35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySpoko, luzne gacie, ja nie typ Scarlett, jeszcze sie nie tne z zalu..SolarPolar wrote:Ale planowac trzba! A wymyslanie imion daje namiastke ciazy- taka kostka cukru do gorzkiej prawdy.
Margolcia88, Elfik, chruszczow, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziś przy kąpieli Kluska naszlo mnie, jak bardzo zmienia się interior w chacie, kiedy ma się male dziecko. Wczesniej w naszej paradnej łazience na wannie stały świeczki, sole i plyny do kapieli. A teraz? Gumowa żaba, plastikowy wieloryb, mlyn do wody i pingwiny z Madagaskaru.
O salonie nie wspomne. Na paradnym miejscu stoi kon na biegunach i 2 wielkie pudla z zabawkami...
moremi, ComeToMeBaby, Krakonka, Elfik, kkisia, gosia7122, ania.g, Bozia3, Magdala, Mega, megan8, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magda ale ryzyko czego ???Bo w pappa to mierza 3podstawowe zespoly downa , edwardsa i patau i dla kazdej wady oceniaja statystyczne ryzyko\Magda* wrote:witam wieczornie

odebrałam telefon ze szpitala.Z badan pappa i hcg wynika ze ryzyko jest mniejsze niz 1:500,to jest to co mi przekazano.
Przeziernosc karkowa z usg wynosiła 1.2
co o ty myslicie?
Przeziernosc karkowa bardzo ładna
W ktorym tyg ciazy mialas badania robione ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 19:51
Magda*, Elfik lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnyno wlasnie podano mi ogólnie,nie wiem czy taktu obliczaja,czy moze dowiem sie wiecej jak bede na wizycie.kapturnica wrote:Magda ale ryzyko czego ???Bo w pappa to mierza 3podstawowe zespoly downa , edwardsa i patau i dla kazdej wady oceniaja statystyczne ryzyko\
Przeziernosc karkowa bardzo ładna
W ktorym tyg ciazy mialas badania robione ??
USG w 12 i 3 dniu,a z krwi troche wczesniej. -
No to dziwne ,ze nie mialas w jednym dniu bo ten test robi sie w jednym czasie na podstawie krwi i obrazu usg w danym dniu.,Jakos po chinsku tam Ci to zrobili hehMagda* wrote:no wlasnie podano mi ogólnie,nie wiem czy taktu obliczaja,czy moze dowiem sie wiecej jak bede na wizycie.
USG w 12 i 3 dniu,a z krwi troche wczesniej.
Elfik, moremi, chruszczow, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć

Dopełzłam do Was.
Przeczytałam WSZYSTKO. Proszę o szóstkę.
Zpamiętałam tylko tę ciąże nastoletnią. Nie w kategoriach ciązy nastoletniej, bo za moich czasów - ja chowana na osiedlu - dziewczyny, które przesiadywały z chłopakami na ławkach też zachodziły zaraz po podstawówce.
Zastanawia mnie, dlaczego ta ciężarna osobno zdawała? Przeciez nie chora ani nic...
I ja też przepuszczam ciężarne i dzieciate. Ciężarne, bo w stanie odmiennym, który jak sama nazwa wskazuje nie jest zwyczajny i robię to nie tylko dla kobiety, ale i tego dziecka w brzuchu. A dzieciate też dla dzieci. Dzieci to dzieci, szybko się niecierpliwią i cięzko wyjaśnić pół czy rocznemu, że musi być grzeczne godzinę, bo mama czeka w kolejce.
A wkurzają to mnie ludzie, którzy pchają się do kas pierszeństwa, bo tak i komentują, że uprawniony chce skorzystać. Ja w ciązy miałam ciągle poczucie winy, jak korzystałam z przywilejów (3 razy!), a tak być nie powinno. Nie uważam, że ciężarne mają być noszone na rękach, ale wkurza mnie podejście "chciała bachora, to teraz ma". Posiadanie dziecka jest dobre, także ze względów społecznych. I tak, matkom należy się szacunek za wychowanie dobrych dzieci, zawsze tak było i to było bardzo ok.
Howgh.

kkisia, Magda*, gretka, ComeToMeBaby, moremi, chruszczow, ania.g, Dziobak, Magdala, Elfik, Mega, Sabina, Arwena, paszczakin lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Krakonka, nie mam pojęcia czemu zdawała osobno. Może miała zagrożoną tą ciążę, leżała i miała indywidualne nauczanie w domu. Tylko to mi do głowy przychodzi. Dzieci które mają ind. nauczanie w domu wolą podchodzić do egzaminów w szkole bo taki egzamin w domu jest bardziej stresujący, wszystko jest nagrywane na kamerę, rodzina w tym czasie wychodzi z domu. Jak moja dowiedziała się na czym polega wolała się przełamać i zdawać w szkole.
moremi, iwcia77, Mega, kkisia, Arwena, Krakonka lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4
-
Ja tu wchodzę na forum żeby pogadać a tu cisza...
Dziobak, stara.krycha lubią tę wiadomość
01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iui
Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017
-
Magdala trzymaj się i leż, leż i leż i dużo progesteronu.
Magdala, ania.g lubią tę wiadomość
01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iui
Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH