X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    (..)
    Jestem powizycie : jak na razie wyprodukowalam 12 jaj. Te z prawego jajnika sa ok 10 mm, te z lewego wieksze (najwiekszy 20 mm ). Oczywiscie zapomnialam sie zapytac czy moga bys nowe itd.W sume moja gyn zadowolona. Hormony OK, endometrium 10 MM, OK.
    W poniedzialek wieczorem ostatnie USG, zeby ustalic czy punkcja w srode czy w czwartek. Zaczyna sie robic bardzo powaznie. Zaczyna do mnie docierac. A taki byl luzik ...Punkcja albo w sobote albo w niedziele. No wlasnie i tu pierwszy znak zapytania : jesli bedzie co "transferowac" bo nie wiadomo czy sie uda uzyskac przynajmniej jeden porzadny zarodek. I tu sie stres zaczyna.

Pozatym samopoczucie OK. Na poczatki stymulacji bolala mnie glowa ale jest OK. Czuje pracujace jajniki, i to chyba wszystko :)

Ide nadrabiac

Dużo tych jajek, jak u żabki :) Będziesz miała kijanki :) Trzymam wszystko. Pisz na bieżąco. Możesz też podczas zabiegów, jak Paszcza podczas porodu :)

chruszczow, gretka, BISCA, Zofia8, paszczakin, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krosówkę chciała??
    Dziobak wrote:
    O, Pani w temacie. Dziecko moje starsze zazyczylo sobie na urodziny KTM ( Pani wie pewnie co to ) i mialo dlugo focha, ze nie dostanie. Lubie w niej to, ze nie jest rozowa Barbie, ale takie zabawki sa chyba jednak ciut niebezpieczne.
    Laski z duzymi dzieciurami - co wasze dzieciatka pragnely na 14 urodziny?

Dziobak lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca <3 Trzymam wszystko co się da :) Ale się dzieję u Ciebie :)

Dziobaku wszystkiego najlepszego dla Twojej już Panny :D

Dziobak, BISCA, Aasiula lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    krosówkę chciała??
    No kurde, noooooo! Dzis siadla na taka 250 i troche jej mina zrzedla, ze to takie wielkie. Chce 85 tke. Masakra. Juz bym wolala, zeby chciala sobie zrobic ombre...

chruszczow, Reni, moremi, gretka, ComeToMeBaby, Sabina, Mega, Aasiula, ania.g, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    O, Pani w temacie. Dziecko moje starsze zazyczylo sobie na urodziny KTM ( Pani wie pewnie co to ) i mialo dlugo focha, ze nie dostanie. Lubie w niej to, ze nie jest rozowa Barbie, ale takie zabawki sa chyba jednak ciut niebezpieczne.
    Laski z duzymi dzieciurami - co wasze dzieciatka pragnely na 14 urodziny?

Ja Ci zazdroszczę, autentycznie. Ile bym dąła, żeby mój syn zazyczył sobie na 16 skuter... Ale nie, nawet na rowerze nie chce jeździć (mimo że my jeździmy). Nie, mój tylko komóra, lapek itp :/

Dziobak, chruszczow, moremi, gretka, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż
    szacun :-) moze będzie jeździła zawodowo ;-)
    Dziobak wrote:
    No kurde, noooooo! Dzis siadla na taka 250 i troche jej mina zrzedla, ze to takie wielkie. Chce 85 tke. Masakra. Juz bym wolala, zeby chciala sobie zrobic ombre...

moremi, Dziobak, Mega, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    W poniedzialek wieczorem ostatnie USG, zeby ustalic czy punkcja w srode czy w czwartek. Zaczyna sie robic bardzo powaznie. Zaczyna do mnie docierac. A taki byl luzik ...Punkcja albo w sobote albo w niedziele. No wlasnie i tu pierwszy znak zapytania : jesli bedzie co "transferowac" bo nie wiadomo czy sie uda uzyskac przynajmniej jeden porzadny zarodek. I tu sie stres zaczyna.
    Biscaaaa? Tego nie zrozumiałam. To kiedy masz punkcję? Środa, czwartek, czy sobota albo niedziela?

kapturnica, ComeToMeBaby, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Ja Ci zazdroszczę, autentycznie. Ile bym dąła, żeby mój syn zazyczył sobie na 16 skuter... Ale nie, nawet na rowerze nie chce jeździć (mimo że my jeździmy). Nie, mój tylko komóra, lapek itp :/
    Ale moja nie lepsza. Z tym, ze oprocz tego jest sporty typem. I sportuje sie sporo. Ale po treningu wpada do domu i rzuca sie do komorki. Znaczy, nie do piwnicy, tylko do telefonu. ;)

moremi, Krakonka, Mega, iwcia77, kkisia, Elfik lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    No to moj wlasnie sobie zazyczyl skuter na urodziny XD .Ale nie ma tak latwo najpierw trza miec uprawnienia.I od przyszlego miesiaca zaczyna robic prawko zeby moc nim jezdzic 8)

Reni, Dziobak, moremi, Krakonka, Sabina, Aasiula, kkisia, Elfik lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no cóż
    szacun :-) moze będzie jeździła zawodowo ;-)
    Tja. Ale ja juz widze te polamane konczyny i inne urazy. To raczej nie jest motocykl, ktorym sie jezdzi do pracy... Na tym sie szaleje!!

kapturnica, moremi, Aasiula, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka ale nie interesuje go zaden sport??Kosz , pilka,plywanie itp ??

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak i wcale Ci sie nie dziwie tez bym sie trochu obawiala

Dziobak lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,

No to po kolei:

Elfik - skoro wyniki dobre, to reszta ciąży będzie juz mniej stresująca.

Kometa - obejrzałam te suknie slubne o których pisałaś - skąd oni biora takie modelk z nogami do samej dupy!?

Inessa - mam nadzieję, że wreszcie ktoś znajdzie przyczynę Waszych niepowodzeń i zostaniecie w końcu rodzicami.

Bisca - ale przyspieszenie - życzę powodzenia.

Ania g - super, że córka trochę się przełamała i zdawała te egzaminy w szkole, zawsze to jakiś krok do przodu.

Za wszystkie potrzebujace trzymam kciuki.

moremi, ComeToMeBaby, inessa, Sabina, Mega, BISCA, ania.g, iwcia77, kkisia, Elfik lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtek dziś był pierwszy raz na spacerze w spacerówce. Ależ ten świat interesujący, aż szkoda spać!

moremi, kapturnica, Dziobak, inessa, gretka, Krakonka, Sabina, Mega, BISCA, dorbie, ania.g, iwcia77, kkisia, Elfik lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Wojtek dziś był pierwszy raz na spacerze w spacerówce. Ależ ten świat interesujący, aż szkoda spać!
    A fotka nowa gdzie? :-)

BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A fotka nowa gdzie? :-)

I kto tu pyta o fotkę? Ja tu się lansowałam z gołym brzuchem, a teraz ciężarówki to nawet w ubraniu się nie pokażą. Foch!

inessa, Sabina, moremi, megan8, Mega, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    I kto tu pyta o fotkę? Ja tu się lansowałam z gołym brzuchem, a teraz ciężarówki to nawet w ubraniu się nie pokażą. Foch!
    To prawda. Strasznie zdziadzialo to forum. :P

moremi, Mega, BISCA, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Krakonka ale nie interesuje go zaden sport??Kosz , pilka,plywanie itp ??

Nic. Każdy sport to najgorsze zło.

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam przepis na chleb bez mąki - same zierenka - słonecznik, dynia itp. Ja bym dodała czarnuszki, albo sezamu.
    Może zrobię, bo niektórych rzeczy bez chleba nie lubię. A jak zrobię, to się podzielę wrażeniami.

moremi, gretka, Zofia8, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    oglądam sobie suknie ślubne... tak monotematycznie :P
    przejrzałam już ze sto stron wyselekcjonowanych kategoriami kroju sukienek (nie żartuję), na każdej po 60 sukien i.... stwierdzam, że niektórzy projektanci:
    - nie mają żadnych pomysłów,
    - żeby mieć pomysły zażywają ciężkich używek czy psychotropów, bo niektórych modeli naprawdę na trzeźwo nie można wymyślić, a co więcej- dać komuś do założenia ;)

no jakbym tak założyła jedną albo drugą to by mnie do wariatkowa odwieźli, a m brałby od razu rozwód :P

Kometa, z taką figurą możesz założyć przynajmniej 80% modeli.

ComeToMeBaby, BISCA, Zofia8, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
‹‹ 8830 8831 8832 8833 8834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ