X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie pieke, bo nie potrafie (to znaczy nigdy nie probowalam). Musze dojrzec :-)

moremi, Sabina, kkisia, Aasiula, iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Zrobiłam pastę Dusi :-) od razu podwójną porcję :-D fantastyczna jest :-)
    Luna, Ty się nie przejmuj, ja też kopca nie zrobię, a do mazurka nawet się nie przymierzam ;-) ale może babkę piaskową zrobię, to jak wyjdzie wyśle Ci przepis ;-)

Moremi, daj przepis. Mi jeszcze w zyciu zadna babka nie wyszła. Zakalec zakalca pogania. :-D

A mazurki to proscizna! Tam się nie ma co zepsuć!

Sabina, kapturnica, kkisia, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Moremi, daj przepis. Mi jeszcze w zyciu zadna babka nie wyszła. Zakalec zakalca pogania. :-D

A mazurki to proscizna! Tam się nie ma co zepsuć!
    Ja ciasta piaskowe piekę chyba od zawsze :)
    Ale na Wielkanoc moja mama zrobi babkę parzoną (drożdżową) :)

No i czekałam na jej słowa, wiedziałam, że padną ;) Miały być tylko rurki, mazurek czekoladowy i babka - bo my jedziemy do teściów i wrócimy w niedzielę wieczorem, a bracia nie przyjadą. Moja mama dziś stwierdziła, że za mało zaplanowałyśmy, bo jak ktoś wpadnie, to go nie będzie miała czym poczęstować :O cycki mi opadły :O

kapturnica, kkisia, Margolcia88, Mega, macduska, gosia7122, Aasiula, Zofia8, Bozia3, moremi, ComeToMeBaby, Elfik lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wieczorem.

Zosia, nie widze Twojego wykresu ale kibicuje z calych sil.
    Sabcia, Tobie tez ;)

U mnie intensywne proby wywolania @. Byla goraca kapiel i pieszczoty ;)
    I dalej nic. Grrrr.

Sabina, macduska, Mega, Aasiula, Zofia8, dorbie, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Byliśmy dziś w klinice u rehabilitantów - bo dopiero na dziś miałam termin. Wszystko z małym ok - zero wskazań do ćwiczeń - wszystko samo się wyprostowało.
    W związku z tym, apeluję do przyszłych mama - żeby samemu nie diagnozować krzywizn u dziecka i nie katować go niepotrzebnie ćwiczeniami. Moja pediatra miała rację - wszelkie asymetrie mijają u większości niemowlaków do 6 miesiąca bez żadnych ćwiczeń...i tak też się stało u nas....
    Super, ze Kajtek sie wyprostowal. Ale statystycznie rzecz biorąc los nie zawsze bywa taki łaskawy jak u was. Niestety, zawsze bedzie to 30%, ktore same z siebie sie nie wyprostuja. Czekanie do 6 miesiaca z nadzieja, ze minie samo moze byc po prostu bledem. Bo co jak nie minie? Potem można sobie tylko w brodę pluc i ćwiczyć z coraz bardziej świadomym ( czytaj oponujacym ) dzieckiem.

macduska, Aasiula, moremi, Elfik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja ciasta piaskowe piekę chyba od zawsze :)
    Ale na Wielkanoc moja mama zrobi babkę parzoną (drożdżową) :)

No i czekałam na jej słowa, wiedziałam, że padną ;) Miały być tylko rurki, mazurek czekoladowy i babka - bo my jedziemy do teściów i wrócimy w niedzielę wieczorem, a bracia nie przyjadą. Moja mama dziś stwierdziła, że za mało zaplanowałyśmy, bo jak ktoś wpadnie, to go nie będzie miała czym poczęstować :O cycki mi opadły :O

Skąd ja to znam. ;-)
    Dlatego sama wczesniej piekę ilosci przemysłowe bo moja mama narozczynia w ostatniej chwili i z jęzorem na brodzie trzeba potem kończyc i sprzatać.
    Temat rzeka...

Sabina, Mega, Aasiula, moremi, kkisia, Elfik lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie ktos mi podkrada godziny ;) nie mam na nic czasu..... Wczoraj po pracy prosto na zakupy spożywcze pojechaliśmy (pominę milczeniem fakt, ze obskoczylismy 4 sklepy) i jak wróciłam to padłam na pysk. Miał być seks wieczorny ale ani chęci, ani siły, za to nadrobilismy dzisiaj rano ;)
    Aaaaa i kto spraszał zimę? Dzisiaj było wszystko - rano troche słońca, potem chmury, deszcz, grad i na końcu snieżyca ....masakra jakas....
    Nie wiem co sie dzieje tutaj (som nowe cionze? ;) ) poczytam w święta ;)

Sabina, macduska, Aasiula, Dziobak, moremi, Bozia3, kkisia, kapturnica, Elfik, Parka lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Skąd ja to znam. ;-)
    Dlatego sama wczesniej piekę ilosci przemysłowe bo moja mama narozczynia w ostatniej chwili i z jęzorem na brodzie trzeba potem kończyc i sprzatać.
    Temat rzeka...
    Duśka a nasze mamy to czasem nie jakieś siostry? Choćby astralne? ;)

Mega, Aasiula, moremi, kkisia, kapturnica, Elfik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Duśka a nasze mamy to czasem nie jakieś siostry? Choćby astralne? ;)

Też tak podejrzewam. ;-)

Szczęscie że mam osobną kuchnię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 22:27

Sabina, Mega, Aasiula, moremi, Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Też tak podejrzewam. ;-)

Szczęscie że mam osobną kuchnię.
    A ja nie...

Elfik lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Asia to nie daleko mnie ;) a w lipcu tam gramy wesele ;)
    Fajny ten hotel :) ,oj poszlabym na jakies fajne weselicho ;D
    No to wpadajcie na kawke ,;)

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    A ja nie...

To powiem Ci kobieto- szacun, że jeszcze jakoś funkcjonujesz. ;-) Ja bym nie wytrzymała.

Aasiula, Sabina, Mega, moremi, kkisia, kapturnica, Elfik lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dorobiłam jeszcze mazurek kajmakowy i czekoladowy. Mazurkiem bym tego nie nazwała bo jest to jakaś masa na kruchym spodzie a nie takie warstwowe jak w sklepie. W każdym razie mam to gdzieś oby tylko smakowało. Kajmak robiłam z puszki mleka ale następnym razem wypróbuję przepis z netu gdzie gotuje się zwykłe mleko z cukrem, wanilią i szczyptą soli. Podobno znacznie lepsze. Tak mnie wzięło na kruche spody że zrobiłam dwa wytrawne i obiad z głowy. Co do sprzątania to ja nie szaleję, sprzątam jak zwykle na bieżąco a większe porządki zawsze robię w weekendy.Wreszcie zapowiadają się święta bez teściów :) Ojciec dziś wyleciał, mama będzie u nas i może siostra ruszy tyłek na kawę. Także błogi spokój :)

Aasiula, BISCA, Mega, Dziobak, dorbie, moremi, Bozia3, kkisia, kapturnica, macduska, Elfik, megan8 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    To powiem Ci kobieto- szacun, że jeszcze jakoś funkcjonujesz. ;-) Ja bym nie wytrzymała.
    Dlatego piję piwo
    Często piję piwo
    hep
    Lubię piwo ;)

Cóż Duśka, mieszkanie z rodzicami to plusy dodatki e i plusy ujemne. Zazwyczaj jest ok :) Czasem moją matkę ponosi, ale od czego jest piwo hep ;)

Aasiula, BISCA, Mega, Dziobak, moremi, Bozia3, kkisia, kapturnica, macduska, Elfik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dziś dorobiłam jeszcze mazurek kajmakowy i czekoladowy. Mazurkiem bym tego nie nazwała bo jest to jakaś masa na kruchym spodzie a nie takie warstwowe jak w sklepie. W każdym razie mam to gdzieś oby tylko smakowało. Kajmak robiłam z puszki mleka ale następnym razem wypróbuję przepis z netu gdzie gotuje się zwykłe mleko z cukrem, wanilią i szczyptą soli. Podobno znacznie lepsze. Tak mnie wzięło na kruche spody że zrobiłam dwa wytrawne i obiad z głowy. Co do sprzątania to ja nie szaleję, sprzątam jak zwykle na bieżąco a większe porządki zawsze robię w weekendy.Wreszcie zapowiadają się święta bez teściów :) Ojciec dziś wyleciał, mama będzie u nas i może siostra ruszy tyłek na kawę. Także błogi spokój :)
    Ania ja robiła taki kajmak, ale jest bardzo czaso- i pracochłonny. Więc jak chcesz spróbować, to szacun, bo mi się już nie chce ;)

ania.g, dorbie, moremi, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego kajmakowego zrobie po swietach :) uwielbiam kajmak :)

Sabina lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i właśnie mąż strzelił focha bo nie chcę wpaść do jego rodziców na święta. Mieszkaliśmy z nimi 5 lat i nadal mu mało. Ratunku...

Sabina, Dziobak, moremi, Bozia3, kkisia, kapturnica, macduska, Elfik, Mega lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie ja zamiast rzezuchy mam stokrotki .Tym sposobem mam odrobine wiosny w domu :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e2608e30307.jpg

dorbie, ania.g, Sabina, Dziobak, Zofia8, moremi, Bozia3, kkisia, iwcia77, BISCA, kapturnica, ComeToMeBaby, macduska, Elfik, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Zobaczcie ja zamiast rzezuchy mam stokrotki .Tym sposobem mam odrobine wiosny w domu :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e2608e30307.jpg
    Cudnie, uwielbiam stokrotki :)
    A jeszcze bardziej szafirki i fiołki które właśnie odkryłam w swoim ogródku dziko rosnące :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 22:57

Aasiula, moremi, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosna jak szalone ;D

Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 8434 8435 8436 8437 8438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ