X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no za 3 dni, belly mowi.. ja tam nie wiem, jak sie organizm przygotowuje, ale chyba w koncu trzeba ta przygotowana kupe rzeczy do szpitala do torby wlozyc ;) bo inaczej skoncze spakowana w taka jutowa, z marketu ;)
    No patrząc na Twój suwak to ja tydzień później już urodziłam Natalkę.
    Witam się oczywiście
    Natalka już zaczyna sobie "gugać", patrzy na mnie i mówi "g". Nie za szybko?

moremi, SolarPolar, MartaDidi, Sabina, iwcia77, kapturnica, kkisia, peppapig, Heretyczka, gosia7122, Magdala, BISCA, malgos741, Parka, ania.g, Mega, Dziobak, Aasiula, Arwena, Bozia3, Magda*, Elfik, Simba lubią tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja ze spaceru po lesie z Danka. Maz wyjechal ma 3 miechy wiec obowiazkow mi przybylo . Wczoraj obiad u tesciow. Objadlam sie salatka jarzynowa bo inne potrawy dietetyczne nie do zjedzenia. Dzisiaj pol dnia prasowalam. Na sniadanie salatka od tesciowej. Na obiad lody makowe . Czuje sie pelna choc ilosci mniejszee niz u niektorych. Jestem zmeczona.

MartaDidi, Dorka.1979, Sabina, iwcia77, kapturnica, kkisia, gosia7122, Magdala, malgos741, Parka, Mega, Aasiula, Arwena, Bozia3 lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.1979 wrote:
    No patrząc na Twój suwak to ja tydzień później już urodziłam Natalkę.
    Witam się oczywiście
    Natalka już zaczyna sobie "gugać", patrzy na mnie i mówi "g". Nie za szybko?
    Dorka, ale sliczna !

Dorka.1979, Sabina, SolarPolar, iwcia77, kkisia, Magdala, Mega, Aasiula, Simba lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Dorka, ale sliczna !
    Na czubku nosa ma strupka, dziś w nocy się poharatała swoimi szponami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 17:12

Sabina, MartaDidi, iwcia77, kkisia, moremi, Magdala, Mega, Aasiula, Elfik lubią tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Jak pojemna to jest, to wystarczy ;)
    Nie wiem jak u Was, ale my nie wróciliśmy sami ze szpitala ;) W torbie przywiozłam karalucha! Kurwa, myślałam, że się porzygam, torba i jej zawartość zostala spalona :O
    Jak rodzilam Juliusza to przed samym wyjsciem podeszla do mnie babka i zapytala czy chcialabym wziac udzial w projekcie gimnazjalistow- krecili film w szpitalu o przemijaniu itd.... Mowie- dobra, bedzie fajna pamiatka... Zrobilam sie, o ile swiezo po porodzie mozna sie zrobic, ale spodnie paszczowe zagraly...:-) No i dostalam plyte z filmem, ze 4 tyg po porodzie... A tam, nie dosc, ze imie Julian zamias Juliusz, to jeszcze zalobna muzyka i przebitka z mojego noworodka na umierajaca staruszke... Ciary mnie przeszly- tylko raz to obejrzalam i wyladowalo w najciemniejszym z ciemnych zakamarkow szafy...

iwcia77, kkisia, Sabina, Dorka.1979, moremi, Magdala, paszczakin, Parka, Mega, Aasiula, Arwena, Bozia3 lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    juz jest totalnie ok, zmeczona tylko.. sama juz nie wiem, co to bylo..
    Odpoczywaj, Kobito! Nogi w gore i all inclusive... Korzystaj z ostatnich chwil wolnosci! :-)

kapturnica, kkisia, Sabina, Dorka.1979, peppapig, Magdala, moremi, BISCA, Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę do was z ortopedii. Właśnie przywieżliśmy babcię - lat 92 na IP. Przewróciła się na ścieżce. Ręka złamana w łokciu i nadgarstku.

Od rana tylko o kawie jestem. Dzisiaj przejedzenie mi nie grozi.

Elfik lubi tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Piszę do was z ortopedii. Właśnie przywieżliśmy babcię - lat 92 na IP. Przewróciła się na ścieżce. Ręka złamana w łokciu i nadgarstku.

O rany, to trzymam kciuki za babcie...

kkisia, macduska, Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duska u Was w każde święta coś :-( biedna babcia <3

macduska, kapturnica, kkisia, Mega, Aasiula, Arwena, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu dziewczyny słychać?
    Paszcza kciuki,pakuj się i trzymaj,niedługo będziesz witać kartofelka na świecie :-)
    Duśka zdrowia dla babci <3
    Dorka córcia śliczna :-) <3
    Ja mam fazę patriotyczną,oglądałam Kuklińskiego.. Jack Strong,teraz Wałęsę...ah..

MartaDidi, macduska, Dorka.1979, Magdala, moremi, malgos741, Parka, kkisia, Mega, iwcia77, paszczakin lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:

O cholercia...

macduska, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w drodze powrotnej ze Ślunska :-) została nam godzina jazdy :-)
    Nie, nie obżarłam się, bo jakoś nie było niczego, co chciałabym jeść w nieograniczonych ilościach ;-)

Duśka, trzymajcie się tam. Niestety starsi ludzie łatwo się łamią. Moja babcia złamała kosć udową w podobny sposób. Z tym że leżała w przedsionku domu kilka godzin zanim znaleźli ją domokrążcy. Rodzina jednomyślnie przeglosowała babcię i od tamtej pory mieszka ona z ciotką :-)

Magdala, Sabina, malgos741, kapturnica, kkisia, Mega, iwcia77, dorbie, Aasiula, Dziobak, Arwena, Bozia3, Dorka.1979, Elfik lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kwietniowego Zwierciadla:

Nowa galaz genetyki - epigenetyka odkryla, ze jesli matka w okresie ciazy zyla w poczuciu zagrozenia, to jej stan umyslu wplynie na rozwoj plodu, rozbudowujac jego tylomozgowie. Urodzi sie ktos przygotowany do walki.
    Natomiast matka doswiadczajaca w trakcie ciazy spokoju i bezpieczenstwa urodzi dziecko z rozbudowanym przodomozgowiem, czyli szybciej uczace sie, sklonne do refleksji i wyzszych uczuc.
    Jednak pourodzeniowe srodowisko tez moze decydowac o tym, ktore geny zostana odpalone. Tak wiec uksztaltowany epigenetycznie wojownik, jesli trafi w srodowisko bezpieczne i przyjazne, prawdopodobnie wygasi sklonnosc do przemocy i walki.

Sabina, ania.g, kkisia, BISCA, moremi, Mega, iwcia77, dorbie, Luna76, Aasiula, Bozia3, Dorka.1979, Elfik lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremmi teściowie już wiedzą? ;-)

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:

ostro...
    Duśka niech babcia szybko wraca do zdrowia <3

Mega, macduska, Sabina, Aasiula, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja se dziś obejrzę film "Dzień dobry, kocham cię' jakoś mnie na niego wzięło ;)

kkisia, Sabina, Aasiula, Arwena lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Wacia, oby babci ręka szybko się zrosła. Aha, mazurek pomarańczowy z Twojego przepisu pycha :)
    Dorka, śliczna ta Twoja kruszynka <3
    Idę coś pooglądać.

kapturnica, kkisia, MartaDidi, iwcia77, macduska, Sabina, Aasiula, Parka, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po powrocie do domu. Weekend bardzo udany. Sobota szoping w Troyes(outlety), wieczorem super knajpka, w niedziele chrzest (dwogodzinna msza ale super ksiadz) i przyjecie do poznego wieczora.
    Dzisiaj jeczsze na obiedzie u mojej przyjaciolki, ktora chrzcila swoja dwojeczke i powrot do domu. Od jutra powrot do rutyny.

Duska, szybkiego powrotu do zdrowia dla babci

Matra, jak Cie czytalam, to mialam ochote Ci wyslac paczke zywnosciowa. Powiedz, ze juz masz co jesc ;)

Paszcza, Ty jeszcze nie spakowana ?!?! Mam nadzieje, ze przewidzialas takie rzeczy jak lozeczko, wozek, pieluchy itd bo ty w 9 miesiacu jesets ! W razie, gdyby Ci to umknelo hi hi hi

moremi, Mega, ania.g, iwcia77, MartaDidi, kkisia, macduska, Sabina, Aasiula, Parka, Arwena, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Moremmi teściowie już wiedzą? ;-)
    Teściowa tak, bo zaskoczyła męża telefonem jak byłam w szpitalu. Teściu nic nie wie :-)

Mega, iwcia77, kkisia, macduska, Sabina, dorbie, Aasiula, Parka, Arwena, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Mega Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia <3

macduska, dorbie, Aasiula, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 8460 8461 8462 8463 8464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ