35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Inesska niestety dostała odmowną decyzję oa. W pamiętniku też jest. Pamiętam, że Inesska też wcześniej pisała, że Maciuś ma jakieś delikatne zaburzenia, boi się ludzi, czy coś takiego. Może taki krok - z rodziny zastępczej (w ktorej czuje się komfortowo, którą doskonale zna) do adopcyjnej - to dla niego za dużo?
Znajomi też dłuższy czas się starali. Wierzę w to, że jej dziecko gdzieś tam czeka i to tylko kwestia czasu
Magda*, Magdala, Zofia8, Dziobak, Aasiula, mamatrojki80, Elfik, Reni, ComeToMeBaby, kkisia, gosia7122, Simba, Arwena, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Dziobak wrote:U nas juz była zaprawa z kory świerkowej i brzozowej. Ale tez ze strachem mysle o wypuszczeniu młodego do ogrodu. U nas furtki nie ma do ogrodu, a wyjście jest na ulice. Na razie kupilam mu kombinezonik na jesień, do taplania się w błocie, taki gumowy. Jak sie uswini od stop do glow to sie go tylko szlauchem plucze i gites.

To zupelnie jak z moim sp piesem procedura. Dziala! Tylko on sie jeszcze w krowich plackach lubil wytaplac to trzeba bylo ixi tez uzyc.
Dziobak, Elfik, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Potrzebuje porady
Od mam alergików.
Podejrzewam u córki alergię, pójdę do alergologa, ale sama chcę mieć wiedzę, jak wykryć alergię - badaniami. Ogólne mechanizmy znam, wujek google tez doradzi, ja proszę o informację z własnego garba.
Są nakłucia na skórę, są też testy z krwi. Obecnie akademia ma jakieś trzy pakiety po 50 alergenów, jedzenie, wziewne i coś tam. Myślę o nich.
Chcę badania zrobić raz a porządnie.
nie interesuje mnie żadne - "dieta eliminacyjna celem sprawdzenia", mówię od razu.
Moja siostrzenica miała testy skórne, ale ona jest takim alerikiem, że jej wszytko pięknie powyłaziło, i dodatkowo było to kilka ładnych lat temu..
Chciałabym już zrobić tak, żeby mieć jasny obraz, które konkretnie jedzenie, czy pyłki..
Wcześniej słyszałam, że małym dzieciom się nie robi, a potem słyszę, że matka ma badania jednak w garści, bo zrobiła dzieciakowi..
Córka ma obecnie 17 kwietnia dokładnie 3,5 roku.
Pomóżcie.
Drogie Bravo czy coś...
Nie śpię już bagatela - dziesiątą noc (z jedną nocą odżycia, jak córka była u babci)
powoli nie wiem co się dzieje, gdyby nie słońce, to chyba bym się zastrzeliła.
Serce się kroi jak chrapie, dychra i się dusi.
Może to migdał, a może jednak nie..
Z których badań byłyście zadowolone?
Dziobak lubi tę wiadomość
-
Elfik u mnie mlody mial robione jak juz byl znacznei starszy i mial testy skórne bo tez mial podejrzenie alergii bo chychral , smarkal wiecznie i spal z otwarta buzia bo sie dusil
U nas akurat alergie zostaly wyklluczone rpzyczyna byl przerost migdalkow .Po zabiegu i usunieciu trzeciego plus podcieciu obu migdalkow oraz sciagneiciu wodyz uszu objawy przeszly jak reka odjal...

-
Elfik,ja robilam corce w podobnym wieku, skorne i z krwi, panel wziewny i pokarmowy. Zrob oba te panele plus skorne, chociaz one sa mega nieprzyjemne dla malucha, ale bedziesz juz cos wiedziala z duza pewnoscia. A masz jakies podejrzenia co jest alergenem? Bo juz sporo wiedzialam, co corke uczula, testy to tylko potwierdzily.
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
My mamy zabieg przewidziany 26 czerwca, ewentualnie prywatnie wcześniej jak się zdecyduję (jak pamiętasz, miała mieć w połowie marca,ale jej się akurat jelitówka przypałętała) ale zdania laryngologów tez podzielone, bo coś ma z podniebieniem...
Poza tym bóle brzuszka, niechęć do jedzenia, wolny przyrost..
To że jest biała i przezroczysta, to akurat już chyba po mnie..
Dziobak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziobak, niestety u niej nie ma żadnej potrawy po której na bank ją boli...
podejrzewaliśny monte, czyli mleczne, ale czasami zje i nic,,
może krzyżowa, ale z czym?
nie mamy żadnych konkretnych podejrzeń...
czyli i z krwi, i skórne, ale wśród tych z krwi są tez alergeny wziewne..
Wczoraj prawie czteroletniej pannie we dwójkę strzykawka wciskaliśmy we dwójkę aeriusa, do buzi, bo nie chciała inaczej...
P tym ryku i histerii cud, że nie mamy policji na karku...
to i te skórne zniesiemy..
Potem pójdę na rentę...
a nie, jeszcze muszę urodzić dziedzica i dalej nie spać ze dwa lata,,
i dopiero na rentę..
albo od razu się zastrzelę, żeby nie obciążać ZUS-u rentą
)))))))
a z dobrych rzeczy z osłabienia mam opryszczkę na połowie twarzy, a mogłaby być na całej przeecież... trzeba się cieszyć z dobrych rzeczy...
Reni, Dziobak, moremi, peppapig, Sabina, Simba, Arwena, iwcia77, BISCA, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17750209,Dziewieciolatek_doniosl_na_swoja_matke_na_policje_.html#Czolka3Img
kochana mamusia
na pewno nie miała problemów z poczęciem dzieci
i zaradna, trzy promile i potrafi prowadzić..
eh
moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
hehehee a nie. dzisiaj jak już się rozkręcaliśmy to ja mu zaproponowałam kawę "zamiast" a on do mnie: dobra, to od razu ścielimy łóżko- nie ma bzykania to bez sensu będziemy pościel grzaćmamatrojki80 wrote:W łóżku chorujesz z chłopem?

hehehehehehehe jestem z niego dumna
celibat: +2
kopara mi opadła na stos papierów na biurku.
na tyle miękkie że się nie potłukła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 12:41
Aasiula, Elfik, Dziobak, Zofia8, kkisia, moremi, Arwena, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:Potrzebuje porady
Elfik, czy laryngolog zlecił pobranie wymazu z gardła?
u mojego znajomego córka też chrapała, charczała, jakby cały czas miała nos zapchany, często chorowała - bóle gardła itp w końcu trafili na pożądnego lekarza który zaczął od zbadania wymazu - okazało sie ze ma gronkowca - antybiotyki załatwiły "dziada" na amen
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
efcia wrote:Elfik wrote:Potrzebuje porady
Elfik, czy laryngolog zlecił pobranie wymazu z gardła?
u mojego znajomego córka też chrapała, charczała, jakby cały czas miała nos zapchany, często chorowała - bóle gardła itp w końcu trafili na pożądnego lekarza który zaczął od zbadania wymazu - okazało sie ze ma gronkowca - antybiotyki załatwiły "dziada" na amen
widzisz, ma gronkowca, bo badaliśmy w niemowlęctwie, ale opinia była taka, że 75% ludzi go ma, i nic im się nie dzieje..
może masz rację i poziom wzrósł?
efcia lubi tę wiadomość
-
Elfi a ukogo bylas z mloda ?Elfik wrote:My mamy zabieg przewidziany 26 czerwca, ewentualnie prywatnie wcześniej jak się zdecyduję (jak pamiętasz, miała mieć w połowie marca,ale jej się akurat jelitówka przypałętała) ale zdania laryngologów tez podzielone, bo coś ma z podniebieniem...
Poza tym bóle brzuszka, niechęć do jedzenia, wolny przyrost..
To że jest biała i przezroczysta, to akurat już chyba po mnie..
Chodzi mi o te migdalki i zabieg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 12:50
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH