X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    kiedys chyba Simba pisała ze w Be jest do 47

Obecnie nieukończone 43 lata w dniu punkcji, ale nie wiem czy to informacje aktualne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze dodam ze chodziło mi ze refundowane do 42 r.z.
    a odplatnie to nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.proinvitro.pl/in-vitro-w-innych-krajach ale czy to aktualne....

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Obecnie nieukończone 43 lata w dniu punkcji, ale nie wiem czy to informacje aktualne.
    no to tak samo
    42 oznacza do dnia przed 43 urdzinami

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu jest tabela kas w DE ale z 2013
    http://www.9monate.de/kinderwunsch-familienplanung/reproduktionsmedizin/kosten-fuer-kuenstliche-befruchtung-id111566.html

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Jestem dalej chora i jutro idę do lekarza. Wobec tego od dzisiaj zażywam nawet zniecierpionych kuracji typu psikanie do gardła aerozolami, żebym wyszła na zdrowszą. Nie chcę antybiotyku, potrzebuję tylko coś na zatoki, gardło, węzły i kaszel. Będzie dobrze :)
    @ mam jak w zegarku, od wczoraj. Cioeszę się, oczywiście, bo nowy cykl nowa nadzieja, ale nie jest fajnie z tym kszalem. Właśnie się zastanawiam, czy nie pożyczyć pieluchy Małgosi na noc...
    Nie miałam świąt, ani przygotowań, ani świętowania (oprócz śniadania u rodziców krótkiego) a jestem wykończona :)
    Nie wychorowałam się ani jednego dnia. A jutro oprócz lekarza mam jeszcze kilka ważnych spraw do ząłatwienia. Na szczęście mama przyszła z pomocą i na noc dzisiaj wzięła Małgoś, więc przynajmniej się przytulę do męża. To dopiero święto :) Aż żal, że chora jestem :)
    Ale wszystko idzie do przodu i w dobrą stronę :)

moremi, Mega, Sabina, dorbie, kkisia, kapturnica, Aasiula, Bozia3, Dziobak, Arwena, Magdala lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Ania :) jak to jest byc babcia w wieku 40 lat?
    toz to po 40 dopiero zycie sie zaczyna,czasami ;)

Ja juz pracuję nad synkiem, żeby nie zwlekał, bo wolę jeszcze mieć siłę dla wnuków. A poza tym, gdyby mi się teraz udało, to nie wyszłabym tak bardzo z wprawy. Za 6 lat może mieć pierwsze :)

moremi, Magda*, paszczakin, Dorka.1979, Mega, iwcia77, Sabina, kkisia, Aasiula, macduska lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Paszcza, czuj duch! Adasie rodza sie wczesniej. Pakuj manatki i spinaj poslady. Koniec wolnosci nadchodzi wielkimi krokami. Zacznie sie nowe zycie i nowe porzadki! ;-)

ja jestem gotowa.. znaczy psychicznie ;) nie moge sie go juz doczekac, jakos mam wrazenie, ze lepiej by bylo, jakby byl juz na zewnatrz..
    spakowalam rzeczy na porodowke, te na pobyt "po" dalej leza na kupie ;) ale na jednej, wiec jakby co chuop spakuje.

A przed chwila zhakowalam stanika. Faken, zamowilam sobie karmnika z UK (bo tylko tam maja taaaakie rozmiary) i powiem, ze sie nie dziwie, ze "karmienie" robi z babek z duzymi cyckami pania choksondik. Zero podtrzymania, zero ulozenia, gowno takie to ja moge na noc zakladac. Wice sobie przerobilam jeden z porzadnych staniorow na karmnika przecinajac ramiaczka i zakladajac haczyki. A ze on sprzed odchudzania, to odrobine za duzy wiec powinien sie nadac na zmieniajace sie dobowo rozmiary.

Tutaj natomiast moglam zakupic jedynie 15cm za duzy w obwodzie rozciagliwiec w sklepie dla ciezarnych. Za 56euraczy na dodatek, paskudztwo takie..

Dorka.1979, Mega, iwcia77, Sabina, dorbie, kkisia, kapturnica, Aasiula, macduska, Bozia3, Dziobak, Elfik, moremi, Magdala lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Teściowa tak, bo zaskoczyła męża telefonem jak byłam w szpitalu. Teściu nic nie wie :-)

I nic mezowi nie powiedziala? wierzyc sie nie chce..

iwcia77, Sabina, kkisia, kapturnica, Aasiula, Elfik, moremi lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Ania :) jak to jest byc babcia w wieku 40 lat?
    toz to po 40 dopiero zycie sie zaczyna,czasami ;)
    Moja teściowa została babcią w wieku 36 lat. O Qźwa to tak jak bym ja teraz została babcią a zostałam znowu mamą

Mega, Magda*, iwcia77, Sabina, kkisia, kapturnica, Aasiula, macduska, peppapig, Dziobak, Elfik, moremi, Magdala lubią tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    kiedys chyba Simba pisała ze w Be jest do 47

na swoich jajkach do 45 lat (czyli punkcja jest do takiego wieku mozliwa)
    transfer mozliwy do 47 (swoich zamrozonych, lub IVFz dawczynia).
    po 48 nie mozna juz wcale..

Sabina, kkisia, kapturnica, Aasiula, moremi, Magdala lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    na swoich jajkach do 45 lat (czyli punkcja jest do takiego wieku mozliwa)
    transfer mozliwy do 47 (swoich zamrozonych, lub IVFz dawczynia).
    po 48 nie mozna juz wcale..
    aha, dzięki

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.1979 wrote:
    Moja teściowa została babcią w wieku 36 lat. O Qźwa to tak jak bym ja teraz została babcią a zostałam znowu mamą

no wlasnie- ja tez mialam kumpele, ktora zaliczyla wpadke w klasie maturalnej.. Jakby jej corka tez taki numer wywinela to moglaby byc juz babcia tez..

ha, taki plus poznego macierzynstwa- status babci dluuuugo mi nie grozi ;)

Mega, Dorka.1979, iwcia77, kkisia, kapturnica, Aasiula, Elfik, moremi, Magdala lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu jeszcze przeczytałam że upadł limit wiekowy (o ile dobrze zrozumiałam)dla zainteresowanych
    http://www.wunschkinder.net/aktuell/gesellschaft/krankenkassen/aok-baden-wurttemberg-ubernimmt-mehr-kosten-bei-ivf-5271/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jak tam po świętach?

kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak? Spać mi się chce ;-)
    Dzień dobry :-)

Mega, kkisia, kapturnica, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    I nic mezowi nie powiedziala? wierzyc sie nie chce..
    Moja mama tez tacie nie powiedziala o moim poronieniu. Ale jakbym powiedziala rodzinie męża, to nawet kuzyni, ktorych nue znam, by się dowiedzieli

Sabina, Mega, kkisia, Aasiula, Dziobak, ComeToMeBaby, Elfik, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, wczoraj nie pojadłam.Było mi niedobrze :/ Teraz mi za to śniadanie smakowało :-) Zbieram się do pracy.
    Za oknem więcej śniegu niż w Bożenarodzenie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 07:16

Mega, Sabina, kkisia, kapturnica, Aasiula, dorbie, Magdala lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolne sie skończyło, trzeba wracać do roboty :) u mnie śniegu już nie ma, słońce walczy z chmurami, ale na razie przegrywa....
    Miłego dnia laseczki <3

Sabina, kkisia, kapturnica, peppapig, Aasiula, Magdala lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Wolne sie skończyło, trzeba wracać do roboty :) u mnie śniegu już nie ma, słońce walczy z chmurami, ale na razie przegrywa....
    Miłego dnia laseczki <3
    Mega a na którą jezdzisz?

Mega lubi tę wiadomość

‹‹ 8463 8464 8465 8466 8467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ