X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Znowu mam plamienie. Mam leżeć i odpoczywać.
    Juz sama nie wiem... Czy to może mieć związek z tym, że właśnie przypada termin @?
    Może mieć związek ale nie musi.

Ja w analogicznej sytuacji mialam leżeć i tylko wstawać do łazienki. I tak robiłam. Zero dźwigania, żeby nie napinać brzucha. Dwa tygodnie to u mnie trwało, potem ustąpiło.

Musiałam brać nospę, chyba 3x2. Kąpiele nie w wannie. Ale jak boli brzuch czy są skurcze, to do szpitala trzeba.

Także leż, leż i leż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 16:36

mamatrojki80, kapturnica, Mega, Aasiula, kkisia, Sabina, Bozia3, peppapig, Arwena lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z łóżka - dzień drugi

A mam pytanie odnośnie rowerkow biegowych. Dla mnie to jakaś masakra. Pytanie brzmi - czy tym pokracznym dzieciom ta pokracznosc nie zostanie? Czy nie ma to wpływu na układ kostny dziecka? Stawy?

Mega lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi trzymaj się i dbaj o siebie <3
    a ja dziś musiałam lecieć na działkę wsadzić drzewka bo jabłonka zaczęła mi w domu kwitnąć ;)
    teraz będę przedłużała włosy córce męża...

ps. witam się ;)

Mega, Aasiula, kkisia, Sabina, BISCA lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

A mam pytanie odnośnie rowerkow biegowych. Dla mnie to jakaś masakra. Pytanie brzmi - czy tym pokracznym dzieciom ta pokracznosc nie zostanie? Czy nie ma to wpływu na układ kostny dziecka? Stawy?

Może jest jakieś forum ortopedyczne...tam bym z tym pytaniem uderzyła.

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Małż przyniósł mi do wyboru

samsung galaxy grand neo

sony xperia M2

co wziąć? jakieś opinie?
    boli mnie głowa, zajrzałam do netu na specygikację, ale nie ogarniam...

w sumie muszę zacząć Idzie robić więcej zdjęć, to chyba wypadnie na soniacza..hmm
    samsunga bo xperie są zawodne... sama mam i dwa razy oddawałam do serwisu..

Elfik, Sabina lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, poleguj, odpoczywaj, mam nadzieję, że plamienie zniknie.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Juz sama nie wiem... Czy to może mieć związek z tym, że właśnie przypada termin @?
    Morek jak najbardziej moze sie to zdarzyc w okolicach planowanej @ do 3miesuecy ciazy

mamatrojki80, iwcia77, Aasiula, Elfik, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Moze tak byc. Lez, na zadne spacery nie lataj.

iwcia77, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Nie przesadzaj z tym myśleniem, bo i tak nic nie wymyślisz. Jak kazali lezeć, to leż. W zasadzie to może też być tak, że całą ciążę przeleżysz. Nie ma się co buntować. Weź to sobie do serca i nie łaź, nie sprzątaj, nie gotuj, bierz magnez, no-spę czy co Ci tam dali (u mnie no-spa źle działa i w ciązy jadłam "spascupreel" - droższe, ale pomagało nawet na rwę pod koniec ciązy. No i to nie chemia) . A jak tylko coś będzie nie tak, to natychmiast na sor.
    Może raczej spróbuj wykorzystać przymusowy bezruch i czytaj, rozwiązuj krzyżówki, oglądaj tv, ucz się języka. Zrób to, co zawsze chciałaś zrobić, ale nigdy nie miałaś czasu. Pomoże Ci to zająć myśli i usiedzieć na odwłoku.
    Wszystko będzie dobrze, zobaczysz :)

kkisia, Elfik, BISCA, Arwena lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chłopaki poszli na rowerybo sie zrobilo slonecznie a ja sie kurde zcykałam..
    No po prostu mam wrazenie ,ze moze cos sie stac.Boje sie zaryzykowac .Kurde schiza ?? Chyba schizuje ale i tak wole dmuchac na zimne..To se lezeM 8)

moremi, Krakonka, macduska, Aasiula, kkisia, Elfik, Sabina, Dziobak, Arwena lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Może mieć związek ale nie musi.

Ja w analogicznej sytuacji mialam leżeć i tylko wstawać do łazienki. I tak robiłam. Zero dźwigania, żeby nie napinać brzucha. Dwa tygodnie to u mnie trwało, potem ustąpiło.

Musiałam brać nospę, chyba 3x2. Kąpiele nie w wannie. Ale jak boli brzuch czy są skurcze, to do szpitala trzeba.

Także leż, leż i leż.
    Nospe biorę, kąpieli w wannie nie zażywam, bólu brzucha nie ma. Plamienie było z rana i widzę, że już jest czysto.
    No to leżę.

Aasiula, kkisia, Zofia8, Sabina, Dziobak, BISCA, peppapig lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nospe biorę, kąpieli w wannie nie zażywam, bólu brzucha nie ma. Plamienie było z rana i widzę, że już jest czysto.
    No to leżę.
    Leż ,lez, jeszcze sie dośc ozapierdzielasz jak sie młodzieży urodzi 8)

Aasiula, Elfik, Zofia8, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni for ju :-)

http://www.aktywnysmyk.pl/content/49-rowerek-biegowy-czyli-to-co-najlepsze-dla-twojego-smyka

Reni lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morek- lez plackiem i tylko oddychaj! relax!

milej niedzieli :)

Aasiula, kkisia, Sabina, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    U mnie chłopaki poszli na rowerybo sie zrobilo slonecznie a ja sie kurde zcykałam..
    No po prostu mam wrazenie ,ze moze cos sie stac.Boje sie zaryzykowac .Kurde schiza ?? Chyba schizuje ale i tak wole dmuchac na zimne..To se lezeM 8)

Ja też bym na rower nie wsiadła, lepiej nie ryzykować.

Aasiula lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pytam tu
    Skoro rozmawiacie o ciastach i ogrodach i polecacie rowery biegowe, a dzieci na nich przyjmują taką dziwną postawę i te nogi powyginane, jakoś tak kolana dziwnie się układają
    i skoro matki na tym forum świadomie na to urządzenie sadzaja i polecja, to pytam czy to oby na pewno zdrowe
    mamatrojki80 wrote:
    Może jest jakieś forum ortopedyczne...tam bym z tym pytaniem uderzyła.

moremi, Aasiula, kkisia, Sabina, Arwena lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Może nie zostanie... Mój syn miał chodzik (cudowne urządzenie. Było z takim wystającym "zderzakiem" i nie mógł przez to dosięgać mebli) i nie ma żadnej pokraczności. A teraz się mówi, że tylko wyrodni, ciemni rodzice-brutale chodziki kupują.
    Tak se myślę, że to nie balet, parę godzin 7x na tydzień, więc skoro dziecko uprawia inne aktywności równolegle, to nic mu nie będzie.

Reni, kapturnica, iwcia77, moremi, kkisia, Dziobak, Arwena lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ja też bym na rower nie wsiadła, lepiej nie ryzykować.
    Te Xlat temu pewnie bym nawet nie pomyslala,ze moze cos sie przytrafic teraz ze mnie sie zrobil schizol jakis XD Pierdyle wole dmuchac na zimne a zajakis czas jeszcze pojezdze 8)

mamatrojki80, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i gitara poczytam jak przeniose się na kompa
    mamatrojki80 wrote:
    Reni for ju :-)

http://www.aktywnysmyk.pl/content/49-rowerek-biegowy-czyli-to-co-najlepsze-dla-twojego-smyka

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca- ja uzywam ricotte + mascarpone- sernik nie wychodzi wprawdze kwaskowaty ale i tak jest dobry.

choc ja jestem w tej dobrej sytuacji ze ja mam twarog w moldawskim sklepie , wiec czasem kupuje :)

BISCA lubi tę wiadomość

‹‹ 8362 8363 8364 8365 8366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ