35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:fajowe te zarowki, zarzucisz jakims linkeim? a jak z ich konsumpcja prundu?
Paszcza, a czy one nie som za bardzo nowobogackie?( żart taki, nie krzycz na mnie
)
Reni, ComeToMeBaby, paszczakin, moremi, kapturnica, kkisia, Aasiula, iwcia77, Zofia8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypeppapig wrote:U mnie kot ma żarcie na parapecie bo na ziemi by mu psy zjadły
iwcia77, Iwone lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
no tak odebrałam pytanie Waci
skoro nie ma się kasy, to.. itd
nie chce mi się już tego wałkować
za oknem słońce, ptaszki ćwierkają, palanty trąbiąHeretyczka wrote:dlaczego bez sensu?moremi, BISCA, kapturnica, kkisia, Aasiula, gosia7122, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:no tak odebrałam pytanie Waci
skoro nie ma się kasy, to.. itd
nie chce mi się już tego wałkować
za oknem słońce, ptaszki ćwierkają, palanty trąbią -
nick nieaktualnyA ja zbieram zamówienia na magnesy z Malty. Macie czas do lipca
I z Afryki malowane na drewnie, bede miała 5 sztuk.
A chce ktoś z Gdańska? Widziałam na Starówce ładniutkie. Takie odlewowe wypukłe czy jak to opisać
Oj, chyba sama zacznę zbieracIwone, moremi, Aasiula, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
myślałam, że jak upuściłaś trochę jadu, to zrobiło Ci się lepiej
Heretyczka wrote:bez sensu jest życie ludzi którzy koncentruja sie na sobie a ich życie polega na zbieraniu gadżetówWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 11:01
moremi, ola_35, kapturnica, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ja to rozumiem, że Wacia może mieć dziś gorszy dzień i trochę dziś przesadziła z tym stwierdzeniem uzależniającym posiadanie dzieci od posiadania pieniędzy. Wacia, ja rozumiem, że to przez nerwy, powiedz?
Ja też znam biedne rodziny, które posiadają 2, 3 dzieci i są szczęśliwe. Może nie jeżdżą co roku na Majorkę, ale mają swoją szczęśliwą rodzinę i jakoś dają radę. Pieniądze rzecz nabyta- raz są, raz ich nie ma. Ktoś kiedyś podliczył ile kosztuje wychowanie dziecka i to był zdaje się koszt około 200 tysięcy zł (?). Czyli jeśli nie mam tych 200 to nie mogę się starać? Przecież, jak Reni mówi, ten koszt się rozkłada na lata. Chwilowo można nie mieć kasy na leczenie w klinice czy na procedury wspomaganego zapłodnienia, bo to są duże koszty, ale nie możesz Wacia mówić- że kogo nie stać chodzić do pryw. gina czy do kliniki nie będzie miał na dziecko. Trochę za daleko idące wnioski. A szczęścia nie kupi się za żadne pieniądze. Takie jest moje zdanie.Reni, Sabina, Heretyczka, Arwena, mamatrojki80, ola_35, kapturnica, kkisia, gosia7122, Magdala, iwcia77, Zofia8, Magda*, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:A ja zbieram zamówienia na magnesy z Malty. Macie czas do lipca
I z Afryki malowane na drewnie, bede miała 5 sztuk.
A chce ktoś z Gdańska? Widziałam na Starówce ładniutkie. Takie odlewowe wypukłe czy jak to opisać
Oj, chyba sama zacznę zbierac
ja dziękuję -
mamatrojki80 wrote:Paszcza, a czy one nie som za bardzo nowobogackie?
( żart taki, nie krzycz na mnie
)
no wiem, zloto mi nie pasuje do wystroju mojego "industrial-cottage" stylu..
bo u mnie z metali tylko stal szczotkowana.. ale moze maja rozne opcje, a ja mam takie fajne kloszowe lampy, z ktorych zarowa wystaje i dobrze by to wygladalo..ComeToMeBaby, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:no wiem, zloto mi nie pasuje do wystroju mojego "industrial-cottage" stylu..
bo u mnie z metali tylko stal szczotkowana.. ale moze maja rozne opcje, a ja mam takie fajne kloszowe lampy, z ktorych zarowa wystaje i dobrze by to wygladalo..
Uffbajerancko to brzmi
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ComeToMeBaby wrote:no nie są to żarówki energooszczędne
ale tez nie za takie mają służyć.
żywotność przewidziana jest na około 2000 amperogodzin, czy jak to się tam nazywa. pobierają prądu pewnie tyle co zwykłe 60-tki.
są też 40-tki, ale wiadomo ze moc wtedy jest mniejsza i dają słabsze światło. ja potrzebuję 60-tkę. nawet bym wzięła 75-tkę gdyby były dostępne, mam teraz taką zwykłą 75tkę wkręconą (ze starych zapasów) i jest idealna. no ale nie dostaniesz.
gdzie dostac- napisałam post wyżej.
ja zamówiłam żarówki na lampalampa.pl, ale sa tez bylight, allegro i innych, mi chodziło o rozmiar, wzór i cenę. zawiesia kupiłam osobno na allegro.
oki, to pewnie to samo, co na amazonie.. taka np
http://www.amazon.co.uk/LES%C2%AE-Lighting-Industrial-Hanging-Pendant/dp/B00KAWL8P4/ref=sr_1_8?ie=UTF8&qid=1427450371&sr=8-8&keywords=industrial+lamp
mnie sie podoba..
ale eko czesc mojej duszy nie powoli na zarowy 60-tki.. tez musze miec jasno w tych lampach..ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Luna76 wrote:Moremi, a cykl w którym zaszłaś był stymulowany?
dorbie, mamatrojki80, Sabina, BISCA, kapturnica, kkisia, Aasiula, gosia7122, Magdala, iwcia77, Luna76 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!