych umysłów i czerpania korzysci finansowych czyli utrzymywania armii nierobów

SolarPolar, iwcia77, Bozia3, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    nie pierdol
    nie ma problemów ze sobą, nie zaczepiam nikogo, po prostu biorę udział w dyskusji, nie wolno mi? religia to nie pogląd tylko choroba umysłowa, jestem przekonana że również padłaś ofiarą

hehehe, nawet jeśli to nie muszę Ci się z tego tłumaczyć :-) tu nie ma żadnej dyskusji, jest Twój jedynie słuszny monolog :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 13:38

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A one dalej swoje....

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    hehehe, nawet jeśli to muszę Ci się z tego tłumaczyć :-) tu nie ma żadnej dyskusji, jest Twój jedynie słuszny monolog :-)
    nie musisz sie tłumaczyć, jestes moherem, to choroba cięzka do wyleczenia, współczucia

Dziobak, megan8, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no, tu się akurat w większości z tobą zgadzam.
    Islam kojarzy się głównie z dominacją nad kobietami, chrześcijaństwo z dominacją nad szarym tłumem, który powinien się tylko kajać.
    też mam takie przemyślenia. na chłodno.

tyle, że to kwestia podejścia. nikomu nie zabraniam się modlić i wierzyć.
    człowiek ma wolna wole i powinien wiedzieć co jest dobre a co złe.
    człowiek powinien przede wszystkim kierowac sie rozumem bo to nas odróznia od zwierząt, wiara to sliskie podłoże, nie można sie tłumaczyć że ktoś wierzy w raj allacha i dlatego może zabic innowierce

ComeToMeBaby, Krakonka, Arwena, SolarPolar, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

‹‹ 8312 8313 8314 8315 8316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ