SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Bo Ty masz drugą laparo, tak?
    To zdrowiej, zdrowiej, herbatki, cytrynki, malinki :)

Laparo drugą, histero trzecią.

Margolcia88, Sabina, Krakonka, moremi, peppapig, kkisia lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kurteczki i czapki takie na chlodniejsze dni w najmiejszych rozmiarach jak by ktora byla chetna .

kapturnica, BISCA, Sabina, anna maria, moremi, iwcia77, peppapig, kkisia lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Ja mam kurteczki i czapki takie na chlodniejsze dni w najmiejszych rozmiarach jak by ktora byla chetna .
    A masz takie kombinezoniki ??? wiesz jednoczesciowe?Pakujesz dzieciora i po klopocie ze zmarznie 8)

Arwena, gosia7122, anna maria, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Str 8899(powojnie moje szczesliwe liczby) plus bocian - moze sie uda? Nawet bez jajek ale z dodatnim lh:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 22:18

Margolcia88, malgos741, kapturnica, Sabina, macduska, Krakonka, ComeToMeBaby, gretka, Aasiula, moremi, stara.krycha, kkisia, Niuta, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Str 8899(powojnie moje szczesliwe liczby) plus bocian - moze sie uda? Nawet bez jajek ale z dodatnim lh:-)
    trzymam kciuki Polar ;)

SolarPolar, macduska, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze handel kwitnie :)

Ja juz po pierwszym zastrzyku. Nic nie bolalo. Troche nieprzyjemne uczucie wbijac sobie samej igle ale nic strasznego.
    Jestem z siebie dumna ;)

Marta, wspolczuje, ze jutro pracujesz :(
    Ja mam zamiar spac do 10H hahaha !!!

Zofia8, gosia7122, malgos741, Sabina, macduska, ComeToMeBaby, gretka, Aasiula, moremi, iwcia77, stara.krycha, peppapig, kkisia, paszczakin, Reni, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecza nie bylo.Mnie sie nie chcialo a samo sie nie zrobilo ;-)

malgos741, Sabina, moremi, peppapig, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Krakonka a ktory to Twoj cykl monitorowany? Bo jesli juz bylo kilka i nie pekaly, to ja bym wziela zastrzyk. Szkoda takich pieknych jaj :-)

Było już kilka cykli monitorowanych, jajka nie pękały, ale dopiero od dwóch tygodni biorę metforminę na przykład, a od dwóch miesięcy bromergon. Też trzeba dać lekom czas na wyrównanie wszystkiego. Mnie ginka wprowadzała leki na podstawie monitoringów, więc musiałam odczekać zawsze na działanie jednego, zanim sprawdziła co dalej i włączyła kolejny.
    No jajka są wyjątkowo piękne, oba okragłe, dorodne, mają wzgórki czy pagórki wyraźne - cud miód :)
    Zośka, ja to bym i czwórkę dzieci jeszcze sobie zrobiła, gdybym tylko miała warunki i była młodsza. A teraz jakby mi się trafiła dwójeczka to nasza i tak marna chwilowo egzystencja pogorszyłaby się juz całkiem, bo rodzina większa, a ja bym pracować nie mogła już zupełnie. A przecież dwójkę dzieci już mam i muszę też brać pod uwagę ich dobro, a nie tylko swoje chcenia i mrzonki, że jakoś to będzie. Nie chcę skończyć na jakimś nędznym zasiłku dla dzieci i pożyczać od znajomych na syrop na kaszel :/ A niestety ani ja ani mąż nie mamy smykałki biznesowej :) On bardziej wyrobnik, ja wolny strzelec na zlecenia, więc milionerami nie będziemy nigdy, chyba że wygramy w totka (a ja nie gram :P ) Dziećmi też trzeba mieć szansę się cieszyć, spędzac z nimi czas, a nie tylko pracować na czynsz i jedzenie od świtu do nocy, a puszczać je samopas z kluczem na szyi.
    Trójce jestem w stanie zapewnić czas i finansowac niewygórowane potrzeby, z czwórką byłoby piekiełko dla wszystkich. Też żałuję tego cyklu, ale staram się stłamsić porywy serca i myśleć rozsądnie :)

Sabina, malgos741, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zima byla lekka to kombinezonu nie kupilam ,moja w kurteczce i cieplych spodnia zime przechodzila

kapturnica, anna maria, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Bisca. Dolaczylas dzis do grupy dzgajacych sie :-)

A ja mam nadzieje, ze za chwile dolacze rowniez do grupy spiacych mocnym snem :-)

Dobranoc:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 22:26

malgos741, mamatrojki80, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją dziś się nie wyspie
    Młodą szarpie kaszel :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ją dziś się nie wyspie
    Młodą szarpie kaszel :-(

U mojego młodego to samo, rzęzi okrutnie... nogi już ma gorące więc gorączka idzie :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasencje dzięki za życzenia <3 i kciuki za wynik FSH

otóż wynik w 3dc robiony w gym miałam jak wiecie niecałe 8 a teraz jak mi powtórzyła po wizycie w 6dc wynosi 17 z groszami ...i powiedziała ze jak będzie podobny do poprzedniego to z in vitro możemy działać ,nie wiem co powie na ten bo jednak przekroczony chociaż ja nie wiem jak to sie liczy na 6dc ..(a może być jeszcze adopcja komórki jajowej ale to temat na długa dyskusję)
    Idę do niej we środę to zrobi usg i zobaczy czy jakieś jajca rosną.

i mam takie wrażenie ze jednak w tych wynikach co mi FSH wyszło tak wysokie 78 aż a estradiol poniżej <5 (to było w tym czasie jak nie miałam @ długo) w diagnostyce źle zrobili badanie Ta Czerwińska gin co teraz w gyn byłam też sie zastanawiała i mówiła ze nie możliwa jest taka rozbieżność w badaniach

zobaczymy co będzie ,wiadomo potem kredyt a jak nie dostaniemy to pikuś ...pan pikuś

dobranoc,miłych snów

kapturnica, gosia7122, malgos741, ComeToMeBaby, Aasiula, moremi, Iwone, iwcia77, Zofia8, peppapig, kkisia, Niuta, Heretyczka, megan8, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdrówka dla wszystkich waszych zaziębionych dziatek :)

mamatrojki80, Krakonka, ComeToMeBaby, malgos741, Aasiula, Zofia8, kkisia lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za mną dzisiaj pierwszy dzień bez monki :) Ginka pochwaliła moje postanowienie, powiedziała, że będzie trzymała kciuki i dała kilka rad :) W sumie może to i dobrze, że nie pękam. Mam miesiąc, zawsze to parę kilo mniej, zdrowiej, lżej. O ile coś ruszy :)

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padlam XD
    https://www.facebook.com/746563065376170/photos/a.789645481067928.1073741828.746563065376170/932181233481018/?type=1&theater

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://plodnypolak.pl/rusza-kampania-spoleczna-plodny-polak/

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena wrote:
    Lasencje dzięki za życzenia <3 i kciuki za wynik FSH

otóż wynik w 3dc robiony w gym miałam jak wiecie niecałe 8 a teraz jak mi powtórzyła po wizycie w 6dc wynosi 17 z groszami ...i powiedziała ze jak będzie podobny do poprzedniego to z in vitro możemy działać ,nie wiem co powie na ten bo jednak przekroczony chociaż ja nie wiem jak to sie liczy na 6dc ..(a może być jeszcze adopcja komórki jajowej ale to temat na długa dyskusję)
    Idę do niej we środę to zrobi usg i zobaczy czy jakieś jajca rosną.

i mam takie wrażenie ze jednak w tych wynikach co mi FSH wyszło tak wysokie 78 aż a estradiol poniżej <5 (to było w tym czasie jak nie miałam @ długo) w diagnostyce źle zrobili badanie Ta Czerwińska gin co teraz w gyn byłam też sie zastanawiała i mówiła ze nie możliwa jest taka rozbieżność w badaniach

zobaczymy co będzie ,wiadomo potem kredyt a jak nie dostaniemy to pikuś ...pan pikuś

dobranoc,miłych snów
    Arena ciesze sie ze walczysz :) <3

Arwena lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc ide do małża
    Dobrej nocy ;)

ComeToMeBaby, anna maria, kapturnica, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to co np.bedziesz jadala ?
    Krakonka wrote:
    A za mną dzisiaj pierwszy dzień bez monki :) Ginka pochwaliła moje postanowienie, powiedziała, że będzie trzymała kciuki i dała kilka rad :) W sumie może to i dobrze, że nie pękam. Mam miesiąc, zawsze to parę kilo mniej, zdrowiej, lżej. O ile coś ruszy :)

201407014965.png
‹‹ 8723 8724 8725 8726 8727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ