WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie pieke, bo nie potrafie (to znaczy nigdy nie probowalam). Musze dojrzec :-)

moremi, Sabina, kkisia, Aasiula, iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Zrobiłam pastę Dusi :-) od razu podwójną porcję :-D fantastyczna jest :-)
    Luna, Ty się nie przejmuj, ja też kopca nie zrobię, a do mazurka nawet się nie przymierzam ;-) ale może babkę piaskową zrobię, to jak wyjdzie wyśle Ci przepis ;-)

Moremi, daj przepis. Mi jeszcze w zyciu zadna babka nie wyszła. Zakalec zakalca pogania. :-D

A mazurki to proscizna! Tam się nie ma co zepsuć!

Sabina, kapturnica, kkisia, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Moremi, daj przepis. Mi jeszcze w zyciu zadna babka nie wyszła. Zakalec zakalca pogania. :-D

A mazurki to proscizna! Tam się nie ma co zepsuć!
    Ja ciasta piaskowe piekę chyba od zawsze :)
    Ale na Wielkanoc moja mama zrobi babkę parzoną (drożdżową) :)

No i czekałam na jej słowa, wiedziałam, że padną ;) Miały być tylko rurki, mazurek czekoladowy i babka - bo my jedziemy do teściów i wrócimy w niedzielę wieczorem, a bracia nie przyjadą. Moja mama dziś stwierdziła, że za mało zaplanowałyśmy, bo jak ktoś wpadnie, to go nie będzie miała czym poczęstować :O cycki mi opadły :O

kapturnica, kkisia, Margolcia88, Mega, macduska, gosia7122, Aasiula, Zofia8, Bozia3, moremi, ComeToMeBaby, Elfik lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wieczorem.

Zosia, nie widze Twojego wykresu ale kibicuje z calych sil.
    Sabcia, Tobie tez ;)

U mnie intensywne proby wywolania @. Byla goraca kapiel i pieszczoty ;)
    I dalej nic. Grrrr.

Sabina, macduska, Mega, Aasiula, Zofia8, dorbie, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Byliśmy dziś w klinice u rehabilitantów - bo dopiero na dziś miałam termin. Wszystko z małym ok - zero wskazań do ćwiczeń - wszystko samo się wyprostowało.
    W związku z tym, apeluję do przyszłych mama - żeby samemu nie diagnozować krzywizn u dziecka i nie katować go niepotrzebnie ćwiczeniami. Moja pediatra miała rację - wszelkie asymetrie mijają u większości niemowlaków do 6 miesiąca bez żadnych ćwiczeń...i tak też się stało u nas....
    Super, ze Kajtek sie wyprostowal. Ale statystycznie rzecz biorąc los nie zawsze bywa taki łaskawy jak u was. Niestety, zawsze bedzie to 30%, ktore same z siebie sie nie wyprostuja. Czekanie do 6 miesiaca z nadzieja, ze minie samo moze byc po prostu bledem. Bo co jak nie minie? Potem można sobie tylko w brodę pluc i ćwiczyć z coraz bardziej świadomym ( czytaj oponujacym ) dzieckiem.

macduska, Aasiula, moremi, Elfik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja ciasta piaskowe piekę chyba od zawsze :)
    Ale na Wielkanoc moja mama zrobi babkę parzoną (drożdżową) :)

No i czekałam na jej słowa, wiedziałam, że padną ;) Miały być tylko rurki, mazurek czekoladowy i babka - bo my jedziemy do teściów i wrócimy w niedzielę wieczorem, a bracia nie przyjadą. Moja mama dziś stwierdziła, że za mało zaplanowałyśmy, bo jak ktoś wpadnie, to go nie będzie miała czym poczęstować :O cycki mi opadły :O

Skąd ja to znam. ;-)
    Dlatego sama wczesniej piekę ilosci przemysłowe bo moja mama narozczynia w ostatniej chwili i z jęzorem na brodzie trzeba potem kończyc i sprzatać.
    Temat rzeka...

Sabina, Mega, Aasiula, moremi, kkisia, Elfik lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie ktos mi podkrada godziny ;) nie mam na nic czasu..... Wczoraj po pracy prosto na zakupy spożywcze pojechaliśmy (pominę milczeniem fakt, ze obskoczylismy 4 sklepy) i jak wróciłam to padłam na pysk. Miał być seks wieczorny ale ani chęci, ani siły, za to nadrobilismy dzisiaj rano ;)
    Aaaaa i kto spraszał zimę? Dzisiaj było wszystko - rano troche słońca, potem chmury, deszcz, grad i na końcu snieżyca ....masakra jakas....
    Nie wiem co sie dzieje tutaj (som nowe cionze? ;) ) poczytam w święta ;)

Sabina, macduska, Aasiula, Dziobak, moremi, Bozia3, kkisia, kapturnica, Elfik, Parka lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Skąd ja to znam. ;-)
    Dlatego sama wczesniej piekę ilosci przemysłowe bo moja mama narozczynia w ostatniej chwili i z jęzorem na brodzie trzeba potem kończyc i sprzatać.
    Temat rzeka...
    Duśka a nasze mamy to czasem nie jakieś siostry? Choćby astralne? ;)

Mega, Aasiula, moremi, kkisia, kapturnica, Elfik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Duśka a nasze mamy to czasem nie jakieś siostry? Choćby astralne? ;)

Też tak podejrzewam. ;-)

Szczęscie że mam osobną kuchnię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 22:27

Sabina, Mega, Aasiula, moremi, Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Też tak podejrzewam. ;-)

Szczęscie że mam osobną kuchnię.
    A ja nie...

Elfik lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Asia to nie daleko mnie ;) a w lipcu tam gramy wesele ;)
    Fajny ten hotel :) ,oj poszlabym na jakies fajne weselicho ;D
    No to wpadajcie na kawke ,;)

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    A ja nie...

To powiem Ci kobieto- szacun, że jeszcze jakoś funkcjonujesz. ;-) Ja bym nie wytrzymała.

Aasiula, Sabina, Mega, moremi, kkisia, kapturnica, Elfik lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dorobiłam jeszcze mazurek kajmakowy i czekoladowy. Mazurkiem bym tego nie nazwała bo jest to jakaś masa na kruchym spodzie a nie takie warstwowe jak w sklepie. W każdym razie mam to gdzieś oby tylko smakowało. Kajmak robiłam z puszki mleka ale następnym razem wypróbuję przepis z netu gdzie gotuje się zwykłe mleko z cukrem, wanilią i szczyptą soli. Podobno znacznie lepsze. Tak mnie wzięło na kruche spody że zrobiłam dwa wytrawne i obiad z głowy. Co do sprzątania to ja nie szaleję, sprzątam jak zwykle na bieżąco a większe porządki zawsze robię w weekendy.Wreszcie zapowiadają się święta bez teściów :) Ojciec dziś wyleciał, mama będzie u nas i może siostra ruszy tyłek na kawę. Także błogi spokój :)

Aasiula, BISCA, Mega, Dziobak, dorbie, moremi, Bozia3, kkisia, kapturnica, macduska, Elfik, megan8 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    To powiem Ci kobieto- szacun, że jeszcze jakoś funkcjonujesz. ;-) Ja bym nie wytrzymała.
    Dlatego piję piwo
    Często piję piwo
    hep
    Lubię piwo ;)

Cóż Duśka, mieszkanie z rodzicami to plusy dodatki e i plusy ujemne. Zazwyczaj jest ok :) Czasem moją matkę ponosi, ale od czego jest piwo hep ;)

Aasiula, BISCA, Mega, Dziobak, moremi, Bozia3, kkisia, kapturnica, macduska, Elfik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dziś dorobiłam jeszcze mazurek kajmakowy i czekoladowy. Mazurkiem bym tego nie nazwała bo jest to jakaś masa na kruchym spodzie a nie takie warstwowe jak w sklepie. W każdym razie mam to gdzieś oby tylko smakowało. Kajmak robiłam z puszki mleka ale następnym razem wypróbuję przepis z netu gdzie gotuje się zwykłe mleko z cukrem, wanilią i szczyptą soli. Podobno znacznie lepsze. Tak mnie wzięło na kruche spody że zrobiłam dwa wytrawne i obiad z głowy. Co do sprzątania to ja nie szaleję, sprzątam jak zwykle na bieżąco a większe porządki zawsze robię w weekendy.Wreszcie zapowiadają się święta bez teściów :) Ojciec dziś wyleciał, mama będzie u nas i może siostra ruszy tyłek na kawę. Także błogi spokój :)
    Ania ja robiła taki kajmak, ale jest bardzo czaso- i pracochłonny. Więc jak chcesz spróbować, to szacun, bo mi się już nie chce ;)

ania.g, dorbie, moremi, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego kajmakowego zrobie po swietach :) uwielbiam kajmak :)

Sabina lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i właśnie mąż strzelił focha bo nie chcę wpaść do jego rodziców na święta. Mieszkaliśmy z nimi 5 lat i nadal mu mało. Ratunku...

Sabina, Dziobak, moremi, Bozia3, kkisia, kapturnica, macduska, Elfik, Mega lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie ja zamiast rzezuchy mam stokrotki .Tym sposobem mam odrobine wiosny w domu :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e2608e30307.jpg

dorbie, ania.g, Sabina, Dziobak, Zofia8, moremi, Bozia3, kkisia, iwcia77, BISCA, kapturnica, ComeToMeBaby, macduska, Elfik, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Zobaczcie ja zamiast rzezuchy mam stokrotki .Tym sposobem mam odrobine wiosny w domu :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e2608e30307.jpg
    Cudnie, uwielbiam stokrotki :)
    A jeszcze bardziej szafirki i fiołki które właśnie odkryłam w swoim ogródku dziko rosnące :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 22:57

Aasiula, moremi, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosna jak szalone ;D

Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 8434 8435 8436 8437 8438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ