35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni wrote:no to jak po świętach to możemy już pogadać poważnie?
czy któraś z dziewcząt słyszała albo czytała wypociny tego kurwiszona telewizyjnego nt IVF
"Uwadze wielu osób umyka jednak fakt, że samo powołanie do życia metodą in vitro jest uwłaczające dla poczynającego się w ten sposób dziecka."Aasiula, moremi, peppapig, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Parka wrote:Reni, a kto tak powiedział?
Witam poswiatecznie. Jakieś mazurki zostały?
u mnie wlasnie w pracy wciagneli resztki. Bo dostalismy "na wynos" po wielkanocy, a my nie jemy.
A u mnie w pracy wszytko wciagna. OdkurzaczeSabina, Aasiula, peppapig, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
wygooglalam sobie ta pania od posta Reni, bo mi nic jej nazwisko nie mowilo i przy okazji znalazlam, ze sie dzialooo ostatnio u nas..
https://www.facebook.com/kajagodek
https://www.lifesitenews.com/news/video-belgian-police-put-a-violent-end-to-a-legal-pro-life-rally-in-brussel
-
i tak
zaczęło się od
http://vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/bez-retuszu/wideo/22032015/19077620
http://gosc.pl/doc/2414171.Godek-Oni-nie-znosza-prawdy-o-in-vitro
http://www.stopaborcji.pl/propagatorzy-sztucznego-rozrodu-nie-moga-zniesc-prawdy-o-in-vitro/ -
nick nieaktualnyWlazlam do tej kai na fb. To jakas sekta?
Wiecie, jak się takie rzeczy czyta to się włosy na głowie jeża, że strachu. Niesamowite, że są ludzie którzy w to wierząi to często fanatycznie
kapturnica, Aasiula, anna maria, kkisia, Mega, Simba lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:i tak
zaczęło się od
http://vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/bez-retuszu/wideo/22032015/19077620
http://gosc.pl/doc/2414171.Godek-Oni-nie-znosza-prawdy-o-in-vitro
http://www.stopaborcji.pl/propagatorzy-sztucznego-rozrodu-nie-moga-zniesc-prawdy-o-in-vitro/ -
najgorsze jest to, że ja jak czytam takie rzeczy, to mam chęć przejechać się z bejsbolem na taki wiec, pochód gdzie idzie ta cała nawiedzona sfołocz i napierdalać
i tak
„In vitro jest całkowitym odrzuceniem Boga Stworzyciela i jest zarazem potraktowaniem człowieka na równi ze światem zwierząt, czyli istot, którymi ma prawo manewrować. Technika sztucznego zapłodnienia jest przeciw godności człowieka i jest daleka od tego, żeby dziecko było owocem miłosnego uścisku kochających się rodziców. Dlaczego mamy skazywać dziecko na taki los, żeby dowiedziało się, że było poczęte z techniki?! Nie mamy do tego prawa.
Jeśli przyjmujemy, że każdego człowieka stwarza Bóg. Jeżeli poważnie traktujemy przysięgę małżeńską przy ślubie, gdy ksiądz zadaje pytanie: „Czy przyjmiecie potomstwo, którym was Bóg obdarzy?” – to wtedy zakładamy, że Bóg decyduje, kto i kiedy ma stać się rodzicem. Małżeństwo ma respektować Boży plan. Człowiek ma przyjąć zarówno dziecko – każde dziecko – i pierwsze, i piętnaste – jak i bezdzietność. Jeżeli są pary małżeńskie, które nie mają dzieci i nie można ich wyleczyć od strony medycznej, to trzeba zgodzić się z tym, że jest to ich życiowy krzyż, że nie mają dzieci. I oni muszą ten swój krzyż przyjąć i szukać innej drogi dążenia do świętości – bo to jest celem każdego człowieka.” prof.Wanda Półtawska
bardzo bym prosiła, żeby każda osoba, czy to profesor czy ksiądz odpierd.lił się od mojego brzucha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 10:45
moremi, Sabina, kkisia, ania.g, Mega, Arwena, malgos741, Magdala, Simba lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:najgorsze jest to, że ja jak czytam takie rzeczy, to mam chęć przejechać się z bejsbolem na taki wiec, pochód gdzie idzie ta cała nawiedzona sfołocz i napierdalać
bardzo bym prosiła, żeby każda osoba, czy to profesor czy ksiądz odpierd.lił się od mojego brzucha
coś się zaczynam o Ciebie martwić....zaczynasz mieć jakiś problem? Co Cię to obchodzi, co Ci ludzie piszą - to jest ich pogląd i ostatecznie mają do tego prawo..a Ty masz swoje decyzje i trzymaj się ich twardo - a nie generuj agresję na przeciwne zdanie... o co kaman?mamatrojki80, ComeToMeBaby, kapturnica, anna maria, Sabina, kkisia, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Prawda jest taka ,ze zawsze beda przeciwnicy tej metody piszacy bzdury nie z tej ziemi..Poki mamy mozliwosc decydowania o mozliwosci skorzystania z in vitro sami nie przejmowala bym sie takimi jelopami.Nie ingeruja w Twoje decyzje bo nie maja takiej mozliwosci.Inna by byla brocha gdyby zakazali tej metody wspomaganego rozrodu..Wiec Renek olej to co kto pisze i mowi i rob swoje To co podpowiada Ci wlasne sumienie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 11:00
Bozia3, anna maria, Aasiula, peppapig, Sabina, kkisia, Mega, Arwena, Magdala lubią tę wiadomość
-
Bozia myślałam o tym długo
i nie mam żadnych wątpliwości, że to co robię jest dobre
idąc tym tokiem myślenia trzeba pozamykać szpitale, hospicja, apteki
skoro Bóg dał komuś raka..to niech ten ktoś dźwiga swój krzyż a nie się leczy
dla mnie jest to niepojęte jak można komuś odmówić posiadania potomstwa tylko dlatego, że któraś ze stron nie może ich mieć
to nie wina Boga (jeśli już jego do tego mieszamy), że Świat pędzi, że niszczymy środowisko, że żyjemy w wiecznym stresie itd
wierzę bardzo w Boga (nigdy tego nie ukrywałam) i jeśli z IVF nam się uda, to będzie to dla mnie znak, że On tak właśnie chciał!
trochę poplątane towiem wiem kłóci się to z tym co mówią pingwiny
Bozia3 wrote:Reni - a jakie jest Twoje osobiste zdanie? Bo podjęłaś decyzję - a jakie masz wątpliwości i przekonania? Możesz o tym napisać?Bozia3, anna maria, kapturnica, Aasiula, Dziobak, moremi, peppapig, Sabina, kkisia, paszczakin, Mega, Arwena, malgos741, Magdala, Simba, megan8 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Bozia myślałam o tym długo
i nie mam żadnych wątpliwości, że to co robię jest dobre
idąc tym tokiem myślenia trzeba pozamykać szpitale, hospicja, apteki
skoro Bóg dał komuś raka..to niech ten ktoś dźwiga swój krzyż a nie się leczy
dla mnie jest to niepojęte jak można komuś odmówić posiadania potomstwa tylko dlatego, że któraś ze stron nie może ich mieć
to nie wina Boga (jeśli już jego do tego mieszamy), że Świat pędzi, że niszczymy środowisko, że żyjemy w wiecznym stresie itd
wierzę bardzo w Boga (nigdy tego nie ukrywałam) i jeśli z IVF nam się uda, to będzie to dla mnie znak, że On tak właśnie chciał!
trochę poplątane towiem wiem kłóci się to z tym co mówią pingwiny
ja mam bardzo podobne zdanie...
i trzymaj się tego Reni...odpuść sobie czytanie tych artykułów - bo zawsze się znajdą tacy, którzy będą mieć odmienne poglądy - i niech je mają....
Pani z artykułu uważa za uwłaczające takie miejsce poczęcia - ciekawe gdzie ją zrobiono? Może w kiblu w pociągu - też z wielkiej miłości
Moja koleżanka ograniczyła ze mną bardzo kontakt - od momentu, kiedy mam Kajtka...
Ona jest gorliwą katoliczką - z 10 lat temu była w drugiej ciąży i była pozamaciczna...do tej pory nie zdecydowali się na kolejne dziecko - bo tylko in vitro wchodzi w rachubę. Mają piękne wielkie mieszkanie w Wawie - obydwoje świetne pracy - full kasy i dorastającego syna. Od lat ona wypłakuje mi się w ramię - że nie może mieć więcej dzieci - że tak bardzo cierpi...a ze względów religijnych nie zdecyduje się...
Ja tego nie rozumiem...nie ogarniam po ludzku - ale to ich wybór...
Teraz ona staje się coraz bardziej zgorzkniała - i tak jak napisalam - ograniczyła ze mną kontakt...ciekawe dlaczego...
Reni nie poddawał się i nie złość się na innych ludzi - niech każdy żyje po swojemuReni, ComeToMeBaby, kapturnica, Aasiula, peppapig, Sabina, kkisia, paszczakin, Mega, Arwena, malgos741, Magdala, megan8 lubią tę wiadomość
-
owszem obchodzi mnie to
nie życzę sobie, żeby jakaś nawiedzona baba wytykała moje dziecko palcem
generuję agresję na takie słowa
Bozia3 wrote:coś się zaczynam o Ciebie martwić....zaczynasz mieć jakiś problem? Co Cię to obchodzi, co Ci ludzie piszą - to jest ich pogląd i ostatecznie mają do tego prawo..a Ty masz swoje decyzje i trzymaj się ich twardo - a nie generuj agresję na przeciwne zdanie... o co kaman?moremi, Sabina, Bozia3, kkisia, Mega, Arwena lubią tę wiadomość
-
tak też zamierzam zrobić
dziękuję za wsparcie
Bozia3 wrote:no i bardzo ładnieja mam bardzo podobne zdanie...
i trzymaj się tego Reni...odpuść sobie czytanie tych artykułów
Reni nie poddawał się i nie złość się na innych ludzi - niech każdy żyje po swojemuBozia3, moremi, Sabina, kkisia, paszczakin, Mega, Arwena lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:I nic mezowi nie powiedziala? wierzyc sie nie chce..
BryReni, peppapig, Sabina, Aasiula, kkisia, kapturnica, Mega, malgos741, Magdala lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Dzien dobry
Ech, jak to dobrze że już jest po tych świętach, zmęczyły mnie okrutnie. Mdłości tez dały popalić, mam pełna lodówkę żarcia a wchodzi mi tylko chleb z masłem.
Reni, ja tam uważam że trzeba postępować zgodnie z własnym sumieniem. in vitro to przecież bardziej skomplikowana metoda leczenia i nie wiem skąd sie bierze ta cała krucjatai nie myśl ze ktoś bedzie wytykał twoje dziecko, no przecież nie wiele osób bedzie wiedziało jak powstało.
peppapig, Sabina, moremi, Bozia3, kkisia, kapturnica, anna maria, BISCA, paszczakin, Mega, Arwena, malgos741, Magdala, Simba lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:tak też zamierzam zrobić
dziękuję za wsparcie
"Droga pani Kaju Godek,
Zapewne nigdy nie przeczyta pani tego co napiszę i nigdy nie dowie się o moich odczuciach, jakie towarzyszyły mi podczas oglądania programu Bez Retuszu 22.03.2015 r. w TVP Info.
Jestem mamą. Od 9 lat jestem mamą. Mamy tylko jedno dziecko. Staraliśmy się o więcej, ale nie wyszło. Moje dziecko nie jest przedmiotem, jest odrębną istotą ludzką, człowiekiem niezależnym, który w wieku 9 lat ma swoje zdanie. Zdanie, które my z mężem staramy się respektować. Jego przyjście na świat było największym szczęściem w moim życiu, zaraz po drugim największym szczęściu jakim było zobaczenie na ekranie monitora pulsującego pikselka podczas USG. Takich szczęść od tego czasu przeżywam codziennie wiele. Są tez smutne chwile- choroba, problemy wychowawcze, złe stopnie w szkole. Takie normalne życie.
Jak było przedtem? Zaszłam naturalnie w ciążę. Czułam to, ale jeszcze potwierdziłam testem. Jakoś nie mogłam się ucieszyć. Coś było nie tak? Było nie tak. Zarodek umiejscowił się w jajowodzie, jajowód pękł, mnie ratowano operacją. Po kilku miesiącach powiedziano mi, że jedyną szansą dla mnie jest IVF. I zacisnęłam zęby i podeszliśmy z mężem do IVF. Pani Kaju Godek, nie jestem „invitrowcem”. Jestem mamą, która musiała o swoje dziecko walczyć. Nie jestem „invitrowcem”, jestem człowiekiem, który ma swoją godność i proszę mi tej godności nie odbierać!!! Żaden z naszych zarodków nie został podczas IVF zabity czy też „wylany do zlewu”. Do każdego podchodziliśmy z troską, wykonując setki badań aby mój organizm był jak najlepiej przygotowany na ich przyjęcie. Nasze zarodki to były nasze potencjalne dzieci!!! Po to podchodzi się do IVF: aby powstały zarodki. Nikt nie zabija zarodków podczas IVF-to są fakty!
Minęło ponad 9 lat i już nie pamiętam wszystkiego dotyczącego IVF. Nie miałoby to już właściwie żadnego znaczenia w naszym życiu. Nie miałoby gdyby nie ludzie tacy jak Pani. Moje dziecko wie, że poczęło się dzięki IVF, ponieważ mama ma chory brzuszek. Wie na czym IVF polega: na połączeniu jajeczek i plemników na szalce Petriego i transferze powstałego zarodka do macicy gdzie może rozwinąć się dzidziuś. Nie ma z tym problemu. Jest jednak w wieku kiedy mogłoby Panią usłyszeć. I tego się boję. Proszę zrobić sobie rachunek sumienia: to Pani wykorzystuje moje dziecko do światopoglądowej walki, gardzi Pani uczuciami mojego dziecka i innych dzieci poczętych dzięki IVF. Nie wspomnę o rodzicach tych dzieci-odmawia im Pani miłości do własnych dzieci. Pani, która sama jest matką!!! To Pani twierdzi, że IVF należy zabronić. Pani chce zabronić niektórym dzieciom żyć ze względu na ich poczęcie. Moje dziecko by nie żyło gdyby nie IVF-to są fakty.
Musze moje dziecko chronić przed złem, a to zło ma Pani twarz.
Monika Adamczyk-Popławska"
Tu link https://m.facebook.com/Stowarzyszenie.Nasz.Bocian/photos/a.348456503341.150766.315318623341/10152759687093342/?type=1Reni, peppapig, Bozia3, Sabina, Dziobak, kkisia, kapturnica, Aasiula, ComeToMeBaby, anna maria, BISCA, ania.g, paszczakin, Mega, Arwena, malgos741, Magdala, Simba lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
AMEN
moremi wrote:Mnie chwycił za serce list umieszczony na Naszym bocianie
"Droga pani Kaju Godek,
....
Musze moje dziecko chronić przed złem, a to zło ma Pani twarz.
Monika Adamczyk-Popławska"
Tu link https://m.facebook.com/Stowarzyszenie.Nasz.Bocian/photos/a.348456503341.150766.315318623341/10152759687093342/?type=1peppapig, moremi, kkisia, paszczakin, Mega, Magdala lubią tę wiadomość
-
Grube tematy od rana. To ja jeszcze doloze kolejny. Ucieszyl serce me. I do tego mój wojewoda pomorski taki postępowy! Mam nadzieje, ze za nim pójdą kolejni.http://m.trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,106540,17707109,Nie_chca_szczepic_dzieci__Wojewoda__szczepienie_albo.html
kapturnica, kkisia, moremi, paszczakin, Mega, Magdala lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Grube tematy od rana. To ja jeszcze doloze kolejny. Ucieszyl serce me. I do tego mój wojewoda pomorski taki postępowy! Mam nadzieje, ze za nim pójdą kolejni.http://m.trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,106540,17707109,Nie_chca_szczepic_dzieci__Wojewoda__szczepienie_albo.html
Sabina, kkisia, moremi, Aasiula, Dziobak, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość