X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba tylko wodę z sodą dołożę do ziółek bo mnie tak zaintrygowała, że hoho ;)

bliska77, inessa, Mango, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT wrote:
    niestety jestem w pracy i zapomniałam o tym ale się już poprawiłam sorki tyle pracy że szok a pogoda sprzyja do zaśnięcia a nie do pracy a jeszcze te tłumy szok zaraz zasnę
    rzeczywiście pogoda bardzo senna ,ja tez śpiąca jestem :)

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja też ledwie sobie daję radę z oczami..... żebym po dziecko nie zapomniała pojechać do rodziców..
    ta soda tez mnie zaintrygowała ale nadal nie wiem do końca w jakich proporcjach i kiedy

inessa, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.wykop.pl/ramka/1248997/12-niesamowitych-zastosowan-sody-oczyszczonej/

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu z kolei tak pisze

." Soda chwilowo przyniesie ulgę na zgagę neutralizując kwasowość z żołądka, natomiast jest to złudne bo w rezultacie nasila ona produkcję kwasu

Owszem, teoretycznie soda zobojetni nam nadmiar kwasu w zoladku i przyniesie CHWILOWA ulge, niemniej zoladek zeby zrownowazyc dzialanie zobojetniajace sody wydzieli jeszcze wiecej kwasu, co moze byc bardzo nieprzyjemne w skutkach. Na zgage nalezy stosowac leki do tego przeznaczone, np inhibitory pompy protonowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2013, 13:21

inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio wyczytałam gdzieś, że pieczenie i świąd po stosunku może być spowodowany zbyt kwaśnym odczynem w pochwie, podobno sposobem na to są irygacje roztworem sody oczyszczonej (30-60g/litr wody).

to z jakiegoś forum

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwas foliowy-zgodnie z zaleceniem Centrum Kontroli nad Chorobami, wszystkie kobiety w wieku
    produkcyjnym powinny przyjmowac 400mg kwasu foliowego dziennie w celu
    zapobiezenia wystepowaniu u dziecka ( w przypadku zajscia w ciaze) wad centralnego
    ukladu nerwowego jak tez zmniejszeniu zagrozenia wczesnym poronieniem.
    Zdaniem poloznikow niedobory kwasu foliowego moga tez byc przyczyna czasowej
    nieplodnosci .
    Szczegolnie zaleca sie go kobietom, ktore przyjmowaly tabletke antykoncepcyjna gdyz
    w ich przypadku te niedobory sa wyjatkowo duze.

caffe, inessa, Jolka76, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    kwas foliowy-zgodnie z zaleceniem Centrum Kontroli nad Chorobami, wszystkie kobiety w wieku
    produkcyjnym powinny przyjmowac 400mg kwasu foliowego dziennie w celu
    zapobiezenia wystepowaniu u dziecka ( w przypadku zajscia w ciaze) wad centralnego
    ukladu nerwowego jak tez zmniejszeniu zagrozenia wczesnym poronieniem.
    Zdaniem poloznikow niedobory kwasu foliowego moga tez byc przyczyna czasowej
    nieplodnosci .
    Szczegolnie zaleca sie go kobietom, ktore przyjmowaly tabletke antykoncepcyjna gdyz
    w ich przypadku te niedobory sa wyjatkowo duze.

To bardzo ważne info, dzięki :)

inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~~Pozycje~~
    Wielu lekarzy zaleca pozycje klasyczna jak również orgazm obojga partnerów , przy czym orgazm u kobiety nieco wcześniej lub jednocześnie gdyż wtedy środowisko pochwy zmienia się na szczególnie
    sprzyjające dla spermy (b zasadowe- w tym celu również zaleca się płukanie pochwy roztworem sody oczyszczanej) a dodatkowo skurcze spowodowane orgazmem powodują szybkie przesuwanie spermy
    w kierunku jajowodów.

W trakcie stosunku biodra kobiety mogą być dodatkowo uniesione (wsparte na poduszce np) co zapewni głębszą penetracje i będzie zapobiegać upływom spermy z pochwy
    Po stosunku zaleca się odczekanie w tej pozycji przez min 5 min a idealnie do 1/2 godziny, jak również unikanie kąpieli, mycia czy płukania pochwy przez kilka godzin.
    Kremy i zele poprawiające nawilżenie pochwy maja negatywny wpływ na spermę.

ALTERNATYWĄ MOŻE BYĆ SUROWE BIAŁKO KURZE (PROSTE TANIE I ZAINTRYGOWAŁO MNIE :D )

Zaleca się również pozycje od tylu, która zapewnia głęboką penetracje i maksymalna infekcje spermy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2013, 13:36

MoniaT, bliska77, Kasik303, inessa, grosza, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka, dzięki za linka, wiele ciekawych porad można przeczytać

inessa, grosza lubią tę wiadomość

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    ~~Pozycje~~
    Wielu lekarzy zaleca pozycje klasyczna jak również orgazm obojga partnerów , przy czym orgazm u
    kobiety nieco wcześniej lub jednocześnie gdyż wtedy środowisko pochwy zmienia się na szczególnie
    sprzyjające dla spermy (b zasadowe- w tym celu również zaleca się płukanie pochwy roztworem sody
    oczyszczanej) a dodatkowo skurcze spowodowane orgazmem powodują szybkie przesuwanie spermy
    w kierunku jajowodów.
    W trakcie stosunku biodra kobiety mogą być dodatkowo uniesione (wsparte na poduszce np) co zapewni
    głębszą penetracje i będzie zapobiegać upływom spermy z pochwy.
    Po stosunku zaleca się odczekanie w tej pozycji przez min 5 min a idealnie do 1/2 godziny, jak również
    unikanie kąpieli, mycia czy płukania pochwy przez kilka godzin.
    Kremy i zele poprawiające nawilżenie pochwy maja negatywny wpływ na spermę. Alternatywa może być
    surowe białko kurze.
    Zaleca się również pozycje od tylu, która zapewnia głęboką penetracje i maksymalna infekcje spermy...[/QUOTE
    Samira dobre to trzeba przetestować

inessa lubi tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wstwiam linka to co dałam info o pozycjach bo bardzo ciekawa stronka co dla nas ,co dla facetów i ogólnie fajne wieści :)

http://umamy.homestead.com/koncepcja_nat.html

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jest tam na dole str. o niepłodności to znaczy odnośnik do niej ...

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra mykam bo lecę do ginki ,może za wcześnie bo to 8dc ale w poniedziałek będę na wiosce ;) i nie będzie jak ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2013, 13:46

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    ~~Pozycje~~
    Wielu lekarzy zaleca pozycje klasyczna
    no kurde w tej pozycji to ja orgazmu nie dostanę ni chu chu
    Witam dziewczynki
    DZIŚ WRACA MÓJ KOCHANY Z DElEGACJI :D :D

inessa, samira, Reni, Mango, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    witam
    mam pytanie do Bebe
    z tą miksturą sodową, to rozumiem że to się stosuje przed decydującym stosunkiem
    ale jak to sie ma do śluzu, który tak niezbędny?
    pytam bo ja z trudem walczę o jakikolwiek sluz, a tu chyba się go wypłukuje?

dzięki z góry
    Jedna łyżeczka sody na 1 litr wody (ciepłej) czy wypłukuje? Nie wiem , ale to może być fajny rodzaj gry wstępnej :D a jak gra to wiadomo i naoliwienie jest - 20 minut przed stosunkiem , a mój to mi nawet powiedział , że słodka była w smaku po tej sodzie HAHAHAHAHAHAHAHA
    DZiś byłam w Biedronce i kupiłam 4 paczki w promocji :D

Lucky, inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet wrote:
    no kurde w tej pozycji to ja orgazmu nie dostanę ni chu chu
    Witam dziewczynki
    DZIŚ WRACA MÓJ KOCHANY Z DElEGACJI :D :D
    oj czuję będzie się działo :P

inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    oj czuję będzie się działo :P
    Będzie będzie , :D no czuję się jak jakaś gówniara pierwszy raz w życiu zakochana czy cuś :D
    Idę kleić pierożki z borówkami , a potem to wiadomo , jakaś kawka nananananan

Kasik303, Lucky, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
  • Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet przepraszam chyba zyczen urodzinowych nie zlozylam, wszystkiego najlepszego, spoznione ale szczere!!!
    Wszystkim dziewczynkom co wyjezdzaja zycze super wakacji i po powrocie fasolki! Odwiedzajcie nas jesli tylko bedziecie mialy internet.
    Samirka dzieki za pokazanie kwiatkow, piekne!
    Moja glowa juz jest na wakacjach a tu jeszcze do srody tyle czasu...
    Milego dnia Wam zycze !!!

inessa, samira, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

a7bc3c0459c00403ef15d244209f7751.png
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję i miłego dnia Wszystkim życzę , oraz stosunkowo udanych stosunków
    hahaha
    ale mnie nosi
    papapa

inessa, Mango, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ