X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba tylko wodę z sodą dołożę do ziółek bo mnie tak zaintrygowała, że hoho ;)

bliska77, inessa, Mango, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT wrote:
    niestety jestem w pracy i zapomniałam o tym ale się już poprawiłam sorki tyle pracy że szok a pogoda sprzyja do zaśnięcia a nie do pracy a jeszcze te tłumy szok zaraz zasnę
    rzeczywiście pogoda bardzo senna ,ja tez śpiąca jestem :)

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja też ledwie sobie daję radę z oczami..... żebym po dziecko nie zapomniała pojechać do rodziców..
    ta soda tez mnie zaintrygowała ale nadal nie wiem do końca w jakich proporcjach i kiedy

inessa, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.wykop.pl/ramka/1248997/12-niesamowitych-zastosowan-sody-oczyszczonej/

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu z kolei tak pisze

." Soda chwilowo przyniesie ulgę na zgagę neutralizując kwasowość z żołądka, natomiast jest to złudne bo w rezultacie nasila ona produkcję kwasu

Owszem, teoretycznie soda zobojetni nam nadmiar kwasu w zoladku i przyniesie CHWILOWA ulge, niemniej zoladek zeby zrownowazyc dzialanie zobojetniajace sody wydzieli jeszcze wiecej kwasu, co moze byc bardzo nieprzyjemne w skutkach. Na zgage nalezy stosowac leki do tego przeznaczone, np inhibitory pompy protonowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2013, 13:21

inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio wyczytałam gdzieś, że pieczenie i świąd po stosunku może być spowodowany zbyt kwaśnym odczynem w pochwie, podobno sposobem na to są irygacje roztworem sody oczyszczonej (30-60g/litr wody).

to z jakiegoś forum

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwas foliowy-zgodnie z zaleceniem Centrum Kontroli nad Chorobami, wszystkie kobiety w wieku
    produkcyjnym powinny przyjmowac 400mg kwasu foliowego dziennie w celu
    zapobiezenia wystepowaniu u dziecka ( w przypadku zajscia w ciaze) wad centralnego
    ukladu nerwowego jak tez zmniejszeniu zagrozenia wczesnym poronieniem.
    Zdaniem poloznikow niedobory kwasu foliowego moga tez byc przyczyna czasowej
    nieplodnosci .
    Szczegolnie zaleca sie go kobietom, ktore przyjmowaly tabletke antykoncepcyjna gdyz
    w ich przypadku te niedobory sa wyjatkowo duze.

caffe, inessa, Jolka76, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    kwas foliowy-zgodnie z zaleceniem Centrum Kontroli nad Chorobami, wszystkie kobiety w wieku
    produkcyjnym powinny przyjmowac 400mg kwasu foliowego dziennie w celu
    zapobiezenia wystepowaniu u dziecka ( w przypadku zajscia w ciaze) wad centralnego
    ukladu nerwowego jak tez zmniejszeniu zagrozenia wczesnym poronieniem.
    Zdaniem poloznikow niedobory kwasu foliowego moga tez byc przyczyna czasowej
    nieplodnosci .
    Szczegolnie zaleca sie go kobietom, ktore przyjmowaly tabletke antykoncepcyjna gdyz
    w ich przypadku te niedobory sa wyjatkowo duze.

To bardzo ważne info, dzięki :)

inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~~Pozycje~~
    Wielu lekarzy zaleca pozycje klasyczna jak również orgazm obojga partnerów , przy czym orgazm u kobiety nieco wcześniej lub jednocześnie gdyż wtedy środowisko pochwy zmienia się na szczególnie
    sprzyjające dla spermy (b zasadowe- w tym celu również zaleca się płukanie pochwy roztworem sody oczyszczanej) a dodatkowo skurcze spowodowane orgazmem powodują szybkie przesuwanie spermy
    w kierunku jajowodów.

W trakcie stosunku biodra kobiety mogą być dodatkowo uniesione (wsparte na poduszce np) co zapewni głębszą penetracje i będzie zapobiegać upływom spermy z pochwy
    Po stosunku zaleca się odczekanie w tej pozycji przez min 5 min a idealnie do 1/2 godziny, jak również unikanie kąpieli, mycia czy płukania pochwy przez kilka godzin.
    Kremy i zele poprawiające nawilżenie pochwy maja negatywny wpływ na spermę.

ALTERNATYWĄ MOŻE BYĆ SUROWE BIAŁKO KURZE (PROSTE TANIE I ZAINTRYGOWAŁO MNIE :D )

Zaleca się również pozycje od tylu, która zapewnia głęboką penetracje i maksymalna infekcje spermy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2013, 13:36

MoniaT, bliska77, Kasik303, inessa, grosza, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka, dzięki za linka, wiele ciekawych porad można przeczytać

inessa, grosza lubią tę wiadomość

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    ~~Pozycje~~
    Wielu lekarzy zaleca pozycje klasyczna jak również orgazm obojga partnerów , przy czym orgazm u
    kobiety nieco wcześniej lub jednocześnie gdyż wtedy środowisko pochwy zmienia się na szczególnie
    sprzyjające dla spermy (b zasadowe- w tym celu również zaleca się płukanie pochwy roztworem sody
    oczyszczanej) a dodatkowo skurcze spowodowane orgazmem powodują szybkie przesuwanie spermy
    w kierunku jajowodów.
    W trakcie stosunku biodra kobiety mogą być dodatkowo uniesione (wsparte na poduszce np) co zapewni
    głębszą penetracje i będzie zapobiegać upływom spermy z pochwy.
    Po stosunku zaleca się odczekanie w tej pozycji przez min 5 min a idealnie do 1/2 godziny, jak również
    unikanie kąpieli, mycia czy płukania pochwy przez kilka godzin.
    Kremy i zele poprawiające nawilżenie pochwy maja negatywny wpływ na spermę. Alternatywa może być
    surowe białko kurze.
    Zaleca się również pozycje od tylu, która zapewnia głęboką penetracje i maksymalna infekcje spermy...[/QUOTE
    Samira dobre to trzeba przetestować

inessa lubi tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wstwiam linka to co dałam info o pozycjach bo bardzo ciekawa stronka co dla nas ,co dla facetów i ogólnie fajne wieści :)

http://umamy.homestead.com/koncepcja_nat.html

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jest tam na dole str. o niepłodności to znaczy odnośnik do niej ...

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra mykam bo lecę do ginki ,może za wcześnie bo to 8dc ale w poniedziałek będę na wiosce ;) i nie będzie jak ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2013, 13:46

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    ~~Pozycje~~
    Wielu lekarzy zaleca pozycje klasyczna
    no kurde w tej pozycji to ja orgazmu nie dostanę ni chu chu
    Witam dziewczynki
    DZIŚ WRACA MÓJ KOCHANY Z DElEGACJI :D :D

inessa, samira, Reni, Mango, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    witam
    mam pytanie do Bebe
    z tą miksturą sodową, to rozumiem że to się stosuje przed decydującym stosunkiem
    ale jak to sie ma do śluzu, który tak niezbędny?
    pytam bo ja z trudem walczę o jakikolwiek sluz, a tu chyba się go wypłukuje?

dzięki z góry
    Jedna łyżeczka sody na 1 litr wody (ciepłej) czy wypłukuje? Nie wiem , ale to może być fajny rodzaj gry wstępnej :D a jak gra to wiadomo i naoliwienie jest - 20 minut przed stosunkiem , a mój to mi nawet powiedział , że słodka była w smaku po tej sodzie HAHAHAHAHAHAHAHA
    DZiś byłam w Biedronce i kupiłam 4 paczki w promocji :D

Lucky, inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet wrote:
    no kurde w tej pozycji to ja orgazmu nie dostanę ni chu chu
    Witam dziewczynki
    DZIŚ WRACA MÓJ KOCHANY Z DElEGACJI :D :D
    oj czuję będzie się działo :P

inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    oj czuję będzie się działo :P
    Będzie będzie , :D no czuję się jak jakaś gówniara pierwszy raz w życiu zakochana czy cuś :D
    Idę kleić pierożki z borówkami , a potem to wiadomo , jakaś kawka nananananan

Kasik303, Lucky, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
  • Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet przepraszam chyba zyczen urodzinowych nie zlozylam, wszystkiego najlepszego, spoznione ale szczere!!!
    Wszystkim dziewczynkom co wyjezdzaja zycze super wakacji i po powrocie fasolki! Odwiedzajcie nas jesli tylko bedziecie mialy internet.
    Samirka dzieki za pokazanie kwiatkow, piekne!
    Moja glowa juz jest na wakacjach a tu jeszcze do srody tyle czasu...
    Milego dnia Wam zycze !!!

inessa, samira, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

a7bc3c0459c00403ef15d244209f7751.png
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję i miłego dnia Wszystkim życzę , oraz stosunkowo udanych stosunków
    hahaha
    ale mnie nosi
    papapa

inessa, Mango, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ