35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoniaT wrote:niestety jestem w pracy i zapomniałam o tym ale się już poprawiłam sorki tyle pracy że szok a pogoda sprzyja do zaśnięcia a nie do pracy a jeszcze te tłumy szok zaraz zasnę
bliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewczyny ja też ledwie sobie daję radę z oczami..... żebym po dziecko nie zapomniała pojechać do rodziców..
ta soda tez mnie zaintrygowała ale nadal nie wiem do końca w jakich proporcjach i kiedy
inessa, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyale tu z kolei tak pisze
." Soda chwilowo przyniesie ulgę na zgagę neutralizując kwasowość z żołądka, natomiast jest to złudne bo w rezultacie nasila ona produkcję kwasu
Owszem, teoretycznie soda zobojetni nam nadmiar kwasu w zoladku i przyniesie CHWILOWA ulge, niemniej zoladek zeby zrownowazyc dzialanie zobojetniajace sody wydzieli jeszcze wiecej kwasu, co moze byc bardzo nieprzyjemne w skutkach. Na zgage nalezy stosowac leki do tego przeznaczone, np inhibitory pompy protonowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2013, 13:21
inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOstatnio wyczytałam gdzieś, że pieczenie i świąd po stosunku może być spowodowany zbyt kwaśnym odczynem w pochwie, podobno sposobem na to są irygacje roztworem sody oczyszczonej (30-60g/litr wody).
to z jakiegoś forumbliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykwas foliowy-zgodnie z zaleceniem Centrum Kontroli nad Chorobami, wszystkie kobiety w wieku
produkcyjnym powinny przyjmowac 400mg kwasu foliowego dziennie w celu
zapobiezenia wystepowaniu u dziecka ( w przypadku zajscia w ciaze) wad centralnego
ukladu nerwowego jak tez zmniejszeniu zagrozenia wczesnym poronieniem.
Zdaniem poloznikow niedobory kwasu foliowego moga tez byc przyczyna czasowej
nieplodnosci .
Szczegolnie zaleca sie go kobietom, ktore przyjmowaly tabletke antykoncepcyjna gdyz
w ich przypadku te niedobory sa wyjatkowo duze.caffe, inessa, Jolka76, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
samira wrote:kwas foliowy-zgodnie z zaleceniem Centrum Kontroli nad Chorobami, wszystkie kobiety w wieku
produkcyjnym powinny przyjmowac 400mg kwasu foliowego dziennie w celu
zapobiezenia wystepowaniu u dziecka ( w przypadku zajscia w ciaze) wad centralnego
ukladu nerwowego jak tez zmniejszeniu zagrozenia wczesnym poronieniem.
Zdaniem poloznikow niedobory kwasu foliowego moga tez byc przyczyna czasowej
nieplodnosci .
Szczegolnie zaleca sie go kobietom, ktore przyjmowaly tabletke antykoncepcyjna gdyz
w ich przypadku te niedobory sa wyjatkowo duze.
To bardzo ważne info, dziękiinessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny~~Pozycje~~
Wielu lekarzy zaleca pozycje klasyczna jak również orgazm obojga partnerów , przy czym orgazm u kobiety nieco wcześniej lub jednocześnie gdyż wtedy środowisko pochwy zmienia się na szczególnie
sprzyjające dla spermy (b zasadowe- w tym celu również zaleca się płukanie pochwy roztworem sody oczyszczanej) a dodatkowo skurcze spowodowane orgazmem powodują szybkie przesuwanie spermy
w kierunku jajowodów.
W trakcie stosunku biodra kobiety mogą być dodatkowo uniesione (wsparte na poduszce np) co zapewni głębszą penetracje i będzie zapobiegać upływom spermy z pochwy
Po stosunku zaleca się odczekanie w tej pozycji przez min 5 min a idealnie do 1/2 godziny, jak również unikanie kąpieli, mycia czy płukania pochwy przez kilka godzin.
Kremy i zele poprawiające nawilżenie pochwy maja negatywny wpływ na spermę.
ALTERNATYWĄ MOŻE BYĆ SUROWE BIAŁKO KURZE (PROSTE TANIE I ZAINTRYGOWAŁO MNIE)
Zaleca się również pozycje od tylu, która zapewnia głęboką penetracje i maksymalna infekcje spermy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2013, 13:36
MoniaT, bliska77, Kasik303, inessa, grosza, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
samira wrote:~~Pozycje~~
Wielu lekarzy zaleca pozycje klasyczna jak również orgazm obojga partnerów , przy czym orgazm u
kobiety nieco wcześniej lub jednocześnie gdyż wtedy środowisko pochwy zmienia się na szczególnie
sprzyjające dla spermy (b zasadowe- w tym celu również zaleca się płukanie pochwy roztworem sody
oczyszczanej) a dodatkowo skurcze spowodowane orgazmem powodują szybkie przesuwanie spermy
w kierunku jajowodów.
W trakcie stosunku biodra kobiety mogą być dodatkowo uniesione (wsparte na poduszce np) co zapewni
głębszą penetracje i będzie zapobiegać upływom spermy z pochwy.
Po stosunku zaleca się odczekanie w tej pozycji przez min 5 min a idealnie do 1/2 godziny, jak również
unikanie kąpieli, mycia czy płukania pochwy przez kilka godzin.
Kremy i zele poprawiające nawilżenie pochwy maja negatywny wpływ na spermę. Alternatywa może być
surowe białko kurze.
Zaleca się również pozycje od tylu, która zapewnia głęboką penetracje i maksymalna infekcje spermy...[/QUOTE
Samira dobre to trzeba przetestowaćinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
samira wrote:~~Pozycje~~
Wielu lekarzy zaleca pozycje klasyczna
Witam dziewczynki
DZIŚ WRACA MÓJ KOCHANY Z DElEGACJIinessa, samira, Reni, Mango, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Lucky wrote:witam
mam pytanie do Bebe
z tą miksturą sodową, to rozumiem że to się stosuje przed decydującym stosunkiem
ale jak to sie ma do śluzu, który tak niezbędny?
pytam bo ja z trudem walczę o jakikolwiek sluz, a tu chyba się go wypłukuje?
dzięki z górya jak gra to wiadomo i naoliwienie jest - 20 minut przed stosunkiem , a mój to mi nawet powiedział , że słodka była w smaku po tej sodzie HAHAHAHAHAHAHAHA
DZiś byłam w Biedronce i kupiłam 4 paczki w promocjiLucky, inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
samira wrote:oj czuję będzie się działo
no czuję się jak jakaś gówniara pierwszy raz w życiu zakochana czy cuś
Idę kleić pierożki z borówkami , a potem to wiadomo , jakaś kawka nanananananKasik303, Lucky, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Betybet przepraszam chyba zyczen urodzinowych nie zlozylam, wszystkiego najlepszego, spoznione ale szczere!!!
Wszystkim dziewczynkom co wyjezdzaja zycze super wakacji i po powrocie fasolki! Odwiedzajcie nas jesli tylko bedziecie mialy internet.
Samirka dzieki za pokazanie kwiatkow, piekne!
Moja glowa juz jest na wakacjach a tu jeszcze do srody tyle czasu...
Milego dnia Wam zycze !!!
inessa, samira, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość