35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySolarPolar wrote:Ale planowac trzba! A wymyslanie imion daje namiastke ciazy- taka kostka cukru do gorzkiej prawdy.
Margolcia88, Elfik, chruszczow, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziś przy kąpieli Kluska naszlo mnie, jak bardzo zmienia się interior w chacie, kiedy ma się male dziecko. Wczesniej w naszej paradnej łazience na wannie stały świeczki, sole i plyny do kapieli. A teraz? Gumowa żaba, plastikowy wieloryb, mlyn do wody i pingwiny z Madagaskaru.
O salonie nie wspomne. Na paradnym miejscu stoi kon na biegunach i 2 wielkie pudla z zabawkami...moremi, ComeToMeBaby, Krakonka, Elfik, kkisia, gosia7122, ania.g, Bozia3, Magdala, Mega, megan8, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magda* wrote:witam wieczornie
odebrałam telefon ze szpitala.Z badan pappa i hcg wynika ze ryzyko jest mniejsze niz 1:500,to jest to co mi przekazano.
Przeziernosc karkowa z usg wynosiła 1.2
co o ty myslicie?
Przeziernosc karkowa bardzo ładna
W ktorym tyg ciazy mialas badania robione ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 19:51
Magda*, Elfik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Magda ale ryzyko czego ???Bo w pappa to mierza 3podstawowe zespoly downa , edwardsa i patau i dla kazdej wady oceniaja statystyczne ryzyko\
Przeziernosc karkowa bardzo ładna
W ktorym tyg ciazy mialas badania robione ??
USG w 12 i 3 dniu,a z krwi troche wczesniej. -
Magda* wrote:no wlasnie podano mi ogólnie,nie wiem czy taktu obliczaja,czy moze dowiem sie wiecej jak bede na wizycie.
USG w 12 i 3 dniu,a z krwi troche wczesniej.Elfik, moremi, chruszczow, Dorka.1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć
Dopełzłam do Was.
Przeczytałam WSZYSTKO. Proszę o szóstkę.
Zpamiętałam tylko tę ciąże nastoletnią. Nie w kategoriach ciązy nastoletniej, bo za moich czasów - ja chowana na osiedlu - dziewczyny, które przesiadywały z chłopakami na ławkach też zachodziły zaraz po podstawówce.
Zastanawia mnie, dlaczego ta ciężarna osobno zdawała? Przeciez nie chora ani nic...
I ja też przepuszczam ciężarne i dzieciate. Ciężarne, bo w stanie odmiennym, który jak sama nazwa wskazuje nie jest zwyczajny i robię to nie tylko dla kobiety, ale i tego dziecka w brzuchu. A dzieciate też dla dzieci. Dzieci to dzieci, szybko się niecierpliwią i cięzko wyjaśnić pół czy rocznemu, że musi być grzeczne godzinę, bo mama czeka w kolejce.
A wkurzają to mnie ludzie, którzy pchają się do kas pierszeństwa, bo tak i komentują, że uprawniony chce skorzystać. Ja w ciązy miałam ciągle poczucie winy, jak korzystałam z przywilejów (3 razy!), a tak być nie powinno. Nie uważam, że ciężarne mają być noszone na rękach, ale wkurza mnie podejście "chciała bachora, to teraz ma". Posiadanie dziecka jest dobre, także ze względów społecznych. I tak, matkom należy się szacunek za wychowanie dobrych dzieci, zawsze tak było i to było bardzo ok.
Howgh.
kkisia, Magda*, gretka, ComeToMeBaby, moremi, chruszczow, ania.g, Dziobak, Magdala, Elfik, Mega, Sabina, Arwena, paszczakin lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Krakonka, nie mam pojęcia czemu zdawała osobno. Może miała zagrożoną tą ciążę, leżała i miała indywidualne nauczanie w domu. Tylko to mi do głowy przychodzi. Dzieci które mają ind. nauczanie w domu wolą podchodzić do egzaminów w szkole bo taki egzamin w domu jest bardziej stresujący, wszystko jest nagrywane na kamerę, rodzina w tym czasie wychodzi z domu. Jak moja dowiedziała się na czym polega wolała się przełamać i zdawać w szkole.
moremi, iwcia77, Mega, kkisia, Arwena, Krakonka lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Ja tu wchodzę na forum żeby pogadać a tu cisza...
Dziobak, stara.krycha lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Magdala trzymaj się i leż, leż i leż i dużo progesteronu.
Magdala, ania.g lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017