X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie dziewczyny co znalazłam a propos progesteronu...
    Szanowna pani
    Niski progesteron to wynik nieprawidłowej owulacji więc jeżeli owulacja bedzie dobra to i progesteronu nie zabraknie
    Jacek SzamatowiczSzanowna Pani
    W chwili obecnej wzrost progesteronu uważa sie za posredni dowód na owulację. Co do duphastonu to on nie zaszkodzi ale też uważa się że w chwili obecnej suplementacja drugiej fazy nie ma sensu
    Jacek Szamatowicz

kapturnica, Sabina, kkisia, Aasiula, moremi, malgos741, Magdala lubią tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Patrzcie dziewczyny co znalazłam a propos progesteronu...
    Szanowna pani
    Niski progesteron to wynik nieprawidłowej owulacji więc jeżeli owulacja bedzie dobra to i progesteronu nie zabraknie
    Jacek SzamatowiczSzanowna Pani
    W chwili obecnej wzrost progesteronu uważa sie za posredni dowód na owulację. Co do duphastonu to on nie zaszkodzi ale też uważa się że w chwili obecnej suplementacja drugiej fazy nie ma sensu
    Jacek Szamatowicz

Wiesz zaczynam tez się martwić , że właśnie o to chodzi. No cóż najlepsze lata na prokreację mam za sobą.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie przy niskim progesteronie nie ma szans na zagniezdzenie..ani utrzymanie ciąży.. Twierdzę też że zajście i utrzymanie ciąży zawdzięczam w dużej mierze właśnie luteinie. Kropka.( mój progesteron nie przekraczał 10 w tydzień po stwierdzonej owulacji)

ola_35, kapturnica, Dziobak, Sabina, Aasiula, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mówia ze 10 to takie minimum jest ,ale co gin to teoria.No i w zaleznosci jakie sa widelki granic w labolatoriach bo bywaja rozne

Za godzinę odbiorę wynik i dlatego pytam, żeby mniej więcej chociaż wiedzieć.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i chyba teraz mogę już oddać moje nadwyżki progesteronu?
    Mam luteinie podjezykową,jeśli która chetna. :-) sprawdze czy jedno opakowanie czy więcej.

kapturnica, Sabina, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Za godzinę odbiorę wynik i dlatego pytam, żeby mniej więcej chociaż wiedzieć.
    Mój progesteron w 7 dniu po owulacji wynosił 6,7 raz może 10 jednak w dzień dwa przed @ spadał na łeb na szyję.. W cyklu,którym nie mierzyłam go brałam luteine 3 dni po skoku temperatury i się udało ( oczywiście za mniej więcej dziesiątym razem) Brałam w sumie bez wiedzy gina przez miesiąc potem już miałam recepty do 10 tygodnia. Of kors bałam się odstawić, ale jakoś daliśmy radę.
    Życzę dobrego progesteronu :-)

Sabina, kkisia, Elfik, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Aa i chyba teraz mogę już oddać moje nadwyżki progesteronu?
    Mam luteinie podjezykową,jeśli która chetna. :-) sprawdze czy jedno opakowanie czy więcej.
    Peppa mnie, mnie! Daj mnie!

kapturnica, peppapig, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Mój progesteron w 7 dniu po owulacji wynosił 6,7 raz może 10 jednak w dzień dwa przed @ spadał na łeb na szyję.. W cyklu,którym nie mierzyłam go brałam luteine 3 dni po skoku temperatury i się udało ( oczywiście za mniej więcej dziesiątym razem) Brałam w sumie bez wiedzy gina przez miesiąc potem już miałam recepty do 10 tygodnia. Of kors bałam się odstawić, ale jakoś daliśmy radę.
    Życzę dobrego progesteronu :-)

Ja jutro lecę z tym wynikiem rano do gina , bo tak mi kazał, ale u mnie tylko na luteinie się nie skończy, bo ona sama nie dawała rady:)O matko jeszcze 10 miesięcy czekać!:)

peppapig lubi tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Sabina adres na priv to ci luteine wysle :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Sabina adres na priv to ci luteine wysle :)
    Już lece! Pedze!
    Kkisia jak jak Cię w tej chwili kocham <3

kkisia, malgos741 lubią tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Wy sobie naprawdę tak same to aplikujecie bez wiedzy lekarza? Sabina a Tobie na co?

Aasiula, mamatrojki80 lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nawet zbiore moje 4 litery i zaraz popedze na poczte ;)

kapturnica, Sabina, peppapig, Aasiula, BISCA, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Sabbcia chyba Elfi jeszcze miala na zbyciu to napisz do niej.Ja wkorzystalam wsio do rowno 16tygodnia

Sabina, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Wy sobie naprawdę tak same to aplikujecie bez wiedzy lekarza? Sabina a Tobie na co?
    Jeszcze nie zdarzylo sie by komus progesteron zaszkodził jak nie pomogl... 8)

peppapig, Aasiula, kkisia, Dziobak lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Ja jutro lecę z tym wynikiem rano do gina , bo tak mi kazał, ale u mnie tylko na luteinie się nie skończy, bo ona sama nie dawała rady:)O matko jeszcze 10 miesięcy czekać!:)
    10 miesiecy czekania na co ??

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Ja miałam zaordynowqna. Miałam zgłosić się do ginki jak mnie zaleje, ale akurat moja młoda była chora. I zostałam bez wspomagania.
    Nie wzielabym leku, gdyby lekarz sam mi nie kazał.

Aasiula, kkisia, ola_35, moremi, Dziobak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Sabbcia chyba Elfi jeszcze miala na zbyciu to napisz do niej.Ja wkorzystalam wsio do rowno 16tygodnia
    hehe
    Dzięki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja oddam swoją luteine mam na 100% 1 op,może dwa dawać adres na priva

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 15:18

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi przyśle Kkisia, to od Ciebie niech weźmie ktoś inny :-)
    Nie będę pazerna :-)

peppapig, kapturnica, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Jak mi przyśle Kkisia, to od Ciebie niech weźmie ktoś inny :-)
    Nie będę pazerna :-)
    Jak już zaciażysz to będzie potrzebna :-) ja zużyłam sporo a nie mówię o kapcie ;) bo ona brała jeszcze większą dawkę. Ja zmusiłam prawie swoją ginke do recept bo ona nie chciała wypisywać.

kapturnica, Aasiula, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 8467 8468 8469 8470 8471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ