35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Nawet nie będę próbowała. Jeszcze sobie pomyślałam, że może spróbuję bez pękania w tym cyklu, ale z minuty na minutę strach ogarnia mnie coraz większy i już się skłaniam ku odpuszczeniu cyklu w ogóle.
Po co mam męża denerwować? Potem się wykończe przy nim, bo to histeryk i panikarz, gotów mnie nie tknąć do końca życia
iwcia77 lubi tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
mamatrojki80 wrote:a tak realnie... pierwszy raz jajka wyhodowałaś? skąd to przeświadczenie o bliźniakach? trochę na wyrost te obawy tak myślę

Nie, mam cykle jajkowe. Zwykle jest jedno. Tylko nie pękało. A teraz są dwa i ogromna szansa, że oba pękną. Jasne, może pęknąć jedno, mogą pęknąc oba ale zaskoczyć jedno, mogą zaskoczyć oba, ale zagnieździć się jedno.
Może na wyrost, Mama3, ale ja jestem w takiej sytuacji, że gdyby nie wiek, to bym odłożyła starania na za 2 lata. Nie wyrobiłabym z bliźniakami finansowo. I to nie kulturalnie, po prostu nie mogłabym pracować, na opiekunkę mnie nie stać, rodzice by nie pomogli z 2 bo są starzy.
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Krakonka ja miałam 3 pęcherzyki przy iui i nic z tego nie wyszło, jeden pękł przy iui a dwa były nie pęknięte, też biłam się z myślami...
mamatrojki80, Arwena, Dziobak, kapturnica, Krakonka, ComeToMeBaby, moremi, Sabina, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iui
Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017
-
Karkowka rilax. Nie jedna u nas tak miała. Potem jedno pękło a drugie zwiędło
mamatrojki80, Dziobak, kapturnica, Krakonka, SolarPolar, ComeToMeBaby, moremi, Sabina, iwcia77, Mega, kkisia lubią tę wiadomość
-
kkisia wrote:MoicH jajowodow nie przetkano

Ale kurde zaraz dlaczego smece
odrazu ide po recepty do kliniki i zaczynam
czyli po kim majowy cykl bedzie ?
oj Kisiek, to bedzie z IVF. Przynajmniej wiesz jaka my tu mamy invitrowa fale.. jeden cykl i bach- jestes w ciazy..
Aasiula, malgos741, Dziobak, anna maria, BISCA, ComeToMeBaby, moremi, Sabina, Mega, kkisia, Simba lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Karkowka rilax. Nie jedna u nas tak miała. Potem jedno pękło a drugie zwiędło
dokladnie.. ile ja mialam tych pecherzy przy inseminacjach, hoho.. i zaden nie zostal..
mamatrojki80, Dziobak, kapturnica, Krakonka, Aasiula, moremi, Sabina, Mega, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrakonka wrote:Nie, mam cykle jajkowe. Zwykle jest jedno. Tylko nie pękało. A teraz są dwa i ogromna szansa, że oba pękną. Jasne, może pęknąć jedno, mogą pęknąc oba ale zaskoczyć jedno, mogą zaskoczyć oba, ale zagnieździć się jedno.
Może na wyrost, Mama3, ale ja jestem w takiej sytuacji, że gdyby nie wiek, to bym odłożyła starania na za 2 lata. Nie wyrobiłabym z bliźniakami finansowo. I to nie kulturalnie, po prostu nie mogłabym pracować, na opiekunkę mnie nie stać, rodzice by nie pomogli z 2 bo są starzy.
Może też wcale nie być z tego ciąży... a co dopiero bliźniaków
rosyjska ruletka 
kapturnica, ComeToMeBaby, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
Ja tam nie wiem czy to takie hop siup blizniaki z 2 jaj. Ja mialam zawsze piekne jaja, kilka razy po 2 duze. I dupa z nich byla. A potem 1 sztuka.
Bedziesz tak sie czaic, to za chwile bedzie po jajach... Bierz co daja, zawsze to powtarzam.
mamatrojki80, paszczakin, Zofia8, kapturnica, Krakonka, Aasiula, Magdala, Arwena, malgos741, SolarPolar, megan8, MartaDidi, anna maria, ComeToMeBaby, moremi, Sabina, Bozia3, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:ja jak mialam 40 to byla sobota po poludniu i bol byl sredni a w niedziele po oksytocynie dochodzily skorcze do 80 to juz mi nie bylo wesolo
..jezeli ty nie czujesz 40 to ci zazdroszcze - urodzisz z niewielkim bolem 
Iwcia, ale to nie sa te prawdziwe skurcze.. ja te oszukancze to juz nie wiem jak dlugo mam.. to nie to, ze ja "ignoruje" ten bol, jego po prostu nie ma..
Ale fakt, prog bolu mam raczej wysoki, trenowany na kamieniach nerkowych.. Niemniej testowac wytrzymalosci nie zamierzam, epidural, maly guzik w rece, jak bedzie napierdzielac, to sama se moge zadozowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 19:49
kapturnica, Aasiula, Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewczyny byłam po wyniki i zgłupiałam AMH nadal bardzo niskie ale ...
3dc (dziś i dziś je robiłam)
ESTRADIOL(E2) 430,5 pg/ml
f.pęcherzykowa 12,5-166
f.owulacyjna 85,8-498
f.lutealna 43,8-211
ciąża 215-4300
LH 15,02
f.pęcherzykowa 2,4-12,6
f.owulacyjna 14,0-95,6
f.lutealna 1,0-11,4
po przekwitaniu 7,7-58,5
FSH 8,86 mIU/ml
f.pęcherzykowa 3,5-12,5
f.owulacyjna 4,7-21,5
f.lutealna 1,7-7,7
po przekwitaniu 25,8-134,8
AMH 0,013 ng/ml
lata
20-24=1,66-9,49
25-29=1,18-9,16
30-34=0,67-7,55
35-39=0,78-5,24*
40-44=0,10-2,96*
45-50=0,05-2,06*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 20:10
-
kochana ja tam się nie znam na badaniach, sama jestem ciekawa co ci dziewczyny napiszą
Arwena, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iui
Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017
-
To calkiem dobry wynik choc estradiol jakis kosmicznie wysoki. Wartosc lh i fsh tez zaburzone. Ale fsh ok,Arwena wrote:dziewczyny byłam po wyniki i zgłupiałam AMH nadal bardzo niskie ale ...
3dc (dziś i dziś je robiłam)
ESTRADIOL(E2) 430,5 pg/ml
f.pęcherzykowa 12,5-166
f.owulacyjna 85,8-498
f.lutealna 43,8-211
ciąża 215-4300
LH 15,02
f.pęcherzykowa 2,4-12,6
f.owulacyjna 14,0-95,6
f.lutealna 1,0-11,4
po przekwitaniu 7,7-58,5
FSH 8,86 mIU/ml
f.pęcherzykowa 3,5-12,5
f.owulacyjna 4,7-21,5
f.lutealna 1,7-7,7
po przekwitaniu 25,8-134,8
AMH 0,013 ng/ml
lata
20-24=1,66-9,49
25-29=1,18-9,16
30-34=0,67-7,55
35-39=0,78-5,24*
40-44=0,10-2,96*
45-50=0,05-2,06* -
nick nieaktualny
-
Dziobak wrote:Ja tam nie wiem czy to takie hop siup blizniaki z 2 jaj. Ja mialam zawsze piekne jaja, kilka razy po 2 duze. I dupa z nich byla. A potem 1 sztuka.
Bedziesz tak sie czaic, to za chwile bedzie po jajach... Bierz co daja, zawsze to powtarzam.
Kiedyś też bym uważała, że to nie hop siup, ale mam koleżankę z dwojaczkami z dwóch jaj. I to zapłodnionych w dwóch rzutach
W środę idę na kolejny monitoring, do środy mam czas na myślenie. Ale dzięki, dziwczyny, odrobinę ochłonęłam.
Dziobak, moremi, Magdala, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Ja robilam w 3 dc - ale to raczej dlatego by nie kłuć ręki wiecej niz to konieczne. Nie slyszalam o przeciwskazaniach w innych dniach cyklu ale prawda jest taka ze u mnie testosteron i androstedion byly ok i badalam tylko raz.gretka wrote:Ooo dobrze trafilam-Pytanie do Solara- bo juz mi sie mozg lasuje a w necie sprzeczne info wynalazlam- czy badanie testosteronu, androstedionu wykonuje sie tez w 2-3 dc zeby malo sens czy winnych wynik tez cos powie?
gretka lubi tę wiadomość
-
Arwena z tego co ja wiem i sie orientuje za wysoki estradiol na poczatku cyklu w znaczny sposob utrudnia stymulacje i dojrzewanie komorek jajowych Natomiast podwyzszony poziom LH utrudnia dodatkowow mozliwosc pekniecia ich jesli udaloby sie dojrzec jakiejs komorce. Najlepiej jak pogadasz z ginka o tych wynikach bo zadna z nas nie jest lekarzem .Szkoda ze poziom AMH jest nadal bardzo, bardzo niski.
Nie wiem czy stymulacja lekami w danym cyklu by cokolwiek dala.Moze Polar wie cos wiecej w tym temacie.
Badalas tarczyce?? Znalazlam artykul w ktorym poziomy hormonow maja scisly zwiazek z tarczyca i jej problemami .Moze poczytaj tu Dosc interesujaco pisza..
http://www.novomedica.pl/dla-pacjenta/artykuly-porady/nieprawidlowy-test-rezerwy-jajnika-sugeruje-dysfunkcje-tarczycy/Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 20:34
MartaDidi, SolarPolar, Aasiula, Krakonka, Sabina, chruszczow, Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
Ale lekka nedoczynnosc?czyli jaka?>??Jak badalas sobie tarczyce to jakie mialas wyniki plus jakie wyniki anty tpo i anty gt ??Bo byc moze i tutaj byc powod tak rozjebanych hormonowArwena wrote:kapta mam lekką niedoczynność i hashimoto
Arwena, Sabina lubią tę wiadomość

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH