WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Przepraszam, ze nie odnosze sie do postow, ale nie mam czasu, obiecuje poprawe pojutrze, o ile dozyje oczywiscie....
    spoko koko -jak to Złomek mówił :D będzie dobrze :*

caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głowa minie boli ,chyba ta pogoda tak działa ,niby chłodno ale coś jest w powietrzu ...ehhhh...pulsuje aaałłlaaa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet wszystkiego NAJ, spełnienia wszystkich marzeń ;-)

caffe, samira, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ten długi cykl wykańcza. Jedyny plus taki, że mniej mnie głowa bolała przed @. A ostatnio wieczorem to padam na pysk i nawet nie wiem kiedy zasypiam. Chyba nastawiam się na urlop i dlatego takie rozprężenie :)

samira, Reni, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cafe a nie probowalas brac cos na uregulowanie cykli?
    Castangus jest dobry.

caffe wrote:
    Mnie ten długi cykl wykańcza. Jedyny plus taki, że mniej mnie głowa bolała przed @. A ostatnio wieczorem to padam na pysk i nawet nie wiem kiedy zasypiam. Chyba nastawiam się na urlop i dlatego takie rozprężenie :)

caffe, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

Caffe, może faktycznie warto spróbować to unormować???? ;-)

caffe, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Betybet wszystkiego NAJ, spełnienia wszystkich marzeń ;-)
    agus jak tam samopoczucie po urlopie ,zrelaksowałaś się troszkę ??

inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BetyBet Wszystkiego Najlepszego i spełnienia tego największego najmniejszego marzenia :D

bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to nie wiem
    ale może ta prolaktyna po obciążeniu musi być na czczo bo ja robiłam je w tym samym czasie więc może dlatego
    Pani dwa razy mnie pytała czy na pewno jestem na czczo i czy nie piłam kawy, coli itp
    Viola wrote:
    Kasik, to my razem zaczynamy nasze zmagania;-) i jeszcze Mango widzialam ze zaczela cykl we wtorek, wiec jest nas 3 w jednym czasie, bedziemy sobie kibicowac:-)
    Reni, dzwonilam do laboratorium do ktorego dzisiaj ide na badania, bo meczylo mnie to ze badania hormonalne trzeba robic na czczo, w necie tez roznie o tym pisza. No i pani powiedziala ze wystarczy byc 3-4 godziny po ostatnim posilku. Tak wiec jade dzisiaj po pracy, bo jednak przed urlopem jest taki nawal ze nie udaloby mi sie isc rano.

caffe, bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak nic się nie dzieje
    Dorka71 wrote:
    dziewczynki czy możecie bez problemu wpisywać notatki na wykresie?

Dorka71, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak wcześniej jechałam na antykoncepcji, to wiadomo było ok. Po poronieniu mam takie dłuższe jakieś, chociaż u mnie zawsze normą było 36 dni. Zobaczę ile będzie miał ten (bo to mój 4 cykl po poronieniu) i następny i wtedy pójdę do lekarza. Daję sobie ten czas, bo zdaję sobie sprawę, że po takich zawirowaniach hormonalnych to organizm potrzebuje trochę czasu na wyregulowanie się.
    We wtorek rano to mnie jakoś tak dziwnie bolał- kłuł - napinał się brzuch, że nawet usiąść nie mogłam normalnie, tylko musiałam się podeprzeć. Potem mi przeszło.
    Kobieta ma zawsze przesrane :(

inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko prolaktyna musi byc robiona na czczo, reszta hormonow nie koniecznie.

Chciaz jak ja czekalam na badanie prolaktyny tej drugiej (po obciazeniu, czyli po godz) w miedzy czasie napilam sie kawki ;) bo juz nie wytrzymalam
    Reni wrote:
    no to nie wiem
    ale może ta prolaktyna po obciążeniu musi być na czczo bo ja robiłam je w tym samym czasie więc może dlatego
    Pani dwa razy mnie pytała czy na pewno jestem na czczo i czy nie piłam kawy, coli itp

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bety 0vishenka_33.gif

caffe, Kasik303, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CAfe mi wlasnie tabletki antykoncepcyjne rozregulowaly cykl...(jakies plamienia mialam, cykle krotsze...)

Teraz powraca do normy.. sprobuj czegos, moze pomorze a napewno nie zaszkodzi :)
    caffe wrote:
    Ja jak wcześniej jechałam na antykoncepcji, to wiadomo było ok. Po poronieniu mam takie dłuższe jakieś, chociaż u mnie zawsze normą było 36 dni. Zobaczę ile będzie miał ten (bo to mój 4 cykl po poronieniu) i następny i wtedy pójdę do lekarza. Daję sobie ten czas, bo zdaję sobie sprawę, że po takich zawirowaniach hormonalnych to organizm potrzebuje trochę czasu na wyregulowanie się.
    We wtorek rano to mnie jakoś tak dziwnie bolał- kłuł - napinał się brzuch, że nawet usiąść nie mogłam normalnie, tylko musiałam się podeprzeć. Potem mi przeszło.
    Kobieta ma zawsze przesrane :(

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik303 wrote:
    CAfe mi wlasnie tabletki antykoncepcyjne rozregulowaly cykl...(jakies plamienia mialam, cykle krotsze...)

Teraz powraca do normy.. sprobuj czegos, moze pomorze a napewno nie zaszkodzi :)
    Ja zawsze anty brałam na wyregulowanie, bo kilka razy miała jazdy z cyklami. A, że nie starałam się o dziecko to plastry mi pasowały.
    Sama na własną rękę niczego brała nie będę, poczekam jeszcze jeden cykl i wtedy pójdę do gina.
    Po tabsach wiem, że nawet pół roku organizm dochodzi do siebie, a mnie dodatkowo jeszcze poronienie się "dołożyło".

inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz juz sama nie wiem, kurde, isc dzisiaj czy jednak jutro na czczo...czytalam w necie ze oni w laboratoriach zawsze beda kazali przychodzic do wszystkich badan na czczo, a nie jets to konieczne. Specjalnie wczoraj dzwonilam i mowilam o prolaktynie, cholera...jeszcze raz zadzwnonie...
    Powiedzcie mi jeszcze czy prolaktyne, FSH, LH, estradiol musze badac w 3 dc czy moge isc jutro czyli 4 dc lub pojutrze???? HELP!!

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola prolaktyne mozesz badac obojetnie w jakim dniu cyklu ale

FSH, LH i Estradiol 3-5 dzien cyklu

Viola wrote:
    No to teraz juz sama nie wiem, kurde, isc dzisiaj czy jednak jutro na czczo...czytalam w necie ze oni w laboratoriach zawsze beda kazali przychodzic do wszystkich badan na czczo, a nie jets to konieczne. Specjalnie wczoraj dzwonilam i mowilam o prolaktynie, cholera...jeszcze raz zadzwnonie...
    Powiedzcie mi jeszcze czy prolaktyne, FSH, LH, estradiol musze badac w 3 dc czy moge isc jutro czyli 4 dc lub pojutrze???? HELP!!

• Viola Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kasiku, zadzwonie zeby sie jeszcze upewnic.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dlaczego ja nie mogę pisać notatek do przodu???!!!

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zeszlym cyklu wlasnie takie badania wszystkie mialam robione to pamietam
    Viola wrote:
    Dzieki Kasiku, zadzwonie zeby sie jeszcze upewnic.

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ